Midden-Oosten en het salafisme – De waanzinnige strategie

Het voorbije weekeinde werd een Egyptische helikopter in de Sinaï met een draagbare luchtdoelraket neergeschoten waarbij 5 Egyptische militairen omkwamen. De aanslag en primeur voor Egypte zou het werk zijn van een tot recent totaal onbekende terreurgroep Ansar Beit al-Maqdis. De zoveelste in een al heel lange lijst van bendes die zich beroepen op al Qaeda en het salafisme, de Saoedische staatsreligie.

Libische raketten

Voor de overgrote meerderheid van de Egyptische bevolking, het leger en de regering een zoveelste actie van de Moslimbroederschap. Deze veroordeelde wel onmiddellijk die aanslag maar hun woorden worden in het land door niemand behalve hun aanhang nog serieus genomen.

Toen de Moslimbroeders aan het bewind waren werkten zij immers nauw samen met islamistische extremisten. Zo benoemden zij een leider van zo’n terreurgroep tot gouverneur van de toeristisch belangrijke provincie Luxor. Een terreurgroep die voorheen bij een terreuraanslag toeristen hadden vermoord. En het is verre van de enige link tussen die Moslimbroeders en het salafisme.

Maar dat die groepen nu ook in Egypte een draagbare luchtdoelraket gebruikten, in dit geval een van Russische makelij zijnde SAM 7, wekt feitelijk geen enkele verbazing. Sinds de val van Kadhaffi in Libië zijn diens wapenmagazijnen een groot pretpark geworden voor die extremistische groepen. En ook deze blijkt zoals verwacht uit dat wapenarsenaal te komen.

En dat dus ook Egypte hiermee zou te maken krijgen stond in de sterren geschreven. Eerder doken ze al op in Mali en Syrië en de kans dat ze in de toekomst ook elders zoals in het Chinese Xinjiang, de Russische Kaukasus, Irak, Nigeria en desnoods Europa zullen gebruikt worden zou alleen dwazen mogen verbazen. Men kan zich hier al maar best voorbereiden.

ISIS - In gevechtstenu

Al jaren steunt het westen in Syrië, Libië, Egypte en Tunesië jihadisten zoals hier Jabhat al Nusra. Toen Kroatië rond Nieuwjaar 2013 in afspraak met de VS zeven vliegtuigvrachten wapens richting Syrië stuurde gingen een groot aantal ervan richting deze terreurgroep. Het was Qatar die de rekening betaalde. En dan durft o.m. de VS te zeggen dat Assad bloed aan zijn handen heeft. Zie ook de mooie nieuwe uniformen. In Mali reden ze zelfs rond in grote columns met allemaal gloednieuwe 4X4’s van Toyota. Met als vraag waar al dat hiervoor nodige geld dan vandaan komt.

270 jihadisten

Het toont nogmaals de totaal onverantwoorde en compleet gekke politiek aan die een aantal westerse leiders en intellectuelen volgden en nog steeds volgen. Het aan de macht brengen van islamisten die een nieuwe vorm van religieuze dictatuur en zelfs fascisme pogen te introduceren keert zich nu als een boemerang in hun gezicht weer.

Zo sprak men vorig jaar in onze media eerst over een 40-tal Belgische jihadisten die in Syrië vochten en heeft men het nu volgens Guy Van Vlierden in Het Laatste Nieuws van 25 januari 2014 al over 336!! En Guy Van Vlierden volgt het Belgisch jihadisme op de voet. Maar geen enkele ervan werd voor zijn vertrek aangehouden.

En dat wil zeggen dat onze veiligheidsdiensten onbekwaam zijn of ze – medeplichtig – gewoon lieten gaan. Maar dat bleek ook uit de onthullingen van Edward Snowden. Niet een Alain Winants onthulde die spionage van de NSA maar een door de EU opgejaagde Snowden.

Maar een jihadist continu in de gaten houden vergt 16 mensen en dus kost het 5.376 mensen om die 336 jihadisten wanneer ze terugkeren te observeren. Een onmogelijke opdracht. In wezen doet Assad door hen uit te schakelen ons dus een goede zaak. Maar drie jaar lang hebben onze politici hun ogen gesloten en steunden ze al die jihadisten. Ons leger stuurde om hen te steunen zelfs zijn F-16’s naar Libië. Waardoor die nu rondlopen met SAM-7’s. Wat een dwazen!

En tegen het verspreiden van dit jihadisme wordt nog altijd niet echt opgetreden. Saoedi Arabië kan nog steeds zonder probleem via haar private avondscholen haar extremistische vorm van islam in ons land prediken. En wie speelt achter de schermen de echte jihadistenronselaar? Zeker Fouad Belkacem niet. Alles blijft bij woordenkramerij en met het zicht op de verkiezingen ronselen van stemmen.

Belgacom TV

Neem de Arabische versie van Tv-zender al Jazeera. Deze zit op de kabel bij Belgacom TV, toch een overheidsbedrijf. En een van de regelmatige gasten op die zender is de Egyptische predikant Youssef al Qaradawi.

Een man die nog niet zolang geleden de holocaust ophemelde. De man was tot de staatsgreep der Egyptische generaals op weg om het hoofd van Al Azar, een der voornaamste religieuze instellingen in de islamitische wereld, te worden dat normaal dankzij de nu verworpen nieuwe grondwet alle Egyptische wetten op hun ‘zuiverheid’ moest gaan testen.

