Kijk toch hoe genereus

Maggie De Block, onze staatssecretaris voor Asiel en Vluchtelingen liet het Hoog Commissariaat voor Vluchtelingen (UNHCR) van de Verenigde Naties weten dat ons land in 2014 extra vluchtelingen uit Syrië gaat opnemen. Het gaat daarbij om exact 75 vluchtelingen die van de UNHCR nu reeds de status van vluchteling hebben gekregen.

Het is blijkbaar een gezamenlijke actie van de Europese Unie want gelijktijdig kondigde men ook cijfers aan voor andere landen. Met onder meer 250 voor Nederland en 500 voor Frankrijk. Dit komt dan te staan naast een cijfers van miljoenen vluchtelingen die op dit ogenblik voor de oorlog tegen Syrië op de vlucht zijn, in de buurlanden en intern in het land zelf.

Mogelijks een kwart van de ongeveer 24 miljoen Syriërs is op dit ogenblik op de dool voor deze oorlog. Op de vlucht voor wat alleen maar kan omschreven worden als een door Israël, het westen en met hulp van Saoedi Arabië en Qatar gestuurde oorlog tegen de onafhankelijkheid van Syrië, doorn in het oog van de zionistische leiders in Israël.

Een oorlog waar België via haar lidmaatschap van die westerse alliantie mee schuldig aan is. Bekende figuren als een Rudi Vranckx, Rik Coolsaet, Brigitte Hermans en Guy Verhofstadt steunen via hun acties immers al bijna drie jaar die jihadistische agressie tegen het land. Met de Belgische media en politiek die praktisch eenstemmig daar actief aan meehelpen.

En dan komt Maggie De Block in al haar generositeit zeggen dat ze volgend jaar welgeteld 75 vluchtelingen zal opnemen. Juist 75, wow, hoe sociaal en barmhartig (sic) een staatssecretaris voor vluchtelingen, geneesheer en liberaal boegbeeld kan zijn. Het voelt dezer dagen beschaamd aan om Belg te zijn.

En ja, van die jihadistenvrienden en de media hoor je hierover voor zover geweten niet klagen. Die zwijgen blijkbaar. Wie wel klaagde was Amnesty International die het Europees beleid op dit vlak allemaal een druppel op een hete plaat noemde. Hoe hypocriet kan men echter wel zijn.

Toen de VS in augustus dreigden met een bombardemententapijt op Syrië, wat toch een extra massale vluchtelingenstroom ging opleveren, had Amnesty International daar geen enkel probleem mee. Men moest van hen alleen maar op een beschaafde wijze bommen gooien! En dan hebben ze de lef om Maggie De Block een gebrek aan sociaal beleid aan te wrijven. Je moet durven.

En dan maar klagen over de schending der mensenrechten door Bashar al Assad, die brutale dictator, gangsters, enzovoort. Toen zionistische kolonisten met steun van het westen Palestina bezetten nam het land honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen op. Toen het westen Irak bezette en vernielde nam het miljoenen Irakezen als vluchteling op. Nu neemt onze doctor uit Merchtem er 75 op.

Verdere commentaar geheel overbodig.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s