Syrische gifgasbewijzen bij De Standaard

Dat men in onze kranten, incluis de Standaard, er maar op los schrijft en het niet nauw steekt is reeds lang geweten. Met de lijst van onzinnige beweringen van de voorbije paar maanden kan men al een heel dik boek vullen.

Zeker met Syrië schrikt men blijkbaar voor helemaal niets terug. Maar met zo’n degelijke en betrouwbare correspondent in het Midden-Oosten is dat voor De Standaard natuurlijk geen enkel probleem.

Zo doet Corry Hancké er nog eens een flinke scheut prietpraat bij in het stuk ‘Veel aanwijzingen, weinig bewijzen voor rol Syrisch regime’ in de krant van deze morgen 4 september.

Zo schrijft ze als zijnde ten laste van de regering: “..het regime (blijkbaar mag men op de redacties in het kader van de ‘objectieve’ berichtgeving het woord regering hier niet meer gebruiken) heeft al eerder gifgas tegen de rebellen ingezet”.

Het ware misschien goed dat uw medewerkster de vorige stukken over die kwestie eens grondig herleest en de officiële teksten dienaangaande. Er waren daar wederzijdse beschuldigingen en de VN-missie die juist terug is moest dat onderzoeken.

Het resultaat hiervan is nog niet bekend. Behalve dan zo te zien bij uw medewerkster. Haar stelling is dan ook minstens voorbarig en niet bewezen.

En dan – hilarisch – schrijft ze als extra element ten laste van de regering in deze zaak wat verder: “Op 21 augustus, de dag van de aanval, gebruikten ‘de elementen van het regime’ gasmaskers.”

Een simpel onderzoek had haar geleerd dat gasmaskers in het geval van een aanval met sarin niet eens helpen. Het gas wordt immers ook opgenomen via de huid. Het is  basiskennis nodig bij het gebruik van dit soort gassen en wanneer men erover schrijft.

Met andere woorden: Mevrouw kletst gewoon uit haar nek. De schuldige is toch maar ‘het regime’ en dan maakt een ‘journalist’ zich geen enkele zorg. Ik noem het platte oorlogspropaganda.

Ik had nooit gedacht dat deze krant nog al Qaeda zou steunen. Was dat fout zeg. Zoals het ook fout is te spreken van een ‘kwaliteitskrant’. Goed genoeg om rotte vis in te verpakken zou ik zeggen.

Willy Van Damme

Advertenties

17 thoughts on “Syrische gifgasbewijzen bij De Standaard

 1. In de VS gelooft niemand dat fabeltje van het gifgasgebruik door Assad nog. Lees er de commentaren in de NYTimes maar eens op na. Algemene tendens: “wie gelooft die mensen nog ?”. Nog een voorbeeld van commentaar: een maal leugens geloven is een smaad voor de leugenaar, twee maal is een smaad voor hij die de leugens gelooft.
  Held Oppantofolis
  Antwoord:
  De media zijn in hun oorlogszucht al 30 maanden bezig met een gigantische haatcampagne tegen de Syrische regering. Geen enkele klassieke krant, Tv-station, radio of weekblad spreekt bijvoorbeeld nog van ‘de Syrische regering’. Het is steeds ‘het Syrische regime’, vandaag nog had iemand het over het ‘schrikbewind’.

  Dit voorbeeld van De Standaard is maar een van de vele voorbeelden die de media ons elke dag serveren. Je wordt er kotsmisselijk van. Het is zoals de Britse en Franse pers in 1914 schreef over de Duitsers, dat waren Moffen, Hunnen, en meer van dat fraais. De Duitse pers was uiteraard geen haar beter. Daar op dat niveau zitten De Morgen, De Tijd, The Economist, Le Monde, enzovoort.

  De Tijd zag vorige week oorlog zelfs als de moreel juiste oplossing. Vanachter het computerscherm in een leuk bureau in een leuke stad is dat natuurlijk plezant oorlogsmisdaden aanprijzen.

  Het valt uiteraard op hoe op alle internetfora van de media de kritiek tegen dat soort oorlogszucht enorm is. Het doet deugd te zien dat mensen zich niet laten intimideren door de media en hun leugens.
  Willy Van Damme

  • Snowden maakt de aflusterpractijk openbaar . Daarom kan het bv interessant zijn te onderzoeken :
   -waarom het Britse GCHQ kiest voor de titel “Battle of Edge Hill” van 23-10-1642, eerste niet-beslissende slag in de “civil war”, die later eindigt met de onthoofding van Karel I.
   -waarom de USA kiest voor de titel ” Battle of Bull Run”, 21 -7-1861, eerste niet-beslissende slag in hun Amerikaanse Burgeroorlog.

