Doodsbedreigingen – Met groeten uit de VSA

Dat men die jihadisten in België en elders niet voor halfgare zotten moet nemen maar als een serieus te nemen fenomeen moet beschouwen dringt blijkbaar ook overal door. Toen Fouad Belkacem en Benno Barnard elkaar enkele jaren terug tijdens die lezing vonden kon men dat nog afdoen als wat onschuldig geschreeuw en provocatie.

De recente verhalen over onze jihadisten die met vele tientallen, of zijn het honderden, naar Syrië en elders trekken noopt tot reflectie en vooral kordaat maar zeker ook doordacht optreden. De agressiviteit en professionaliteit van de jihadisten valt daarbij op.

Hallo Los Angeles

Dat bleek ook hier op deze blog toen vorige zondagochtend een zekere Mohamed Tensamani, een verder onbekende Marokkaanse naam, tweemaal kort na elkaar reageerde op het artikel ‘Iran – Het oog van Israël’. Het leken spontane uitbarstingen van pure agressiviteit.

Om 10u02 klok het zo: “Je bent een kaffir (Een ongelovige, nvdr) en ik gun je niet het recht om te spreken, wel om te creperen, en daar moet men werk van maken, in sha Allah”. Drie minuten later, om 10u05, volgde dan een nieuwe explosie van pure agressie: “jou steun aan soral (Een mij ongekende term die mogelijks slaat op de Franse intellectueel Alain Soral, nvdr.) gaat je je leven kosten, in sha Allah”.

De beide bedreigingen waren verstuurd vanaf het IP-adres: 63.141.204.10, 63.141.204.10 en dat blijkt niet ergens in Antwerpen, Maaseik en Schaarbeek te zijn maar in …. Torrance, een voorstad van Los Angeles. In de VS dus. Eigenaar van dit adres is een internetbedrijf genaamd Giglinx, een onderneming die diensten levert aan derden.

De onschuld zelve

Er werd gezien de doodsbedreigingen die deze mails bevatten uiteraard bij de politie klacht neergelegd. Maar dat bleek aldra zinloos. Want dan diende men met een rogatoire missie naar de VS te trekken om daar mensen van dat bedrijf te ondervragen.

Het adres mag dan wel naar Giglinx leiden maar die verhuren dat aan anderen en die doen dan daar mee wat ze willen. Het betekent dan wel dat buitenstaanders, en ook de politie, in het ongewisse blijven over de echte auteur van die bedreigingen.

Wil de politie de werkelijke eigenaar te weten komen dan moet men naar de VS trekken en dat doet men in dit geval niet. En dus blijven die jihadisten met hulp van Giglinx gewoon ongestraft verder mensen bedreigen en wie weet welke andere criminele activiteiten verrichten. Waarbij Giglinx dan de totale onschuld claimt. Dat ze criminelen helpen om zich te verbergen wou men er niet geweten hebben.

Saoedi Arabië

Maar het voorval toont nogmaals hoe die jihadisten geen halfgare zotten en losgeslagen gekke extremisten zijn maar mensen die doordacht en met kennis opereren. De wijze waarop zij rekruteren en zorgen dat die duizenden Europese jihadisten vlot in Syrië of elders geraken toont dit.

Bovendien zijn tot heden de geldcircuits die achter die jihadisten schuil gaan en het fenomeen zo dirigeren steeds buiten schot gebleven. Ondanks de herhaalde smeekbedes van Alain Winants, chef van onze Staatsveiligheid, om die aan te pakken.

En nochtans weet men op zijn dienst en elders perfect dat daarachter vooral het Saoedische vorstendom schuil gaat die op die wijze haar extremistische en uiterst agressieve vorm van de islam wereldwijd zit te promoten.

Maar tegen die mensen optreden is er niet bij. Neen, hun madrassa’s kunnen hier ongestoord opereren en via de grote moskee in het Brusselse Jubelpark – een geschenk van ons koninkrijk (wegens bewezen diensten?) – hebben ze zelfs een sleutelpositie, naast dan het bezit van Mekka en Medina, de heilige plaatsen voor de massa’s moslims.

De enige maatregel van België met betrekking tot Saoedi Arabië is tot heden dat men volgend jaar prinses Astrid naar ginds stuurt met een handelsmissie. Hen de wacht aanzeggen, op de vingers tikken of zelfs maar de ambassadeur ter verantwoording roepen is er niet bij.

