Oekraïne – De gelijkschakeling

Als je onze media en de Europese regeringsleiders moet geloven dan is Oekraïne nu bevrijd van het Russische juk en is het nu tijd voor vrijheid en blijheid. Af en toe duikt er tussen de lijnen en dus weinig opvallend wel eens een ietwat ander beeld door om die pret dan te komen verstoren.

Nu dankzij Frankrijk, Duitsland en Polen de nochtans democratisch verkozen regering van Viktor Janoekovitsj afgezet werd en er van enige orde geen sprake meer is, kunnen de ‘vrijheidsstrijders’ van het Maidanplein (Onafhankelijkheidsplein) zonder enige hinder zeker in Kiev overal hun ding doen.

Nacht und nebel

Gezien het hier in essentie om aanhangers van een drietal fascistische groepen gaat kan men raden wat dat betekent. De Standaard bracht vandaag een foto van een gewapende groep ‘vrijheidsstrijders’ die van het Maidanplein naar de universiteit van Kiev waren afgezakt.

Oekraïne - Kiev - Universiteitsrector - De Standaard - 25-02-2014

Volgens De Standaard een gewapende groep betogers op weg om in Kiev de universiteitsrector op te pakken. Welke groep het hier betreft zei de krant niet. Ook over het lot van die rector zweeg men. Nu Janoekovitsj en de politie verdwenen zijn hebben die groepen natuurlijk geheel vrij spel. Het is mogelijks een verklaring voor het overlopen van veel parlementairen naar de oppositie.

Ze wilden er volgens de krant de rector van de universiteit oppakken want dat zou een aanhanger van Janoekovitsj zijn. En dus moest die blijkbaar van het toneel verdwijnen. In welke richting stelde het onderschrift bij de foto niet. Wat hierna? Boekenverbranding? Ondertussen werd trouwens in die districten waar het Russisch de officiële tweede taal was die regel al afgeschaft. Mensenrechten?

Maar eerder zagen we op TV hoe een andere groep ‘vrijheidsstrijders’ een provinciegouverneur in het westen van Oekraïne uit zijn ambtswoning sleurden, hem aftroefden en op straat vastbonden aan een paal. Maar de man wou ondanks die afranseling zijn ontslag niet tekenen. Wat er hierna met hem gebeurde zei men toen ook niet.

Het doet denken aan de ‘nacht und nebel’ verhalen uit de nazi periode of toen in september 1973 in Chili generaal Augusto Pinochet korte metten maakte met de aanhang van de democratisch gekozen regering van president Salvador Allende.

Maar het zijn dus volgens onze klassieke media ‘vrijheidsstrijders’, verdedigers van de democratie, mensenrechten en de fundamentele vrijheden zoals de rechtstaat.

Gelukkig dat Adolf Hitler dood is of ze hadden hem in De Morgen en elders als het hen uitkwam ook nog verkocht als een volbloed democraat. Guy Verhofstadt en EU-president Herman Van Rompuy hebben ginds goede vrienden. Ze mogen er fier op zijn.

Midden-Europa

In de Financial Times van gisteren 24 februari verscheen een lezersbrief van een zekere Malcolm Rasala die een citaat bracht van de oude Duitse kanselier Theobald von Bethmann Hollweg toen die op 9 september 1914 – juist toen de slag aan de Marne volop bezig was en kort na Dendermonde door zijn soldaten was vernield –  de officiële oorlogsdoelen tegen Rusland bekend maakte.

“We moeten Rusland zo ver mogelijk van de Duitse grens verjagen en haar dominantie over niet-Russisch sprekende volkeren breken… We moeten via verdragen rond een douane-unie een centraal-Europese economische associatie creëren die Frankrijk, België, Nederland, Denemarken, Oostenrijk-Hongarije, Polen en wellicht ook Italië, Zweden en Noorwegen zal omvatten. Die associatie zal geen gemeenschappelijke opperste constitutioneel orgaan hebben en iedereen zal formeel gelijk zijn. In de praktijk echter zal dit gebeuren onder Duits leiderschap en de Duitse economische dominantie over Midden-Europa stabiliseren.”

