Politieke spelen

Het is toch opvallend. In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 in Beijing organiseren aanhangers van de Tibetaanse Dalai Lama een pogrom tegen Chinese bewoners in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa waarbij ze gebouwen met erin zelfs kinderen bij nacht in brand staken. En juist de dag dat ze van start gaan valt Georgië Zuid-Ossetië en de daar verblijvende Russische vredestroepen aan.

En nu met de Winterspelen in Sotsji is het de beurt aan de nationalistische ultra’s en fascisten om in Oekraïne in opstand te komen en de verkozen regering omver te werpen. Teveel toeval natuurlijk. Zeker als we zien dat in al die drie gevallen de VS en de EU een sleutelrol speelden bij die opstanden. De Dalai Lama en zijn entourage wordt immers onderhouden door de VS.

Julius Caesar, standbeeld in Velzeke, Zottegem

De Romeinse keizer Julius Caesar wist reeds alles over het gebruiken van sport voor politieke doeleinden.

Julius Caesar

Dat sport en politiek nauw met elkaar verbonden zijn is geen fabeltje. Regeringen maken met genoegen gebruik van de grote belangstelling bij het publiek voor de sportprestaties van onze atleten. Het heet Brood en Spelen. De Romein Julius Caesar wist er reeds alles van.

Voor regeringen is het immers steeds een groot prestige om een groots internationaal sportevenement naar het land te halen. Ooit stelde onze Vlaamse ex-premier Bart Somers (Open VLD) ervoor om de Olympische Spelen naar hier te halen. Wat natuurlijk eerder een grap was en vooral de bedoeling had om zich in het zonnetje te zetten. De zoveelste Zonnekoning.

Sotsji - 6

De winterspelen in Sotsji moesten een toppunt worden voor Rusland en het presidentschap van Poetin. Het moest het land hernieuwde trots geven. Het werd bewust verpest.

En dat is zo voor alle landen, van Japan over Zuid-Afrika tot Londen, Rusland en de VS. De lokale regeringsleiders willen in het zonnetje staan en dat is nu eenmaal ook erg menselijk. Praktisch iedereen staat graag in dat zonnetje. Maar dat wil dus wel zeggen dat de politiek hier op de eerste rij zit. Zoals ten tijde van de Romeinse keizers.

Jihadistenstaat Qatar

En dan zien wij dat als de schatrijke gas- en jihadistenstaat Qatar zich voor de wereldbeker voetbal kandidaat stelt die de steun krijgt van alle landen van de EU. Dat er in dat land aan die infrastructuur feitelijk nog met slaven wordt gewerkt met dagelijks wel minstens een dode was dan geen zorg.

Zoals het voor de Europese regeringen evenmin het probleem leek dat men er een voetbaltornooi ging organiseren in temperaturen die kunnen oplopen tot 50°. Moordend, maar dat zijn die spelen nu al voor ze van start gaan.

Dalai Lama en Aung San Suu Kyi

De heiligen uit onze boekjes, de Dalai Lama en Aung San Suu Kyi uit Myanmar. In Myanmar worden Rohingya’s, een islamitische minderheid, op grote schaal door boeddhisten vermoord. Beiden zwijgen alsof er niets aan de hand is. Van boeddhistische principes en mensenrechten lijken zij plots niets af te weten. Theaterlui dus.

Maar Qatar heeft dankzij het veel te dure aardgas zakken vol geld en is een hondstrouwe vazal van de VS en dan vergeeft men alles. Een moorddadige regering is dan geen enkel probleem. En slavendrijverij nog veel minder.

Maar als men dan noodgedwongen zo’n evenement toch aan een niet tot de westerse alliantie behorende staat moet geven, dan is er plots wel een probleem. Dan zijn er, wat dacht je, plots mensenrechten. Valt er eens een dode bij de bouw van een Braziliaans sportstadium dan is dat groot nieuws. Over diezelfde dode in Qatar nog geen woord.

