Er hangt een rookluchtje aan Kristof Calvo

Gisteren lekte in Het Belang van Limburg en de Gazet Van Antwerpen, de kranten van de groep Concentra, uit dat een aantal Belgische politici op kosten van de Japanse tabaksgigant Japan Tobacco International (JTI), een der drie grootste in de wereld, een toch niet goedkoop ticket voor het muziekfestival Tomorrowland in Boom ten geschenke hadden gekregen. Merkwaardig hoe voor zeer veel longkankers verantwoordelijke bedrijven er nog steeds in slagen om politici aan zich te binden.

Goodwill creëren

En uiteraard gingen die tickets niet naar een Mark Eyskens of Herman De Croo want die zijn te oud. Neen, JTI koos voor niet onbelangrijke maar wel jonge, nog maar pas goed gestarte parlementsleden. De toekomst.

Het is een oude truc om op die wijze bij de politiek en ook de journalistiek goodwill te creëren en debatten in het parlement en de media te ‘masseren’. Tabak mag dan wel puur vergif zijn en tekenen voor massa’s longkankers, vervuiling en branden, steeds blijken politici bereid om op hun lokroepen in te gaan. Vlooi er maar eens het Europees parlement op na.

De politici die zo’n ticket kregen waren Zuhal Demir (N-VA), Kristof Waterschoot (CD&V), Caroline Bastiaens (CD&V), Eva Vanhengel (Open VLD), Thomas Van Rompuy (CD&V) en Kristof Calvo van Groen. Niemand van Vlaams Belang, maar die komen nooit aan de macht en zijn dus ook niet interessant voor JTI.

Wel opvallend is de afwezigheid van iemand van sp.a in deze groep. Wat doet vermoeden dat daar niemand op die lokroep van de tabakslobby inging. Bedrijven als JTI weten immers perfect hoe ze politici en media moeten bewerken en gaan de sp.a zeker niet zomaar links of rechts laten liggen.

De aanwezigheid van iemand van Groen wekt natuurlijk langs de ene kant wel verbazing. Dat JTI hen wil beïnvloeden is logisch want zij zijn normaal de speerpunt in de acties tegen de tabaksindustrie. Heb je hen in je zak dan schakel je zo ook je voornaamste criticus uit. Zeer handig natuurlijk.

Reddingspoging

Dat er bij Groen iemand op de avances van JTI inging is dan ook niet onbelangrijk en ook niet echt verrassend. Het toont het ondergrondse en zeer machtige lobbywerk van die industrie, het toont bovendien aan dat er ook daar bij Groen politici zijn die door gifmengers benaderbaar zijn met geschenken.

Het is nu uitgelekt en eerst poogde Kristof Calvo zich nog te redden, maar hij moest uiteindelijk zijn fout toegeven. Maar dit pas na een dag van druk en omdat het uitlekte. Hoe ver had dit lobbywerk van JTI in zijn richting zonder dit lek nog gegaan? Hij stelde: nergens. Maar dat is zijn woord achteraf, niet meer.

Maar veel verbazing wekt het gedrag van Kristof Calvo hier niet echt. De man is een rijzende ster binnen Groen en weet hoe in de pers te geraken. En de pers weet hem blijkbaar ook goed wonen. Een beetje een mediaster dus. Nu echter liep het anders, wel veel media-aandacht maar van het slechte soort.

Kristof Calvo is al een tijd voorzitter van Groen Mechelen, een partij die er al sinds 1994 in de meerderheid zit. En dat is toch de stad waar men een gasboete krijgt omdat men op de trap van een kerk simpelweg een broodje zit te eten. En zonder afval achter te laten. Een pure pestboete dus met de groeten van Calvo. Het jaagt ook de minderbegoeden die geen restaurant kunnen betalen weg.

Mee met de VS en Israël

Kristof Calvo is ook de man die regelmatig in de pers het gevaar van de niet-bestaande Iraanse atoombom oproept. Een Belgisch bedrijf voert iets uit naar Iran, de VS roept brand en daar staat Calvo onmiddellijk mee te roepen. Staat mooi in onze media!

Zo lekker meedoende aan de Amerikaans-Israëlische agressie tegen dat land. Een agressie die alleen maar het gevolg is van het feit dat Iran economisch sterk is en niet naar de pijpen van de VS en Israël danst.

Zo steunt hij de nucleaire sancties tegen het land waardoor Iran elders geen radio-isotopen nodig voor haar hospitalen meer kan kopen. Radio-isotopen die men o.a. gebruikt bij de strijd tegen longkanker.