Vorig jaar riep hij ook op tot het vermoorden van o.a. sjiieten en stelde hij dat de jihad tegen de Syrische regering een zo grote noodzaak is dat jonge jihadstrijders ginds desnoods zonder toestemming van hun ouders mogen gaan vechten. Wat moeten ouders in Vilvoorde of Antwerpen en Maaseik denken als die hun zoon bij nacht en ontij stiekem zien wegglippen richting Aleppo?

Dus terwijl federaal minister van Binnenlandse zaken Joëlle Milquet (CDH) en de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (sp.a) verklaren ten strijde te trekken tegen die jihadisten en hun rekruteringsmethodes is men dankzij overheidsbedrijf Belgacom via al Jazeera de Vilvoordse Arabischtalige jeugd aan het bewerken om naar Syrië te gaan. Protesterende ouders ten spijt.

Lang hebben vele mensen binnen het veiligheidsapparaat gewaarschuwd tegen dit beleid van steun aan het jihadisme. De EU had er nochtans geen enkele baat bij om dit te ondersteunen. Uiteindelijk ligt het Midden-Oosten naast Europa en zitten er miljoenen moslims in de EU. Het jihadisme leek hier een zaak van enkelingen en nu plots blijken er honderden mee te doen.

Maatjes met terroristen

De houding van politici als David Cameron, William Hague, Nicolas Sarkozy en François Hollande is dan ook alleen maar als ronduit misdadig te bestempelen. Hun acties ondermijnen mee de maatschappijen die ze horen te verdedigen en verder uit te bouwen.

William Hague - en Burhan Ghalioun, Voorzitter Syrische Nationale Raad

William Hague, Brits minister van Buitenlandse Zaken, hier in gesprek met de Syrische rebellenleider Burhan Ghalioun, steunt al jaren die jihadisten waaronder al Qaeda. Burhan Ghalioun was de eerste voorzitter van de Syrische Nationale Raad, de door Londen Parijs en Washington erkende rebellengroep die nu in Zwitserland gesprekken voert met de Syrische regering.

Typerend voor de waanzin was het recent bezoek van de Franse president François Hollande aan het Vaticaan waar hij aan de paus voorstelde om een officiële ontmoeting te hebben met die Syrische rebellenregering. Dit terwijl die rebellen mee tekenen voor de moord op religieuzen en christenen en de massale vernieling van kerkelijke gebouwen. De paus stuurde hem echter wandelen.

Leugens

Ook onze media die al drie jaar als een kip zonder kop die islamisten en zelfs al Qaeda achternahollen is hier in het zelfde bed ziek. Met Rudi Vranckx die Abdel Rahman, een in Brussel tot 4 jaar cel veroordeelde terrorist, op TV een als interview verpakte vrije tribune gaf. De man was er dan ook zijn gids en tolk. Het typeert, schelden op Assad en maatje van een terrorist.

Ook hier heerst er overal waanzin. Tot eind 2012 ontkenden onze pennenlikkers zelfs de aanwezigheid van jihadisten in Syrië. Het was voor hen gewoon een door Assad verspreidde leugen. Leugen, dat wel ja.

Nog vorige week schreef Het Laatste Nieuws dat die salafisten feitelijk een creatie zijn van Assad zelf om zo de rebellie tegen zijn regering  te ondermijnen. En men had voor die fantasie zelfs een bron: de Britse MI6, de buitenlandse spionage en sabotagedienst van David Cameron. Men zou er kunnen mee lachen, maar het gaat hier dan wel over een land met 24 miljoen mensen en onze veiligheid.

En dan vraagt een mens zich af waarom een Sarkozy, Hollande en Cameron een politiek bedrijven die feitelijk op de rand van het landverraad zit te balanceren. Het is geweten dat de enigen die baat hebben bij al die oorlogen in het Midden-Oosten de Israëlische leiders zijn. Zolang hun buren elkaar de kop inslaan laten ze hen gerust en geven ze hen ook extra lebensraum.

Israëlische wapens

Daarom is een zin in het interview in de Standaard van 25 januari ‘Belgen in Syrië vooral bezig met thee en koekjes’ met de naar huis teruggekeerde Belgische jihadist Michael Younes Delefortrie boeiend. Deze stelde: “Het FSA (Vrij Syrische leger, nvdr.) vecht met moderne, Israëlische wapens. De Belgen met Kalasjnikovs.”

Het verhaal is ook typerend voor de wijze waarop onze veiligheidsdiensten de zaak ‘aanpakken’. De man kwam terug, had een serie interviews met de media en gaf zich dan tevergeefs bij de politie aan. Het politiebureau zou volgens hem gesloten geweest zijn. Pas enkele dagen na die interviews pakte men hem dan op. De waakzame veiligheidsdiensten!

Het is voor zover geweten ook de eerste maal dat een jihadist tijdens een kranteninterview met onze klassieke media toegeeft dat die rebellen met Israëlische wapens vechten. Het was een verhaal dat men voorheen wel in kringen van de Syrische regering kon horen en bij de alternatieve media lezen. Voor de gewone media was het niet nieuwswaardig, ze zagen het ongetwijfeld als propaganda van Assad.