Chinese Olympische Spelen

En kijk als China in 2008 de Olympische Spelen organiseert dan ziet men in het land plots overal problemen. Het was ook geen toeval dat vlak voor de spelen begonnen Tibetaanse extremisten overal in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa huizen met daarin soms nog kinderen in brand staken.

Recep Tayyip Erdogan

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan wil met alle mogelijke middelen zijn criticus Bahar Kimyongür zoals zoveel andere opposanten ook achter de tralies krijgen. En krijgt hiervoor de steun van bepaalde Europese kringen.

Niet die vermoorde kinderen waren toen een schande, neen, de klachten van die brandstichtende moordenbaars diende men volgens onze regering en media te horen. Of hoe men de schuldvraag omdraait.

Het was evenmin een toeval dat toen de spelen in Beijing op gang trokken de Georgische president Michael Saakashvili plots besloot om Zuid-Ossetië aan te vallen en de daar gelegerde Russische vredesmacht aan te vallen.

En dat deze gebeurtenissen met elkaar verbonden zijn hoeft men niet te betwijfelen. Dit soort evenementen heeft immers een regisseur, ze gebeuren niet zomaar spontaan, ze ontstaan niet uit het niets. En de regisseur zat duidelijk in de VS.

Georgië leefde toen immers geheel onder Amerikaanse controle. Het leger werd zelfs geleid door een Israëlische militair en in het hoofdkwartier van dat Georgische leger zat ook een afdeling van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie. En Saakashvili was voor hij er president werd bovendien een Amerikaanse advocaat.

Homo’s in Sotsji

En kijk, hetzelfde verhaal doet zich nu hier voor met de Winterspelen in het Russische Sotsji. De joodse Britse Tv-figuur Stephen Fry maakt een column over de zogenaamde vervolging van homo’s in Rusland en kijk dat krijgt overal in de pers zeer grote aandacht. Merkwaardig.

Vladimir Poetin en Rogge, IOC - Sochi Winterspelen

Vladimir Poetin met gewezen IOC-voorzitter Jacques Rogge bij de voorbereiding van de Olympische Winterspelen. Toen leek alles nog goed te verlopen. Achter de schermen was men toen in Brussel en Washington DC echter al andere plannen aan het smeden.

En nochtans hebben homo’s minstens evenveel problemen in de VS. Maar daarover hoor je dan amper iemand in de media, onder ‘experten’ en bij regeringen praten. In de EU is het plots het onderwerp van de dag. Op de Nederlandse televisie leek men wat betreft Rusland maar een zaak meer te zien: homo’s.

En als we de Franse zionist en oorlogsstoker-op-jaren Bernard-Henri Lévy mogen geloven is elke homo er vogelvrij verklaard. De jacht is, stelde hij in Kiev, open. Dat er in Sotsji twee goed draaiende homoclubs zijn werd amper of niet opgemerkt.

Neen, homo’s leven in Rusland in een hel. Nou, het paradijs zal dat ook wel niet zijn. Maar ook hier in België zijn er nog steeds problemen rond de seksuele aard van mensen. Maar daaraan wordt dan veel minder of geen aandacht geschonken.

En dan Pussy Riot

Hetzelfde met Pussy Riot, de muziek verkrachtende punkband die in de Christus-Verlosserkerk in Moskou een alleen als wansmakelijke te beschouwen show opvoerden. Ze kregen hiervoor 3 jaar cel. Groot protest want , stelde men unisono in onze media, ze werden bestraft omdat ze kritiek op Poetin hadden.

Vladimir Poetin met José Manuel Barroso en Herman Van Rompuy

Poetin hier met Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso en Europees president Herman Van Rompuy doen hier vriendelijk tegen elkaar. Schijnheiligheid troef.

Nu die act is van het hetzelfde kaliber als zou een stelletje schreeuwers ongevraagd in de Sint-Pieterbasiliek in Rome een ‘show’ opvoeren en daarbij de paus zitten uit te schelden. Men zou het niet tolereren en hen straffen.