   Dit in het besef (?) dat sedert 2001 een Wereldburgeroorlog wordt ge-organiseerd… met Unionistische, globalistiese bedoelingen ????
   Ludo Kenis
   Antwoord:
   Wat hebben de namen van die veldslagen te maken met de NSA?
   Willy Van Damme

   • http://en.wikipedia.org/wiki/Bullrun_%28code_name%29

    Normalerwijze zou het gebruik van die namen van veldslagen binnenkamers gebleven zijn….
    -Waarom beide Inlichtingendiensten de keuze op de eerste veldslag van “hun burgeroorlog” lieten vallen ?….
    -Rond 1642 kon de Europese Koningen al vechtend onder mekaar… toch nog Istanbul tegenhouden en andere werelddelen inpalmen….
    -…?
    Ludo Kenis
    Antwoord:
    Het is een detail in dit gigantisch en zeer belangrijk verhaal. Het is wel merkwaardig.
    Men neemt vooreerst veldslagen waarbij de aanvaller de latere winnaar werd. De aanvaller werd ook verslagen en beide legers waren slecht voorbereid.
    Je krijgt hier wel de indruk dat die bazen van de NSA en hun dochteronderneming GCHQ erg oorlogszuchtig zijn. Wat geen verbazing wekt natuurlijk.

    Wat hier natuurlijk verder in deze kwestie opvalt is de positie van het Britse afluistercentrum GCHQ in o.m. Cheltenham. De NSA heeft er ettelijke miljoenen dollars ingestopt en dat lijkt mij een uniek gegeven in de geschiedenis van West-Europa. Het toont perfect dat het Verenigd Koninkrijk gewoon een vazalstaat is van de VS die ook op haar bevel werkt. Al is daar nu met Syrië wel een heel serieus haar in de soep gevallen.

    Een geheime dienst die geld stopt in een andere. Merkwaardig. Maar dat is niet het enige Britse verhaal hier. Zo is er het Trident nucleaire onderzeebootproject, de met duikboten uitgeruste afschrikkingsmacht met die enkele intercontinentale kernraketten. Dit kan alleen in actie komen mits Amerikaanse medewerking.

    Bovendien is er onder het bewind van de premiers Tony Blair en Gordon Brown een zodanig oorlogsbeleid gevoerd dat door de geplande vernieuwing van die Trident er daarnaast nog amper geld overblijft voor een op oorlog voorbereid leger, vloot en luchtmacht.
    Met andere woorden: Londen is militair en op het vlak van spionage gewoon afhankelijk van de VS.

    En dat roept essentiële vragen op over de positie van het Verenigd Koninkrijk binnen de EU. Haar loyauteit blijkt hier niet te liggen in Europa maar in de VS. En veel andere elementen wijzen daarop.
    Zo hielp de Londense City mee met Wall Street toen die tot vorig jaar oorlog voerden tegen de euro en feitelijk ook de EU. Dit faalde over de ganse lijn maar de feiten zijn er en kan men toch niet negeren.

    Ook is het gigantische afluisteren door de NSA en GCHQ van elke communicatie binnen de EU niets anders dan de grootste aanval op de soevereiniteit van o.m. België, Nederland en andere lidstaten van de EU sinds de invasie van Duitsland in de tweede wereldoorlog.
    Hoe in ’s hemelsnaam kan het Verenigd Koninkrijk nog lid blijven van de EU als ze er alle regels aan haar laars lapt?

    Natuurlijk zitten we hier ook met de problematiek van onze eigen veiligheidsdiensten naar aanleiding van het recente door de NSA uitgeroepen wereldwijde nepalarm. Gebleken is dat onze beide toch cruciale diensten lekker meededen aan de creatie van een atmosfeer alsof we dankzij de NSA effectief die ‘terreur’ bestrijden. Een bewering die zowat het toppunt van belachelijk te noemen is.

    En dus stelt zich hier ook, als bij de positie van Londen, de cruciale vraag: Waar ligt de loyauteit van die Belgische veiligheidsdiensten: De Brusselse Wetstraat of in Washington DC? In het tweede geval roept dat de vraag op van landverraad.
    Willy Van Damme

 2. Ik zie in de westerse mainstream media niets anders dan oorlogsretoriek. Zou dat iets te maken kunnen hebben met teruglopende abonnementen en advertentie inkomsten? Als ik het goed begrepen heb is in Nederland “De Telegraaf” op sterven na dood. Was toch eens het grootste dagblad van (niet zo) wakker Nederland.

  Wat is jou mening over Vladimir Putin overigens en hoe hij in dit conflict staat? Ik vind dat hij het correct doet, om eerst de uitkomst van het onderzoek van de VN-inspecteurs af te wachten alvorens loze beschuldigingen te uiten.

  Bij de persconferentie van John Kerry, afgelopen vrijdag, had ik al een beetje het idee dat de VS naar een ‘regime change’ aan het toewerken waren en het niet alleen bij een vergeldingsaanval zullen laten. Er is sprake van ‘boots on the ground’, maar die zijn er eigenlijk al.

  Libië 2.0
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Oorlogsretoriek die echter niets te maken heeft met dalende verkoopcijfers.
  De stoppen op de redacties zijn gewoon doorgeslagen. En het zicht is niet fraai hoor.

  In de media stelt Rik Coolsaet, onze professor internationale politiek, om de haverklap dat Obama wel zo moet optreden wil hij geen gezichtsverlies lijden.
  Ja, want de man had verleden jaar eigenhandig een casus belli uitgesproken, de rode lijn, rond die chemische wapens. Een toen zeer merkwaardige actie.
  We weten nu waarom want plots – dixit Coolsaet – dreigt er voor de man gezichtsverlies. Komt dat handig uit!

