Weg met vluchtelingen

België toonde zich dezer dagen weer maar eens van zijn allerslechtste kant. De uitwijzing van Navid Sharifi naar Afghanistan toont de ware aard van dit land. En dat is die van een onbarmhartige natie die als het op mensenrechten aankomt zo hypocriet is als maar zijn kan.

Beschaamd om Belg te zijn

Men stuurt hem terug naar een land in volle oorlog, een land klaar om terug over genomen te worden door de meest brutale politieke organisatie die er maar bestaat, de Taliban. Een organisatie die toen ze onder de naam Mujahedeen opereerde zich amuseerde met onder meer het kelen van schooldirecteurs omdat ze gemengd onderwijs durfden te geven.

De VS, haar vazalstaten en lokale Quislings zoals ‘president’ Hamid Karzai maken zich op dit ogenblik allen klaar om te vluchten want binnen een jaar ongeveer zijn de laatste Amerikaanse soldaten er weg. En men beloofde wel om er, kwestie van het recht te houden, nadien nog wat miljarden dollars in te stoppen, maar alleen een complete idioot gelooft dat.

Het land stort in en dan stuurt men een hier opgeleide loodgieter, een beroep waar iedereen hier zit om te smeken, naar Afghanistan, een land dat die Navid Sharifi niet eens kent. Reeds als klein kind immers vluchtte hij met zijn familie naar Iran. En van daar hopend op een beter leven naar België.

Maar ons land wil er wel oorlog voeren en het steunt de Amerikaanse agressie tegen het land al 35 jaar, maar Afghaanse vluchtelingen opvangen? Nog in geen 1000 jaar. Keihard, asociaal en ontdaan van elk menselijk besef. Dat is het België anno 2013. Een mens is dezer dagen beschaamd om Belg te zijn.

Bashar al Assad - Onder het volk - 1 - Instagram

Voor onze media is De Syrische president Bashar al Assad een gangster die men best dood. Maar zijn land huisvest al decennia miljoen vluchtelingen uit Irak en Palestina, vluchtelingen die ons land weigert op te nemen. België stuurt liever nog wat extra jihadisten zodat de vluchtelingenstroom er nog wat kan toenemen.

Maar als het de Belgische politici en media passen, zoals in 1999 met Kosovo toen men een oorlog voerde tegen Joegoslavië, dan laat men de tranen rijkelijk vloeien, dan kruipen een Yves Desmedt en een Luc Van der Kelen in hun pen en roepen ze zo luid mogelijk om medelijden, om respect voor die sukkels. Nu riep Van der Kelen op om De Block te steunen.

Een geweten schoppen

Maar als het politiek niet interessant is dan zwijgen die heren en lenen zij hun pen om dit onmenselijk beleid met allerlei kromme argumenten te steunen. Of ze zwijgen. Zo wijdde De Morgen vorige week en deze week geen enkel editoriaal aan de zaak. Te beschaamd om er over te schrijven? Vermoedelijk wel.

Ooit toen De Morgen nog De Morgen was schopte de krant volgens de advertenties ons ‘een geweten’. Nu schopt ze alleen nog tegen sociale organisaties. En Maggie De Block? Die kan tegenwoordig ook hier genieten van de volle steun. Zo schreef Tine Peeters in de krant op 1 oktober:

“De Block kreeg eergisteren en gisteren talloze aanvragen voor interviews allerhande. Ze weigerde systematisch. Tot ze weer aanvoelt dat haar tegenstanders hard genoeg geroepen hebben en zij hen weer kan overvleugelen.”

Maggie De Block als de superintelligente vrouw dus. Waar is De Morgen toen ze De Block bij haar aantreden als staatssecretaris onder karrevrachten modder bedolven?  Vermoedelijk een gevolg van interne liberale afrekeningen rond huidig liberaal partijvoorzitster Gwendolyn Rutte die zich toen gedwarsboomd zag.

Een verschil

Iran en Syrië huisvesten al decennia miljoenen vluchtelingen uit Irak, Palestina en Afghanistan. Een vluchtelingenstroom die het gevolg is van het westerse imperialisme. Geen enkele vluchteling werd door die landen ooit teruggestuurd. Wat een verschil met Europa en België waar men hen zoveel mogelijk weigert op te nemen.