Saoedi Arabië is een bondgenoot van de VS en heeft veel geld en dus moeten we hun de hand reiken, glimlachen en voor de rest doen alsof er niets aan de hand is. Ondertussen werven zij wel met alle mogelijke middelen jihadisten die dan naar de media doodsbedreigingen sturen omdat een tekst hen niet aanstaat. Om over de terreuraanslagen, ook in Europa, van hun rekruten nog te zwijgen.

Dat deze jihadisten daarbij niet met een open vizier werken wekt natuurlijk geen verbazing. Evenmin is het verrassend dat ze geen enkel argument gebruiken om hun onvrede te uiten. Een korte zin met bedreigingen, verder raken ze niet. Sluw wel maar intellectueel een vette zero.

Van Cocaïne en heroïne

Verder toont dit nogmaals dat hun visie op de islam vloekt met de attitude van de 99% moslims die zich wel gedragen en respect tonen voor anderen. Dat ze door hun optreden die 99% criminaliseren zal hun worst wezen. Evenmin trekken ze zich iets aan van het feit dat ze door hun optreden niet alleen voor het zwaar corrupte Saoedi Arabië maar zo ook voor Israël werken.

In het Midden-Oosten spreken sommigen van takfiris, moslims die zondigen tegen hun geloof, ketters dus. En dat lijkt juist. Ook kan men zich afvragen in hoeverre dit niet gewone criminelen zijn die om hun daden goed te praten er een sausje van religieuze zuiverheid, salafisme over gooien. De vis stinkt maar de jus oogt goed.

Neem de Antwerpenaar Brian De Mulder, de jongen die nu volgens videobeelden in Syrië bij de aan al Qaeda gelieerde Jabhat al Nusra zit, een beweging voor wie onthoofden, moorden, plunderen en verkrachten geen probleem is.

Nu blijkt de man volgende week voor de Antwerpse strafrechter te moeten verschijnen wegens een handel in cocaïne, toch een harddrug. Hij werd daarvoor gearresteerd in juli 2012, niet zo lang voor zijn vertrek als jihadist naar Syrië. Het was toch expert professor Rik Coolsaet die in Terzake op Tv-zender Canvas sprak over die ‘idealisten’ die naar Syrië trekken?

Het weze er hierbij aan herinnerd dat Didier Reynders, onze minister van Buitenlandse Zaken, bij een bezoek aan Saoedi Arabië dit jaar contact had met twee van die prinsen, leden van het hof, die mee die Syrische massamoord financieren. Bleek dat ze ooit in Frankrijk werden gepakt – en na politieke druk vrijgelaten – wegens een groothandel en smokkel in datzelfde cocaïne. De bron van onze Brian zijn spul?

Ook was er de Taliban die van hun Afghaans kalifaat jarenlang een grote opium- en heroïneproducent maakten. Ook zij beweerden zeer zuiver in de leer te zijn en zich strikt op de teksten van hun profeet Mohammed te baseren. Die over hoe je van opium heroïne moet maken?

Willy Van Damme

5 thoughts on “Doodsbedreigingen – Met groeten uit de VSA

 1. Ja, die zogenaamde ‘Mohammed Tensamani’ … Volgens een facebook vriendin zou die trol met diverse schuilnamen mensen lastig vallen. Ik herinner mij alleen de schuilnaam ‘Michaël Cohen’, maar er waren er meer. Hij verhuist ook constant, eerst woonde hij zogenaamd in Leuven, de tweede keer in Ukkel. Vermoedelijk kiest hij zijn ‘woonplaats’ dicht bij zijn targets. Giglinx is een proxy bedoeld om te voorkomen dat wij of de politie zouden kunnen achterhalen wie de man in werkelijkheid is.

  Ik ben sedert 2002 bezig met de strijd tegen het racisme. Een ‘Moslim’ van dat slag was ik nog nooit eerder tegengekomen, maar ik neem aan dat dat profiel veel weg heeft van wat Moslims ‘Salafisten’ noemen. Vergelijkbaar met Zionisten, personen die een religie misbruiken om hun persoonlijke egoïstische agenda te realiseren. De antitheses van religies (religare betekent verbinden) Welk criterium je ook kiest om mensen in te delen in groepen, je komt dat psychologisch profiel overal tegen, het taalkader dat ze gebruiken kan al eens verschillen.

  Ofwel is die Tensamani inderdaad de eerste ‘Salafist’ die ik tegenkom, ofwel is hij een extreem rechts crapuul met een oer-Vlaamse naam, die zich tot doel heeft gesteld om de Moslims in dit land er zo gevaarlijk mogelijk te laten uitzien. Maar een Amerikaanse vriend gaf mij een goeie tip: “Follow the money.” Er zijn meerdere Michaëls Cohen, tientallen. Een mogelijkheid is dat een Zionistische ‘Jood’ razend is op een zekere Michaël Cohen vanwege zijn Palestijnvriendelijke standpunten en daarom diens naam heeft misbruikt om de Palestijnen zo demonisch mogelijk af te schilderen. Die taktiek heb ik meermaals gezien.