  Maar als Assad en Syrië in Israëlische handen valt dan is er nog meer gezichtsverlies voor Poetin. Daar heeft onze professor het echter nooit over. Bovendien zou hij als historicus moeten weten hoe dit weigeren van ‘gezichtsverlies’ door de verschillende mogendheden in 1914 leidde tot de eerste wereldoorlog.

  Wat als Poetin zegt: Stop want dit is voor mij en mijn land gezichtsverlies. Dan slaan we de weg in voor WO III. Maar dat zegt men hier nooit. Alleen The New Yorker maakte voor zover geweten de vergelijking.
  Willy Van Damme

  • Het probleem van Rik Coolsaet is dat hij wat teveel op TV komt. Dat heeft op mensen een effect dat ze als gezogen worden in een tunnelvisie, een beetje vergelijkbaar met wat je overkomt als je in een draaikolk in het water terecht komt. Blijkbaar is niemand daar tegen opgewassen. We mogen blij zijn dat de TV ons gerust laat, anders overkwam het ons misschien ook.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   ik ken Rik Coolsaet al sinds ongeveer 1973 en organiseerde met hem in die periode vele acties waaronder die tegen de aankoop van de F 16’s in 1974-’75. Sindsdien is de man in het beroepsleven omhoog geklommen en professor en hoofd van zijn afdeling op de UGent geworden.

   Hij zat op een serie sociaaldemocratische kabinetten als op Defensie bij Guy Coëme. Hij is ook hoofd van het erg officiële Koninklijk Instituut voor Internationale Betrekkingen. Veel naam maar zo leeg als maar kan zijn.

   Ik sprak recent met iemand uit mijn vriendenkring die hem professioneel ook kende en hij gaf mij deels gelijk. “Hij heeft teveel op de kabinetten gezeten om op zijn terrein nog serieus werk te leveren”, was diens en mijn conclusie.

   Het doet erg veel pijn vrienden van weleer met de oorlogstrom te zien roffelen. Hetzelfde voor Rudi Vranckx die hier ooit voor een diner met vrienden te gast was. Ik heb in het leveren van kritiek op hen helemaal geen plezier, verre van. Maar voor mij is er zoiets als de morele plicht om de waarheid te schrijven, hoe pijnlijk ooit.

   Toen ik de zaak Superclub deed heb ik op zeker ogenblik een ver familielid en jarenlange vriend aangepakt. Na een meer dan een uur durend gesprek verwittigde ik hem voor zijn fouten en mogelijks crimineel gedrag.
   Hij schudde alles van zich af, waarna ik na nog een week wachten de feiten gaf. Er is geen weg terug, de waarheid telt, de feiten. Wie die verzwijgt is de stiel van journalist niet waard.
   Hij kan dan beter glazen gaan spoelen in café de Reisduif.
   Willy Van Damme

  • Ik lees dat Poetin onder druk gezet wordt met de dreiging dat een gas-pijplijn Qatar-Iran-Syrië-Middellandse Zee de aanvoer van Qatari aardgas naar de EU zou gaan verzekeren, waardoor Gazprom buitenspel zou gezet worden. Benieuwd of dit bevestigd wordt en hoe het afloopt.
   Vlaamse ‘talking heads’ en pers. Bij gebrek aan gewicht komen bovendrijven? Gewoon nog een keer doorspoelen!
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Het probleem voor Rusland (en ook Indië en China) is dat die jihadisten hierna zo zullen ingezet worden in die landen. Dat gebeurde in het recente verleden al. In wezen is dit een Amerikaanse veroveringsoorlog die elk verzet tegen haar mondiale machtshonger via de jihadisten wil vernielen.

   Dat is de echte reden waarom die landen Assad steunen. Dat men in de pers afkomt met die voor Rusland zo belangrijke wapenleveranties en die basis in Tartous toont de totale onkunde van de westerse media.

   Vooreerst geeft Rusland die wapens gratis of tegen bodemprijzen daar Syrië onvoldoende financiële middelen heeft. Tweedes bestaat die basis gewoon uit een serie magazijnen waar enkele tientallen Russen verblijven die dan instaan voor het onderhoud.

   Het zijn voorraden bestemd voor die enkele Russische oorlogsschepen die in normale omstandigheden in de Middellandse Zee verblijven. Het zijn er nu veel meer. Ze hoeven zo voor simpel onderhoud en ravitaillering niet terug door de Bosphorus te varen. Het bespaart tijd en geld.

   Een militaire basis is zoals die in het Turkse Incirlik waar honderden Amerikaanse soldaten met massa’s oorlogsmateriaal zitten en vliegtuigen vertrekkensklaar staan te wachten voor het zoveelste bombardement.

   Verder willen Rusland en China voorkomen dat de VS ook zo Iran en zijn gigantische olie- en gasvoorraden kan inpikken. Want het echte doelwit nu is natuurlijk niet Syrië maar Hezbollah en Iran. In dat geval ze ook Iran inpikken dan zijn Washington en Riaad beter in staat om de wereldprijzen voor energie te bepalen. Ook zit Israël dan op rozen.

   Dat men Rusland zit af te persen is zonder twijfel. Je kan het niet bewijzen, maar de bewering hier bij een der reacties dat de Saoedische veiligheidschef prins Bandar bin Sultan de Russen bedreigde met terreuraanvallen in Sochi, waar men de Olympische Winterspelen gaat houden, of de buurt lijkt zeer aannemelijk.
   Ben benieuwd of onze ‘vrijheidsstrijders’ er dan gaan toeslaan. Misschien kan Stephen Fry op dat ogenblik voor hen in de bres gaan springen. Ik zie zo al de koppen bij De Morgen en De Standaard.

