Een journaliste als fan van verkrachtingen

Dat de klassieke media er in bepaalde gevallen op los liegen wekt natuurlijk geen enkele verbazing. Dat sommigen in de media bijna geilen als ze roepen om oorlog is evenmin verrassend. De reacties in de klassieke media na die gifgasaanval vlakbij Damascus van 21 augustus bewijzen dit ten volle. Maar het uitlatingen op Twitter van de Syrische Ranna Kabbani zijn duidelijk een nieuw dieptepunt.

Deze stelde in november vorig jaar op die site voor om de Syrische president in een kerker op te sluiten en elke dag te folteren en hem ook dagelijks zijn uitgehongerde en verkrachte vrouw en kinderen te tonen. (1) Ranna Kabbani is een columniste die o.m. voor het Britse blad The Guardian schreef.

Zij is gehuwd met de gekende Britse journalist Patrick Seale. Deze schreef als ghostwriter in 1995 het boek ‘Desert Warrior’ voor de Saoedische prins Khaled bin Sultan bin Abdoelaziz al Saoed, de huidige adjunct-minister van Defensie van het salafistisch koninkrijk.

Als columnist schrijft hij regelmatig bijdragen voor kranten uit het Midden-Oosten zoals al Ittihad (Abu Dhabi), The Daily Star (Beiroet), The Saudi Gazette (Jiddah), Gulf News (Dubai) en de in Londen uitgegeven Saoedische krant al Hayat. Een echtpaar met dus heel goede connecties met de Saoedische koninklijke familie.

De krant al Hayat is trouwens eigendom van diezelfde Saoedische prins Khaled bin Sultan bin Abdoelaziz al Saoed, een neef van de huidige Saoedische koning. Hij leidde in 2009 een militaire interventie in Jemen die resulteerde in vele honderden doden en die voor het het Saoedische leger desastreus afliep.

Zouden ze daar in Saoedi Arabië ook soms folteren? Maar een moeder en journaliste die oproept om kinderen te folteren is ongetwijfeld een nieuwigheid in de sector van de media. Om vrolijk van te worden.

Willy Van Damme

1) http://www.liveleak.com/view?i=c5d_1392195141

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s