Dat hoort zo. Men respecteert nu eenmaal regels en wetten en zeker geloofsgebouwen van grote symbolische waarde. En de Christus-Verlosserkerk is de Sint-Pietersbasiliek van de orthodoxie.

Natuurlijk was drie jaar een zware straf en had een gas- of andere boete meer dan volstaan. Maar moet men van die dames dan heldinnen maken zoals men hier doet? Moet men hen daarom overal officieel ontvangen en fêteren? Natuurlijk niet. Serieus blijven dacht ik.

Ze werden ook niet in een cel gegooid omdat ze Poetin zaten te beledigen. Ze deden dat beledigen al heel lang en ongestraft. Maar het staat natuurlijk mooi om Poetin af te beelden als een dictator die elke kritiek op hem bestraft met jaren goelag. Niet voor niets noemen sommigen hem in onze media een nieuwe Stalin. Modder gooien heet dat en dat is per definitie de antipode van kritisch zijn.

Megan Rice

Maar terwijl Poetin werd voorgesteld als een rauwe homohater blijkt er in sommige Amerikaanse staten eveneens sprake van zware discriminatie en zijn er wetten tegen de homoseksualiteit.

Zoals er ook veel gevallen bekend zijn van brutale agressie tegen seksueel anders geaarden. De verhalen in Rusland worden (door o.m. Human Rights Watch) karikaturaal uitvergroot, die in de VS grotendeels verzwegen.

Vladimir Poetin - Sotsji - 1

Poetin hoopte met de Olympische Winterspelen meer prestige voor hem en zijn land te bekomen. De EU en de VS deden er alles aan om de rollen om te draaien en dus werd Poetin volgens onze media een homohater.

En dat de dames van Pussy Riot een wel heel zware straf kregen is natuurlijk niet te ontkennen. Maar is dat zo uitzonderlijk? Bijlange niet. Neem het verhaal van de 84-jarige non Megan Rice die als christelijke vredesactiviste op 28 juli 2012 met twee anderen over de draad van een militaire installatie in het Amerikaanse Oak Ridge kroop en er Bijbelse teksten aanbracht.

Zij kreeg op 18 februari 2014 hiervoor eventjes 35 maanden cel en haar mede-actievoerders zelfs 5 jaar. Het verhaal kreeg in De Standaard 97 woorden (20/02/2014), Metro Nl. 121 woorden (18/02/2014) en in Het Laatste Nieuws 89 woorden (15 mei 2013).

De arrestatie werd verder eventjes terloops ter sprake gebracht in een gesprek met de in de VS verblijvende Belgische journaliste Lisa De Bode (De Morgen 04/01/2014). Dat was alles.Geen honderden fotografen voor Rice of paginalange interviews zoals met Pussy Riot. En evenmin zag je onze politici het voor haar en haar metgezellen opnemen. Doodse stilte heet dat.

Plassen in Alamo

Een ander voorbeeld was de Amerikaan Daniel Athens die op 14 april 2012 had zitten plassen tegen het historische gebouw Alamo in Texas. Hij kreeg na schuldig te pleiten en dus strafvermindering een boete van 4000 dollar en een straf die kan oplopen tot 18 maanden effectief. De definitieve uitspraak wordt volgende maand verwacht.

En wie in bepaalde Amerikaanse staten – het zijn er nu 27 – voor een derde maal betrapt wordt op bijvoorbeeld diefstal, hoe klein ook, zal levenslang krijgen. Met geen kans om voortijdig vrij te komen. Strenge straffen? Rusland kan er nog wat van leren.

En dan heb je Groot-Brittannië waar o.m. Jordan Blackshaw en Perry Sutcliffe tijdens de rellen van 2011 via Facebook tevergeefs opriepen om mee de straat op te gaan. Zonder resultaat overigens. De ene oproep werd door Blackshaw na enkele uren met erbij een verontschuldiging verwijderd. En in het geval van Sutcliffe kwam alleen de politie opdagen.