Een verklaring die weinig extra duiding behoeft. Behalve misschien dat de Duitse president Joachim Gauck onlangs tijdens de jaarlijkse ‘veiligheidsconferentie’ in München het idee opperde dat het Duitse leger in de toekomst wat actiever moet optreden. Wat ze zijdens de Joegoslavische oorlog van bijna twintig jaar geleden met verve ook al deden.

Toen bombardeerden Duitse vliegtuigen voor het eerst sinds de Hitler de Joegoslavische/Servische hoofdstad Belgrado. Minister van Buitenlandse Zaken in Berlijn was toen Joschka Fischer, op dat ogenblik partijleider van de Duitse Groenen.

De Duitse president is een vroegere Oost-Duitse dominee en ‘mensenrechtenactivist’ die tot president gekozen was met steun van de Groenen en de SPD, de Duitse sociaal-democraten. Of hoe ook Duits links niet vies is van een bloedbad min of meer. Wat ze trouwens bewees toen ze in 1914 in de Rijksdag, het Duitse parlement, mee de oorlog stemden.

Willy Van Damme

Advertenties

11 thoughts on “Oekraïne – De gelijkschakeling

 1. Susan Rice heeft Vladimir Poetin gewaarschuwd geen troepen naar de Oekraïne te sturen om de Russische nationale belangen daar te verdedigen.
  Met name de Russische marinebasis in Sebastopol aan de Zwarte Zee.
  Wat denk je, Willy, zal Poetin daar gehoor aan geven? In Sebastopol rijden inmiddels Russische pantservoertuigen, is de Russische vlag gehesen, zijn inwoners de straat opgegaan luidkeels roepende; “Russia, Russia!”
  Wat leven wij trouwens in een rare tijd als het om het verdedigen van nationale belangen en veiligheid gaat. Amerika mag het wel, maar Rusland mag het niet.

  http://www.infowars.com/amb-rice-warns-moscow-not-to-intervene-in-ukraine/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Als betogers in Kiev gebouwen en straten bezetten, vuurwapens hanteren, stokken gebruiken en met molotovcocktails gooien dan mag de politie ineens daartegen niet optreden. Het heet in onze media dan brutale repressie.
  Meer hoeft er daar feitelijk niet over gezegd te worden.

  Wat betreft de toestand is die zeer delicaat. Dit is zonder enige twijfel een daad van agressie vanwege de VS en de EU. Onder internationale rechtsregels kan men dit zien als een casus belli voor oorlog. Of het zover komt is natuurlijk niet zeker en ook niet te hopen.

  Maar de provocaties van de EU en de VS gaan natuurlijk wel heel ver. Steden als Kharkiv en Donetsk zijn immers steeds Russisch geweest – Oekraïne is gewoon een geheel kunstmatige creatie van Jozef Stalin – en wat hier gebeurde is natuurlijk hard op de Russische ziel trappen.

  Verder lijkt mij dit een klassiek geval van een imperialistische hoogmoed. De EU heeft een enorm probleem van interne cohesie en zit met zeer zware financiële, sociale en economische problemen.
  Landen worden bij de EU gelokt met de belofte van zware Europese subsidies maar die zijn er amper of niet. Tot woede van bijvoorbeeld de Balten die hierop hadden gerekend bij hun economische planning.

  Kijk naar Bulgarije en Roemenië waar er wijdverspreide armoede heerst en wier economieën een puinhoop zijn. Het lijkt er met de dag slechter te gaan. En dan gaat men er een virtueel failliet land bijnemen, een staat die zonder goedkoop Russisch gas en de Russische markt het nooit kan halen. Dit is waanzin.
  Men heeft duidelijk geen geld om het land ‘te kopen’ en toch riskeert men een wereldoorlog om dit land toch te kunnen veroveren.

