Bij Justitie eet men bananen

De voor terrorisme in België veroordeelde Nizar Trabelsi zit op dit ogenblik al voor een Amerikaanse rechtbank op basis van klachten die men in de VS pas in 2007 formuleerde. Rijkelijk laat dus want de man zat dan al jaren bij ons in de cel. Men veroordeelde hem hier omdat hij dacht met een autobom de militaire basis van Kleine Brogel aan te vallen. In wezen had de man zelfs al zijn straf uitgezeten en zou men hem moeten hebben vrijlaten. Maar dat was men nooit van plan.

Schertsrechtbank

Om zijn uitlevering te verhinderen was Nizar Trabelsi nog naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gestapt. En dat moet nog steeds een arrest vellen. Maar geen probleem voor onze regering en de minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD).

Zonder die uitspraak af te wachten werd hij op de militaire luchthaven van Melsbroek op een vliegtuig naar de VS gezet. Volgens Douglas De Coninck in De Morgen in een van die CIA-vliegtuigen die bijna een decennium  lang rondvlogen met allerlei gefolterde of nog te folteren gekidnapte gevangenen.

Turtelboom had van de VS verkregen dat men hem niet ging folteren, niet de doodstraf geven of voor een militaire rechtbank slepen. Mooie beloftes die voor haar al genoeg waren. Iedereen die dit soort rechtszaken in de VS volgt weet echter dat dit in regel allen schertsvertoningen zijn.

Er is officieel wel een rechtspraak met aanklager, verdediging, rechter en een onafhankelijke jury, maar dat is pure theorie. Het is slechts een flinterdun laagje rechtstaat waaronder de hondsbrutale realiteit van de VS schuilt. Zie maar hoe men onze wapenhandelaar en spion Jacques Monsieur aanpakte of de Russische vrachtvervoerder Victor Bout.

Voor wie de Amerikaanse geschiedenis of de stripboeken van Lucky Luke kent is het hier cowboyrechter Roy Bean voluit. Het vonnis is behoudens wat details al op voorhand gekend. En wat is het verschil tussen levenslang en de doodstraf? Het leven is gedaan.

Annemie Turtelboom

Annemie Turtelboom maakte haar ambt tot een grote schande en zou dienen afgezet te worden. Ze is alleen goed als minister van Justitie van een bananenrepubliek.

Niet dat Nizar Trabelsi een toffe kerel is. Verre van. Maar iedereen, zowel een Marc Dutroux, Kim De Gelder als Trabelsi hebben het recht op een correcte juridische behandeling. En die zal er hier, zeker weten, niet zijn. Men gaf hem trouwens in de VS een pro deo advocaat en dan weet men het al.

Haar laars

Maar nog veel ernstiger is het feit dat onze regering en de minister van Justitie een man zomaar uitleveren aan een ander land terwijl die gerechtelijk hiertegen nog een belangrijke procedure lopende heeft voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

Annemie Turtelboom lapte met andere woorden zomaar de gerechtelijke procedures aan haar laars. En dat voor een minister van Justitie van wie men toch mag verwachten dat ze als een kloek die over haar kuikens waakt de rechtstaat in België in bescherming neemt.

Maar blijkbaar kon ze niet wachten op die uitspraak en lapte ze de rechtstaat met al haar ingebouwde waarborgen tegen machtsmisbruik gewoon aan haar vuile laars. En dat dus voor een minister van Justitie.

In een correct werkende rechtstaat had men de minister nu wegens machtsmisbruik zelf voor de rechter gesleept en alleszins haar titel van minister van Justitie ontnomen. Ze is het niet waard en besmeurde haar functie op een ongehoorde wijze.

Maar in dit land is dat geen probleem, behoudens wat enkelingen is er niemand die protesteerde. Het toont nogmaals de belabberde toestand van de rechtstaat die België hoort te zijn. Dit en het verhaal van de Afghaanse vluchtelingen toont de doodzieke kant van ons land. De rechtsstaat is hier al lang dood. In Lochristi in de oven gestoken. 

De vrienden van Trabelsi

Maar dat wekt toch geen verbazing in een land waar witteboordcriminelen na een kleine boete terug verder kunnen frauderen.  Het is zelfs bijna de regel geworden. Komt een dergelijke zaak dan toch voor dan duurde het zoveel jaren dat men geen straf meer durft te geven. Dit na een vernietigende kritiek op onze justitie van …. het Europees Hof van de Rechten van de Mens!