Bahar Kimyongür

In de EU zijn er officieel geen politieke gevangenen en dus bestaat Bahar Kimyongür voor onze media amper of niet.

Ze kregen zowel in eerste aanleg als in beroep op 19 oktober 2011 4 jaar cel. Wie in Oekraïne gebouwen aanvalt, bezet, vernield en naar de politie schiet zijn in het westen vrijheidsstrijders, in het Verenigd Koninkrijk is alleen al het oproepen tot actie goed voor 4 jaar bak. En behoudens enkele kleinere actiegroepen is er niemand die hier protesteert tegen die eveneens zeer zware straffen.

Van Navalny naar Kimyongür 

En politieke repressie? Dan hoor je in het geval van Rusland steeds verhalen over iemand als de Rus Alexei Navalny. De man werd wegens fraude veroordeeld en is nu onder huisarrest. Onschuldig klinkt het. Kan zijn, maar dat zegt hij en zijn aanhang. Is dat juist? Wie weet?

Maar geen probleem, voor een Guy Verhofstadt, die met hem trouwens op de foto staat, is dit een politiek proces en is hij onschuldig, geen twijfel mogelijk. Van zekerheden gesproken. Dat men bij de man uit het buitenland afkomstige sommen geld ontdekte zal dan ook niet verbazen. Het was van Russen die via het buitenland geld gaven opperde hij dan maar.

Maar neem de Belgische Turk Bahar Kimyongür. De Turkse regering van Recep Tayyip Erdogan – de man die meer journalisten achter de tralies heeft gezet dan wie ook – wil hem in een Turkse cel want hij is een politieke opposant die onder meer actie voert rond de Turkse agressie tegen Syrië. En tijdens een toespraak voor het Europees parlement van Erdogan liet hij zich luidkeels horen.

Russische marine

De Krim is voor de Russische vloot cruciaal. Reeds in 1855 poogden Frankrijk en Groot-Brittannië zich meester te maken van de vlootbasis van Sebastopol op de Krim. Hetzelfde verhaal in Wereldoorlog II toen de Duitsers kwamen. 

Hij werd sindsdien al gearresteerd in België, Nederland, Spanje en nu Italië, telkenmale op vraag van Turkije. In België werd hij zowel in eerste aanleg als in beroep vrijgesproken. Maar geen zorg, men arresteerde hem nadien nog eens in Spanje en nu Italië waar hij sinds kort vrijgelaten werd maar wel onder huisarrest zit. Alles bij elkaar al meer dan honderd dagen.

Het verhaal over zijn wekenlang verblijf in een Spaanse cel of nu in Italië kreeg in Metro (Fr) op 21/01 2014 en 20/06/2013 telkenmale een kort bericht alsmede in het weekblad Le Vif van 29/11/2013. In de Nederlandstalige media een groot stilzwijgen.

Profiteren van de spelen

Over de serie solidariteitsacties, protestbrieven en dergelijke geen woord in de klassieke media. De zaak wordt gewoon doodgezwegen. Zijn naam is dan ook Kimyongür en niet Navalny, Chodorkovsky of Pussy Riot. En dus blijft Verhofstadt weg. Erg simpel.

En daarom zijn Janoekovitsj en Poetin dictators zelfs al zijn ze via klassieke verkiezingen gekozen en beschikken ze over een eveneens democratisch gekozen parlementaire meerderheid. En wie hen met geweld wil afzetten zijn dan vrijheidsstrijders, democraten en verdedigers van de mensenrechten. De wereld op zijn kop.

Vladimir Poetin en militaire top

Poetin overlegt hier met de top van zijn leger. En dat zal ook nu weer gebeuren.

Maar het is simpel, terwijl Poetin dacht Rusland en zichzelf met Sotsji in het zonnetje te kunnen zetten zorgde men er in de EU en de VS voor dat dit zoveel als mogelijk het omgekeerde zou worden. En dus waren de spelen volgens onze media te duur, was alles er slecht gemaakt en één boel corruptie. Allemaal breed uitgesmeerd in de kranten.