  En dan de agressieve zelden geziene houding van Radek Sikorski, de Poolse minister van Buitenlandse Zaken en vroegere vriend van Dick Cheney, die tegen die betogers op het Maidanplein vlakaf zegt dat ze na dit akkoord met Janoekovitsj moeten ophoepelen of dat ze anders allen dreigden gedood te worden.

  De man had blijkbaar teveel Nazifilms gezien of zitten dromen van een nieuw Pools-Litouws Gemenebest dat opnieuw over dat deel van Rusland heerste.
  Willy Van Damme

  • En vergeet niet te melden dat het tuig gebouwen in brand stak waar de mensen nog in zaten. ”De brandweer probeert de mensen er uit te krijgen” schreef de gelijkgeschakelde pers laconiek. In Nederland is er zelfs een journalist van het Twents Dagblad met doorbetaling vrijaf gegeven om (vanuit Nederland) rechtstreeks verslag te doen op een weblog, December 2010 begon hij daar mee, en was gelijk aan het stoken. Blijkbaar was hij toen al op de hoogte van wat er 2 jaar later zou gaan spelen.
   Een website vol met glasharde leugens. Zo schreef hij bijvoorbeeld dat er ”op dit moment duizenden demonstranten op het Onafhankelijkdsplein aan het vechten waren”, terwijl op live webcameras te zien was dat het stil en rustig was (op dat moment dan) Commentaar hier op en op andere omwaarheden werden keurig door hem gecensureerd.
   Platje heet de man, hij doet het synoniem van zijn naam eer aan.
   Gerrit
   Antwoord:
   Een aantal opmerkingen.
   Een actie zoals we die de voorbije maanden zagen vergt veel jaren voorbereiding. Het opbouwen van die nationalistische groepen gebeurde ongetwijfeld met grote steun vanuit het buitenland, vooral de VS en Duitsland lijkt het.

   Men dient eerst mogelijke interne conflicten in het land te bekijken en dan mogelijke leiders van die nieuwe bewegingen identificeren. Dan moet men hen financieel en organisatorisch helpen die bewegingen op te bouwen. In het geval van die fascistische knokploegen komt daar dan ook nog militaire training bij. Om te kunnen uitgroeien tot hun volle capaciteit heeft men dan ook jaren nodig. Maar die tijd had men natuurlijk. Men is daar trouwens zeker al mee begonnen na de instorting van de Sovjetunie.

   Kijk naar de Flamenpolitiek van de Duitsers. Die had als doel België te verzwakken om het zo makkelijker te kunnen controleren. Men is daar niet in 1914 met de eerste bezetting mee begonnen en maar zoals studies uitwijzen al in de negentiende eeuw, na de overwinning op Frankrijk en de Duitse eenmaking onder Pruisen en kanselier graaf Otto von Bismarck. Het kaderde in de expansiepolitiek van het Pruisische Duitsland die na de Duitse deelstaten de rest van Europa wou overheersen.

   Zo is het deels geen toeval dat het Vlaams Nationaal Verbond (VNV) tijdens het interbellum fascistisch was en geld kreeg uit Nazi-Duitsland. En tijdens de twee Duitse bezettingen kreeg dat meer vorm. De Vlaamse collaborateurs waren trouwens op enkele uitzonderingen na voor de Nazi’s voldoende plooibaar om aanvaardbaar te zijn. Kandidaat collaborateurs als de sociaal-democratische partijleider Hendrik De Man en koning Leopold III waren dan niet aanvaardbaar omdat de Duitsers terecht de vrees hadden dat ze te invloedrijk zouden worden en zo te sterk zouden staan tegenover de Duitse bezetter.

