De Standaard over de Krim

In het vandaag 4 maart verschenen artikel ‘Ik ben bang. Gaan, broeders elkaar bevechten?’ schrijft Laura Starink: “De Krim-Tataren, 15% van de bevolking, woonden hier al lang voor de Russen”.

Van een dagblad die zich graag een kwaliteitskrant noemt mag men verwachten dat de medewerkers minstens een basiskennis hebben over de zaken waarover zij schrijven.

Wat zij hier schrijft is echter complete nonsens en typeert haar niveau.

De Krim-Tataren zijn zoals de naam zou moeten doen vermoeden afstammelingen van de Mongoolse stammen die onder leiding van Batu Khan in 1237 het grootste deel van Rusland veroverden en in 1241 zelfs de Hongaarse hoofdstad Boeda verwoesten. De Gouden Horde, zoals die staat noemde, werd in 1462 definitief door Rusland verslagen. De Krim-Tataren zijn dus hun afstammelingen. Het is basiskennis.

Rusland is ontstaan rond de negende eeuw in de vallei van de Dnjepr als gevolg van de handelsstromen tussen Scandinavië en de Slavische stammen met het Grieks-Romeinse Byzantium. De monding van de Dnjepr ligt vlakbij de Krim aan de Zwarte Zee.

Poetin en Stalin - Lectrr - De standaard - 4 maart 2014

Lectrr vandaag in De Standaard. Nog een geluk dat De Standaard Angela Merkel niet vergeleek met Adolf Hitler. Typerend is ook dat men een atoomknop tekende naast Stalin. De enige staat die ooit atoomwapens gebruikte was, inderdaad, de VS. De Amerikaanse president Richard Nixon wou er zelfs gooien op de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Waar is de tijd dat Stalin de vriend was en men in Hollywood zelfs propagandafilms over hem maakte? Maar dat is men natuurlijk vergeten.

Grootvorst Vladimir van de staat Kiev Rus, de eerste belangrijke koning van de Russen, liet zich in 988 in Chersonesos bekeren tot de orthodoxe kerk, waarna de rest dan volgde. Chersonesos was de Griekse naam voor het huidige Sebastopol.

Verder zie ik dat het in de krant weer volop prijs is. Met Poetin die vergeleken wordt met Stalin en een column is die het heeft over ‘Poetin en zijn trawanten’. Koop De Standaard en krijg een modderbad in de plaats. Dat Poetin en Rusland niet naar de pijpen van Washington danst is goed te zien en zelfs te rieken.

Journalistiek noemt men dat. Maar geen verbazing, zoals men in Syrië al Qaeda en consoorten steunt zo in Oekraïne nu de frisse nationaal socialisten van Svoboda. Die dansen wel naar de pijpen van Washington en dat zijn dus wel goede jongens.

Willy Van Damme

Advertenties

14 thoughts on “De Standaard over de Krim

 1. Als er journalisten of persfotografen omkomen in conflictgebieden dan vallen ze om van verbazing, spelen de vermoorde onschuld, maar iedereen met een beetje ontwikkeld denkvermogen kan zien dat de media wel degelijk in de eerste linie in conflicten participeren. Toen Dany Huwé omkwam in Roemenië was ik nog verbaasd, nu al lang niet meer. Ik weet niet wat voor journalist huwé was. Als hij degelijk was dan kunnen we stellen dat hij het slachtoffer is geworden van de onbekwaamheid van zijn collega’s. De journalistiek lijkt wel op sterven na dood. De grote mediaconcerns brengen vooral propaganda. Het verbaasd mij als ik zie dat toch vrij veel mensen daar doorheen kijken.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Als ik de discussies zie op websites als die van Reuters, de New York Times en de Washington Post of Le Monde dan zie ik steeds weer die overheersende kritische noot bij de lezers. Dat is inderdaad hartverwarmend.
  Willy Van Damme