   Verder de pers. Daarjuist op Hautekiet op Radio 1 Jens Franssen, de ‘expert’ voor de regio van de redactie, horen kwetteren dat het westen geen belangen heeft in Syrië. En bij zo’n wijsheden valt een mens dan zijn broek af.
   Willy Van Damme

 3. Wat ben ik blij dat ik geen abonnement heb op DS en dat ze de meeste van hun artikels betalend hebben gemaakt. Zo moet ik ze niet lezen, en ervoor betalen zou al helemaal te gek zijn.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Ik lees ’s morgens drie kranten, in de bibliotheek 7 en op het internet veelal nog 4. Ik lees die niet om er de waarheid en de feiten te kennen, neen vooral om te zien hoe ze de lezers pogen te belazeren. Maar ik begrijp je best.
  In 2003 heb ik The Economist na veel jaren buiten gesmeten. Met een heel luide protestbrief erbij. Ze zaten er zo te zien verveeld mee.

  En ten tijde van de affaire Di Rupo heb ik De Standaard hetzelfde lot doen ondergaan en De Morgen genomen. Hoofdredacteur Dirk Achten weigerde zich in een mail zelfs te verontschuldigen voor die vieze troep die ze berichtgeving noemden.

  Maar De Morgen is geen haar beter natuurlijk. Ten bewijze hun ‘portret’ over Moshe Friedman. De smeerlapperij ten volle uit.
  En ze hebben zo een hoge dunk van zichzelf. Het zijn groothandelaars in zelfvoldaanheid. Een journalist die zich gaat verontschuldigen is een witte raaf in de stiel.
  Willy Van Damme

 4. Willy, ik zou het zelf niet beter kunnen stellen “ om rotte vis in te pakken”…
  Nog een voorbeeld:
  GVA is ook een duiding gazet geworden mede ook door de komst van Concentratdirectielid Ernest Bujok, logebroeder van steve strontvaert. Ooit veroordeeld in allerlei zwendelzaken
  En toch directeur kunnen worden?
  Deze pion is ook zetbaas bij ATV , TV Oost en nog meer media, dat zegt genoeg.
  Deze “semiet” hebben “ze” daar speciaal gezet om de berichtgeving te manipuleren. Hij is ooit in opspraak gekomen in de affaire van de “reconversie miljoenen” samen met sinister van staat strontvaert.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ernest_Bujok

  Ongeveer 7 jaar geleden was hoofd redacteur Luc van Loon het eerste slachtoffer, hij schreef de waarheid en strontvaert en co “ze” hebben alles in het werk gesteld om die mens te broodroven. Roger Van Houtte en Paul Geudens zouden volgen ook gebroodroofd omdat ze de zaken schreven zoals het was.

  http://lvb.net/item/499

  Zoals ik al dikwijls heb gezegd: de media is helemaal ondergeschikt gemaakt aan de internationale satanische elite want zij hebben het geld en geld is macht. De bazin van “concentra” is in de adelstand verheven voor “bewezen” diensten.
  De pion van concentra is op zoek naar zijn roots:
  Hi, my name is Ernest Bujok, i am 49 and live in Belgium. My father was born in Karvina (Tjechoslovakia) near the polish boarder. He was born in 1923 and was sent to Belgium by the Germans during world war 2. His name was Erwin Bujok.
  He had a younger brother (Ernest) who died young. I am named after him. My grandmother’s name was Jana Sikora and mij grandfathers name was Anton Bujok. They were both hairdressers.
  I believe my father was jewish but he never told us so. He was so afraid of the Germans (even long after the war) that he never talked about it, we were not allowed to talk about politics or religion.
  He had to have a reason to run away from Tjechoslovakia when the war started there. So i can imagine he was running because he was jewish. He also played the violin, but he never did that anymore bacause he didn’t wanted it anymore he said. Also my foreskin is cut. I was the only boy in my class who was cut in my penis (i do not know the proper English word for it).
  So people who knew my relatives, please contact me.
  Thanks
  Ernest

  Nancy Pelosy ( waarom verbergen die onmensen zich steeds achter Christelijke namen?????) laat haar kleinzoon opdraven voor de Amerikaanse TV om te supporteren voor een oorlog tegen het Syrische volk:
  http://www.homelandsecurityus.com/archives/9426
  Gilbert
  Antwoord:
  Paul Geudens schrijft dacht ik toch nog steeds editorialen voor de krant. Vandaag verscheen er nog een stuk van hem vol met de klassieke hem kenmerkende onzin. Hij is zowat de lieveling van Vlaams Belang en de N-VA.
  Verder schrijft U hier iets over Ernest Bujok waarvan ik de echtheid in twijfel moet trekken. Waar komt dit vandaan? Graag een bron, zo niet zal ik het moeten verwijderen.

  En gezien zijn vrijspraak in beroep heeft hij voor zover geweten ook geen enkele correctionele veroordeling achter zijn naam.