Op justitieel vlak is België gewoon een bananenrepubliek en Annemie Turtelboom, onze minister van ‘Justitie’, bewees dat opnieuw zeer duidelijk.  En terwijl men Nizar Trabelsi als aartsgevaarlijk snel naar de VS verscheepte gaan bijna wekelijks vanuit België nieuwe jihadisten, collega’s van Trabelsi, ongehinderd naar Syrië. Leve het koppensnellen.

En wie weet brengt Rudi Vranckx hen voor de TV om hun strijd voor de ‘vrijheid’ te komen uitleggen. Of haar partijgenoot Guy Verhofstadt die nog maar eens komt smeken om wapens voor de vrienden van Trabelsi. En wie weet organiseert Pax Christi – spreekbuis der bisschoppen – nog eens een actie voor die brave jongens.

België, dat zieke land aan de Noordzee.

Willy Van Damme

Advertenties

6 thoughts on “Bij Justitie eet men bananen

 1. Met de liberalen is de beschaving en de menselijkheid helemaal om zeep, en jij bent één van de weinige hanen die ernaar kraaien. Misschien worden journalisten van de grote media wel met ontslag bedreigd als ze dat dominante GELOOF van de top ervan niet delen. Het is ontstellend om te zien hoe laag het niveau is.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  De doodzieke toestand van ons land blijkt inderdaad ook uit het feit dat niemand in de pers hier schande riep. Op pagina één juicht men Turtelboom toe omdat ze de rechten van jihadist Trabelsi zit te vertrappelen en op pagina 3 juicht men dan toe als die andere liberaal Guy Verhofstadt nog maar eens schreeuwt om wapens voor de collega’s van diezelfde Trabelsi.
  Krankzinnig volkje.

  De pers hoort de vierde macht te zijn, de waakhond van de democratie.
  In plaats daarvan helpen ze als een echt roofdier diezelfde rechtstaat te verscheuren.
  Ik ben voor zover ik kan nagaan een der zeldzame figuren – witte raaf – die dit schrijft.
  Maar de rechten van de mens en de rechtstaat zijn mij veel te belangrijk zodat ik mijn stem wel moet verheffen.
  Recht is recht en krom is krom.
  Willy Van Damme

 2. Goedenavond Willy,

  Tja, Annemie Turtelboom. Had zij niet iets met; “De veiligheid van Belgische burgers” als topprioriteit? Ik weet niet of U de site van de Werkgroep Morkhoven weleens bezoekt? Daar staat nog wel een smeuïg verhaaltje over de kleindochter van Marcel Vervloesem, die via SMS bedreigt werd door Victor Vervloesem, raadslid in Herentals. De correspondentie met Annemie werd gevoerd door Jan Boeykens. Uiterst interessant.

  Maar mag ik U vragen of U misschien iets weet over interne perikelen in Nederland en dan met name over de voormalig Secretaris Generaal van Justitie? Die wordt er al 20 jaar van verdacht jonge jongetjes te misbruiken. Toppunt was het misbruik van een Turks jongetje in 1996 in Turkije, terwijl de S.G. op werkbezoek in Turkije was. Deze aantijgingen zijn door drie opeenvolgende Ministers van Justitie aan het Openbaar Ministerie voorgedragen voor onderzoek en er was niet eens een spoor van rook, laat staan vuur. De goede man heeft ook altijd ontkent dat hij in die periode in Turkije is geweest. Totdat er vanuit Turkije een document boven tafel kwam waaruit bleek dat de voormalige S.G. op 20 Juli 1996 Turkije was in gereisd. Als dit een vervolg gaat krijgen dan heeft dit grote gevolgen voor Nederland en misschien ook wel voor België. Mocht het Uw interesse hebben dan zou ik de Nederlandse media de komende tijd in de gaten houden.

  Dit speelt op dit moment in Nederland, maar niet in de mainstream media natuurlijk.

  Vriendelijke groet uit Nederland. Nog een ziek land aan de Noordzee en niet alleen op pedofilie gebied.