   In wezen is het met die oppositie in Oekraïne niet anders. Daarbij lijkt de in Duitsland wonende, in Centraal-Azië geboren zijnde en zelfs geen Oekraïens dialect sprekende Vitali Klitsjko – Deze werd als bokser ooit betrapt op dopinggebruik – de man van Duitsland. Hetzelfde voor Julia Timosjenko wier partij lid is van de Europese Volkspartij van o.m. Angela Merkel (CDU/CDA en CD&V).
   De partij van de vroegere president Viktor Joeshenko lijkt dan weer uit de Amerikaanse ruif te eten. Wie achter die fascisten zit is onduidelijk. Geen enkel land gaat daar natuurlijk voor uitkomen. Het is immers te gênant om dat openbaar te maken.

   En dat die opstand niet toevallig nu ontstond lijkt ook bijna zeker. Er is immers steeds achter de schermen een regisseur aanwezig. Dit was zo ook in Guatemala in 1954 en Iran in 1953 en evenals in Syrië in 2011. Daarover kan geen discussie meer zijn.

   En van de pers weten we dat die in sommige gevallen samenwerkt met de geheime diensten. Het verhaal van die 8 Nederlandse journalisten die in 2008 naar de Olympische Spelen in Beijing gingen en bereid waren om voor de Nederlandse Veiligheidsdienst (AIVD) te werken is duidelijk. Het verhaal uit De Telegraaf werd ook nooit ontkend.

   En als dit hier in zo’n groot aantal gebeurde dan kan men er gif opnemen dat dit ook in veel andere gevallen gebeurde. Ik herinner mij het verhaal van de Britse goed gekende BBC-reporter Kate Adie.
   Een dame met een stevige reputatie. Toen het uitstekende Ieperse museum In Flanders Fields terug openging met een tentoonstelling rond mediapropaganda en de eerste wereldoorlog.

   Dat zou met ingesproken begeleidende tekst in het Engels (er komen altijd massa’s Britten naar Ieper) en het Nederlands. Het Nederlands gebeurde’ door Rudi Vranckx en voor het Engels sprak men Kate Adie aan. Die weigerde echter want haar land kwam er ook niet goed uit en stelde ze: ‘Het gaat hier over onze jongens’. Het verhaal hierover kwam van Vranckx met bevestiging van de curator van het museum. Het toont de aard van onze journalistiek.

   Toen België in 2003 dwars lag met de genocidewet en de oorlog rond Irak werd Filip De Winter van het Vlaams Belang plots regelmatig aan het woord gelaten in de Amerikaanse pers en, merkwaardig, ook de Israëlische met o.m. de zogenaamd linkse Haaretz. Time ging zelfs zover door te stellen dat de strijd om het Antwerps burgmeesterschap in 2012 ging gaan tussen Filip Dewinter en de toenmalige rechterhand van Dyab Abou Jahjah.

   Er was zelfs sprake van dat de Republikeinse partij Dewinter ging uitnodigen naar Antwerpen. Het werd ongetwijfeld in Belgische machtskringen opgemerkt en gezien als een serieuze waarschuwing in de aard van: ‘als je niet plooit dan steunen wij die separatisten.’
   België plooide en Dewinter verdween uit de Amerikaanse en Israëlische media. Zo gaat dat.
   Willy Van Damme

   • De VS blijkt in 20 jaar tijd $5 miljard te hebben gestoken om Oekraïne van Rusland los te weken. Nu was het telefoongesprek tussen Victoria Nuland en Geoffrey Pyatt al weinig verhullend, maar om nu schaamteloos te verkondigen er $5 miljard in te hebben gestoken? Waar de uitspraak; “Fuck the EU!” van Nuland betrekking op had? Misschien omdat de EU geen ervaring heeft met het omverwerpen van democratisch gekozen regeringen? Interessante vraag is natuurlijk wel dat, als Oekraïne een puur Europese aangelegenheid zou zijn, waarom neo-con (neo-conservatieven worden in Amerika gezien als neo-fascisten) senator, John McCain,
    http://www.voltairenet.org/article182188.html
    er zich mee moet bemoeien en contact zoekt met een Oekraïense neo-nazi?