  De Gazet van Antwerpen is ook de enige krant hier die al eens iemand van de andere kant in het Syrische conflict aan het woord laat. Tussen de honderd verhalen van die jihadisten dan. Maar De Morgen & Co vertikken zelfs dat.
  Willy Van Damme

  • WIlly, de bron:

   http://boards.ancestry.co.uk/surnames.bujok/2.1.1.1.3/mb.ashx

   Nog enkele bronnen:

   http://topconservativenews.com/2012/11/israeli-rabbi-floats-new-reason-to-welcome-muslims-into-europe/

   Willy, het feit dat dit heerschap een logebroeder is, eerste lijnhelpers van het internationaal zionisme is een bezwaar te meer om hem geen top positie te geven
   in de Vlaamse media.
   Gilbert
   Antwoord:
   Mijn excuses voor het late plaatsen van je reactie. De reden is dat het hier erg druk kan zijn. En zeker met de ontwikkelingen rond Syrië en het ganse Midden-Oosten heb ik soms zelfs amper tijd om te eten.
   Het is niet omdat iemand lid van een loge, katholieke kerk of jood is dat de man geen positie magn innemen in de media.
   Bovendien is er zelfs niet eens een veroordeling.

   Wat niet wil zeggen dat ik enthousiast over hem ben en over de media van de groep. Steve Stevaert is tegenwoordig trouwens lobbyist voor de Nederlandse begrafenisverzekeraar Dela die hier in deze sector een monopolie poogt te realiseren. Hij bezit er een erg belangrijke positie en moest o.m. het gemeentebestuur van Lommel met Peter Van Velthoven overhalen om voor het Lommelse crematorium te kiezen voor de optie van Dela.

   Druk van elders deden die poging echter mislukken. De invloed van Stevaert in de sp.a is elke dag iets kleiner. Toen de man nog provinciegouverneur was maakte hij in het weekblad Libelle trouwens al reclame voor Dela. Je moet maar durven.

   Belangrijker zijn echter de relaties van Concentra richting de KBC. Je staart je te gemakkelijk op dergelijke groepen als de loge blind.

   Wat betreft die video. Nou met citaten kan je zowat alles bewijzen, ook dat de aarde plat is. Sommigen ervan zijn een logisch gevolg van het nationalisme binnen de joodse gemeenschap, het zionisme. En nationalisten hebben de gewoonte zichzelf op te blazen tot superhelden, in de anderen de vijand te zien en te leven van de illusies.

   Je moet die verklaringen kaderen in hun historische context en het verhaal waarbinnen ze gedaan werden. Sommigen zijn waanzinnig, zot en geheel achterhaald. Ook kan ik natuurlijk niet de waarachtigheid van die citaten nakijken. Kloppen ze wel?

   De loge is zoals U zou moeten weten een huis met heel veel kamers. Je hebt er alle geuren en smaken van de menselijke samenleving. Er zijn daar dus zowel vrienden van Israël als haters van dat land.
   Willy Van Damme

   • http://www.destroyzionism.com/2013/09/10/quotes/

    Willy, Ik ga niet verder in discussie over de Aboriginals maar wil dit nog even onder uw aandacht brengen.
    U kan niet ontkennen dat alles wat in de volgende link beweerd wordt TERUG te vinden is in de ontwikkelingen van de laatste decennia In ALLE door de zionistische banksters GECONTROLEERDE landen.

    http://www.iamthewitness.com/Protocols-in-Modern-English.htm

    Ik kijk zelden TV en vermijd nieuws programma’s. Mijn vrouw echter ziet elke avond TV, als ik zo eens in de living kom ben ik soms getuige…Al de reclame zenders geven buiten het aanzetten van de mensen tot het kopen van allerlei overbodige bazaar dagelijks allerlei films, en wat zien we daarin boven alles uitsteken? Geweld, decadentie,Aboriginals ( bijna allemaal met westerse namen) en negers, deze zijn altijd de slimste, de helden en soms worden ze ook nog “gediscrimineerd” . Zo was er enige tijd geleden een film over een gevangenis in Amerika: De arme neger hield in zijn cel een afgerichte muis, ze werd moedwillig doodgetrapt door een blanke racistische cipier…Kortom de negers worden door de Aboriginals gebruikt, zelfde gelijk ze de mossel lims van al kwatta gebruiken in het midden oosten en in Kosovo in de jaren negentig.
    In de VS werd een jonge inbreker doodgeschoten uit zelfverdediging door een Mexicaanse veiligheidsagent… Dat voorval werd uitgebreid vervalst weergeven, een foto van de inbreker van toen hij zes jaar was ging de wereld rond, in feite was hij vijf koppen groter dan de veiligheidsagent en bongo bongo noemde Trevon Martin zelfs zijn zoontje… Negers werden in de pers ook aangezet tot opstand en wraak na de vrijspraak van de Mexicaan.( deze werd ook steevast als “blanke” en dus racist weergegeven)
    In de VS worden dagelijks blanke Amerikanen vermoord door zwarte racisten, 18000 vrouwen en meisjes worden elk jaar verkracht door negers en daar wordt Nooit met geen woord over gepiept.
    Aboriginals zijn baas van de pers en zijn de studiobazen in Hollywood…
    Gilbert
    Antwoord:
    Trevor Martin kwam recent opnieuw met het gerecht in aanvaring wegens slagen en verwondingen toegebracht aan zijn echtgenote. Verder snap ik niet wat U wil bedoelen met ‘Aboriginals’. Die term slaat toch alleen op de originele bewoners van Australië en eventueel Nieuw-Zeeland?