Burham Ghallioun en Ehud BarakZo te zien twee goede vrienden, de Israëlische oorlogsstrateeg Ehud Barak (links) en Burhan Ghalioun. En Ehud Barak leek zo te zien tevreden over zijn uitleg. Het was december 2011, de opstand was toen al 9 maanden bezig en de grote vernielingen in Syrië moesten nog komen. Zou Ehud Barak hier de nodige beloften over gekregen hebben? Met Assad heeft Ghalioun daarentegen nooit willen praten.

Israëlisch oplapwerk

Maar wie wat dieper op dit conflict inzoomde zag overal de vingerafdrukken van het zionisme. Zo was er het bezoek van de Syrische rebellenleider Ghalioun aan Ehud Barak, de Israëlische ijzervreter en strateeg achter de aanval op Gaza genaamd ‘Gegoten lood’ van kerstdag 2008. Goed voor meer dan 300 gedode Palestijnse kinderen. Ghalioun was de eerste voorzitter van de Syrische Nationale Raad.

Ook viel het bij insiders op hoe nauw de Amerikaanse studiedienst en lobbygroep The Foundation for the Defense of Democracies al van bij het prille begin verbonden was met die Syrische opstand. En deze lobbygroep is een der meest pro-Israëlische in de VS. En dat wil al veel zeggen.

En dan is er het verhaal van de Israëlische militaire noodhospitalen die het Israëlische leger vlakbij de grens met Syrië oprichtte. Dit oprichten gebeurde nadat ettelijke duizenden door de VS in Jordanië getrainde jihadisten de regio rond Golan, Damascus en de stad Daraa binnenstroomden.

Het Israëlische leger lapte die jihadisten dan terug op waarna men ze terug naar het front stuurde. Het feit dat de media amper of geen toegang kregen tot die hospitalen doet vermoeden dat er daar meer gebeurde dat het zuiver oplappen van die jihadisten. Israëlische media hebben het over een 200 à 300 gewonden die men er opknapte. Maar die verhalen vielen onder de Israëlische militaire censuur.

Willy Van Damme

Advertenties

12 thoughts on “Midden-Oosten en het salafisme – De waanzinnige strategie

 1. Beste Willy, de mens is een duaal wezen, kan bij ieder idee twee kanten op. Op mijn facebook circuleert er een Hollander wiens newsfeeds ik niet meer ‘like’ hoe goed ze ook mogen zijn, omdat hij er steevast een negatieve draai aan geeft. Einstein, Hannah Arendt, Socrates, you name it, ieder idee wat door die mensen ook constructief werd bedoeld en door ieder gezond mens onder ons ook zo wordt begrepen, staat voor die Nederlander ten dienste van zijn navelstaarderij. Als puntje bij paaltje komt, is hij een soort kruising tussen Wilders, Pim Fortuyn en Filip Dewinter.

  Welnu, hetzelfde doen die ‘salafisten’ met religieuze ideeën. Salafisme is in feite ook een goed idee dat door egoïsten wordt omgebogen tot iets wat hun ego dient, wat hun een beetje een Godje maakt.

  En dan is er nog een tweede fenomeen, de verliefdheid. Vlaamse goed geschoolde jongeren van Arabische afkomst hebben een droom over Arabië dat het een democratie zou worden een beetje als Europa, maar dan met behoud van hun cultuur. Zij zitten veel minder met die transponatie van generatieconflicten naar het religieus veld dan Europa. De verkettering van de theologieën in Europa gaat in feite over een soort vader- of oudermoord, het niet kunnen verwerken van het feit dat men als kind gezag moest respecteren. Die droom, dat intense verlangen maakt blind voor die realiteit waar blijkt dat de Zionisten een vinger in de pap hebben en aan de touwtjes trekken. Ik kom dan uiterst schizofrene opmerkingen tegen waarin iedereen gedemoniseerd wordt, want ze kunnen hun ongelijk toch niet toegeven.

  De Zionisten (zeer klein clubje) hebben sedert eeuwen een strategie waarin de ‘nuttige idioten’ zoals zij dat noemen, worden bespeeld en die meermaals zijn werkzaamheid bewezen heeft. De holocaust was hun ‘grootste succes’. Er zijn deftige Joden, Chomsky bvb, die die strategie luidkeels uit de doeken hebben gedaan en nog doen. Maar misschien is het enige wat de geschiedenis ons leert, dat de mens niets leert, dat we niet opgewassen zijn tegen onze eigen natuur.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Ik spreek altijd over salafisten omdat je dat fenomeen nu eenmaal een naam moet geven. In wezen echter zijn daar problemen mee. In mijn stuk over die Zwitsers/Qatarese ngo al Karam maakte ik melding van een geschil in Jemen rond de oprichting van die salafistische partij waarbij een aantal salafistische schriftgeleerden (theoretici) bezwaar maakten tegen de politieke invulling ervan door die partij.
  Zij zagen hun actie als puur religieus, niet politiek. Je zou hen kunnen vergelijken met de amish in de VS en gelijkaardige bewegingen elders binnen de grote gemeenschap van het christendom.

  Er is een hemelsbreed verschil tussen die religieuze theoretici en de politieke invulling ervan door al die groepen. Ik ben uiteraard geen salafist maar heb wel respect voor mensen die een totaal andere in mijn ogen gekke filosofie hebben. Dus voor de amish en voor de salafisten puur sang. Men kan het zoals ik een bizar groepje vinden maar ik heb er geen probleem mee dat ze op die wijze door het leven gaan.