    http://www.globalresearch.ca/american-conquest-by-subversion-victoria-nulands-admits-washington-has-spent-5-billion-to-subvert-ukraine/5367782
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Bedankt voor die informatie. Dat de VS er sinds 1991 5 miljard dollar inpompte om Oekraïne te kunnen overnemen is straf. Men wist wel dat er veel geld vloeide maar zoveel is haast onvoorstelbaar. Begrijpelijk dat die bokser dan plots een Oekraïense nationalist is geworden. De man wordt zo schatrijk.
    Er is immers ook nog veel Duits, Brits en ander geld heengegaan. Het verklaart waarom die fascisten zo sterk staan. Die groepen zwemmen in het geld.

    De leider van Spilna Sprava, Oleksandr Danylyuk, vluchtte volgens berichten op 3 februari uit Oekraïne weg naar Londen. Wat doet vermoeden dat die groep fascisten mee gefinancierd wordt door de Britse buitenlandse geheime dienst MI5.

    Wat ook onthullend is, is het feit dat die Victoria Nuland de echtgenote is van Robert Kagan, een topman binnen de neoconservatieve beweging en stichter van het Project for a New America. Imperialistischer kan niet.

    Zij is ook gekend als een Europahaatster en het feit dat zij door Obama benoemd werd tot staatssecretaris voor Europese Zaken zegt ook veel over de houding van Obama t.o.v. de EU. Hij wil het met andere wijze kapot of slaafs onderdanig aan zijn grillen.
    Wat een wereld!
    Willy Van Damme

   • Ik heb het bericht nog niet kunnen verifiëren, maar Reuters bericht dat er 150.000 Russische troepen op weg zijn naar de Krim. Vladimir Poetin is dus van zins Russische belangen te verdedigen. Verrassend? Voor mij niet en een terecht antwoord op het Euro-Amerikaans imperialisme. U merkt terecht op dat alles is terug te voeren naar het rapport van de neo-con denktank “Project for the New American Century”, waar de eega van Victoria Nuland onderdeel van heeft uitgemaakt. In dat rapport, “Rebuilding America’s Defenses” wordt zwart op wit beschreven hoe Amerika, na de val van de Sovjet-Unie, tot een algehele wereldhegemonie kan komen, als enig overgebleven supermacht. De denktank was er zich wel van bewust dat dit een langdurig proces zou worden, behoudens zich een gebeurtenis zou voordoen zoals een “New Pearl Harbor” (9/11). M.a.w. de neo-cons konden niet wachten op het moment dat zich zo’n gebeurtenis zou voordoen en hebben het daarom maar getriggerd. De puzzelstukjes vallen zo langzamerhand aardig in elkaar.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Dat zou officieel gaan over al lang aangekondigde oefeningen. Dat zal wel zeker.

    Ik vrees dat het optreden van de EU en de VS hier grote gevolgen kan hebben. Het is een geostrategische aardschok en in wezen een de facto bezetting door het westen van de Krim en andere regio’s die al tweehonderd en meer jaar Russisch zijn.

    Voor veel Russen is dit een daad van oorlog. Terecht trouwens.
    Tot heden werkte Poetin geheel achter de schermen en telefoneerde over de toestand met de top van het westen. Maar wat als hij de Russen toespreekt?

    Intussen zijn die fascistische knokploegen echter op weg naar de Krim en is de oproerpolitie ontbonden zodat ze geheel vrij spel hebben. Het ziet er dus echt niet goed uit.
    Bovendien zit het land dankzij het westerse optreden financieel nu echt op de knieën. De regering wou eerst met de EU in zee gaan maar die heeft onvoldoende geld en daarom koos men voor het aanlokkelijkere Russische voorstel. Logisch.
    Maar dat Russische voorstel ligt wel in de vuilbak en vanuit de EU en de VS lijkt men alleen aalmoezen te willen geven.