    En verkrachtingen door negers waarover in de VS nooit wordt gepiept? Ga anders eens kijken naar de cijfers voor de gevangenisbevolking. Daar piepen ze wel die negers.
    Anders is het wel als in de VS een blanke een neger verkracht. Zeker als die blanke veel geld heeft en de zwarte geen rooie duit.
    Willy Van Damme

 5. https://www.facebook.com/ernie.toetoet?ref=tn_tnmn

  Ernie Toetoet heeft een link gedeeld.
  4 uur geleden
  HET GEVAAR VAN “KIKKERS KOKEN” :

  Af en toe ontsnapt er een …

  http://zaplog.nl/zaplog/article/breaking_rebels_geven_toe_dat_gas_aanval_een_ongeluk_was


  Bandar Bush and the Syrian Subversion
  TRANSCRIPT AND SOURCES: http://www.corbettreport.com/?p=7921 It has long been acknowledged that the Saudis have been one of the key players funding, arming, …
  Vind ik leuk · · Delen

  Ernie Toetoet Zelfs de vliegende schotels geloven het niet meer :
  foto van Ernie Toetoet.
  3 uur geleden · Vind ik leuk
  Ernie Toetoet http://w3.newsmax.com/blaylock/video_brain_intl.cfm?PROMO_CODE=1424F-1&gclid=CNrx-6vys7kCFRMQtAod0FQAlQ
  Know These Warning Signs…
  w3.newsmax.com
  World Renowned Brain Expert Warns: Know These Warning Signs, Protect your brain from memory loss, Alzheimers, Parkinson’s and Dementia.
  3 uur geleden · Vind ik leuk · Voorbeeld verwijderen
  Ernie Toetoet Ondertussen bij onze “Vlaamse N-telligentia” : http://www.knack.be/nieuws/boeken/tom-lanoye-moet-dringend-vermageren/article-opinion-104843.html
  Tom Lanoye moet dringend vermageren
  http://www.knack.be
  Met vijftig bladzijden minder zou Gelukkige slaven een vrij aardige roman zijn g…Meer weergeven
  ongeveer een uur geleden · Vind ik leuk · Voorbeeld verwijderen
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Je reactie zat bij de spam en werd pas nu opgemerkt.
  Leuk is wanneer die Saoedische sjeiks beginnen te bidden. Om meer doden?
  Prins Bandar Bin Sultan was via een van zijn vrouwen ook een belangrijk financier van die mannen van Al Qaeda die zich op het World Trade Center Storten. Hij was toen ambassadeur in de VS. Het werd allemaal simpel onder een Arabisch tapijt geveegd.
  Willy Van Damme

 6. De stok om de Syrische hond te slaan kan niet groot genoeg zijn. Hier gaan we weer, zoals destijds Tony Blair met de ‘nucleaire dreiging van Sadam’ en de op til zijnde ‘nuclear mushroom’ over UK.

  http://charlotte.cbslocal.com/2013/09/03/graham-nukes-in-hands-of-terrorists-could-result-in-bomb-coming-to-charleston-harbor/
  Walter Baeyens:
  Antwoord:
  Ach, Lindsey Graham is van zoveel overtuigd. Feitelijk moest men dat soort oorlogsstokers met een parachute met een stevige schop onder de kont uit een vliegtuig gooien, en dit boven oorlogsgebied.
  Vandaag verbond Stephen J. Hadley, Nationaal Veiligheidsadviseur onder George W. Bush Jr, in de Washington Post de zaak van Syrië ook met Iran.

  Maar dat er tussen beiden een samenhang is weten we natuurlijk al lang. Alleen onze oorlogsstokers in de media blijven dat ontkennen. Daar klinkt nog steeds de roep om ‘vrijheid’ en ‘mensenrechten’ met als sponsor dan Saoedi Arabië, wereldkampioen qua mensenrechten.
  De Standaard, New York Times, De Morgen en Riaad op een lijn. Beschamend. Hebben die heren en dames van onze media zich al eens voor de spiegel staan afvragen waar ze in ’s hemelsnaam mee bezig zijn.

  Het is een verzameling dommeriken die over de zaak een mening hebben en het land niet eens weten liggen, en de door geheime diensten en andere overheden betaalde aartsleugenaars. Gelukkig zijn er na 30 maanden haat- en oorlogspropaganda weinig mensen die deze leugens van de media voor waar aannemen.
  De media staat naakt en het zicht is gewoon afschuwelijk. Met een niet te harden stank erbij.
  Willy Van Damme

