Komt de waarheid over Bin Laden boven?

Het moeten voor de Amerikaanse politiek en zeker voor George Bush Jr. en de huidige president Barack Obama moeilijke dagen zijn. Seymour Hersh, een der beste journalisten van de VS, werkt immers aan een boek over het Amerikaanse veiligheidsbeleid. En daarin staat ook een hoofdstuk over de raid in de Pakistaanse stad Abotabbad met de vermeende moord op Bin Laden.

De leugen heerst

Dit verhaal zoals tot nu toe in de media verscheen en dat essentieel gebaseerd is op officiële en semi-officiële bronnen is, naar hij in een interview met de Britse krant The Guardian stelt, een grote leugen. “Niets ervan klopt”, aldus de auteur.

Volgens hem heerst in de VS de leugen en is Barack Obama nog slechter als George Bush Jr. In het gesprek met de krant is hij ook zeer hard voor de Amerikaanse journalistiek die volgens hem vooral bestaat uit jaknikkers op zoek naar een Pulitzerprijs en promotie.

Amerikaanse journalisten doen niets meer dan liegen en de New York Times is gewoon een loopjongen voor Obama, zijn waterdrager. De oplossing die hij hier ziet is radicaal en betekent het ontslag van 90% der redacteurs en het opdoeken van journalistieke bastions als ABC en NBC. Met daarna de promotie van journalisten die wel hun werk willen doen.

Seymour Hersh is de man die de door Amerikaanse soldaten aangerichte slachtpartij in het Vietnamese dorp My Lai en de gruwel in de Iraakse gevangenis van Abu Graib aan het licht bracht. Van zijn hand is ook het artikel The Redirection.

Hierin beschrijft hij hoe de VS in overleg met Israël en met de steun van Saoedi Arabië en de clan van de vermoorde Libanese president Hariri jihadistische terreurgroepen oprichtte en bewapende. Het voorspel voor de massaslachting in Syrië.

Hij toonde hierbij aan dat de oorlog tegen Syrië al minstens sinds het najaar van 2006 werd voorbereid door Israël, Saoedi-Arabië, de VS en hun Libanese Quislings genre de clan Hariri. Seymour Hersh werkt voor het weekblad The New Yorker.

In het verhelderende en bittere interview heeft hij het ook uitvoerig over Edward Snowden die volgens hem essentieel werk deed door documenten te bezitten en te tonen. Wat, naar hij stelt, voorheen grotendeels ontbrak. Men kan zijn gesprek met The Guardian lezen op: http://www.theguardian.com/media/media-blog/2013/sep/27/seymour-hersh-obama-nsa-american-media

Willy Van Damme

Advertenties

17 thoughts on “Komt de waarheid over Bin Laden boven?

 1. “In August 1989, bin Laden met with White House intelligence advisor Lee Wanta and CIA station Chief Jimmie Chee to arrange the repatriation of the last 116 Stinger missiles in inventory in Pakistan. Details and transcripts of that meeting are available, a meeting held in English.
  In early 1990, bin Laden, suffering from advanced kidney disease, was flown to an American facility in the Persian Gulf. From there, bin Laden flew to Los Angeles, landing in the Ontario airport, met by Albert Hakim, representing President Bush (41), Ollie North (free on appeal bond), Admiral William Dickie, attorney Glenn Peglau and General Jack Singlaub, one of the founders of the CIA.
  Hakim was the personal representative of President Bush and in overall charge of the project. “Bud” McFarlane, an Iran-Contra figure pardoned by President Bush in 1992, was also a part of the group. Bin Laden then left Los Angeles for Washington DC. There he stayed in the Mayflower Hotel. Meetings were held at the Metropolitan Club in Washington. Attorney Glenn Peglau stayed at the Metropolitan.” Gordon Duff & Press TV–http://www.veteranstoday.com/2013/09/20/us-al-qaeda-founderscontrollers-exposed/


  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Jack Singlaub, de man van de World Anti-Communist League. Dit lijkt wel een bijeenkomst van een of andere criminele organisatie. Of was het een vergadering van het steuncomité voor Human Rights Watch en Amnesty International?
  Ze mogen fier zijn over hun creatie van het jihadisme, dat stelletje kelensnijders en kannibalen.

