Onaanvaardbaar

Het verhaal van Willy Maes en ‘zijn‘ Oudegems kerkplein is merkwaardig maar spijtig genoeg ook klassiek. Een man is bezeten door een zaak en werpt zich daarop als een leeuw op een hert. Hij geeft niet op. Zelfs vanop zijn hospitaalbed, zwaar ziek, bleef Willy Maes maar mails versturen.

Dat is uiteraard zijn goed recht. Of dat betekent dat hij op sommige ogenblikken bijna dagelijks mails naar bepaalde personen mag versturen is al een ander verhaal. Sommigen noemen het herrieschoppen, stalking.

Sommige zaken zijn echter totaal onaanvaardbaar. Rondgaan met een petitielijst die leugens bevatten is ronduit schandelijk en misbruik van het vertrouwen van de mensen. Niet dan in de strafrechtelijke betekenis van het woord. Maar misbruik is het zeker.

Men maakt de mensen leugens wijs, lokt zo hun handtekening en voert met die zo verkregen handtekeningen dan actie. Hier is maar een woord voor: Schande. Het is triest genoeg bijna klassiek aan het worden en gebeurde ook met die petities rond de nieuwe Dendermondse gevangenis.

Willy Maes

Is Willy Maes de bestuurder van de stad of is dat het college van burgemeester en schepenen?

Ach de feiten, de waarheid, wie maalt daar bij die actiegroepen nog om. Zie maar naar de leugens die men vanuit Raldes & Co over de N41 al verspreidde. Maar ho wee als men denkt dat de politici en de overheid eens de waarheid niet vertellen…. dan is het kot te klein. Zij mogen liegen, bedriegen en zelfs bedreigen dat het een lieve lust is.

Actievoerders als Willy Maes en anderen moeten beseffen dat dit onaanvaardbaar is en dat men zo in dit specifieke geval de mensen in Oudegem misbruikt en zelfs uitlacht. Al diegenen die op die petities tekenden zouden hem gewoon rekenschap moeten vragen. Ter verantwoording roepen.

De man is een extremist voor wie het woord compromis niet bestaat, die geen enkel begrip kan opbrengen voor een andere visie en het kerkplein desnoods dan maar tot een wildernis laat verkommeren. Want alleen hij heeft het grote gelijk. De rest zijn dwazen.

Eveneens onaanvaardbaar is het sturen van mails naar personen met bedreigingen als zouden er wel eens bommen kunnen vallen. Het is gemakkelijk om dan als reactie te zeggen dat men dit niet letterlijk moet nemen. Het staat er wel letterlijk. En hij is er verantwoordelijk voor. Wat als men hiermee naar het parket stapt?

Eveneens onverantwoord is dat dit stadsbestuur zich feitelijk de les laat spellen door iemand die niemand buiten zichzelf vertegenwoordigd. Het stadsbestuur is hier zo de risee van niet alleen Oudegem maar van de ganse stad.

Ook de oppositie en zeker de N-VA zou dit moeten beseffen. Gretig mee met Willy Maes op de foto gaan staan om zo in de media te komen maar in de realiteit met hem niet akkoord gaan. Hoe heet dat? Ja inderdaad, plat politiek opportunisme.

Politici worden via het algemeen stemrecht verkozen en worden geacht te besturen, beslissingen te nemen. Als ze wegvluchten omdat een persoon staat te roepen is dit de abdicatie van de macht. Dan heerst Willy Maes, niet het stadsbestuur.

Willy Van Damme

Een gedachte over “Onaanvaardbaar

 1. Hoe diep kan je vallen om zelfs het volbouwen van de eeuwenoude dorpspleinen van Schoonaarde en Oudegem te gaan verdedigen. Gelukkig zijn er nog burgers met ‘ballen aan hun lijf’ om tegen dergelijke wanprojecten op te komen.
  Voor Schoonaarde is het spijtig genoeg te laat. Men viert er nu kermis op de openbare weg.
  Hopelijk kan dat in Oudegem alsnog worden voorkomen. We wensen de vele omwonenden alvast veel succes in hun strijd voor het behoud van hun dorpsplein
  Raldes
  Antwoord:
  Ik vrees dat jullie terug naar de lagere school moeten om te leren lezen of anders naar de oogarts voor een goed nazicht.

  Nergens wordt hier gesteld dat het kerkplein van Oudegem zal worden volgebouwd of dat ik dat verdedig. Anders kunnen jullie dat misschien eens tonen waar. Doe maar, ik wacht.
  En ook het dorpsplein van Schoonaarde is niet geheel volgebouwd daar slechts op een deel ervan sociale bejaardenwoningen staan.

  Die plannen zijn toen zonder protest door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd, door de beheerraad van Volkswelzijn en door de VMSW. Tegen die bouwplannen is er toen vanuit Schoonaarde nooit protest geweest en als de plannen aan het publiek werden getoond was er alleen maar tevredenheid.
  Alleen de nu verdwenen partij Samen heeft toen eventjes wat kritische geluiden laten horen.

  Bovendien liet ik hier Herman Van den Abbeele aan het woord die zegt dat men in Schoonaarde tevreden is. Is die dan ook zo laag gevallen? Blijkbaar.

  En inderdaad een deel van de kermis grijpt nu plaats op de straat Molenheide. En dan?
  Sinds wanneer heeft Raldes er problemen mee dat een straat wordt afgezet voor het organiseren van een feest. Of heeft koning Auto voor Raldes nu voorrang op een buurtfeest? Goed om weten natuurlijk. We onthouden het.

  En verder grijpen in Dendermonde alle kermissen plaats op de openbare weg. Dat is zo het geval voor de feesten in de Donckstraat, de Boonwijk, het Keur, Baasrode, Vlassenbroek kermis, de Bloemencorso, Mespelare, Oudegem, Grembergen en Dendermonde in augustus met kermis.
  In Dendermonde is twee maanden lang zelfs alle doorgaande verkeer op de Grote Markt omwille van de vele feesten verboden. En met alle stoeten, sportmanifestaties en ommegangen waar ook ter wereld worden straten soms dagenlang afgezet.
  Zakte men dan overal zo laag?

  Bovendien stonden er tot de illegale afbraak van die woningen op dat Oudegemse kerkplein huizen. Jullie verkopen hier dus onzin en liegen. Onroerend Erfgoed eist gewoon het herstel van de ‘eeuwenoude’ toestand. Of zijn illegale praktijken als daar gebeurde soms geen probleem meer voor Raldes? Ik luister met aandacht.
  Maar nu hebben de mensen in Schoonaarde er tenminste betaalbare bejaardenwoningen. Gelukkig.

  Maar ik vermoed dat de kritiek op jullie in mijn opiniestuk in het verkeerde keelgat is geschoten. En dus deze reactie. Maar hierover zwijgen jullie. Maar van wie met figuren als Ronny Persiau en Johan De Mol in zee gaat verwacht ik niets beter.

  Mijn commentaar was in wezen een oproep tot compromisbereidheid, tot correct actievoeren en tot politieke daadkracht. Wat, dacht ik, drie nobele doeleinden zijn.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s