  • zelfs in de comments van het Laatste Nieuws on line lijken ze door te hebben dat ze bedrogen worden door de media. stel je voor!
   Dim Knudde
   Antwoord:
   Het niveau van de klassieke media in deze zaak is gewoon beschamend en een aanfluiting van dat wat journalistiek hoort te zijn. En inderdaad veel mensen hebben het door hoor.
   Willy Van Damme

 2. Over Syrië gesproken: er waren in Damascus en andere steden onbekende, zwartgeklede scherpschutters die vanop de daken de menigte beschoten. In Kiev werden ze ook gesignaleerd. Ze beschoten vooreerst vanuit de menigte de politie en doodden er ongeveer 40. Volgens ooggetuigen gingen ze ‘zeer professioneel’ te werk. Toen de politie reageerde namen ze vervolgens vanop de daken de bevolking op de korrel. Opnieuw doden. De Westerse verontwaardiging was algemeen. Volgens sommigen waren die moordcommando’s leden van de CIA of ‘special forces’.
  Zorro
  Antwoord:
  Ze waren er ook in Tunesië, Egypte, Joegoslavië en in Mexico in 1968. Nooit wist men een ervan te pakken. Men dacht er in Tunesië te hebben maar ze verdwenen na hun arrestatie.
  Ra ra wie zou daar achter zitten?

  Het is ook een zeer perfide strategie.
  Men huurt enkele scherpschutters in en die beginnen verdekt op zowel de betogers als op de ordediensten te schieten. Waarna die om zich te verdedigen dan ook beginnen te schieten en daarna de schuld op de anderen steken. Operatie geslaagd.
  Willy Van Damme

  • Uit Wayne Madsen Report 4-5 March 2014

   Western intelligence dusts off “Gladio” handbook in Ukraine.

   “The knowledge by Western intelligence of Russian-made Libyan weapons being sent to Ukrainian opposition forces for a potential false flag attack against Ukrainian forces in the event Russian troops move into eastern Ukraine to bolster their occupation of Crimea, the home of the Russian Black Sea Fleet had Russian President Vladimir Putin hopping mad. The knowledge that Western intelligence services were providing Russian-made arms from Libya to Ukrainian opposition forces may have been part of the reason Putin ordered a quick takeover of all airports and other significant facilities in Crimea, an autonomous republic of Ukraine with a majority Russian population.

   The provision of “evidence” by the Ukrainian opposition government that Russian weapons were used to attack Ukrainian forces would, in the view of the world, solidify support for Kiev in its showdown with Russia. However, a Western-directed covert false flag operation aimed at a nuclear-armed power like Russia runs the risk of plunging the world into a nuclear conflict in which there will be no winners. In fact, Russia has shown relative restraint in the face of the CIA and other Western intelligence agencies being caught red-handed smuggling weapons from Libya into Ukraine and helping to execute a coup d’etat against a democratically-elected government.”
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Probleem met dat soort verhalen is dat ze soms onmogelijk te verifiëren zijn. Ze zijn wel zeer plausibel en ik denk dat de Russen zeer op hun hoede zijn voor dat soort toestanden. Ze kennen ondertussen hun pappenheimers wel.

   In het ‘bevrijde’ en ‘democratische’ Libië gaat het trouwens ondertussen elke dag ‘beter’. Het parlementsgebouw is recent kort en klein geslagen en de resterende parlementsleden vergaderden deze week dan maar in een luxehotel.

