Syrië–De niet zo spontane spontane opstand

Het verhaal dat onze media al bijna 30 maanden over Syrië verspreiden is dat van de spontane opstand van een bevolking die verlangt naar vrijheid en democratie en zich daarbij op heldhaftige en vreedzame wijze verzet tegen het brutale ‘regime’ van ‘dictator’ Bashar al Assad. En pas na maanden van vreedzaam verzet greep men naar de wapens en pas doordat westerse steun uitbleef kregen jihadisten deels de overhand.

Iba Abdo

Nog steeds volgens die versie brak de opstand totaal onverwacht op 15 maart 2011 uit in de vlakbij de Jordaanse grens gelegen stad Daraa waar enkele kinderen na het spuiten van graffiti opgepakt en gefolterd waren door de veiligheidsdiensten. Wat dan een geheel ‘spontane’ betoging veroorzaakte waarop dan zonder enige aanleiding door de veiligheidsdiensten was geschoten.

Dit veroorzaakte ook elders in het land ‘spontane’ betogingen waarop de politie ook dan weer schoot. Het werd in onze media voorgesteld als de reactie van een bloeddorstig monster die doodbrave burgers hondsbrutaal aanpakte. Waarna de zaak verder escaleerde.

Dat is het klassieke bijna officiële verhaal dat propagandisten als VRT-journalisten Jens Franssen, Rudi Vranckx, Brigitte Herremans van Pax Christi en Rik Coolsaet ons al die tijd voorhouden. Een grote leugen. En dat blijkt ook uit documentatie van die rebellen zelf.

Zo blijkt niets van die opstand spontaan te zijn en het bewijs hiervoor is zelfs in het Nederlands op een Nederlandse blog te vinden. Die blog heet www.syrischeopstand.blogspot.nl en is het geesteskind van de 13 jaar geleden in Nederland gearriveerde Syrische Iba Abdo.

Nep

Die schreef op 26 februari 2011 – Dus drie weken voor die 15de maart!! – een artikel met als toch wel heel merkwaardige titel: ‘Syrische opstand verwacht op 15 maart 2011’. Het is alsof men bij de bakker een taart bestelde of een reisje naar de kust plande.

Zo schrijft ze die zaterdag 26 februari om 3u09 in de nacht (1):

“De organisatoren van de Syrische opstand hebben gisteren op Facebook 15 maart uitgeroepen tot de dag waarop de Syrische revolutie ontketend gaat worden. Eerder werd op 5 maart een ‘Syrische dag der woede’ aangekondigd die echter gedoemd was om te mislukken.

De reden voor de keuze van 15 maart is, volgens de organisatoren, het feit dat ze tijd nodig hebben om het volk te mobiliseren en warm te maken voor de opstand, maar ook door organisatorische redenen.

Deze voorbereiding achten ze essentieel om te voorkomen dat deze opstand, net als de eerder aangekondigde ‘dag der woede’, niet zal slagen. Daarnaast hebben de organisatoren als reden genoemd het feit dat de revolutie in Libië nog vol aan de gang is, met als gevolg dat alle media-aandacht op Libië gericht is.

Op de Facebookpagina van de Syrische opstand, die momenteel 24.500 leden telt, werd verder aangegeven dat in acht Syrische provincies al groepen zijn gevormd die verantwoordelijk zijn voor de lokale organisatie en mobilisatie van burgers.

De berichten en reacties op de Facebookpagina zijn zeer lovend en enthousiast. Het blijft echter de vraag of de woorden ook daadwerkelijk in daden zullen worden omgezet. Ik hoop het van harte!”

Van een onthulling gesproken. Die zogenaamde spontane acties in Syrië waren dus nep maar bovendien ook nog erg goed voorbereid. Alles moest op die dinsdag de 15de maart 2011 klaar staan om het land dan geleidelijk aan in brand te steken.

Ze heeft het over ‘organisatoren’, maar dat blijkt dan de ondergronds werkende Syrische Moslimbroederschap te zijn. Ook heeft ze het over een Facebookpagina. Iedereen die Facebook en de sociale media kent weet dat dit soort pagina’s overal kunnen worden opgezet, dus ook in de VS of Israël, en dat het aantal ‘vrienden’, zo nep kan zijn als maar kan.

Het kan zelfs gewoon slechts 1 man zijn die namens 24.500 niet eens bestaande personen spreekt. Een aangepast computerprogramma maakt het erg simpel om dit zelfs in enkele seconden te realiseren. Facebook is ook een der meest favoriete instrumenten van de VS om hen vijandige regeringen te destabiliseren en desnoods omver te werpen.