  Dat verhaal over Bin Laden die serieuze niet problemen heeft is totaal ondergesneeuwd onder de duizenden tonnen propaganda. Ook ik was het trouwens vergeten. Zo zie je maar. En dan vraagt een mens zich af hoe een mens die regelmatig aan de nierdialysemachine moet overleeft in de bergen van Bora Bora.

  Goede vraag dacht ik. Een vraag die ik mij trouwens in 2001 herhaaldelijk stelde. Ben dan ook erg benieuwd naar zijn boek. En ik niet alleen vrees ik. En ben ook al benieuwd hoe men in de politiek en de media zal reageren.

  Men mag ook niet het zeker zijnde verhaal vergeten over de ontmoeting onder vier ogen tussen de Belgisch-Marokkaanse terrorist Abdelkader Belliraj met Bin Laden. Hij was een informant van Alain Winants en zijn Staatsveiligheid en werkte volgens een serie erg betrouwbare bronnen voor de Israëlische Mossad.

  En als we zien welke grote steun Israël geeft aan de jihadisten dan is het raadsel misschien wel al opgelost. Hopelijk brengt Hersh wel de ontbrekende stukjes met zich mee. Laat ons hopen.

  Ik zou het verhaal over Belliraj zoals het Comité I het neerpende al willen bediscussiëren hebben met Winants maar die geeft voor mij niet thuis. En die journalisten met wie hij wel op de foto willen stellen die vraag natuurlijk niet. Wat dacht je.

  Ooit schreef journalist Daniel Buyle het boek ‘de lakeien van de Wetstraat’. Het is er sindsdien zelfs nog slechter op geworden.
  Willy Van Damme

 2. Ik heb hier nog een artikel uit de “Independent” van 3 Mei 2011 van een andere journalist (Robert Fisk) die zegt Bin Laden 3x ontmoet te hebben. De laatste ontmoeting vond plaats in 2001 en daarna alleen nog telefonisch via een tussenpersoon. Bevestigt Robert Fisk hiermee (indirect) niet de mogelijkheid dat Bin Laden inderdaad in 2001 zou zijn overleden?

  http://www.independent.co.uk/voices/commentators/fisk/robert-fisk-was-he-betrayed-of-course-pakistan-knew-bin-ladens-hiding-place-all-along-2278028.html

  Hier een interview van Brandpunt’s Wouter Kurpershoek op 8 Mei 2011. Het interview start op 17 minuut en 20 seconden.

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1101394
  Joop de Jong
  Antwoord:
  In het officieel en op het internet te lezen rapport voor 2008 van het Comité I staat letterlijk te lezen dat Bin Laden na 2001 nog een ontmoeting had met een informant van onze Staatsveiligheid, Abdelkader Belliraj.
  Een man die bijna zeker een vaste agent was van de Mossad en die hier in Brussel een van de kopstukken van de joodse gemeenschap vermoorde, Dr. Joseph Wybran.

  Een verhaal dat men uitvoerig kan lezen in het hier besproken boek ‘Het geheim van Belliraj’ van George Timmerman en uitgegeven bij Houtekiet.
  Toen dit verhaal over die moord uitlekte was het in de Brusselse joodse gemeenschap oorverdovend stil. Zou men vanuit Israël stilte geëist hebben?
  Willy Van Damme

  • “Zou men vanuit Israël stilte geëist hebben?”

   Weleens gehoord van Adam Pearlman of moet ik zeggen Adam Yehiye Gadahn? Volgens de FBI kunnen wij hem ook nog Abu Suhayb Al-Amriki, Abu Suhayb, Yihya Majadin Adams, Adam Pearlman en Yayah noemen.

   http://www.infowars.com/articles/terror/pearlman_releases_phony_al_qaeda_tape.htm

   En dit geloven wij toch zeker helemaal niet? Israëli die Palestijnen opleiden tot Al-Qaida terroristen? Het moet niet gekker worden.

   http://www.propagandamatrix.com/palestinians_arrest_al_qaeda_poseurs.htm
   Joop de Jong
   Antwoord:
   De geschiedenis van Israël bevat veel dergelijke verhalen. Genoeg om er een meer dan stevig boek over te schrijven. Ik denk dat die Pearlman eerder een slechte versie is van wat onze zionistische vrienden en hun slaafjes bij onze geheime diensten allemaal kunnen.
   Het is toch ook geweten dat de Nederlandse AIVD ooit zelf een jihadistische website had opgezet. Denk ook hier aan de Bende van Nijvel.