  Neen, die terroristen zijn in wezen daarom in mijn ogen geen echte salafisten. Uit vele elementen blijkt dat veel van die salafistische groepen die nu zich al schietend een weg naar de macht willen banen in wezen echter gangsterbendes zijn.

  Verhalen over plunder, gevechten over de buit/wegblokkades waar men taksen heft, ontvoeringen voor geld alsmede drugsproductie en handel zijn schering en inslag.
  Ze kleven daar een politiek verhaal rond om zich zo een doel te geven maar dat is schijn, niet meer.

  Een opmerking: Het zionisme als politieke beweging is pas een goede eeuw oud en ontstond in Oostenrijk na het proces rond Alfred Dreyfus in Frankrijk.

  Oostenrijker Theodor Herzl volgde als journalist de zaak en distilleerde daaruit de nationalistische idee voor een joodse staat. Hij beschreef dat in het in 1896 in Leipzig en Wenen verschenen boekje ‘Der Judenstaat’. En zoals bij alle vormen van nationalisme is het racisme ook hier overal aanwezig. Misschien zelfs nog sterker.

  En dat Israël en het zionisme een vloek zijn voor de mensheid hoeft men niet te betwijfelen. Iedereen die aandachtig de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en zelfs elders volgt ziet de misdadige vingerafdrukken van dit monster. Het is geen toeval dat van de vele in Rusland/Sovjetunie geplunderde miljarden er een massa richting Israël vloeiden.
  Willy Van Damme

 2. http://tarpley.net/ban-ki-moon-must-be-ousted-as-un-secretary-general/

  Ik sta 100% achter de conclusie van Webster Tarpley dat de verklaring van de Syrische Minister van Buitenlandse Zaken, Walid Moallem, gelezen moet worden, ongeacht hoe je over het regime Assad denkt. Men is al drie jaar bezig Syrië naar de verdommenis te helpen en als Ban Ki-Moon denkt een tijdslimiet aan de Syrische Minister van Buitenlandse Zaken op te kunnen leggen, dan zijn de bedoelingen van deze ‘vredesbesprekingen’ wel héél érg doorzichtig. Ban Ki-Moon, niets anders dan een puppet voor het State Department en de NAVO. Weg met die vent.

  http://sana.sy/eng/21/2014/01/22/523706.htm
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Ban Ki-moon is gewoon een poppetje dat naar de Amerikaanse pijpen moet dansen. En dus speelt hij het spel mee. Het door de VS bestuurde vluchtelingenkamp in Jordanië is een rekruteringsoord door kinderen. Men weet het en knijpt de ogen gewoon dicht. Ik noem dat misdadig en onze Zuid-Koreaan hoort hiervoor gewoon voor de rechter te verschijnen.
  Willy Van Damme

  • Nog iets anders. Wat ik uit Webster Tarpley’s mond heb begrepen is, dat een land als Zuid-Korea deelneemt aan deze ‘vredesbesprekingen’ en Iran wordt weggehouden?
   Het is mij trouwens ook opgevallen dat ik geen beelden heb gezien van een Chinese delegatie! Ook niet uitgenodigd, zeker?
   Joop de Jong
   Antwoord:
   De Chinezen hebben zoveel geld dat men het niet aandurft hen niet uit te nodigen.
   Willy Van Damme

  • Ik plaats ook een link van een interview dat Bashar al-Assad had met Agence France Press.

   http://www.globalresearch.ca/bashar-al-assad-interview-the-fight-against-terrorists-in-syria/5365613

   Zijn dit de woorden van een bruut dictator, weet hij zich aan de buitenlandse pers te ‘verkopen’ als zodanig of is het een redelijk mens?
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Ach onze media maken er een monster van zoals men dat nooit voorheen zag. Zie maar hoe men nu tot in het belachelijke Rusland aanpakt.
   Het doet denken aan dat verhaal over Dendermonde en 1914 dat hier verscheen toen er in de Duitse pers regelmatig verhalen verschenen over hoe Belgische meisjes de ogen van Duitse soldaten uitstaken. En veel Duitsers geloofden dat ook nog. Dus, niets nieuws onder de zon.
   Willy Van Damme

   • “Het doet denken aan dat verhaal over Dendermonde en 1914 dat hier verscheen toen er in de Duitse pers regelmatig verhalen verschenen over hoe Belgische meisjes de ogen van Duitse soldaten uitstaken.”

    Ik weet niet zo gek veel over de Eerste Wereldoorlog maar ik vond Uw artikel van Paul Putteman zeer interessant om te lezen. Bovenstaande doet mij denken aan een roman (“Het Vrouwenbataljon”) van Heinz G. Konsalik, waar Russische vrouwen werden ingezet Duitse soldaten te verleiden, om hen daarna de strot door te snijden.
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Bedankt. Ik bracht het verhaal niet alleen omdat het een lokaal tintje heeft en om de man te eren maar ook omdat het leerzaam is voor iedereen die zoals nu in Syrië die oorlog en andere oorlogen poogt te begrijpen.