En omdat men vermoedde dat Poetin en de Russische overheid met die winterspelen het te druk hadden organiseerde men dan in Kiev maar een gewelddadige staatsgreep. Hopende ook dat Rusland gezien Sotsji aarzelend zou optreden om zo slechte publiciteit te vermijden.

Met andere woorden dit was theater met regisseurs zowel in Brussel als in Washington DC, regisseurs die, zoals gebleken is, over die Oekraïense buit ook vooraf al volop ruzie zaten te maken. Hyena’s onder elkaar.

Alles gebeurde dus praktisch zeker met voorbedachte rade. Men wou in de EU en de VS zo op hun wijze profiteren van de Olympische Winterspelen. Van een Olympische geest is hier uiteraard geen sprake. Hoogstens de geest van dood en vernieling. Herman Van Rompuy mag fier zijn over zijn palmares.

Willy Van Damme

Advertenties

9 thoughts on “Politieke spelen

 1. Niet te vergeten dat Fouad Belkacem nog altijd in de cel zit wegens wat onbeleefdheid. De beschuldigingen die door VRT-journalisten werden verspreid zijn mythes, waanvoorstellingen. Wat zij ‘aanzetten tot haat’ noemen, is een stuntelige parafrasering van wat Bakker en Bakker over hun territorialiteitstheorie schrijven. Maar het oppervlakkige deel van dit land houdt dus vast aan een blind en irrationeel GELOOF in die waanvoorstellingen. En dat is niet de enige die hier onrechtvaardig te lijden krijgt van onze ‘justitie’. De moeder van Marie-Rose Morel om dan een betrokkene in de zaak Belkacem als bijkomend voorbeeld te nemen, heeft ook te maken gekregen met rechters die hemeltergende vonnissen hebben geveld, maar de details daarvan kan ik niet geven.

  Het begint altijd bij de ontwikkeling van een oorlogslogica. In eerste instantie worden de minderheden en zwakkeren getroffen en uiteindelijk wordt de hele samenleving meegesleurd in de vortex die in oorlog uitmondt. Behalve op de rem gaan staan, is er niet veel wat we doen kunnen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  De al zeer oude en door de VS verder uitgewerkte strategie voor de verovering van een land is misbruik maken van de overal wel bestaande lokale tegenstellingen (taal, religie, etnisch, sociologisch) door bepaalde groepen dan financieel, militair en politiek te steunen.
  Dat zien wij perfect in Syrië en nu Oekraïne.

  Het gevolg is wel dat men in die landen daardoor een burgeroorlog organiseert. Kijk maar naar Joegoslavië dat nog decennia de gevolgen zal dragen van die politiek. En dat de lokale bevolking van die Amerikaanse en Europese kuiperijen de dupe wordt zal hen worst wezen. Joegoslavië was goed voor een 100.000 doden, iets meer in Syrië en enkele honderdduizenden en nog oplopend in Irak. Goed gedaan!

  En dan hoor je een Obama en Kerry maar lullen over het internationaal recht en de mensenrechten.
  Willy Van Damme

 2. “Massale deserties leger Oekraïne; Rusland waarschuwt voor tragedie met
  Oekraïense kerncentrales”
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/03/Massale-deserties-leger-Oekrane-Rusland-waarschuwt-voor-tragedie-met-Oekraense-kerncentrales

  “Ukraine Transition Government: Neo-Nazis in Control of Armed Forces,
  National Security, Economy, Justice and Education”
  http://www.globalresearch.ca/ukraine-transition-government-neo-nazis-in-control-of-armed-forces-national-security-economy-justice-and-education/5371539

  “Ukrainian Neo-Nazis Declare that Power Comes Out of the Barrels of their
  Guns”
  http://www.paulcraigroberts.org/