  Autochtone Vlaamse racisten die zich niet bewust zijn van vreemd (Joods, Arabisch, ander) genetisch materiaal in hun stamboom kunnen soms heftig zijn, maar de meesten blijven toch eerder aan de lauwe kant. De meest agressieve racisten die ik ben tegengekomen zijn de Zionisten waarvan sommigen zichzelf als ‘vrome Joden’ beschouwden. De mogelijkheid dat Mohamed Tensamani een Zionist zou zijn, heeft naar mijn gevoel de hoogste probabiliteit. Hij is niet consequent, laat steken vallen waarmee hij zich prijsgeeft. Eén gek, die veel verstand heeft van informatica, van internettechnologie en connecties heeft met de macht in dit land en internationaal, ken ik, en ik sluit niet uit dat hij zich hierin eens goed laat gaan.

  Het is niet zwart-wit, onder Zionisten zijn er mensen die zwaar getraumatiseerd zijn door de holocaust. Mensen die geboren zijn na de oorlog in de jaren 50, maar als kinderen zonder grootouders, zonder ooms of tantes en die de trauma’s en angsten van hun ouders met de moedermelk hebben meegekregen. Het zou mij echter zwaar verbazen als Tensamani zo iemand zou zijn.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Zie het antwoord op de latere reactie.
  Willy Van Damme

 2. Ik ben nog eens gaan grasduinen, en ik blijk niet alleen te zijn met mijn vermoedens.
  Noor Harazeen ‏@Noor_Harazeen schrijft op Twitter: “Dear friends please be careful, I can assure you that (Mohamed Tensamani and Nowal Mokhtari ) belongs to these… http://fb.me/2mNHMZt9p Israëlische studenten dus die tot 2000$ krijgen om haat te verspreiden op facebook en dergelijke. Mohamed Tensamani blijkt een historische figuur te zijn geboren in Marokko en al lang dood.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Je vermoedens kunnen uiteraard wel juist zijn. En dat verhaal van die Israëlische studenten die men geld geeft om op het internet te ageren is mij bekend. Ik ben het trouwens bij mijn kort speurwerk in deze zaak terug tegengekomen. En Israël is gekend voor dergelijke achterbakse praktijken.

  Maar in het verleden heeft al een andere (?) dergelijke extremist reeds andere minder erge bedreigingen tegen mij geuit. Die ging mij in de pan in stukken hakken. Ook een website als die van de Mediawerkgroep Syrië heeft er last van.

  Geweld is het voornaamste kenmerk van deze groepen. Zie maar naar hun optreden in het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Het lijkt wel of ze verslaafd zijn aan geweld. En uiteraard heeft dit evenveel met religie te maken als de acties van die andere brutale hansworst van weleer Ian Paisley.
  Willy Van Damme

 3. Willy,
  ik ben akkoord dat Saudi Arabië de madrassa’s opricht en financiert, alwaar jongeren tot extreem gelovige worden opgeleid. Daarna worden ze naar de oorlog gestuur, en daar hoeven ze maar een paar vrienden te verliezen om zelf ook gruweldaden te gaan verrichten. Dat overkomt alle soldaten in alle oorlogen. Onze soldaten staken vroeger iemand dood met een bajonet. In hun traditie wordt het hoofd er af gesneden. Ik weet niet of dat gruwelijker is dan de bajonet. Visueel is het wel gruwelijker, maar qua pijn een stuk minder erg dan de bajonet, lijkt mij.

  Maar voor mij is de VS en Israel éven schuldig aan de enorme toename van jihadi’s. Het is overduidelijk dat de War on Terror maar 1 doel heeft: jonge islamieten tot terrorisme overhalen. Kijk wat de VS in de moslimlanden doet: vernederen, doden, bombarderen, ( highway of death, Irak 1991) , drones etc. etc.
  Een beetje slimme moslimjongere weet dat dit gebeurt, en wordt volgens mij zeer, zeer boos. Als hij een normaal testosteron gehalte heeft vertaalt zich die boosheid in agressief gedrag.
  Ik kan het wel begrijpen. Ik keur het niet goed, maar ik beschouw het toch grotendeels als : “uitgelokt”.