 7. Willy, doe aub zo voort.
  Je hebt een van de beste politieke blogs die ik ken.
  Het geval Syrie is natuurlijk niet eenvoudig. Noch voor het westen, noch voor de Arabische wereld, om maar te zwijgen over de belangen van Rusland en waarschijnlijk China.
  Voor mij moeten in ieder geval de zogezegd democratische westerse landen zich buiten het conflict houden. We hebben al meermaals ons zogezegd westers model opgedrongen en blijkbaar werkt het ook niet.
  Indien er werkelijk gifgas gebruikt is, door de regering of door de rebellen, dan is dat afgrijselijk, maar zolang we niet weten wie of wat moeten we uit die modderpoel wegblijven.
  Freddy Buggenhout
  Antwoord:
  Bedankt voor die mooie woorden. We doen gewoon voort.
  De kwestie van Syrië is erg complex maar ook simpel. Israël wil al haar tegenstand opruimen en gebruikt daarvoor die jihadisten. En via Syrië wil men Libanon met Hezbollah en Iran uitschakelen. Waarna men die jihadisten terug met volle kracht loslaat op Rusland, de stans van Centraal Azië, Indië en China. Dat is in drie zinnen de essentie die onze media weigert te schrijven.
  Verder is het verkrachten en daarna doodslaan van mensen even gruwelijk als welke gifgasaanval. Men maakt daar nu om puur politieke reden gewoon veel spel van.
  Willy Van Damme

  • De toestand in de wereld. In 7,5 zin.
   Korter kan niet.
   En toch dichter bij de waarheid dan al die talking heads op tv..

   Gegroet en dank van Jan Verheul.
   Antwoord:
   Een mens denkt dan wat spontaan terug aan al die topeconomen, financiële experten, beursgoeroe’s en gespecialiseerde journalisten die stonden te juichen over het tot 2007 gevoerde beleid tot plots voor hun ogen alles in elkaar klapte.
   Het zou ook eens interessant zijn om al die grote economen in de pers en die beursspeculanten hun verhaaltjes eens voor te lezen die ze kwaakten toen tot voor een jaar de speculatie rond de euro volop woedde. Eigen onzin eerst!

   Dat soort volk heeft geen moraal, geen idealen, geen inzicht en geen ziel. Hun enige interesse is geldgewin en liefst met heel grote pakken gelijktijdig. Erst das fressen und dan die moral. Alleen ontbreekt hier bij hen de moraal totaal.
   Talking heads …. empty heads!
   Willy Van Damme

 8. Het internationaal crapuul, 60000 buitenlandse mossel lims vechten tegen een democratisch verkozen president van een seculier land waar momenteel nog vele Christenen wonen.
  Het doelwit van het internationaal crapuul, gesteund door de VS en de Nato, IN OPDRACHT VAN DE ZIONISTISCHE JODEN, is zoveel mogelijk Christenen te vermoorden.
  Als ze zich melden voor “dienst” brengen de vrienden van de witte neger de HITLERGROET, wat zegt onze minister van oorlog, P de Cerm hiervan?

  Een bende verkrachters en moordenaars is enkele dagen geleden een Christelijk dorp binnen gevallen en al wie zich niet bekeerd tot de islam dreigt te worden onthoofd:

  http://weaselzippers.us/2013/09/09/syrian-rebels-threaten-christians-in-captured-village-either-you-convert-to-islam-or-you-will-be-beheaded/

  De plaatselijke kerk werd alvast in brand gestoken, de zoveelste op rij:

  Dat dorp met 2000 inwoners is een Unesco bescherm dorp, VTM en VRT zwijgen in alle talen.
  Enkele weken geleden is een mossel lim van 30 jaar vertrokken vanuit Leeds, Engeland. Zijn mossel lim wijf kreeg 130000 Britse pond op haar naam gestort alvorens hij vertrok.
  Vliegreis werd vooraf betaald. In Turken (schurken) – land werd hij in een “rebellen” kamp ingepakt met een zware lading springstof en reed naar een controlepost van het Syrische leger net over de grens. 12 soldaten kwamen om.Ik vraag mij af waar de “rebellen” al dat geld halen
  OF MOET P DE CERM MEE BETALEN VIA DE NATO???????????????????????????????????
  Fotoke van de “vrijheidsstrijder”:


  http://4.bp.blogspot.com/-

  hPO11PfEn28/UiFl5mYE7sI/AAAAAAAAIBI/RbjaARYusZw/s640/According+to+Syrian.jpg

  Gelukkig is er goed nieuws: Rusland heeft een voorstel gedaan aan President Sadat om de chemische wapens in zijn land ONDER INTERNATIONAALE CONTROLE OVER TE DRAGEN en hij heeft hiermee ingestemd.

  De zionisten en vooral oorlogsmisdadiger netanjaanoe is razend want zijne haring braad niet, momenteel nog niet want deze ONMENSEN kunnen altijd nog een “proefraket” lanceren…
  Gilbert
  Antwoord:
  Uw betoog zou aan kracht winnen moest U normale taal gebruiken in plaats van termen als ‘mossel lim wijf’. Klinkt niet mooi hoor.

  Maar die betaling als dat klopt is natuurlijk interessant. Het is immers duidelijk dat die rekrutering zeer professioneel is georganiseerd en over erg veel geld beschikt. Men moet rekenen dat er alleen vanuit Europa enkele duizenden jihadisten naar Syrië zijn vertrokken. En amper iemand werd tegengehouden!

  Het probleem met dat soort filmpjes van YouTube is hun onbetrouwbaarheid, reden waarom ik er erg voorzichtig mee ben. Ik werk niet voor De Standaard of De Morgen. Veel ervan is ook elders buiten Syrië in elkaar gestoken. En dit Hitlergroet brengen wekt natuurlijk evenmin verbazing.
  We hebben hier te doen met door zwaar extremisten gemanipuleerde mensen en die kan men alles laten doen. De geschiedenis toont dat in overvloed. Rik Coolsaet had het op TV niet zolang geleden over ‘idealisten’.