   We hebben hier te maken met mensen en organisaties die al decennia niets anders doen dan dat soort toestanden organiseren. Het manipuleren van mensen en organisaties is er zo professioneel georganiseerd dat het soms zelfs voor de nauwlettend toekijkende expert moeilijk te vatten is.

   Het beste voorbeeld is toch de Arabische Lente en al Jazeera. Een verfijndere vorm van manipulatie lijkt gewoon niet mogelijk. Het zijn de grootst mogelijke misdadigers denkbaar maar voor hun genialiteit doe ik wel mijn hoed af. Waarna ik dan in hun gezicht spuw.
   Willy Van Damme

  • “Wel oppassen met speculaties als dit.”

   Ik ben uiterst voorzichtig met speculeren. Helaas heeft onze media daar minder last van en die tovert ons de ene Osama na de andere Osama voor. De echte Osama ziet er echter, alles behalve dan, gezond uit. Wij mogen kiezen Willy, welke Osama zie jij het liefst?

   http://planet.infowars.com/worldnews/911truth-wtfact-49-the-fake-osama-bin-laden-videos-other-shadow-government-bs

   Familieleden van SEAL Team Six Speaks Out: SEAL Team Six Murdered

   http://www.infowars.com/seal-team-6-revisited-with-larry-klayman-and-charlie-strange/
   Joop de Jong
   Antwoord:
   ik wil alleen maar zeggen dat men niet te snel conclusies moet trekken. Dat kan pas gebeuren na een zeer grondige studie van het dossier. En het probleem tot nu toe is dat we een gebrek hebben aan degelijke getuigenissen.
   Daarom dat het komende boek van Seymour Hersh eindelijk meer licht zal scheppen over de zaak. Gezien zijn reputatie zou dat moeten lukken.

   Wat we echter nu al wel kunnen stellen is dat er vragen zullen blijven. Wie zaken als dit onderzoekt begint met vijf vragen en mag blij zijn als hij de antwoorden hierop heeft gevonden. Maar op het einde blijft hij dan niet met vijf maar met misschien wel honderd vragen zitten. Dat is het probleem van onderzoeksjournalistiek. Het is soms frustrerend.
   Willy Van Damme

 3. Willy,

  ik ben ook heel benieuwd wat Hersh over de dood van Bin Laden zal gaan vertellen in zijn nieuwe boek. Op ICH werd dit Guardian artikel ook beschreven, en het heeft daar al tot ruim 100 reacties geleid. Een van die reacties verwijst naar een Duitstalige site waarin een overvloed aan links naar originele nieuwsberichten over Osama’s dood in december 2001, en over zijn nier-problemen , en over zijn opname in een ziekenhuis in Rawalpindi. Er zijn volop links naar berichten van destijds op Fox, CBS, CNN etc.

  De samensteller van die Duitse site, ene Freeman, vertelt in een reactie dat het van groot belang is om de allereerste berichten van tv of kranten-sites te downloaden, omdat ze vaak info bevatten die later verdonkeremaand wordt. Een strategie waar ik het volledig mee eens ben.

  Ik geloof ook niet dat die Seals destijds een levende Osama aantroffen in Abbottabad. Is het niet zo dat vrijwel al die Seals door ‘ongelukjes’ om het leven gekomen zijn in het laatste jaar ?