De draconische sancties van het westen, waaronder ons land, treffen de gewone Iraniër, maar Calvo zwijgt in de media hierover dan wel. Had de Iraanse ambassade in Brussel hem dat ticket voor Tomorrowland aangeboden, hij zou zeker neen hebben gezegd. Maar met JTI had hij geen problemen.

En dit van een tabaksindustrie die bewust producten bij haar sigaretten doet om ze verslavend te maken, goed voor een groot pak extra doden. Een industrie die met succes jarenlang de zelf uitdovende sigaret wist tegen te houden en zo tekende voor jaarlijks duizenden branden en doden. Er hing een erg verdacht rookluchtje aan dat ticket van Calvo.

Oh ja, bij de N-VA heeft men volgens De Standaard van vandaag geen problemen met tickets van de tabakslobby. Volgens de krant vergeleek men het daar met het krijgen van tickets van Belgacom. Van een vergelijking gesproken.

Willy Van Damme

8 thoughts on “Er hangt een rookluchtje aan Kristof Calvo

  • Ik vind het allemaal prachtig, mijn gedacht zouden ze met de fair trade producten meer consumenten bereiken moesten de producten iets minder duur zijn. Ik koop regelmatig fair trade chocolade en koffie in het grootwarenhuis maar vind eerlijk gezegd die waren eerder bestemd voor iemand met een serieuze portemonnee.
   Voor de mensen die zich als vrijwilliger inzetten chapeau maar het blijft vechten tegen de bierkaai want het onrecht overwoekerd de derde wereld. Uitbuiting van het ergste soort, Afrika wordt de laatste jaren geteisterd door grote buitenlandse corporaties die volop bezig zijn de kleine boeren te nekken. Corrupte regimes worden omgekocht om ook ginder massaal genetisch gemanipuleerde gewassen te telen op grote plantages.
   Niet vergeten hoe de JOOD sarkozie tien jaar geleden de democratisch verkozen president van Ivoorkust Gbagdo uit zijn paleis liet slepen door Franse paracommando’s. Deze president werd door de Ivorianen op de handen gedragen. Ivoorkust is de grootste cacao producent ter wereld.
   Die inmenging in een soeverein welvarend land gebeurde MET de volledige goedkeuring van de VN.
   Mensen in Afrika en andere delen van de wereld hebben GEEN kans op een menswaardig bestaan in eigen land dank zij de joodse corporaties, bekijk de volgende video uit 1963 hoe de VN het welvarende KATANGA hebben bezet en overgeleverd aan het internationaal Joods bankster kartel dat gans de wereld teistert.
   De VN is gehuisvest in het gebouw dat in 1949 geschonken werd door de super bankier rockefeller…
   Zeer de moeite: (geschiedenis in drie video’s)


   Gilbert
   Antwoord:
   Laurent Gbagbo werd pas in 2011 afgezet, geen tien jaar terug. En hij had vermoedelijk wel de verkiezingen gewonnen. Hij was echter lid van de sociaaldemocratische internationale en was dus een sta in de weg voor Nicolas Sarkozy. En dan organiseert men wat niets anders dan een staatsgreep was. De man zit nu voor het ICC in Den Haag. Een zoveelste bewijs voor de misdaden van dit ICC.

   Het ‘onafhankelijke’ Katanga was een creatie van de Belgen en de Generale die samenwerkten bepaalde blanke belangen in Zuidelijk Afrika. Met Moise Tsjombe als een marionet van de Koningstraat. U zegt: ‘welvarend Katanga’. Moet ik nu lachen of schreien?
   Willy Van Damme

   • Willy, u heeft de volledige film over Katanga niet gezien anders zou u die opmerking niet geven want Katanga was zeker en vast welvarend want iedereen blank en zwart nam de wapens op tegen de fascisten van de VN. Heeft u gezien hoe de Belgische ambassadeur in Congo indertijd onder bedreiging van wapens door VN soldaten uit zijn ambassade werd verdreven?
    Katanga wilde onafhankelijkheid van het door burgeroorlog bedreigde Congo en dat was natuurlijk NIET naar de zin van de INTERNATIONALE uitbuiters. Want ze gingen een legerkorporaal “installeren” .
    De uitbuiting en genocide kon beginnen.
    Omdat Moboetoe een zetbaasje was van het Communistische Rusland werd hij hier door de linkse media de hemel in geprezen.
    Enkele linkse lullen:

    http://www.veto.be/jg26/veto2626/lumumba.html

    De Generale had hier niks mee te maken.
    En inderdaad ik was mis in de tijd wat betreft de afzetting van Gbagbo maar hij werd wel uit zijn ambtswoning gesleept door Franse soldaten. Door dezelfde jood die HET HARDST stond te roepen om het soevereine Libië te bombarderen.
    Willy, vroeger ooit een Libiër tegengekomen in een of ander OCMW kantoor????????????????????
    NEEN zeker eh GEEN ENKELE want die mensen hadden het zelf goed in hun eigen land.
    Ooit het verhaal gehoord van de 80 zwarte constructiewerkers die gruwelijk werden vermoord door de handlangers van de jood sarkozie? Hun enige misdaad: Ze werkten voor een Turks bedrijf in Libië .
    Het lot van de honderd duizenden zwarte Afrikanen in het nieuwe Democratisch Libië :