    Het soort verhalen zoals over die Belgische meisjes die de ogen van Duitse soldaten uitstaken is iets waar Amnesty International, Avaaz, Human Rights Watch en Pax Christi nu in grossieren.
    Het zijn leugens van eenzelfde niveau.
    Voor mij zijn dit gewoon bondgenoten van die jihadisten en hun westerse financiers. Met als vraag hoe schuldig ze zijn aan oorlogsmisdaden. Ze dienen zich hierom voor een rechtbank te verantwoorden.
    Willy Van Damme

 3. “Het Israëlische leger lapte die jihadisten dan terug op waarna men ze terug naar het front stuurde. Het feit dat de media amper of geen toegang kregen tot die hospitalen doet vermoeden dat er daar meer gebeurde dat het zuiver oplappen van die jihadisten. Israëlische media hebben het over een 200 à 300 gewonden die men er opknapte. Maar die verhalen vielen onder de Israëlische militaire censuur.”

  Hallo Willy, goed je weer terug te zien.

  Ik wilde nog even reageren op het bovenstaand geciteerde stukje van U met een tweetal linken en Uw schrijven bevestigen.

  http://www.globalresearch.ca/israel-supports-al-qaeda-rebels-syria-opposition-terrorists-treated-in-israeli-hospital/5367210

  http://www.globalresearch.ca/palestinians-starving-inside-al-qaeda-held-syria-refugee-camp-al-nusra-is-supported-by-israel/5367224
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Excuses voor het late plaatsen van deze en andere reacties. De reden is hiervoor de drukte en ook een technisch probleem met de computer.

  Israël heeft de gewoonte om over haar optreden in het Midden Oosten zoveel mogelijk te zwijgen. Dat zij een der grootste pleitbezorgsters was voor de Amerikaanse invasie van Irak in 2003 werd bijvoorbeeld lang stilgehouden en ook straal lang door alle zionisten ontkend.

  Het is daarom opvallend dat zij in het geval van Iran zo prominent ageren. Met Syrië zijn zij eveneens lang op de achtergrond gebleven. Wie echter wat dieper keek zag overal de vingerafdrukken van deze criminele staat.

  Het is ook pas vele jaren later uitgekomen dat Jordanië en de zionisten al voor 1948 een verbond hadden gesloten over de verdeling van Palestina.
  Hetzelfde verhaal met de maronieten in Libanon waarmee men eveneens al voor 1948 een verbond had gesloten.

  Wat betreft Yarmoek is er goed nieuws. Het kamp is nu terug onder controle van lokale Palestijnse groepen die het voorheen beheerden en die samenwerken met de Syrische regering. Men was gisteren en ook vandaag bezig met het opruimen van mogelijke mijnen en andere valstrikken voor men volop kan beginnen met de levering van humanitaire hulp. Ook kan dan de wederopbouw beginnen. Het kamp is door de invasie van die jihadisten natuurlijk een grote puinhoop.

  Een groot probleem in Yarmoek en ook elders was de continue ruzies tussen die rebellen onderling. Zo waren leden van de heel extreme Islamitische Staat van Iraq en al Sham (ISIS) de vorige week toch nog in het kamp geraakt en de zaak zo bemoeilijkt. Niet geweten is wat er met de rebellen gebeurde. Vermoedelijk hebben een groot deel amnestie gerkegen via een regeringsprogramma dat al een tijdje loopt.

  Misschien zitten vele anderen ondertussen in het gezelschap van die veertig of zo maagden bij hun versie van Allah.

  Natuurlijk is het oprakelen door bepaalde westerse regeringen tijdens de Zwitserse gesprekken van dit probleem van een uitgehongerde bevolking zowat het toppunt van hypochrisie.
  Deze kwestie is er een dat zich al zeker twee jaar stelt. Tot midden vorig jaar echter betrof dit in essentie gebieden die niet onder controle van de rebellen waren gevallen en zij omsingelden. Geen kat in de westerse media die er ook maar één seconde aan dacht. Het kon hun geen enkele sikkepit schelen. Zo humaan is men daar.

  Sinds midden vorig jaar echter toen het regeringsleger begon aan zijn zegetocht raken steeds meer rebellengroepen ingesloten en die houden de overgebleven bevolking daar als gijzelaar. Een klassieke oorlogstaktiek die wel natuurlijk een oorlogsmisdaad is.

  De hypochrisie gaat zelfs zover dat de VS die gijzelname steunt door te stellen dat men niet kan vragen dat die burgerbevolking die gebieden verlaat met als argument dat ze recht hebben om thuis (dus tussen de bommen) voedselhulp te krijgen. Mooi idee niet?

  Bovendien gebruikt men als reden ook dat eens die burgers weg het Syrische leger vrij spel heeft. En, stelt men in Washington en Parijs, dat kan niet. Wat toch het verdedigen van de gijzeling als oorlogstaktiek is.

  Natuurlijk hoopt men zo dat op die wijze die jihadisten zich kunnen herbewapenen. De tranen voor die burgers zijn gewoon barslecht theater.
  Willy Van Damme

 4. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Midden-Oosten en het salafisme – De waanzinnige strategie