  En dat die jihadisten zowat het grootste crapuul op aarde vertegenwoordigen is ook gekend. Het is naar mijn weten uniek in de geschiedenis van de media dat mensen op TV tonen hoe ze hun vijanden opeten en onthoofden. Anderen, meer geslepen uitschot, poogt dat minstens nog te verbergen.

  Verder kom ik zeker zo snel mogelijk terug op die kwestie van de huidige diplomatie en het Russisch voorstel. Wat we nu meemaken zijn meer dan historische ogenblikken en te vergelijken met de val van de Berlijnse muur en de implosie van de Sovjetunie.

  En ja, de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft inderdaad persoonlijk zijn tanden kapot gebeten op de Syrische kwestie. De man belde vorige week een ganse serie vooral Republikeinse bevriende parlementsleden in Washington op, met zelfs een negatief resultaat!!!!
  Wie had dat ooit kunnen denken. Niemand toch!
  Willy Van Damme

 9. Schandalig hoe onze pers met name Belga de verklaringen van de ex-gijzelaars Piccinin en Quirico zo weet om te draaien dat ze niet zeker zijn dat de Syrische overheid er niet achter zit. In werkgelijkheid zegt Quirico echter onder meer “I am extremely surprised that the United States could think about intervening, knowing very well how the Syrian revolution has become international jihadism – in other words Al-Qaeda”. In het Belga artikel onder meer overgenomen door De Standaard en Het Nieuwsblad niets hierover. Dit is overduidelijk partijdige en valse berichtgeving. Lees en vergelijk:
  http://en.alalam.ir/news/1515358
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20130909_00732885

  Belga hun licentie zou ontnomen moeten worden aangezien dit onmogelijk journalistiek kan genoemd worden.
  Maarten V.
  Antwoord:
  Oppassen met die beschuldigende vinger richting het persagentschap Belga. Het bericht waarvan U de link geeft is een verhaal op de website van De Standaard en die zijn in regel steeds kort. Vermoedelijk heeft men bij DS maar een stuk(je) van dat persbericht overgenomen.

  Het wekt trouwens verbazing dat deze krant dit verhaal bracht, zeker als ze is dat het leger van Assad voor die gifgasaanval verantwoordelijk is. Bewijzen hoeft men op de redactie daarvoor niet te hebben.
  Voor schelden, laster verkopen… slechts een adres: De Standaard en de rest der klassieke media.

  Verder ben ik zeer achterdochtig geworden wat betreft Pierre Piccinin.
  De man heeft in het dossier van Syrië al wat bochten gemaakt die een slalomskiër jaloers zou moeten maken.
  Eerst toonde hij met foto’s aan hoe de westerse madia op groffe schaal logen. Een van zijn foto’s werd hier in 2011 trouwens gepubliceerd en betrof een betoging in de stad Hama waar volgens AFP die dag 500.000 mensen hadden betoogd. Een veelvoud van de inwoners van die stad en op zijn foto waren er hoogstens enkele duizenden te zien.

  Nadien echter ging hij terug naar Syrië en negeerde volgens bronnen herhaalde malen de richtlijnen van de veiligheidsdiensten over zijn verplaatsingen. Waarna men hem voor enkele dagen arresteerde.

  Daarna beweerde hij in die gevangenis met eigen ogen gezien te hebben hoe men daar folterde. Waarop een normaal mens zich dan afvraagt of die folteraars dan voor hem een gegidste tocht in gevangenis organiseerden. Met als gevolg dat de man nadien plots opriep om die jihadisten te bewapenen.
  Goed wetend wat voor soort figuren dat waren en voor wiens rekening ze werkten. Enfin, hij heeft nu kunnen ervaren waarvoor die wapens dienen. Het mag hem een lesje zijn.

  En nu dit, nu hoorde hij plots dat gesprek. Mag ik vraagtekens plaatsen? Ik zeg niet dat hij nu liegt maar ik heb er logischerwijze problemen mee.
  Belangrijk is echter de elders en in La Stampa afgelegde verklaring met dezelfde teneur door zijn medegevangene en journalist Domenico Quirico.
  Dit is als bewijs natuurlijk al een pak krachtiger. Er verscheen in Le Monde deze week een paginalang interview met hem, maar ik moet het nog lezen.

  Wel moet men zich hier afvragen of beiden zich niet gewoon wil wreken op die bendes die hen gevangen hielden en mogelijks ook folterden. Blijkt alleszins nog maar eens dat het die bendes veelal om het geld te doen is. Bijna zeker heeft men aan die gangsters losgeld moeten betalen.

  Verder is er bij mij nog maar weinig twijfel over het feit dat het die rebellen geweest zijn, of hun financiers, die deze gifgasaanval uitvoerden.
  Alleszins bedankt voor dat boeiend stukje van die Iraanse website. Veel boeiender dan het vaag blijvende verhaal van DS. Maar de waarheid doet pijn, ook bij DS, en dus …. zwijgt men liefst.
  Willy Van Damme

 10. Pingback: Phil Donahue praat met Bacevich en Amos over Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s