    Dus Willy de cirkel is alweer rond: Internationale zionistische bankiers organiseren een gruwelijke oorlog tegen Libië, cluster en verarmd uranium bommen incluis, het land wordt overgeleverd aan bendes internationaal crapuul. Gans de goudvoorraad geroofd maar dat is rechtvaardig eh Willie want de miljoenen kostende humanitaire bommen moeten toch betaald worden nietwaar?
    Honderdduizenden zwarten die goed hun kost verdienden onder de “despoot” worden nu verdreven,uitgehongerd en vermoord.
    Resultaat: Velen weten via een bootje de kust van Europa te bereiken en gaan aankloppen bij het OCMW…
    De staat moet alweer MEER geld gaan lenen bij de internationale jodenbanken.

    Prachtig toch?
    Gilbert
    Antwoord:
    Ik denk dat U best eerst eens een degelijk boek over de Democratische Republiek Congo (Congo Kinshasa) moet lezen.
    Joseph Desiré Mobutu werkte voor 1960 als informant voor de Belgische politie in Congo en werd na 1960 naar voor geschoven door de CIA die de boel van België wou overnemen. Wat dankzij Mobutu ook lukte.

    Verder is de moord op de Congolese premier Patrice Lumumba het werk geweest van Katangese soldaten die werkten onder bevel van de Belgen maar officieel onder leiding stonden van marionet Tsjombé. En verder waren de blanken er welvarend, de inheemse bevolking op een paar Quislings na straatarm.
    Dit is tegenwoordig zowat de minimum standaard kennis voor iedereen die hierover schrijft.

    Gebleken is verder dat ook Patrice Lumumba geen contacten had met noch de Sovjets noch met de Chinese Volksrepubliek van Mao Zedong. Pas later enkele jaren na de moord op Lumumba kwamen er met onder meer ex-minister voor Onderwijs Pierre Mulele contacten en beperkte steun. U fantaseert hier.
    Willy Van Damme

   • Gilbert, je haalt best een paar rake punten aan waarover gediscussieerd kan worden, maar volgens mij schrijf je meer uit emotie zonder je eerst goed te informeren, dan met je verstand. Ik ga je geen antwoord geven op je beweringen, dat kan Willy veel beter, maar een ding wil ik je vragen, stop met DE Joden neer te zetten als misdadigers. Denk eerst na en maak dan het onderscheid tussen de machthebbers en het volk.

    (Kijk zelf maar of je dit plaatst Willy, het lijkt me verder niet echt belangrijk)
    Antwoord:
    Een mening vorm je pas na goed nadenken en met kennis van zaken. Verder is het bestempelen van een specifieke bevolkingsgroep als zijnde crimineel racisme. Ook publiceer ik praktisch alles. Zelfs Benno Barnard en ‘Vuile jood’. Wel vliegen ze hier daarna in de ban.
    Willy Van Damme

   • http://archive.org/details/46HommesEnColere
    Free download. UNO wreedheden in Katanga-Aanklacht 1962
    Walter Baeyens
    Antwoord:
    Bedankt en mooi dat je dit hebt gevonden. Het is een totaal vergeten en in wezen officieel Belgisch document dat een klacht van ons land is tegen de VN en zo ook de VS. Erg belangrijk. Begrijpelijk dat men het in de Brusselse salons liefst vergeet.

    Het is natuurlijk de pot die de ketel verwijt dat hij zwart is. De moord op Lumumba zal er wel niet instaan vermoed ik.
    Willy Van Damme

 1. ’t Is nu ne Bolivar die ik aan het drinken ben. Fijn om te horen dat je mee aan de wieg stond van de Wereldwinkels; Dat maakt de link naar je blog enkel relevanter.
  Goed avond nog!
  Steven Schepers
  Antwoord:
  Bij mij is dat voor straks. Ik werk nu een heel belangrijke tekst af die iedereen zou moeten lezen. Het betreft een vandaag gedane zeer voorname diplomatieke verklaring rond Iran. Nog een klein half uur en ze is af.
  Daarna wordt het een Vicaris trippel hier.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy,
  Bedankt voor jouw stukje en de terechtwijzing van gladde politici, deze keer in Mechelen. Het kan niet genoeg aangeklaagd worden.
  Overigens ook bedankt voor jouw uitstekende berichtgeving over Syrie. De mainstream verslaggevers lijken ingedommeld …
  Ik zie het stuk over Iran tegemoet, neem een extra Vicaris van mij.