 5. Pingback: Midden-Oosten en het salafisme – De waanzinnige strategie | Mediawerkgroep Syrië

 6. De speciale gezant van de Moslimlanden wordt nu A. Petchold.

  STEM ADVIES UIT TURKIJE !
  De Turkse overheid heeft zich weer rechtstreeks bemoeid met de EU verkiezingen. Met het oog op de komende EU verkiezingen roept Turkse ministerie van EU alle stemgerechtigde turken op om te gaan stemmen op de D66. Daarnaast zijn er  veel  Turken op de lijsten van PVDA, CDA. “Met onze voorkeurstemmen kunnen we onze landgenoten ….”  zegt de speciale EU Ministerie van Turkije. Er wordt door de Turkse staat voor D66 campagne gevoerd omdat D66 als beste partij  is die altijd achter de turken staat…!
  Ministerie van EU ; Turkije  heeft nu een speciale ministerie opgericht die zich alleen met de EU bezighoudt.  Ze doen weer een oproep om op D66 te stemmen.
  De belangrijkste is dat, volgens ministerie van EU, D66 is de beste partij die Turkse belangen behartigd en Turken  steunt in EU landen….
  D66 is primair voor de belangen van bureaucratische kaste in de Brusselse toren,,A. Pechtold gedraagt zich als een soort super gezant!
  islamist Erdogan wilt dus dat zijn 5. colonne op de D66 stemt. hij weet het goed dat Petchold de beste landverrader is:  D66 is directer en helder over het uitleveren van NL, Petchold is een goede sponsor …hij wilt Turkije binnen halen als Trojaanse paard!! D66 gaat voor deze Islamisten weg vrij maken.
  Turkse Islamisten vinden dat D66 kan beter met het uitknijpen van de bevolking en het misleiden van kiezers.
  Wat D66 betreft het alsmaar sjoemelen over de winst die het EU voor ons oplevert en opgeleverd heeft. Tot voor kort, cijfers van de PvdA dependance CPB de volle naakte financiële waarheid aan het licht heeft gebracht. En nu sprookje is uit?  De Europese verkiezingen dient geen enkel doel, het is alleen zakkenvullerij, weg met pechthold,,, pechtold is een vies mannetje die nu zijn bek dicht houdt en straks als d66 werkelijk gekozen word alles uit de kast haalt om maar dieper in de eu te komen zitten,,weg met die hele d66 club…
  Veel politici gedragen zich als de vertegenwoordigers van de Moslimlanden: ook de VVD,CDA en PvdA zijn allemaal voor de Bureaucratische EU, ze zijn bereid NL voor een habbekrats uit te verkopen aan de Brusselse parasieten.
  D66 NEEMT DE LEIDING VAN ISLAMISERING OVER!
  In Nederland wordt de immigratie van niet westerse, islamitische opvreters gesteund en op veel beleidsterreinen begunstigd. Gevestigde elite, slechte bestuurders hebben grote belangen bij de anti-Nederlandse Moslim massa: naar schatting 2 miljoen, veel stemmen dus! Door dat het om een behoorlijk grote groep van islamieten gaat, onderwerpen veel politici zich aan de primitieve Moslims!
  Een ieder kan aan zijn water voelen dat dit niet meer zonder slag of stoot omgekeerd kan worden. De volksvertegenwoordigers zijn meestal hoog opgeleide en intelligente mensen die wel degelijk weten wat er speelt in Nederland en de rest van Europa maar met de consensus van leugenachtigheid met elkaar zijn verbonden.
  En te laf zijn om hun nek uit te steken gaan zij deze onderwerpen als Immigratieproblematiek en etnisch daderschap uit de weg, maar bevorderen zij het middeleuwse beleid.
  Terwijl hele hordes moslimtuig wachten op het juiste moment door hun imam’s tijdens het vrijdag gebed aangesproken worden om de boel op een gewelddadige manier over te nemen.
  Mijnheer Pechtold (samen met Rutte en Samsom) is één van die heerszuchtige politici die ons willen knechten, het gaat gestaag en bijna onmerkbaar, maar het gebeurt.
  D66 en Alexander Pechtold. Kereltje Pechtold, zoals hij in de volksmond en de media vaak wordt genoemd, gaat Turkse moskeen bezoeken! Nederlandstalige inwoners, kan men tot zijn verbazing verkiezingsleuzen tegenkomen die in het Turks geschreven zijn, dit in ons eigen vaderlandje. Lezen we in Turkije ook verkiezingsleuzen in het Nederlands?
  D66 bijeenkomst in de gemeentehuis trok max. 2 moslims, maar in de moskee minimaal 600 moslims. Moslims willen dat de Nederlandse politieke partijen naar hun moskee komen, niet andersom.
  D66 is klaar? een zuivere bewijs van de politieke Islam. “gematigde” militanten zijn gepromoveerd…Ze willen duidelijk maken dat ze traditionele democratische instellingen niet meer serieus nemen…Oude politieke structuur en die nieuwe, met zijn mega moskeeën, lange minaretten, moskee met de namen dictators: ze zijn duidelijk gescheiden met elkaar. je ziet het hoe PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 politicus van de ene moskee naar de andere sprongen. Ze legitimeren Islamitische machtcentrums. De misvattingen zijn taai. In Nederland is de geest van de beschaving om zeep geholpen door een gevestigde orde die zich kennelijk bij de onvermijdelijke islamisering van het land heeft neergelegd en die voortdurend de waarheid op haar kop zet door de daders als slachtoffers te betitelen en zelfverdediging als opruiing. Oude garde vergeet dat de islam de grondslag van het hele beschaving per definitie verwerpt. Ze hebben maar niet door dat ze van harte meewerken aan hun eigen ondergang. Hoe naïef is de gedachte dat het in de ogen van de moslims een knieval, integratie kan bevorderen. 
  Een stem “TEGEN” D66 is zo vreselijk belangrijk voor de toekomst van ons eigen Nederland en de toekomst van onze kinderen. Laat uw stem horen, uw stem die u nog steeds in “Vrijheid” kunt gebruiken.
  In Oekraïne, Irak, Syrie, Afghanistan, Kenya, India, Somalie, Israël, Soedan en vele andere gebieden in de wereld is gebleken dat bevolkingsgroepen die gedwongen werden samen te leven, dus zonder wederzijdse instemming, veel risico lopen met wederzijds geweld uit elkaar te gaan. Stop nu met de bouw van een Islamitische maatschappij in Nederland.