  Maar niet alleen het zichtbare uitlokken van moslim-terreur is aan de hand. Sibel edmonds beweert dat er flink wat geld van de amerikaanse belastingbetaler via ‘goede doelen’ die het American-Turkish council uitkiest, naar madrassa’s en moskeeén gaat. Ook de Gülen beweging is een dekmantel voor het recruteren van jihadisten, zegt Edmonds.

  Een ander punt: de dreig-mail.
  Los Angeles is óók ‘jewish territory’ , meer dan muslim-territory, lijkt mij.
  Valse Vlaggen zijn een joodse traditie. Buitensporige, aanstoot gevende ingezonden brieven met arabische namen? Ik denk dan meteen aan een joodse auteur. Het moslims in een kwaad daglicht zetten is core-bussiness van joodse internet-activisten. Een aantal jaren geleden riepo de Israelische regering zelfs op tot dit soort activiteiten: ‘Talkback’ genaamd. De schrijvers moesten zich voordoen als niet-joods, uiteraard.
  Zie: http://www.kibush.co.il/show_file.asp?num=34520 of hier: http://tinyurl.com/d9dkkto
  Ook leidt men in Israel op tot Wikipedia -editing: http://tinyurl.com/2cb56v3

  In New York was er een groep moslim-extremisten die er geen gras over liet groeien. Ze haalden meermaals het wereldnieuws:
  1. Toen hun leider Al Khattab zei dat hij pas gelukkig zou zijn als er een atoom-paddestoel wolk boven Israel zou hangen.
  2. Toen ze de schutter van Fort Hood geluk wensten.
  3. Toen ze de makers van South Park bedreigden als hij Mohammed in de serie zou laten optreden. Die makers zou het lot van Theo van Gogh treffen.
  4. Was blij toen Daniel Pearl werd onthoofd.

  Maart wat bleek? Al Khattab, de motor van Radio Islam, was geboren als Joseph Cohen, en was jarenlang settler geweest op de West Bank.
  Video: CNN: http://edition.cnn.com/2009/US/11/05/radicals.mosque/index.html
  Video, 3 min. : tweee moslim terroristen, geboren als Pealman en Cohen: http://www.youtube.com/watch?v=GsUtvOW6SR0
  Tekst: http://tiny.cc/gzufx
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Hier werd al melding gemaakt van het feit dat Abdelkader Belliraj, een geheimagent van de Mossad, een privaat gesprek had met Bin Laden. Hij vermoorde voorheen ook dokter Wybran, een topman toen van de Joodse gemeenschap in Brussel.
  Dus zoals ik al bij Edith Legrand stelde is die stelling van jou allemaal zeer goed mogelijk.
  Iran stelde onlangs trouwens dat al Qaeda nog nooit een aanslag uitvoerde tegen Israël.

  Wel is het zo dat die jihadisten geen aanporren van Israël nodig hebben. Ze zijn voldoende ideologisch geïndoctrineerd. Er is zoals ik hier al herhaaldelijk schreef een alliantie tussen Israël, de VS en Saoedi Arabië.
  Zie maar naar de situatie rond het enorme en zeer zionistische media-imperium van Rupert Murdoch.

  Toen als gevolg van het schandaal rond News of the World zijn positie in gevaar kwam zorgde de Saoedische miljardair prins al Waleed bin Talal er via zijn participatie voor dat Murdoch de controle over deze voor Israël cruciale persgroep kon behouden. Als je een vorm van intense samenwerking tussen Riaad en Jeruzalem zoekt dan heb je er hier een die amper nauwer kan zijn.
  Willy Van Damme

  • Toch vind ik het nodig dat we bij herhaling beklemtonen dat veralgemenen en projectie gevaarlijk zijn. In Egypte staan 4500 jaar oude symbolen die getuigen dat de mensheid zich toen al bewust was van de uitdagingen waar we voor staan, Een psychologisch laag ontwikkelde onderlaag is er in de mensheid altijd. Als we er voor onszelf in slagen om ons niet tot ‘nuttige idioten’ te laten herleiden, dan is het al heel wat, denk ik. Het is de bedoeling van die ‘Mohamed Tensamani’, misschien wel een Rudi, wie weet, om ons in extremisme te drukken.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   De grootste fout die men kan maken is het veralgemenen. Dat laat ik over aan anderen zoals nationalisten die in hun hoop een nieuwe ‘gemeenschap’ te creëren die dan bepaalde goede eigenschappen toedichten en de tegenstanders alle slechte kenmerken geven. En niet alle salafisten zijn bloeddorstige monsters.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s