    Wat de EU en de VS hier deden was niet alleen dwaas maar ook crimineel.
    Willy Van Damme

   • De Duitse marketingcampagne ten voordele van de broers Klitsjko was werkelijk opmerkelijk. In de laatste 4 à 5 jaar waren de beide topboksers bijna wekelijks op de Duitse TV te zien. Van Gottschalcks ‘Wetten Dass?’ tot allerhande quizjes, prijsuitreikingen (Burda, Bambi etc…) en talkshows.Ik heb me al die tijd afgevraagd wat dit geflirt met twee boksers uit Oekraiene te betekenen had. Goed, die jongens zijn vlot in de omgang, athletisch en Duitstalig, maar toch..
    Nu duikt de naam Klitsjko op in de meest recente aflevering van het Amerikaanse feuilletton ‘The Color Revolutions’, produced by George Soros. Met Duitse ondertitels natuurlijk. Dat maakt veel duidelijk.
    Walter Baeyens
    Antwoord:
    Ik kijk weinig TV en zeker de Duitse niet. Maar dat is uiteraard geen toeval en het toont nogmaals hoe groot de invloed van de overheid is op de massamedia. Ze is allesoverheersend en zonder dat velen dat beseffen.

    Julia Timosjenko en Vitali Klitsjko zijn duidelijk de pionnen van Duitsland bij de ‘drang nach Osten’. Het is geen toeval dat de Amerikaanse staatssecretaris voor Europese Zaken Victoria Nuland iemand van de ultranationalistische partij van Viktor Joesjtsjenko als regeringsleider voorstelde en Klitsjko onbekwaam achtte. Waarmee we weten wie welke partij en groepjes financierde.

    Zoals steeds maken de imperialisten weeral volop ruzie over wie met de buit mag gaan lopen. Het is als een stel hyena’s die ruzie maken over een lijk. En dat onder het mom van ‘onze waarden’.

    En als er nog eens een staatsgreep op handen is dan is George Soros, onze ‘filantroop’ van dienst, natuurlijk vlakbij.
    Willy Van Damme

 2. Macht corrumpeert meestal. Nochtans is dat niet nodig. Als je een inspanning levert (virtueel vliegt zoals de Icarusmythe uitlegt) dan kan je perfect evenwichtig en verantwoordelijk met macht omgaan.
  Edith Legrand:
  Antwoord:
  Het zijn heel sterke figuren die goed met macht kunnen omgaan. In het bedrijfsleven zijn die er wel te vinden, in de politiek lijkt mij dat al veel zeldzamer te zijn. Zeker op het hoge niveau dat hier ter sprake kwam. Macht maakt hen soms heel zwaar ziek. In het Engels heet het imperial overstretch.

  De geschiedenis staat bol van de politici die met die macht niet konden omgaan, van Julius Caesar tot Napoleon en Guy Verhofstadt. Laat de geschiedenis hun fouten goed blootleggen.
  Willy Van Damme

 3. Over Roemenië gesproken, heeft U enig idee waarom de VS 3000 terroristen van de MEK (Mujahedin E Khalq) naar Roemenië over willen brengen? Het zal toch niet zo zijn dat zij deze willen inzetten in de Oekraïne?

  http://21stcenturywire.com/2014/01/03/u-s-plan-to-transfer-3000-terrorists-to-romania-mojahedin-khalq-mko-mek-rajavi-cult/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Geen idee. Die zitten nu vast in Irak en zijn al deels gedood door het Iraakse leger. Vermoedelijk wil de VS hen nog gebruiken. Maar ik kende dit verhaal niet en volg ook die zaak niet echt op de voeten. Wie weet zitten er goede schutters onder die ze dan als sluipschutter kunnen gebruiken bij hun volgende ‘volksopstand’.
  Willy Van Damme

 4. Na wat rationele overdenkingen kwam ik op (nog) een aantal “gelijkschakelingen”. Obama noemde Amerikanen een “exceptioneel” volk. Nu heb ik dat in de geschiedenis wel vaker gehoord, maar nooit in deze context en ik heb er nooit een link mee gelegd. De volgende “gelijkschakeling” heeft dan weer betrekking op de Amerikaanse uitlokking van de Sovjet invasie van Afghanistan. Zie ik hier een film afspelen, die ik al eerder heb gezien?
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Het is typerend voor nationalisten dat ze ‘hun volk’ exceptioneel vinden. Zie maar naar Hitler en de zionisten.
  Willy Van Damme