  Uitgebeide reportages over de Oekraïne:
  http://www.corbettreport.com/

  F. William Engdahl is an award-winning geopolitical analyst, strategic
  risk consultant, author, professor and lecturer.
  Een van zijn expert reportages over de Oekraïne:

  ‘Ukraine will only get a pittance from the US and the EU’
  http://williamengdahl.com/
  Lodewijk Langeweg
  Antwoord:
  Bedankt voor al die extra info.
  Deze ochtend de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gehoord. Die had het na overleg met zijn EU-collega’s over de nood van een ‘inclusieve’ regering in Kiev. Een dus waar ook de andere regio’s hun zeg in hebben.

  Maar dat gaat men dan ogenschijnlijk laten beslissen door die nieuwe machthebbers. De schijn ophouden dat de EU zich niet mengt met de interne aangelegenheden van het land en zij bepalen wie in de regering mag en moet. Schone schijn!

  En dat is de hoofdeis van Rusland die inderdaad de Russen en Russisch sprekende wil verdedigen, naast dan haar militaire en economische belangen. Men moet niet vergeten dat honderdduizenden Russen en Russisch sprekenden in de drie Baltische staten na hun ‘onafhankelijkheid’ in 1991 hun nationaliteit verloren en het recht om hun taal officieel te gebruiken. En dat weet iedere Rus. Moskou wil geen herhaling van die schandelijke praktijken.

  De nationaal socialistische partij Sovoboda is immers opgenomen in de nieuwe Oekraïense regering en die riep in het recente verleden op tot etnische zuiveringen en maatregelen tegen alles wat Russisch is. Naast dan vormen van Jodenhaat.
  Deze Svoboda wordt samen met de andere fascistische en ultranationalisten vooral gesteund door de VS en het Verenigd Koninkrijk.

  Polen, Duitsland en Frankrijk steunen vooral Klitsjko en Timosjenko. Je moet weten dat de held van die nationalisten een zekere Stepan Bandera is.
  Deze voerde in het interbellum een terreuroorlog in de regio van Lviv/Lvov tegen de Poolse autoriteiten met o.m. moordaanslagen.
  Vanaf 1939 ging hij dan samenwerken met Hitler maar viel later in ongenade omdat de Duitsers vonden dat hij wat te veeleisend was.
  Zijn partijgenoten deden flink mee aan de uitroeiingspraktijken van de Duitsers.

  Aanhangers van Bandera zoals die fascisten en ultranationalisten kunnen in Polen dan ook op geen enkele sympathie rekenen. Die willen gewoon de Poolse invloed over Oekraïne uit de middeleeuwen daar herstellen.

  Maar Oekraïne kan gewoon niet functioneren zonder Rusland. Het is veruit de grootste handelspartner, het is historisch en ook cultureel ermee verbonden en haar industrie is zonder ‘goedkoop’ Russisch gas nog diezelfde dag failliet.

  En de enigen die geld hebben om Oekraïne te helpen zijn de Russen. Dat bleek toch heel goed de voorbije maanden toen de regering erg twijfelde. Nu kopte de NRC vorige week donderdag vooraan dat de EU-commissie stelde dat het de lidstaten zelf zullen moeten zijn die Oekraïne moeten helpen.

  En dat kost tientallen miljarden, euro. En dat geld is er dus niet. En ook het IMF en de VS zitten feitelijk zonder. Met andere woorden: Men pikte iets dat men niet kan houden of een veel te grote hebzucht.

  Maar in het verleden ettelijke miljarden uitgeven om de bestaande maatschappelijke orde omver te werpen (De VS gaf volgens haar eigen zeggen hier alleen 5 miljard dollar uit), tja dat kon dan wel. En nu zitten ze dus met de handen in het haar.