   Als we nu eens Nicolas Sarkozy met zijn vriend Bernard-Henri Lévy naar ginds sturen? Zij schreeuwden het toch van de daken dat men het land dringend moest bevrijden. Er werd de voorbije dagen in dat nieuwe aards paradijs trouwens een Fransman vermoord. Munitie is er dan ook in overvloed.
   Willy Van Damme

   • ‘Gladio’ doet bij mij een belletje rinkelen: Bende van Nijvel. Verdacht in die tijd de linkse rakkers van Humo en De Morgen van vissen in troebel water en dacht zoals zovelen eerder aan een band met de ‘roze balletten’. Ik heb ondertussen meer over de rol van Gladio in de Oekraïne gelezen en wordt er koud van. En dan te bedenken dat vrouwen zoals Nuland en Clinton achter deze moorden staan … Het gezicht van Nuland doet me huiveren, elke menselijke emotie ontbreekt (zie foto op http://www.wanttoknow.nl/politiek/oekraine-natos-neo-nazi-militaire-organisaties/
    Terloops: ben ik nu de enige die het laatste jaar zulke mentale ommekeer beleef ? Mijn wereldbeeld is grotendeels omgedraaid. Gelukkig heb ik bij mijn favorieten een welgevulde map Samizdat. Zou niet graag redacteur zijn bij de MSM. Waar blijft nu die stoute Der Spiegel met zijn pronkerige anti-amerikanisme ?
    Zorro
    Antwoord:
    Der Spiegel is al even betrouwbaar als Newsweek, Time, Elsevier en The Economist. Niet te vertrouwen dus.

    Die link die je meestuurde is erg boeiend. Het bevat informatie over een andere hier niet besproken fascistische organisatie UNA-UNSO die verbonden lijkt met de zogenaamd democratische partijen Ons Oekraïne van Joeshenko en Vaderland van vlechtendame Timosjenko.

    Wat verklaart waarom de nieuwe premier die uit Ons Oekraïne komt en nu bij Vaderland zit de Hitlergroet brengt en Klitsjko, van die andere democratische partij Oedar, geen problemen lijkt te maken.
    De fascistische invloed in Kiev is dus enorm en veel groter dan we op het eerste zicht zien.

    Vermoedelijk zal men in de VS en de EU dat voor de buitenwereld nog wat beter willen verbergen.
    Ik zie het al gebeuren, Karel De Gucht die op een podium staat met zijn Oekraïense vrienden die de Hitlergroet brengen. Gênant.

    De Wereld wordt voor een belangrijk deel bestuurt door psychopaten en dat kan je soms op de gezichten al zien. Sommigen van hen zouden als ze er iets mee te winnen hadden zonder aarzelen zelfs hun eigen ouders vermoorden.
    Willy Van Damme

  • remember de “Dekembvriana” (1944) en “Portella della Ginestra” (1948)

   toen al…
   Dim Knudde
   Antwoord:
   Dekembvriana slaat op het neerslaan door de Britten van het door de Griekse KP geleide verzet, De Portella della Ginestra op een slachtpartij onder boeren tijdens een 1 mei-parade van de KP en de socialistische partij in een Siciliaans dorp.
   De link met het artikel is mij wel niet duidelijk. Behalve dan dat ook hier uiterst rechtse en criminele groepen gebruikt werden zoals nu in Oekraïne.

   Je zult trouwens praktisch nooit in onze pers lezen dat een fascistische partij als Svoboda in die regering in Kiev is opgenomen. Te gênant natuurlijk om zoiets aan de lezers te verkopen. De lezers van De Morgen en De standaard zouden zich eens vragen kunnen stellen bij de EU.
   Maar onze pers noemt zich wel objectief en noemt dan wat bijvoorbeeld Russia Today brengt pure propaganda.
   Willy Van Damme

   • ik had het over de “onbekende scherpschutters” aangehaald hoger door “zorro”. niets nieuws onder de zon.
    Dim Knudde
    Antwoord:
    Inderdaad, de geschiedenis herhaalt zich steeds, zij het ook altijd in een licht andere gedaante. Van Rode Khmer tot Pravy Sektor, uw democraat in actie.
    Willy Van Damme

  • Er is vandaag een telefoon gesprek publiek geworden tussen een Estlandse minister en barones Cathy Ashton. De minister zegt dat hij uit heel goede bron hoorde dat de sluipschutters niet in dienst van Yanukovich werkten, en dat men steeds sterker overtuigd is dat het leden van een of andere oppositie waren.
   Hier het gesprek: http://tiny.cc/lkl9bx ( op 8 min: sluipschutters.)