Seymour Hersh

Het artikel van Iba Abdo is daarom een bevestiging van het hier eerder al herhaalde malen ter sprake gekomen artikel ‘The redirection’ (De koerswijziging) van de Amerikaanse journalist Seymour Hersh, een der beste onderzoeksjournalisten van de VS, welke op 5 maart 2007 verscheen in weekblad The New Yorker. (2)

Hierin  staat aan de hand van getuigenissen van o.m. de Libanese Druzenleider Walid Jumblatt hoe hij aan de toenmalige Amerikaanse vicepresident Dick Cheney voorstelde om de Libanese verzetsbeweging Hezbollah te breken door de Syrische regering aan te vallen, gebruikmakend van de lokale Moslimbroederschap.

Een idee dat blijkens Hersh ook andere Libanese politici, waaronder een groep leidende figuren rond de vroegere vermoorde president Rafic Hariri, en de Saoedische regering opperden. Het voordeel hiervan was dat men dan ook Iran, die andere aartsvijand, kon pakken.

Die voorstellen werden gedaan in de herfst van 2006 en waren een cruciaal onderdeel van de Israëlische en Amerikaanse evaluatie van de Israëlische inval van juli en augustus 2006. Die inval was voor Israël namelijk desastreus afgelopen. Met Hezbollah als de symbolische winnaar.

Fatah al Islam

In het werk hierover van Seymour Hersh kwam expliciet de steun van de VS aan de jihadistische groep Fatah al Islam ter sprake. Die was in november 2006 opgericht en kreeg haar wapens met steun van de VS, de groep rond Saad Hariri, zoon van de vermoorde Rafic,  en Saoedi-Arabië.

Volgens Hersh speelde David Welch, toen een onderminister op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, hier een sleutelrol. Fatah al Islam werd in augustus 2007 door de VS uitgeroepen tot een terreurgroep.

Wat de VS toeliet vast te houden aan de illusionaire ‘oorlog tegen de terreur’. En het gaf die groep bij velen in de Arabische wereld ook een heldenstatus. Wat eveneens de bedoeling van de VS was. Eind 2010 werd ze echter opmerkelijk van die lijst gehaald. Dit terwijl haar contacten met al Qaeda toch goed gekend waren.

Ook de door de VS bewapende Syrische jihadistengroep Jabhat al Nusra zit in die door de VS gecreëerde categorie van terreurorganisaties. Fatah al Islam en leden ervan zijn nu volop actief in Syrië.

Van mei tot juni 2007 bezette deze terreurgroep het Palestijnse vluchtelingenkamp Nahr al Bared vlakbij de noordelijke Libanese havenstad Tripoli. Ze werd uiteindelijk verslagen door het Libanese leger. Men deed toen in de media ook verwoede pogingen om de groep te liëren aan de regering in Syrië.  Tevergeefs.

Syrische Moslimbroeders

Het is dit plan dat o.a. Walid Jumblatt voorstelde dat men dan ook in Syrië toepaste. Het werd voor het eerst opnieuw in de praktijk gebracht met de creatie van Fatah al Islam in 2006 in Libanon. Een soort test dus.

Als Iba Abdo dan in haar tekst spreekt over het organiseren van die opstand, dan heeft zij het daarom over lokale afdelingen van de geheime maar toch vrij goed uitgebouwde structuur van die Syrische tak der Moslimbroeders.

En waarom de opstand dan met een aantal dagen werd uitgesteld kunnen wij uit de tekst niet echt afleiden. Maar mogelijks heeft het te maken met de essentiële aanwezigheid bij de betogingen van ingehuurde sluipschutters.

Tijdens de eerste betogingen onder meer in Daraa bleek dat er tussen de betogers sluipschutters verborgen zaten die o.a. de aanwezige politie aanvielen en ook op de betogers zelf schoten. Het is een techniek die men eerder ook in Tunesië bij de eerste betogingen toepaste.

Vietnam als voorbeeld

Hier werden enkele figuren met onbekende nationaliteit – het gerucht ging dat het Israëli betrof –  gearresteerd maar om onduidelijke reden en in het grootste geheim terug vrijgelaten. Ze verdwenen als het ware van de aardbol.

Het doet natuurlijk denken aan de zich in het Vietnamese Ho-Chi-Minhstad (Toen nog Saigon) in 1952 afspelende roman ‘The Quiet American’ van de Britse schrijver en journalist Graham Greene (3).

Plots wordt de stad geconfronteerd met een serie bomaanslagen die volgens de kranten het werk van de Vietminh waren, de nationalistische verzetsgroep. Een boek gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Tot in de roman van Greene een Brits journalist ontdekt dat het allemaal het werk is van een brave stille Amerikaan die er ogenschijnlijk met hulpverlening bezig was. Een man die in het geheim samenwerkte met een criminele organisatie om zo de boel te destabiliseren.

Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten

Volgens onder meer de Nederlandse oorlogscorrespondent Arnold Karskens waren al bij het begin van deze opstand jihadisten vanuit Irak afgezakt naar Syrië om er de burgeroorlog in gang te steken. De VS en Israël wilden immers, in navolging van de andere landen in de regio, ook Syrië vernielen.

En dat alles netjes en met militaire precisie was voorbereid bewijst zeker ook het bestaan van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten dat vanuit het Britse Coventry werkt. Het is ogenschijnlijk een eenmanszaak van een zekere Rami Abdulrahman die gelieerd wordt aan de Syrische Moslimbroederschap.

Deze stond bij het begin van de opstand plots in Coventry klaar om berichten te verzamelen en te publiceren, komende vanuit zowat alle plekken in Syrië. Berichten over wat hij dan uiteraard de ‘strijd voor de vrijheid en mensenrechten’ noemde. Maar zoiets opzetten doe je natuurlijk niet op enkele weken, neen, het neemt maanden voorbereidend werk in beslag.

Het vergt ook de medewerking van de Britse regering die indien gewenst vlot de actieradius van elke vreemdeling in het land zo kan beperken. Bovendien bleek Rami Abdulrahman zo goed op de hoogte van bomaanslagen dat hij sommige ervan al aankondigde nog voor ze gebeurden. Van een informatienetwerk gesproken.

Dit Observatorium heeft bovendien als extra voordeel dat het de bron van informatie is voor onze naar vlot en schokkend nieuws verlangende pers. In die zin was de oprichting van dit Observatorium een essentieel element om die opstand in de media slagkracht te geven. En dat dit niets met mensenrechten te maken heeft is ook duidelijk, behalve dan het vertrappelen ervan.

Politieke vluchteling

Vraag is natuurlijk wie die Iba Abdo dan is en wat haar beweegreden zijn om in haar geboorteland een door het westen gefinancierde jihadistische opstand te steunen. Zij is geboren in de Syrische aan Turkije grenzende stad al Khamisly, pal in Koerdisch gebied. Haar grootouders langs vaderszijde kwamen uit Irak en behoorden tot de Chaldeeuws-katholieke kerk. (4)

Haar vader, een timmerman zonder veel werk, vroeg een 13 jaar geleden politiek asiel aan in Nederland. Wat bij sommigen in de stad vragen opriep daar hij de dag voor zijn vertrek thuis hiervoor nog een feest had gegeven. In Nederland bekende hij zich bovendien plots tot een volgeling van Riad al Turk, een oudgediende topman van de Syrische Communistische Partij.

Wat eigenaardig is want volgens bronnen in al Khamisly was hij er vroeger actief bij ‘Revolutionaire Actie’, een comité werkende onder de kleine linkse splintergroep de Syrische Communistische Actiepartij, dus los van en zelfs tegen de Syrische CP van Riad al Turk.

Merkwaardig is dat deze groep volgens diezelfde bronnen vorige eeuw dan wel samenwerkte met de Moslimbroederschap als die van 1976 tot 1982 een erg gewelddadige opstand organiseerde tegen de regering van toen nog president Hafez al Assad, vader van Bashar. Wat in 1981 resulteerde in een bloedbad in de stad Hama toen het leger er een massaslachting aanrichtte.

Fris ding

En eens asiel liet hij dan zijn vrouw en kinderen overbrengen. De vraag is waarom een jonge modieus en goed geklede dame met mooi lang haar en een stevig uitziende decolleté plots een jihadistische revolutie gaat steunen. Een opstand van mensen die als ze slaagt dat soort gedrag met minstens zweepslagen zullen afstraffen.

Politiek ermee akkoord gaan lijkt bij haar dus uitgesloten. En dan stelt zich de vraag welk de echte reden is voor haar politieke actie. Bovendien heeft ze niet alleen een goed overkomend uiterlijk maar is ze ook erg goed gebekt en dus ideaal voor de financiers achter die jihadisten om voor hun zaak propaganda te maken.

Een dame met nikab of een man met een agressieve blik en zware baard brengt men in het westen nu eenmaal niet op TV om reclame te maken voor de ‘goede’ Syrische zaak. En dan is zo’n fris vlot pratend ding het uitstekende uithangbord voor deze niet-zo spontane opstand. En bovendien wordt ze zo bekend en stijgt haar marktwaarde op de jobmarkt. Tweemaal raak.

Ze was in Nederland al o.m. in de Tv-programma’s Pauw en Witteman en vorige week in Knevel & Van den Brink. Ze werd de voorbije week ook in De Morgen als politicologe over die gasaanval aan het woord gelaten, zonder dat men haar affiliatie met het verzet vermelde. En uiteraard was volgens haar die gasaanval het werk van het Syrische leger. Wat had men gedacht.

