Peter Bouckaert van HRW over die gifgasaanval

Peter Bouckaert van Human Rights Watch blaast hoog van de toren met zijn verhaal over die gifgasaanval (‘In een oorlogszone kijk je diep in elkaars ziel’, Knack 6 november 2013) in Syrië maar zou beter beschaamd zijn.

Wat hij en zijn organisatie al meer dan 30 maanden rond Syrië doen is niets anders dan de beweringen van die rebellen klakkeloos overnemen, ze herverpakken en er een mooie strik rond doen, meer niet. Ook hier. Zo identificeerde hij op basis van hun verhalen twee plaatsen waar op 21 augustus een gifgasaanval plaats had, Moadamiya en Ein Tarma/Zamalka.

Misschien kan hij dan verklaren waarom de laboresultaten van die VN-missie in Moadamiya bij de grondstalen geen enkel spoor van sarin vonden? En misschien kan hij ook uitleggen waarom men 8 dagen na de feiten in Ein Tarma/Zamalka bij de grondstalen nog herhaalde malen sporen ontdekte van sarin in zijn zuivere vorm. Dit terwijl sarin toch een vlug verdampende vloeistof is, zeker in de hitte van augustus?

Maar dat komt er natuurlijk van als men de verhalen van door Saoedi Arabië gefinancierde salafistische groepen als Liwa al Islam zomaar voor waar aanneemt en er zelfs nog helden van maakt.

Willy Van Damme

Brief aan Knack betreffende een gesprek met Peter Bouckaert, directeur Noodsituaties van Human Rights Watch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s