LIVE Entertainment en stad Dendermonde lanceren ‘Marktrock Dendermonde’

PERSBERICHT

LIVE Entertainment en de stad Dendermonde hebben een samenwerkingsakkoord bereikt om volgende zomer samen ‘Marktrock Dendermonde’ te organiseren. Beide partijen zijn heel enthousiast en zijn vast van plan om er een top editie van te maken. Stad Dendermonde verwerft hiermee de exclusiviteit voor de provincie Oost-Vlaanderen.

Marktrock Dendermonde’ zal plaatsvinden op zaterdag 5 juli 2014 en zondag 6 juli 2014. ‘De zomer van Marktrock’ wordt met andere woorden afgetrapt in de stad Dendermonde.
Henk Vermeulen, afgevaardigd bestuurder van LIVE Entertainment: “Het vertrouwde ‘Marktrock Leuven’ kreeg er vorige zomer een editie bij in dé muziekstad van Limburg: Bilzen. De eerste editie van ‘Marktrock Bilzen’ was een schot in de roos. Na een uitermate positieve evaluatie is dan ook gebleken dat de succesformule van Leuven dus wel degelijk aan kan slaan in andere steden.

‘Marktrock Leuven’ is en blijft de moeder van alle stadsfestivals, laat dat duidelijk zijn. Maar dat neemt niet weg dat we nog steeds vast van plan zijn om het festival uit te breiden naar andere locaties. Ik ben dan ook heel fier dat we vandaag ‘Marktrock Dendermonde’ mogen aankondigen. De klik met de burgemeester en het stadsbestuur was er trouwens meteen.

Aan zich ook niet verwonderlijk, want in het verleden hebben we al meermaals zeer goed mogen samenwerken voor o.a. Vlaanderen Muziekland. We kijken dan ook enorm uit naar de samenwerking voor ‘Marktrock Dendermonde’ in één van de meest muzikale en gezelligste steden van Oost-Vlaanderen!”.

Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde: “Begin juli programmeert de stad Dendermonde traditiegetrouw een sterk muzikaal aanbod. Met ‘Marktrock Dendermonde’ gaan we nog een stapje verder, want we hebben voortaan ons eigen stadsfestival. Hiermee bevestigt de stad Dendermonde niet alleen haar pioniersrol, maar laat ze ook haar hart zien voor muziek van eigen bodem. LIVE Entertainment en de stad Dendermonde staan dan ook klaar om van dit nieuwe project een succes te maken!”.

In 2008 nam LIVE Entertainment de fakkel over van de Leuvense vzw Marktrock.com en startte in 2009 met de succesformule ‘100% gratis & 100% Belgisch’ met als doel terug te gaan naar de roots van het Leuvense stadsfestival. In 2013 kreeg de moeder van alle stadsfestivals ‘Marktrock Leuven’ er een volwaardig editie bij in de stad Bilzen. LIVE Entertainment toonde hiermee haar ambitie om de unieke sfeer van ‘Marktrock’ te delen met andere steden met gevoel voor muziek.

‘Marktrock Bilzen’ gaat door op zaterdag 9 augustus 2014 en zondag 10 augustus 2013. Het weekend van vrijdag 15 augustus 2014, zaterdag 16 augustus 2014 en zondag 17 augustus 2014 is traditiegetrouw gereserveerd voor ‘Marktrock Leuven’.
Op een later tijdstip zal er gecommuniceerd worden over de programmatie van ‘De zomer van Marktrock’.

Advertenties

One thought on “LIVE Entertainment en stad Dendermonde lanceren ‘Marktrock Dendermonde’

 1. Hoi Willy,
  Als gedreven onderzoeksjournalist zal je ook wel nagegaan zijn hoveel dit de stad en zijn burgers gaat kosten. Misschien biedt LIVE Entertainemant dit gratis aan?? En, gaat de stad er voor zorgen dat ook minder mobiele mensen dit festival kunnen bijwonen met hulp van de liftbus die alleen tijdens de werkuren beschikbaar is en niet ’s avonds en in de weekends?
  Ferdy De Wolf
  Antwoord:
  Geen idee. Ik plaatste gewoon het persbericht en deed verder geen echt onderzoek naar de zaak. Een mens kan niet alles onderzoeken. Maar ik dacht dat dit lokaal voldoende interessant was om het te plaatsen.
  Wat betreft de liftbus voor mindervaliden dacht ik dat dit punt deze week op de agenda van het OCMW staat. Het probleem lijkt niet belangrijk maar voor diegenen die het nodig hebben is dat wel het geval natuurlijk.
  Het siert je dat je hiervoor blijft ijveren.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s