  Paul de Leenheer
  Amsterdam
  Antwoord:
  Bedankt en ik zal er aan denken. Het stuk staat juist online en is zeer belangrijk. Tot morgen?
  Willy Van Damme

 3. Willy nog een antwoord op de inzending van Gerrit gisteren, mag het voor ik buitenvlieg?

  Gerrit,
  Alvorens gewipt te worden van dit blog even nog een kleine bedenking: Hoe zou het eigenlijk kunnen komen dat amper 14 miljoen joden( zionisten) op gans de wereld 7 MILJARD mensen gegijzeld houden?
  Hoe zou dat gegroeid zijn? Eerlijke handel door super intelligente mensen waarschijnlijk.
  Of is het misschien omdat ze al EEUWENLANG bijzonder goed samenwerken om hun ultiem doel te bereiken?
  Bekijk en luister aandachtig naar de volgende 2 uur durende film van Juri Lina. Hij begint met het Grieks mythologisch verhaal van de god Hermes maar dat is maar de inleiding.

  http://worldtruth.tv/in-the-shadow-of-hermes/

  ALLE oorlogen van de laatste honderd jaar hebben ze in gang gestoken ( ik ben mis want Frans Ferdinand werd in 1914 doodgeschoten door een Eskimo…) en vooral GEFINANCIERD , In Versailles hebben ze de tweede wereldoorlog voorbereid met de bedoeling nog eens tientallen miljoenen Europeanen uit te moorden. Vier jaar lang hebben de bevrijders Alle grote steden in as gelegd met de bedoeling zoveel mogelijk burgers om te brengen. Wat mij ook verwonderd is het feit dat ze tijdens hun vier jaar durende raids boven Duitsland NOOIT geen luchtopnames gemaakt hebben van de immense bergen kolen aan de “vernietigingdkampen” want om 6 miljoen mensen te cremeren hebt ge een gigantische hoop kolen nodig, ook geen foto’s van rokende crematoria…


  (Film begeleid door prachtige muziek)

  Mao moest eerst 70 miljoen Chinezen uitmoorden alvorens hij van de intelligente bankiers Miljarden kreeg toegeschoven om zijn economie geschoeid op slavernij uit te bouwen.

  Uit een gesprek met Martin Van Creveld, (Zionist):
  Interviewer: A plan to deport the Palestinians?
  Creveld: I think it’s quite possible that he wants to do that. He wants to escalate the conflict. He knows that nothing else we do will succeed.
  Interviewer: Do you think that the world will allow that kind of ethnic cleansing?
  Creveld: That depends on who does it and how quickly it happens. We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets for our air force.

  http://www.informationclearinghouse.info/article1154.htm
  Gilbert
  Antwoord:
  Goed geraden. Dit is uw laatste hier geplaatste reactie.
  U hebt in het verleden al de moslims, de negers en de vluchtelingen voor criminelen uitgescholden en doet dat opnieuw voor joden.
  Hier kan ieder een andere opinie hebben, het zal mij worst wezen, maar het beledigen van individuen of bepaalde groepen kan niet door de beugel. En dit is er nogmaals mijlenver over. Ik verwittigde U al een paar maal maar valt in herhaling.

  Dat u bijwijlen klinkklare onzin verkoopt – Mobutu als agent van de Sovjetunie bijvoorbeeld – tot daar aan toe. De lezers zullen allen wel eens goed gelachen hebben. Of zich zitten ergeren aan zoveel prietpraat.

  Hetzelfde voor wat U nu weer schrijft over de holocaust. Vooreerst is er voldoende bewijsmateriaal voorhanden om te stellen dat dit soort verhalen waar U het over heeft in de vuilbak thuis hoort. Men moet kritisch zijn – daarover kan geen twijfel bestaan – maar dan moet men zich eerst degelijk informeren voor men een stelling inneemt. Wat U nooit doet.

  Bovendien is dit een wel heel zware belediging voor diegenen wiens familie in die kampen omkwam. En dat waren niet alleen joden. Verre van.
  En aangezien uitingen van racisme officieel strafbaar zijn zult U voortaan elders moeten gaan. Ik heb geen zin meer om nog bijdragen te plaatsen van iemand wiens taalgebruik – muss lim wijf – getuigt van een wel heel groot gebrek een ernst.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s