  • Dank U wel, Willy! Heb ik de Amerikaanse “democratie” toch goed ingeschat. Ik kreeg al nachtmerries van “Happy days are here aqain.”
   Jop de Jong
   Antwoord:
   En U bent ook bedankt.
   Willy Van Damme

 5. @Willy

  “Ik vrees dat het optreden van de EU en de VS hier grote gevolgen kan hebben. Het is een geostrategische aardschok en in wezen een de facto bezetting door het westen van de Krim en andere regio’s die al tweehonderd en meer jaar Russisch zijn.”

  Ik vrees dat Uw vrees bewaarheid wordt. Het westen wil geen scheiding van Oekraïne en de Russen mogen hun marinebasis in Sebastopol blijven gebruiken, er werd alleen niet bij gezegd voor hoelang. Het westen is uit op een escalatie van het conflict. Plotseling mengt de NAVO zich ook in het conflict en gezien het eerdere bericht dat de VS 3000 terroristen van Mujahedin E Khalq over wil brengen naar Roemenië (misschien zijn zij er al?) komt nu het volgende bericht van Thierry Meyssan’s Voltairenet.org, dat er Amerikaanse huurlingen naar Oekraïne zijn overgebracht om vervoert te worden naar Odessa.
  Als dit waar is, is dit een hele slechte ontwikkeling.

  http://www.voltairenet.org/article182499.html

  Onze voormalige Secretaris Generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, wilde ook nog een duit in het zakje doen, om ons er van te overtuigen dat Rusland in 2008, tijdens de Rusland-Georgië oorlog, gebieden van Georgië heeft ingepikt.

  Slapen doe ik allang niet meer en zeker niet waar het politici betreft.

  http://www.kpnvandaag.nl/#news/Buitenland/anp-050314-257/Meer_actie_luchtmacht_VS_in_Oost-Europa
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Wat betreft Zuid-Ossetië en Abchazië en Georgië is het vrij simpel. De door Georgië gebruikte argumenten om af te scheiden van De Sovjetunie/Rusland zijn nadien gebruikt door die twee staten die een autonoom statuut hadden binnen de deelrepubliek Georgië. Wat Georgië had binnen de Sovjetunie.
  Maar wat van de VS en EU moest gebeuren voor Georgië weigerde met militaire middelen nadien voor die twee gebieden.

  Weet je wat ik ook straf vind is dat men in vele van onze media spreekt over de noodzaak om Oekraïne en Georgië binnen de EU op te nemen en dat diezelfde lieden gelijktijdig zeggen dat men de ruk westwaarts van Rusland moet stoppen. Zo’n visie heet in de handboeken politiek imperialisme.

  Weet je ook, in het Verenigd Koninkrijk lijden honderdduizenden mensen honger en is TBC hals over kop aan het toenemen. Met andere woorden: er sterven daar in het rijke Verenigd Koninkrijk mensen van ontbering.
  En op dat ogenblik wil men Oekraïne overnemen en om het te houden zelfs miljarden uitgeven. En nu hoor ik Wilders en die UKIP niet meer. En waar zit Groen en de Nederlandse SP?

  Niet alleen de fascisten van Svoboda maar zelfs de gitzwarte fascisten van Pravy Sektor zitten in de regering. En niemand die dat opmerkt. Ook die SP en Groen niet. Ik hoorde ze nog geen opmerkingen maken. Alleen vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) stelde zich publiek braafjes vragen over de behandeling van de Russen.
  Willy Van Damme

 6. Pingback: Nationalistische Yarosh en zijn Ruslandhaat (en andere neo-nazi’s in Oekraïne) | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s