  Dat Hollande en Cameron idioten zijn is geweten, maar de rest lijkt geen haar beter.
  Willy Van Damme

 3. Bedankt voor deze zoals steeds verhelderende bijdrage, een oase in de woestijn van onze beschamend slaafse MSM. Amerikanen noemen ons niet voor niets ‘puppet states’. De zelfcensuur is verstikkend, ook bij kwaliteitskranten zoals Die Welt (hun lezersreacties, het enige wat ik er lees, ontsnappen er voorlopig aan). Geeft een idee hoe het er voor en tijdens WOI en II aan toe gegaan is (ook bij de ‘goeden’).
  Toch een vraag: ik ben zelf reeds enige tijd op zoek naar reguliere on-line media (kranten, …) waarin men objectieve verslagen over de gebeurtenissen in de Oekraïne vindt. Hebt u soms suggesties daaromtrent ?
  Zorro
  Antwoord:
  Bedankt voor de bloemetjes. Zie verder de reactie hierna van Walter Baeyens en mijn antwoord op de reactie van Dim Knudde.
  Willy Van Damme

 4. Het is hier misschien niet helemaal ‘on topic’, maar toch even opmerken dat Barroso in realiteit een product is ‘Made in USA’. Hij werd destijds onder de vleugels genomen door Frank Carlucci, die US ambassadeur was in Lissabon. Ja, die Carlucci van de Carlyle Group (Bush, Ben Laden etc..).
  Barroso was een beloftevolle jonge Maöist (ook in België bleek lectuur van het Rode Boekje uiteindelijk toch lucratief). En kijk, het lelijke linkse eendje kreeg anti-communistische veertjes en was helemaal gewonnen voor privatizeringen in zijn thuisland Portugal.
  In feite is het hele EU-project ‘Made in USA’. Goed, de katholieke elites en Opus Dei / Vaticaan mochten meespelen, maar niet de spelregels bepalen. Kijk nu ons paterke Van Rompuy, die braaf is en helemaal niemand voor de voeten loopt.
  Bekijkt men de andere promotors van de EU en de Euro, zoals Davignon, die dikke maatjes is met Kissinger en Rockefeller sinds Congo 1961, komt men tot hetzelfde besluit.
  Ook Monnet en de vrome Adenauer waren trouwens creaties van de Amerikaanse geldelites.
  Over ‘Vader’ van de EU, Robert Schuman: (uit vrijgegeven US Gov documenten, periode 1950-60)

  « The leaders of the European Movement – Retinger, the visionary Robert Schuman and the former Belgian Prime minister Paul-Henri Spaak – were all treated as hired hands by their American sponsors. The US role was handled as a covert operation. ACUE’s funding came from the Ford and Rockefeller foundations as well as business groups with close ties to the US government »[9]. The Daily Telegraph, 19 sept 2000

  (ACUE: American Committee on United Europe, opgericht 1948)
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  De EU was inderdaad bij haar stichting een groepje vazallen die braafjes aan de Amerikaanse leiband liepen en als goed getrainde schoothondjes blaften als men dat vroeg. De VS wensten een eendrachtig Europees front tegen de Sovjetunie en geen nieuwe Frans-Duitse-Britse ruzies.

  Spaak en Churchill waren hier voorbeelden van. En als Spaak dan eens een toespraak hield dan had men het in onze kranten over de ‘Belgische inbreng’. Misschien belde de man wel eerst naar de Amerikaanse ambassade om te vragen welke sokken hij die dag moest dragen.

  Maar zoals dat steeds gaat met vazallen maken die al eens onderling ruzie en dan moet grote baas Uncle Sam weer eens tussenbeide komen. Ook hebben vazallen steeds de neiging om eens hun heer wat minder attent is of verzwakt een eigen weg te willen gaan. De geschiedenis staat vol van die verhalen.
  En dan worden ze vermoord zoals dat overkwam met Salvador Allende en Saddam Hoessein.
  Willy Van Damme

 5. Erg goed artikel. Dank je wel, het doet goed te weten dat er meer mensen zijn die zien hoe het werkelijk in elkaar steekt.
  Jan Cleton
  Antwoord:
  Bedankt.
  Willy Van Damme

 6. Er zijn inmiddels behoorlijk wat beelden van de opstand in Kiev beschikbaar. Hieronder zitten zelfs beelden bij van Svoboda radio die duidelijk bewapende demonstranten laten zien.