  Hoe vreemd het ook is, ik heb in België, noch in Nederland, bananenbomen gezien.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Ik ken de zaak van Marcel Vervloesem onvoldoende maar wel had ik ooit contact met hem en dat viel erg tegen. Veel geblaat, geen wol, zo zou je het kunnen schrijven. Een reis naar Morkhoven zonder resultaat. Ondanks de beloftes.
  Over die Nederlandse zaak is hier bij de reacties al geschreven. Ik ken de zaak niet en ga er dan ook geen commentaar op geven. Het is ook delicaat.

  Verder is Nederland inderdaad ook ziek. Voor niets serieus dienende gevechtsvliegtuigen kopen en gelijktijdig tegen zorgbehoevenden zeggen dat ze het dan maar zelf moeten redden.
  Meer commentaar hoef je daar niet over te geven. Wel een mooie koets. En ze deden een geste in Indonesië.
  Willy Van Damme

 3. “Recht is recht en krom is krom.
  Willy Van Damme”
  …en bananen zijn nu eenmaal krom. Zoals bekend uit de geschriften van de Vlaamse filosoof Toni Corsari.
  “België is geen land maar een slepende ziekte” (Jef Geeraerts)
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Tegen de filosofie van Tony Corsari heb ik geen verweer. En troost: In Frankrijk hebben ze Sarkozy en Hollande en in Groot-Brittannië Ed Miliband en David Cameron, naast dan de Daily Mail. Om van Samson & Rutte nog te zwijgen.
  Willy Van Damme

 4. A / Nisar Trabelsi/ Kleine Brogel/ Limburg : eindelijk uitgeleverd.
  – USA vriendin Turtelboom trotseert de zekere dreiging van een aanslag in Brussel-Noord…??
  – Tijdens de rechtszaken tegen Trabelsi was er al een aanslag tegen een Belgisch vrachtschip voor de kust vanJemen : de naam van het schip : Limburg !

  B/ CIA-waterdrager Abou Jah Jah maneuvreert zich aan de kant van het progressieve humanisme, door zijn BP-stelling tegen Blood&Honour. Hij zal weeral vernuftig de progressieve hoek immobiliseren door deze oogverblinding ( de klacht tegen Sharon diende daar eveneens voor in de aanloop naar 11 sept 2001)….. Interessant om te volgen…

  Dit simultaan gedrag…. hoe past dit mogelijkerwijze bij de perverse combinatie USA-Bin Laden ?
  Ludo Kennis
  Antwoord:
  U begint teveel te fantaseren vrees ik. U moet ook oppassen met beweringen als “CIA-waterdrager Abou Jahjah”. Feitelijk is dat een lasterlijke bewering waarvoor U geen enkele aanwijzing hebt. Normaal zou ik dan maatregelen moeten nemen. Gelieve dus hier wat minder van dergelijke nergens op gebaseerde veronderstellingen te maken.
  Willy Van Damme

 5. OK
  Ik hou het bij het feit dat AJJ zich BP stelde bij het proces Blood&Honor.
  (Verder erken je dus ook het blote feit van de aanval op het schip “Limburg” voor de kust van Jemen.)
  Ik sta me toe verdere feiten in Belgie vanaf sept 2013 door AJJ (DEEL-4) te registreren voor latere interpretatie en vergelijking met DEEL-2 van Abou Jah Jah (2000-2007?).
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Wat betreft het schip Limburg was er bij mij sprake van verwarring. Ik dacht aan de Pompeï van De Nul waarvan de opdrachtgever hier recent werd opgepakt.
  De Limburg is een totaal ander verhaal. Het werd inderdaad gekaapt voor de kust van Jemen en die werd opgeëist door al Qaeda. Het vervoerde Iraanse olie richting Maleisië en was feitelijk eigendom van een Belgische maatschappij maar voer onder Franse vlag en voor rekening van Petronas, de Maleisische staatsoliemaatschappij.

  Het werd gekaapt op 6 oktober 2002. Maar zoals steeds met dit soort van acties is het oppassen geblazen met het maken van een feitenrelaas en een analyse.
  Willy Van Damme

 6. Op zondag 20 sept kan ik nog nergens een reactie van de teruggekeerde Abou Jah Jah ivm met de terugkerende Jeroen Bontinck ontwaren.
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Misschien heeft de man wat anders te doen dat hem interessanter lijkt. Als je vader en zoon Bontinck bezig hoort dan dient Jejoen feitelijk voorzitter van het Antwerpse OCMW te worden. Of anders dient men hem heilig te verklaren.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s