Maar volgens onze politici en onze media staan die twee landen onder leiding van de meest mensonterende ‘regimes’ op aarde. Zo wordt de Syrische president Bashar al Assad in onze kranten steevast omschreven als een massamoordenaar, een tiran, een dictator, een gangster en een psychopaat.

Die landen zijn het paradijs niet en die regeringen niet vrij van zonden, maar zij huisvesten met de beperkte middelen die zij hebben wel al decennia miljoenen vluchtelingen. En het enige dat het westen hier doet is pogen die landen dan nog economisch, politiek en sociaal te wurgen. Kan het walgelijker? Neen.

België en Europa die de rijkste regio van de wereld is weigert die vluchtelingen. Te schandelijk voor woorden. Men stuurt geen mensen naar een land in oorlog!

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Weg met vluchtelingen

 1. Ja Willy, dit is het ware gezicht van het westen. Terecht dat je je daar kwaad over maakt.
  Gerrit
  Antwoord:
  Wat hier gebeurde is te grof voor woorden. Zo speelde Maggie De Block en Het Laatste Nieuws vorig weekend onder een hoedje om van die Navid Sharifi nog een crimineel te maken. Het Laatste Nieuws, een rioolkrant.

  Grof was ook de N-VA die plots in het publiek medelijden begon te tonen en sprake van wat zij noemden een ‘kinderpardon’. Het is die partij die als een zweep de Open VLD onder druk zette om een onmenselijk beleid te voeren.
  Maar de bedoeling was na eerst de Open VLD onder druk te hebben gezet hen dan door opportunistisch een ander liedje te zingen zo Open VLD geheel te isoleren en hen verder in moeilijkheden te brengen. Hoe diep kunnen politici zakken. ERG DIEP!

  Maar leuk was dan weer de column van Paul Goossens in De Standaard vandaag. Die had het over ‘liberale kranten’ (meervoud dus) die Maggie De Block in de zaak ter hulp kwamen. Wat wil zeggen dat hij ook De Morgen een ‘liberale’ krant noemde. Terecht.

  Uit schrik om lezers te verliezen – de commercie nietwaar – pogen ze dat wel zo goed mogelijk te verbergen. Maar het dossier van het ACV bij die krant blijkt nu bij iemand te zitten die vroeger bij de VU actief was en die nu bij die krant zowat de spreekbuis van die Peter De Decker van N-VA blijkt te zijn.
  De evolutie in krantenland is nu zo dat De Standaard veruit een meer sociale visie toont dan De Morgen. Hun relaas over die Sharifi toonde dat nog maar eens aan. Ooit was het gans anders.
  Willy Van Damme

 2. En laat ons een kat maar een kat noemen, het is op aandrang van de liberalen dat dit is gebeurd. In een volslanke ‘arts’ hebben ze een hedendaagse dokter Mengele gevonden, die bereid is om alle menselijkheid overboord te gooien, en de meest meedogenloze politiek te voeren. Dat alles nu vanwege de verkiezingen van volgend jaar. De VLD wil een goede beurt maken bij de op menselijk vlak laagst ontwikkelde laag in de bevolking, helaas de grootste laag, de piramides in Egypte, die 4500 jaar geleden gebouwd zijn, bevatten in hun architectuur al die symboliek. Het is daar drummen, want ook NVA en VB vissen in die vijver. Toch blijft die onderlaag, al is ze de grootste groep, een minderheid. Het zal wel vanuit gemakzucht zijn dat dit vergeten wordt, neem ik aan.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Ik geef je een elektronenmicroscoop als je daarmee tegenwoordig behoudens wat kunstmatige opsmuk enige sociale visie bij Open VLD kunt ontdekken. Wel veel dubieuze praktijken. Maar die laten de kranten blauw blauw.
  En dan heb je de ene die actie vraagt tegen jihadisten en die clown uit Mariakerke die vraagt om hen te bewapenen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s