Die Afghaanse kinderen toch

Wie denkt in België het betere bochtenwerk te kunnen vinden op de circuits van Zolder of Francorchamps, vergeet het. Er is daar een plek waar men dit op zo’n superbe wijze doet dat Zolder en Francorchamps gewoon kansloos zijn.

En die plek ligt in Kobbegem op het circuit van Het Laatste Nieuws. Het is gewoon onnavolgbaar. Recent bewijs zijn de lotgevallen met de Afghaanse vluchtelingen die gewoon terecht schrik hebben om naar hun door Westerse malversaties vernield land terug te keren. Wie wil nu eenmaal leven onder de Taliban? Jan Segers? Maggie De Block? Gwendolyn Rutten?

Maggie De Block en Afghaanse kinderen - Kinderen als wapen - He

Het ranzige kantje van de krant uit Kobbegem.

En toen radeloze Afghaanse vluchtelingen hun kinderen als woordvoerder lieten optreden waren de verwijten in de politiek en in de media legio. “Kinderen als wapen” kopte Het Laatste Nieuws op 12 september. Een brutale sneer naar ouders en hun kinderen die het aandurfden kritiek te leveren op Maggie De Block, de harteloze liberale coryfee.

En kijk, nu men dat gebouw waar de vluchtelingen zich hadden verschanst doet ontruimen klinkt plots een totaal andere toon. Breed op pagina 1 brengt de krant een foto van een Afghaanse kind volop in tranen. Met erbij het verhaal over een ten einde raad zijnde vader. Een bocht van 180°.

Afghaanse kinderen in tranen - Het Laatste Nieuws - 27-09-2013

En twee weken later zijn kinderen en hun tranen plots geen wapen meer. Nu zijn ze radeloos.

Verdere commentaar overbodig.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Die Afghaanse kinderen toch

 1. Dat is wat egoïsme is, het zichzelf als norm nemen, eigen aan de liberalen. Het criterium is het ego, de eigen kraam. Past het kind niet in hun kraam dan demonisering. Overigens, die kinderen traden op als woordvoerder omdat ze vlekkeloos Nederlands spreken, daar waar hun ouders het daar veel moeilijker mee hebben en daarom zijn het de kinderen die het woord nemen. Ze kunnen dat ook zo goed omdat ze het gewoon zijn, al tolkten bij de bank, de advocaat, etc … Past het kind wél in het eigen kraam, dan wordt het schaamteloos opgevoerd. Teveel macht heeft een pervers effect op mensen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Als men het editoriaal van Jan Segers gisteren in Het Laatste Nieuws leest dan ziet men hem zo op zijn stoel draaien zoekend naar de goede positie. Nu was het, ook laat loodgieter Navid Sharifi in het land maar oefen a.u.b. geen druk uit op onze Maggie. Laat haar gerust.
  Die man heeft er dus geen enkel probleem mee om mensen naar een land in oorlog terug te sturen. Een gezond van geest zijnde mens kan er alleen maar over walgen. De moraliteit van een strafkampbewaker lijkt het wel.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy, even off topic. Ik houd me vanwege mijn gezondheid politiek een beeste afzijdig en volg niet alles meer op de voet. Mogelijk weet jij hier meer van.
  In Griekenland is de leider van Gouden Dageraad gearresteerd. Het lijkt er op dat meerdere van die club gearresteerd gaan worden en de club mogelijk verboden wordt. De aanleiding is de moord op een linkse ‘rapper’. De moordenaars droegen heel opvallend jassen met de symbolen van die club. Dat is op zich al vreemd, maar niet onmogelijk. Het is dus niet ondenkbaar dat de moord is gepleegd door leden van de Griekse geheime dienst om die club te kunnen verbieden. Vaak is een moord op een links persoon ook nog eens twee vliegen in een klap. Ook is het bekend dat de overheden vaak maar al te graag gebruik maken van de diensten van die uiterst rechtse clubjes. Weet jij wat hier de achtergronden zijn?
  Gerrit
  Antwoord:
  Ik denk dat jij hier spoken ziet. De beweging kan al meer dan een jaar geweld plegen zonder dat iemand in de regering er zo te zien over kraaide. Maar tot dan was, voor zover ik weet, dat vooral tegen buitenlanders gericht, en daar was blijkbaar minder protest tegen.
  De Griekse geheime dienst moest hier niet echt achter de schermen optreden. Dat deed Gouden Dageraad bijna continu. Het is een goede opkuis voor wat in essentie een criminele organisatie is. Maar het dossier is mij te weinig bekend om er meer over te zeggen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s