Geert Hoste kletst

Geert Hoste voerde vandaag voor de Russische ambassade in Ukkel met Amnesty International een actie voor de vrijheid van meningsuiting in Rusland. Die is volgens hem tegenwoordig onbestaande. Elke kritiek op president Vladimir Poetin is naar hij op het Tv-journaal stelde tegenwoordig verboden.

Dat de man een slechte conferencier is die over het koningshuis alleen maar domme platte moppen weet te vertellen is geweten. Hij doet maar. En nu kwam hij af met dit soort verhaaltjes. Blijkbaar kent hij niets van de Russische media en herhaalt hij alleen maar een door Amnesty International hem in de oren gefluisterde sprookje. Niet dat Poetin een engel uit het paradijs is. Verre van.

Amnesty International - Afghanistan & Nato

Amnesty International USA wordt geleid door iemand die voorheen een toppositie had op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en daar mee de krijtlijnen uittekende voor het moorddadige beleid tegenover Afrika. Goed voor miljoenen doden. Zie hiervoor het uitstekende boek van Filip Reyntjens ‘De Grote Afrikaanse Oorlog’. Hier voerde AI in Chicago een reclameactie op bushokjes voor de oorlog in Afghanistan en een conferentie hierover. Een van de sprekers op dat congres toen in Chicago was Madeleine Albright, gewezen minister van Buitenlandse Zaken van de VS en de dame die toekeek op het embargo tegen Irak die alleen al ongeveer 500.000 kinderen uitroeide. En daar kan ‘dictator’ Poetin toch nog wel een puntje aan zuigen.

Maar misschien kan hij eens een actie voeren voor de vrijheid van meningsuiting en de vakbondsvrijheid van het personeel van Amnesty International. Want wie met de mensen daar poogt te praten krijgt alleen maar doodsbange stemmen. Schrik om hun ongenoegen te uiten, vrezend dat ze onmiddellijk daarna op straat staan.

Maar voor dit soort acties zal Geert Hoste die mensen van Amnesty International niet moeten contacteren. Men leest maar het vroeger hier verschenen erg schokkende relaas over Amnesty International. Een verhaal waartegen zij toen geen echt verweer hadden. Hun reactie en mijn antwoord hierop kun je lezen als een annex.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Geert Hoste kletst

  1. Ja, dat die Geert Hoste niet veel hersens heeft, dat krijgen we geregeld te zien op TV met zijn ‘conférences’. ’t Is al zich een identiteit aanmeten ten koste van medemensen, uitlachtelevisie. Zo pathetisch!
    Edith Legrand
    Antwoord:
    Als ik hem of sommige van die andere rotzooiverkopers hoor dan denk ik met weemoed terug aan een Wim Sonneveld en Toon Hermans. Dat waren taalvirtuozen, genieën die konden vermaken doordat ze spitsvondig met de taal konden omgaan. Dit brengt alleen vuile praat, onderbroekenhumor en inderdaad uitlachtelevisie.
    Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s