  In Nederland zijn de tegenstellingen nog groter dan b.v, In Irak, Afghanistan of Syrië waar Moslim sektes met geweld uit elkaar te gaan…Opmars van Nederland hatende massa Moslims groeit razendsnel in de grote steden: deze steden lopen grote gevaar dat ze binnenkort Probleemsteden gaan heten.
  MoslimStrijdgroepen van Syrië, Mali, Irak, Soedan, Somalië, Afghanistan etc..krijgen logistieke steun van de met Nederlandse geld opgevoed, georganiseerd en opgeleide Moslimjongeren. ze zijn dus uiteindelijk betrokken bij de Internationale conflicten,dit zijn geen arme zielige gediscrimineerde jongens van A. Petchold meer.
   
  Het is overigens een schande dat veel gemeentebesturen mee geholpen hebben aan de bouw van moskeeën, een locatie beschikbaar hebben gesteld of bestemmingsplannen hebben aangepast.
  In Rotterdam en Amsterdam hebben de bestuurders van PVDA, CDA, GL en D66 actief mee geholpen aan de bouw van aantal moskeen en islamscholen.!!
  Deze corrupte politici zijn dus politiek actief, maar niet voor Nederland. Ze werken voor de vijandige mogendheden…Zolang Nederlandse gemeenten via moskeebouw, Islamschool migratie van Moslims blijven bevorderen, gaan de Moslims gewoon door met de Islamisering van deze steden en op termijn wordt de situatie van Oekraïne of Syrië in Nederland onvermijdelijk!.
  Als voorbeeld: In de oude Comeniusschool komen een Islamitische gebedsruimte, een sportzaal voor vrouwen en mortuarium. Terwijl de buurtbewoners fel gekant waren tegen de moslimplannen, ging gemeente gewoon door met de plannen. Gemeente is zelf een grote probleem dus…!

  In Amsterdam komt er een grote westermoskee, tegen de wil van de bevolking: corrupte gemeente bestuur is vastberaden om de grootste moskee van hele EU in Amsterdam te bouwen! Corruptie en verraad, dat is in Amsterdam zeker het geval. De gemeente ging zelf de Moslims stimuleren en regelde meteen subsidie voor nieuw te bouwen Moslimkazerne via valse voorwendselen. Westermoskee, waar Cohen toen keihard voor lobbyde en waar de gemeente Amsterdam miljoenen wegschonk aan de enge, corrupte en criminele club Milli Görüs. Met een verkapte subsidie van 9 miljoen werd het begrotingstekort van MG gevuld.  Dit gebeurde doordat de gemeente de grond van MG kocht voor 6 miljoen, terwijl het slechts 4 miljoen waard was.  Onlangs werd bekend dat het Amsterdamse college van Burgemeester en Wethouders met de Turkse moskeevereniging Milli Görüs een deal heeft gesloten waarbij het college onderhands een lening ten bedrage van 15 miljoen euro heeft verstrekt. Belasting maffia Milli Gorus heeft sinds jaren tachtig ongeveer 456 Miljoen Euro gekregen van gemeente Amsterdam.
  Milli Gorus is een verlenging van orthodoxe islamitische AKP partij. Het Turkse Diyanet en Milli Gorus controleren in Nederland wonende Turkse moslims. De imams van de Islamitische Stichting Nederland worden door Diyanet in Turkije geselecteerd en hierheen gestuurd. Het merendeel van de Turkse moskeeën in Nederland maken hiervan deel uit. De Turkse invloed is dus levensgroot aanwezig en totaal ongewenst en contra elke vorm van integratie. Het is een verregaande controle via Turkse wetgeving. De corrupte politieke elites van de westerse landen vinden dit zelfs goed. Enthousiast “Allahu Akbar!” geschreeuw van islamitische scholieren bij het bekijken van de onthoofdingen van “ongelovigen” in laten zien dat de Moslim Jeugd in Nederland in handen van de externe mogendheden is en door hen wordt gebruikt als vijfde colonne.
   
  ISLAMISTISCHE IMMIGRATIE EN GELOOF ALS DEKMANTEL!
  Islamitische leiders en hun handlangers in Nederland financieren inbezitneming van Nederland door de moslims!