  Joop de Jong
  Antwoord:
  De Amerikaanse overheidszender Radio Free Europe zorgt mede voor de verspreiding van de beelden van radio Svoboda. Verdere commentaar overbodig.
  Willy Van Damme

 7. Het blijft me een raadsel waarom anders zo redelijke media (zelf lees ik Trouw.nl en Welt.de) plots zo dom pro-Yankee kunnen worden. Een intellectuele belediging voor hun lezers, om neerslachtig bij te worden. Het mechanisme van de kneveling van de pers is me niet duidelijk. Verloopt ze via de Am. ambassade ? Druk + omkoperij ? Alleszins moet het voor hun intelligente journalisten tegenwoordig geen pretje zijn om er te werken. Deze periode lijkt me voer voor socio- en andere logen. Een herhaling van 1914: ‘poor little Belgium’ en andere schijnheiligheden.
  Kleine toevoeging: vandaag verscheen in Welt.de voor het eerst sedert de crisis een artikel dat niet giftig anti-Russisch was (weliswaar als gastbijdrage). Voelt Welt.de de hete adem van zijn lezers in de nek ?
  Zorro
  Antwoord:
  De klassieke pers is voldoende gezagsgetrouw om het regeringsbeleid in die zaken te volgen. Enige dissidentie wordt zo afgestraft. En dus steunt me nu al Qaeda & Co en joden hatende fascisten.
  En ja, om de schijn op te houden brengt men dan eens tussen de tonnen propaganda al eens een andere noot. Kan men weer eens kletsen over persvrijheid en woord en wederwoord.
  Willy Van Damme

 8. Terugkijkend constateer ik in de Nederlandse media een anti Poetin – campagne die eind vorig jaar begon met de dreigementen naar de ambassadeurs van Rusland en Nederland. In de aanloop naar de Spelen werd een hysterie aangezwengeld naar aanleiding van Poetins homowetgeving en de zich wekenlange voortslepende discussie over de zogenaamde ‘zware delegatie’ van uit Nederland naar Sotsji.

  Tot aan de recente ontwikkelingen in Oekraine heeft de Nederlandse media bijna dagelijks Poetin tot onderwerp gemaakt, zwart gemaakt.

  Deze wat ik noem ‘een anti Poetin campagne’ door de media kwam zomaar eind vorig jaar uit de lucht vallen. In het licht van de huidige gebeurtenissen heeft het alle schijn dat deze media-aandacht voor Poetin is geregisseerd.
  Jan
  Antwoord:
  Dat lijkt mij nu wel heel zeker. Ik was voordien nogal verrast door de agressieve uitlatingen van Herman Van Rompuy richting Poetin. Ik dacht waar haalt die deze lef vandaan.

  Nu blijkt dus waarom. Alles was in gereedheid gebracht. Men wist dat Janoekovitsj het Russisch voorstel ging aanvaarden want dat was simpele logica. En dan stonden de fascisten klaar om toe te slaan, letterlijk zoals nu al blijkt.

  Met als vraag of men het Europese voorstel bewust zo slecht maakte om Janoekovitsj richting Rusland en daarna de afgrond te sturen. Vermoedelijk omdat men de betere vrienden wou belonen voor hun hard werk en trouwe dienst. Ze mogen het land dus verder plunderen.
  Waarschijnlijk heeft men ook een aantal oligarchen zitten omkopen en eventueel bedreigen. Die bezetten immers sleutelposities.

  Hier was een regisseur aan het werk hoor die alles netjes vooraf plande.
  Ik denk trouwens dat men de Krim al een tijd geleden ook opgaf maar dat men nu alleen nog wat toneel speelt om Poetin verder te kunnen besmeuren. Theater dus.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s