Oeps, de verkeerde kop

Wie de waanzin van de oorlog tegen Syrië wat volgt valt van de ene verbazing in de andere, de ene gruwel is mentaal nog maar pas verwerkt of een ander nog gruwelijker feit doemt daar al op. Het Amerikaanse YouTube, dat anders een blote borst zal verbieden, geeft nu aan die rebellen een vrije tribune als voorheen nooit in de media gezien. Uiteraard met steun van de VS die laat betijen.

Zo is er het herhaaldelijk op YouTube en Facebook geplaatste verhaal met foto’s van religieuze fanatici die in de strijd gedood werden en dan dienen voor het rekruteren van steeds maar nieuwe Jejoens in Antwerpen, Vilvoorde of desnoods Dendermonde.

Daarbij toont men de lijken zo dat hun gezicht niet de gruwel van de oorlog toont maar doet men het vlug nog glimlachen alsof hij al bij Allah en zijn 42 of zo zwartogige maagden een nieuwe strijd zit te voeren.

Daarbij vertelt men dan ook dat deze helden dankzij hun daden niet alleen gelukkig zijn als nooit voorheen maar ook dat hun lichamen geen afstotende stank maar een gelukzalig aanvoelende geur verspreiden. Waarna dan de oproep voor extra kanonnenvlees volgt. Allen naar Syrië dus voor het gelukkig en zaligmakende plezier.

Een tentoonstelling

Typerend voor de waanzin bij die bendes is echter zeker het verhaal over de stad Aleppo van Jabhat al Nusra, de door de VS bewapende Al Qaeda franchise in Syrië. Vechtersbazen van die bende hadden een man horen bidden tot de Imam Hoessein (1), de kleinzoon van de profeet Mohammed en dat is een soort heilige die sjiieten  wel eens aanbidden.

En voor die jihadisten zijn sjiieten nog erger dan de duivel in persoon. Uitroeien is voor hen de enige optie, en liefst zo brutaal mogelijk. Men is nu eenmaal – dixit Rik Coolsaet – een ‘idealist’. En dus werd de man opgepakt en daarna onthoofd waarna men zijn hoofd in het ‘bevrijde’ Aleppo tentoonstelde. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph zou men de onthoofding ook op YouTube gezet hebben. Logisch natuurlijk voor zo’n heldendaad.

Tot iemand er hen attent op maakte dat dit het hoofd van een jihadist was maar dan van een andere bende ‘vrijheidsstrijders’. De man was, volgens het verhaal, blijkbaar gewond geraakt bij de door hen verloren strijd voor controle over de voorheen door hen bezette militaire basis 80 vlakbij de internationale luchthaven van Aleppo.

Waardoor men vermoed dat hij had zitten ijlen, zo de krijgskreten van de tegenstanders herhalend. Met alle gevolgen van dien voor de man. Maar geen nood, de ‘vrijheidsstrijders’ van Al Nusra gingen, aldus het verhaal uit de pro-Westerse Libanese krant The Daily Star, dat hoofd toch maar laten staan.

Of die als religieuze fanatici vermomde plunderaars zich bij de familie en vrienden van het slachtoffer verontschuldigden valt natuurlijk te betwijfelen. Het staat vermoedelijk niet in hun versie van de koran. Volgens The Daily Telegraph zouden ze zich nu toch hebben verontschuldigd en zou het slachtoffer vermoedelijk een zekere Mohammed Fares van de groep Ahrar al Sham zijn. Sham is de salafistische naam voor Syrië.

Willy Van Damme

1) Zijn naam is voluit Hoessein ibn Ali ibn Abi Talib. Hij was de zoon van Fatima Zahra, de dochter van Mohammed en de enige die hem kleinkinderen bezorgde. Zijn graf in Karbala in Irak is een bedevaartsoord en zijn dood – hij sneuvelde op 13 oktober 680 bij de slag van Karbala – wordt nu met de festiviteiten rond Ashoera herdacht. Het is een hoogtepunt in de religieuze kalender van de sjiieten.

One thought on “Oeps, de verkeerde kop

  1. Pingback: De waanzin van de oorlog tegen Syrië | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s