   William Engdahl wist al op 28 februari wie die sluipschutters zouden zijn: http://21stcenturywire.com/2014/02/28/the-rape-of-ukraine-phase-two-begins/

   Volgens The Saker zal dat spektaculaire stukje informatie ook nu weer als sneeuw verdwijnen. Hij beschrijft hoe die dingen in hun werk gaan: http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/03/maidan-snipers-who-did-or-did-not-know.html

   In de reacties bij The Saker lees ik dat de bron van het sniper nieuws nu ontkent dit gezegd te hebben. Ze zou nooit soldaten hebben verpleegd.
   Maar op youtube is een filmpje waaruit blijkt dat ze dat wel deed.
   Je kunt het die arme Olga natuurlijk niet kwalijk nemen dat ze nu haar uitspraken ontkent. Kwestie van lijfsbehoud.
   Jan Verheul
   Antwoord:
   De Standaard bracht het verhaal terloops in een stuk over die presentatrice van Russia Today, schrijvende dat die zender dat verhaal als ‘breaking news’ bracht en dit het bewijs is voor het propagandagehalte van die zender.
   Dat onze media zonder een bewijs die sluipschutters op rekening van Janoekovitsj schreven is dan waarschijnlijk wel professionele journalistiek.
   Ik ben eens benieuwd of onze media dit verhaal van die Estse minister gaan oppakken. En Estland hangt nauw vast aan Finland en is zeker niet pro-Russisch. Integendeel ook daar zijn de nationalisten aan de macht.
   Willy Van Damme

   • Het erge hieraan is niet alleen dat de (democratisch verkozen) Yanukovich door de EU en de VS via sancties en ICC-dreiging wordt gestraft voor daden die hun eigen fascistische vrienden pleegden maar ook dat De Standaard deze informatie opzettelijk ontoegankelijk maakt. Je moet al zoekmachine Google gebruiken om op de betreffende pagina terecht komen. En net als De Morgen haalt de krant alles uit de kast om twijfel te zaaien om het verhaaltje van de brave betogers tegen die boze dictator gesteund door de oorlogszuchtige nazi putin stand te laten houden.

    Zoals John Pilger over onze heersende klasse en media zei: Freedom Next Time
    http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/
    http://www.informationclearinghouse.info/article17944.htm
    Rembrand
    Antwoord:
    Het getuigt van de meest verregaande grofheid om Poetin voor een nieuwe Hitler uit te schelden en intussen een regering te steunen waarin de meest brutale vertegenwoordigers van het fascisme sleutelfuncties in handen hebben zoals die van minister van Defensie, hoofd van de nationale veiligheidsraad en die van procureur-generaal.

    Het zijn lieden waarvoor in Nederland de vroegere Nederlandse Volksunie en in Vlaanderen wijlen de VMO bang zou zijn. Een hunner noemde de holocaust het lichtende voorbeeld voor de Europese beschaving. Waar zitten al die zionisten nu met hun kreten van antisemitisme? Nergens! Nu plots zwijgen ze. Als dat niet duidelijk is.

    Maar ja, in de jaren ’80 van de vorige eeuw steunde men in de kranten en bij onze ‘democratische’ regeringen de Cambodjaanse Rode Khmer, in diezelfde jaren een stelletje Afghaanse koppensnellende opiumproducenten, in de jaren negentig het UCK in Kosovo (toen volgens onze politie de gevaarlijkste criminele bende in Europa) en nu in Libië en Syrië, kindermoordenaars, folteraars en menseneters.