  Terwijl in Nederland wonende 2 miljoen moslims geen enkele binding hebben met de westerse cultuur en rechtsorde, gaan D66, PVDA, CDA en GL gewoon door met hun moordende migratie beleid die nog meer moslims trekt! islamitische organisaties worden zonder uitzondering gesubsidieerd zodat de Nederlandse overheid de islamitische aanval op de Nederlandse cultuur en rechtsorde financiert. Elite stuurt de politie naar moskeeën!?
  Moslims proberen een gelovige, gematigd en vredelievend imago te presenteren, politie gaat ook naar hun moskeeën om veiligheid van de wijk te garanderen, niet andersom!. Door de Nederlandse nationaliteit mogen zij niet worden uitgewezen wegens antiwesterse of zelfs criminele of terroristische activiteiten in die moskeen.
  Turkse premier Erdogan zegt weer dat de moslims na toetreding van Turkije en de grote gezinnen van moslims al heel snel de baas zullen zijn in Europa en ik denk dat hij gelijk heeft.
  En bij bijna alle oorlogen in de wereld zijn op een of andere manier wel moslims bij betrokken, mensen worden vermoord en gemarteld in de naam van Allah. En we hebben al meer dan 3100 moskeen veelal gesteund door extreme gelovige regimes die in eigen land nog geen Bijbel toe staan, en ook nog vaak haat prediken tegenover andersdenkenden en het verdoven westen.
  Erdogan samen met D66 en PVDA willen in Amsterdam een megamoskee bouwen, deze moskee zou capaciteit bieden voor 20 000 moslims.
  Infiltratie in alle politieke partijen, politie, justitie, rechtspraak, onderwijs, uitkerende en subsidiërende instanties. is het belangrijkste doel van geschoolde islamieten. Dat is een effectief (en voor hen zelf heel lucratief) wapen om de Nederlandse democratische rechtsorde van binnenuit te vernietigen. Nederlandse politieke partijen en overheden werken daar enthousiast aan mee. 

  In Nederland wordt de immigratie van niet westerse, islamitische opvreters gesteund en op veel beleidsterreinen begunstigd. Gevestigde elite, slechte bestuurders hebben grote belangen bij de anti-Nederlandse Moslim massa: naar schatting 2 miljoen, veel stemmen dus! Door dat het om een behoorlijk grote groep van islamieten gaat, onderwerpen veel politici zich aan de primitieve Moslims!
  Een ieder kan aan zijn water voelen dat dit niet meer zonder slag of stoot omgekeerd kan worden. De volksvertegenwoordigers zijn meestal hoog opgeleide en intelligente mensen die wel degelijk weten wat er speelt in Nederland en de rest van Europa maar met de consensus van leugenachtigheid met elkaar zijn verbonden.
  En te laf zijn om hun nek uit te steken gaan zij deze onderwerpen als Immigratieproblematiek en etnisch daderschap uit de weg, maar bevorderen zij het middeleeuwse beleid.
  Terwijl hele hordes moslimtuig wachten op het juiste moment door hun imam’s tijdens het vrijdag gebed aangesproken worden om de boel op een gewelddadige manier over te nemen.
  PVDA en GroenLinks ontmaskerd: D66 als nieuwe moslim katalysator!
  Marokkanen en Turken gebruiken islam als dekmantel: Ruim 74% van de groep Marokkaanse jongens tot 27 jaar is in aanraking geweest met politie en of justitie. Rechters en advocaten hebben zonder Marokkanen geen werk meer.!
  Marokkaanse moskeeën exporteren strijders voor de jihadistische oorlogen, er is een grote overschot aan de ratten…: slechte bestuurders laten deze anti- Nederlandse massa ongestoord hun gang gaan, politie en justitie is dus besmet geraakt met de islamitische ziekte….

  Enorme Plundering van Belastinggeld …
  Politie en justitie is dus dief van eigen portemonnee? Dat mensen uiteindelijk hun huis moeten verlaten om onder te duiken vanwege de terreur die door deze Marokkanen wordt uitgeoefend is diep treurig.
  Gelukkig slaagt de Nederlandse politie er nog wel in wat vooraf ingevulde aangifte formulieren klaar te leggen om aangifte te doen tegen Geert Wilders. 

  Dat kunnen ze heel erg goed.

  Het is immers overduidelijk dat de huidige Turkse Marokkaanse islam vooral een politieke doctrine van door misdadige groepen collectief aangewakkerde haat is tegen Nederland…
  Ze beweren dat ze gelovig zijn, zelfs in de gevangenissen eisen ze een moskee om 5 keer te bieden. deze geloof is dus een dekmantel voor het doel.!
  Het is volledig in strijd met het belang van onze vrije samenleving om zo’n in beginsel verwerpelijk systeem, dat er voornamelijk op uit is om onze verworven individuele rechten en vrijheden te elimineren, toe te staan en, sterker nog, van overheidswege te faciliteren. 
   
  Vriendelijke Groeten
  Victor Leman
  Antwoord:
  Een ellenlang epistel vol onzin.
  Ik ga mij echt niet bezig houden om op elk element te antwoorden. Het is daarvoor hier wel iets te druk.
  Wel wil ik zeggen dat zoiets als een Turkse of Marokkaanse islam niet bestaat. Het is zelfs in wezen racistische prietpraat à la Wilders en Dewinter.

  Het is alsof iemand in Turkije iets dergelijks zou schrijven over een ‘Nederlands’ of ‘Belgisch’ christendom. Waarom is dit onzin? Omdat het niet bestaat. Moet ik dan gaan schrijven dat alle Belgen of Ieren ‘dom’ zijn en alle Nederlanders en Schotten ‘gierig’?

  Je stuurde ook tweemaal ongeveer dezelfde tekst in. Ik plaats alleen deze, de meest volledige.
  Je moet wel begrijpen dat ik je tekst normaal wegens haar racistische ondertoon had moeten weigeren. Er is immers zoiets als respect voor je medemens en de racismewetgeving.
  Willy Van Damme
  Een latere reactie van U werd wegens haar racistisch karakter geweigerd. U zit voortaan bij de spam.
   
   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s