  Hier ICH met de reacties: http://www.informationclearinghouse.info/article36364.htm
  Hier de Duitse site met de vele links: http://alles-schallundrauch.blogspot.de/2007/05/bin-laden-ist-schon-lange-tot.html
  Hier mijn eigen blog over Osama’s dood: http://tiny.cc/x1fnu
  Hier het interview met een ooggetuige: http://www.youtube.com/watch?v=lW7OywJlT8o
  De man woont daar en zegt dat het een restricted area is waar je om de haverklap om jpouw ID kaart wordt gevraagd door het leger.
  Hier een interview met nog een ooggetuige: http://tiny.cc/5cm63w
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Uiteraard zijn zeker de eerste verhalen over Bin Laden erg belangrijk. Ik vermoed dat Hersh wel een gedegen mediastudie over de zaak zal gedaan hebben. En wie dat allemaal naast elkaar legt komt tot verbazende resultaten.
  Willy Van Damme

 4. Wat ik raar vind: de militaire academie van Abbottabad was slechts 1.200 meter van de “compound’ van Bin Laden (zijn beschutting ?). Vraag nu: waarom hebben die militairen dan niet ingegrepen ? Team six heeft er nochtans kabaal genoeg gemaakt, te beginnen met helicopter crash. Bij mijn weten is deze vraag nooit gesteld.
  Held Oppantofolis
  Antwoord:
  Toen ze de aanval uitvoerden hadden de VS wel een verklaring hiervoor. De vraag is in hoever dat waar was. Vermoedelijk was het een zoveelste leugen.
  En zolang ik geen onafhankelijke getuigenis over die gebeurtenissen heb is Bin Laden toen niet gedood en geloof ik van die verhalen geen sikkepit.

  Geheime diensten en regeringen in het algemeen gaan hierover zelden of nooit de waarheid vertellen. Ze hebben het dan bijvoorbeeld over het ‘hoger belang’. Niet zelden is dat dan gewoon de reputatie van de op dat ogenblik heersende president of regeringsleider.
  En van de VS weten we met zekerheid dat ze al honderd jaar over zaken als dit nooit iets anders gedaan hebben dan grootschalig liegen.

  Wie de Amerikaanse versie van die raid gelooft moet zijn hoofd laten nakijken.
  Willy Van Damme

 5. Jan Verheul schrijft hierboven: ‘… De samensteller van die Duitse site, ene Freeman, vertelt in een reactie dat het van groot belang is om de allereerste berichten van tv of kranten-sites te downloaden, omdat ze vaak info bevatten die later verdonkeremaand wordt.’
  Als ik even stout mag zijn: dit doet me denken aan de zaak Dutroux. De dag na zijn aanhouding stond in GVA een artikel met daarin foto’s van zijn rekeninguittreksels bij Argenta. En wat bleek ? Kort na elk van de verdwijningen ontving hij belangrijke sommen op zijn rekening. De naam van de opdrachtgevers was helaas zwart gemaakt. Nog iets van gehoord ? Is iedereen dan zo kort van geheugen ?
  Held Oppantofolis
  Antwoord:
  Dat van die rekeningen herinner ik mij niets. Heeft Douglas De Coninck daar dan niets meer over geschreven?
  Iets anders. Van ieder die hier reageert heb jij wel de leukste naam.
  Willy Van Damme

  • “Iets anders. Van ieder die hier reageert heb jij wel de leukste naam.”

   Ho,ho, ik pretendeer niet alles te weten, maar ik weet wel een hoop en zeker wat “they knew”. 🙂
   Joop de Jong
   Antwoord:
   En toch gaat de prijs voor de leukste naam naar die Held op pantoffels, een pantoffelheld dus.
   Maar misschien is dat begrip te Vlaams voor een Nederlander?
   Willy Van Damme

   • Zoiets als: “Bij het aangezicht van de vijand, verlaat ik mijn post?”
    Joop de Jong:
    Antwoord:
    Juist.

   • Ik waardeer deze vrolijke noot. Het geeft een beetje lucht in al die ellende.
    Gerrit
    Antwoord:
    Er mag al eens gelachen worden.
    Willy Van Damme

   • Nee hoor, ook ten noorden van de grens is deze uitdrukking algemeen bekend.
    Michel van Dijk
    Antwoord:
    En we zijn weeral wat slimmer geworden.
    Willy Van Damme

   • “Juist.”

    Vlaams is “Oud Nederlands”, toch? 🙂
    Joop de Jong
    Antwoord:
    En ik die dacht dat Hollands Oud Nederlands was. Maar pas op van mijn Baasroods (Bostrooes) accent, dat is pas oud.
    Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s