    En dus kan er nog wel wat ruig fascistenvolk bij. De Morgen & De Standaard uw fascistenvriend. Zouden ze in het Europees parlement al de Hitlergroet kunnen maken?
    En waar blijven nou die moralisten van Groen? Ook met het gestrekte armpje aan het oefenen?
    Willy Van Damme

 3. Naast schrijftafelmoordenaars hebben we ook de slippendragende
  moordenaars en dat laatste is wel zeer ernstig.
  Johan
  Antwoord:
  Die ‘schrijftafelmoordenaars’ spelen wel een zeer belangrijke zelfs essentiële rol. Zij moeten immers het publiek doen geloven dat wat hun leiders doen juist en goed is. Zelfs al slachten ze massa’s mensen af. In die zin zijn zij medeplichtig aan die misdaden.
  Willy Van Damme

  • Moordenaars hier, moordenaars daar..
   Je kan inderdaad je dagen, je jaren vullen niet stoppende “stichtende” stuff.
   Toch zijn er schijnbaar ook “zijkant”-mogelijkheden voor individuen in dat zogenaamde publiek : + de oogklep+
   -rond 1840 schijnt er een soort Duitse revolutie geweest te zijn . Max Stirner leefde midden het gedruis onopgemerkt. Zijn enig boek was nochtans afgekraakt door F. Engels.
   -de goeroe Gurdjeff schrijft rond 1917 in Rusland vele bladzijden en niet 1x vermeld hij het revolutionaire gebeuren.
   – Ik merk in het “huidig oorlogssfeertje” dat op café of bij familie deze week niemand “uit het publiek” praatte over Oekraïne.
   Ludo Kenis

 4. Eén voordeel: nu wéten we toch dat onze media leugenachtig zijn. Jaren geleden vroeg ik aan mijn collega’s: ‘wat is het verschil tussen een Rus en een Vlaming ?’. Antwoord: een Rus weet dat de Pravda gelogen is (en een Vlaming beseft dat niet van onze media).
  Zorro
  Antwoord:
  Het probleem is hier dubbel. Qua reputatie staan journalisten bij de bevolking erg onderaan qua vertrouwen. Dus dat valt mee, toch gezien vanuit een kritische hoek.
  Maar dan blijkt steeds weer dat de mensen de dagelijkse propaganda die de kranten uitspuwen uiteindelijk in de meeste gevallen toch zullen geloven. Een merkwaardige tegenstelling.

  Men steekt ook fortuinen in het dirigeren van de media en heeft ze in het westen ook goed onder controle hoor. Alleen via het internet kan men de stem van de samizdat/underground pers horen. Die was er vroeger niet en dus maken we vooruitgang.
  Verder blijkt uit de discussiepagina’s bij grote kranten als de New York Times steeds weer hoe negatief veel mensen staan tegenover de door hun verspreidde informatie. Ook dat is een positieve zaak.
  Willy Van Damme

  • Het internet is inderdaad een enorme vooruitgang op vlak van correcte informatievergaring maar we moeten uiterst waakzaam blijven want men poogt steevast de informatiestroom te controleren. Denk maar aan ACTA (met dank aan onze corrupte vriend Karel De Gught) dat voorlopig werd weggestemd in het Europees parlement. Maar er zullen in de toekomst nog van deze pogingen komen. Voorts heb je nog de geheime uitbreidende lijst van websites die geblokkeerd worden op vraag van justitie. Nu gaat het meestal om P2P (www.thepiratebay.com) of goksites maar de kans dat politiek geïnspireerde websites meer en geblokkeerd zullen worden is niet gering uiteraard gebruikmakend van de klassieke resem voorwentsels als anti-semitisme, terrorisme en fraude. En hoewel deze censuurmuur omzeilbaar is zullen toch meer en meer mensen afhaken en laat dat de bedoeling zijn.
   Paul
   Antwoord:
   Zolang we niet mainstream worden is er voor de VS & Co geen probleem. Zeker is dat ze de beeldvorming over zaken als nu Oekraïne en Syrië met alle middelen onder controle zullen willen houden. En dus zit die kans van internetcensuur er steeds in. Ik maak mij geen illusies.
   Willy Van Damme

 5. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » De Standaard over de Krim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s