Willy Van Damme

Met dank aan onder meer Jan Verheul.

1): Wie wat moeite heeft om dit te geloven – en dat is best begrijpelijk – kan de tekst integraal op haar blog herlezen. De weblink is: http://syrischeopstand.blogspot.nl/2011/02/syrische-opstand-verwacht-op-15-maart.html

2) zie: http://www.newyorker.com/reporting/2007/03/05/070305fa_fact_hersh

Deze zogenaamde heroriëntering heeft wel nooit echt plaats gehad. Hier was Seymour Hersh verkeerd. De steun der VS aan allerlei islamistische extremisten dateert al van 1978 toen men Afghanistan aanpakte en de Sovjetunie naar het land lokte. Een beleid dat men feitelijk nooit stopte. Het was de periode toen de VS de moedjahedien, de Taliban en al Qaeda creëerden.

Dit beleid werd verder versterkt door de staatsgreep in Qatar van 27 juni 1995 waarbij Emir Khalifa bin Hamad al Thani werd afgezet door zijn zoon Hamid bin Khalifa al Thani. Vooral zijn neef Hamid bin Jassim bin Jabar al Thani speelde hierbij als premier de sleutelrol, samen met Mozah bint Nasser, de tweede echtgenote van de emir.

Al Jazeera

De premier was daarnaast ook nog minister van Buitenlandse Zaken en baas van de Qatarese Overheidsinvesteringsdienst, het over tientallen miljarden euro’s beschikkende investeringsfonds dat o.m. eigenaar is van het Londense grootwarenhuis Harrods en de voetbalclub Paris Saint-Germain.

Reeds op 1 november 1996, een jaar na het afzetten van de emir, begon Qatar met de Arabischtalige uitzendingen per satelliet van al Jazeera. Dit werd vanaf 1 januari 1999 een permanent uitzendende nieuwszender. Wat in 2006 dan gevolgd werd door al Jazeera English.

Het is via al Jazeera dat de VS greep zal krijgen op de Arabische publieke opinie. Essentieel indien ze de Arabische bevolking wou manipuleren. En dit gebrek aan controle over de Arabische media was tot dan een reuzengroot probleem welke Washington erg dwars zat.

Via de verslagen van Wikileaks weten we dat de Qatarese premier, samen met de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst (DIA) en de Amerikaanse ambassade in Qatar tot zelfs de woordkeuze, de onderwerpen en de studiogasten bij de zender bepaalden. Met andere woorden: Men paste hier de meest strikte censuur toe die maar mogelijk is.

Yusuf al Qaradawi

De zender was, mede dankzij het uitzenden van de boodschappen van Bin Laden, de zender geworden voor vele kritische Arabieren die hun regering beu waren. Gelijktijdig begon men via deze zender ook aan het verspreiden van het gedachtengoed van islamistische extremisten als Yusuf al Qaradawi, de in Qatar verblijvende Egyptische haatpredikant.

Het is deze controle van de Arabische media die het mogelijk maakte om de Arabische Lente te lanceren. Wat, zoals nu duidelijk blijkt, niets anders dan een poging was om in seculiere staten als Egypte islamisten aan de macht te brengen. Wat de spanning er deed toenemen en in die landen zorgde voor een sociale en economische catastrofe.

Al Jazeera is in bijna alle Arabische landen nu zeer impopulair en zelfs gehaat. Getuige de soms spontane acties in Egypte tegen hun journalisten. Met andere woorden: De VS en Israël zitten opnieuw met hetzelfde probleem als van weleer.

3) De roman ‘The Quiet American’ werd zowel in 1958 als in 2002 ook verfilmd. De eerste maal onder regie van de gekende regisseur en schrijver Joseph L. Mankiewicz. Met een ontevreden Graham Greene tot gevolg die hem als te weinig anti-oorlogs bestempelde.

De tweede gebeurde onder de regie van Phillip Noyce met Michael Caine als de Britse journalist Thomas Fowler. Alden Pyle, gespeeld door Brendan Foster, is hier de man van de CIA die met bendeleider ‘generaal’ Thé, in het echte leven Trinh Minh The, een bommencampagne organiseert met vele dode vrouwen en kinderen tot gevolg.

Met als bedoeling de Franse invloed uit te schakelen, de Vietminh in diskrediet te brengen, een hereniging van Vietnam te saboteren en een aan de VS schatplichtige Quislingregering aan de macht te brengen. Het begin van de derde fase van de Vietnamese oorlog.

Graham Greene werkte in de tweede wereldoorlog voor de Special Operations Executive (SOE), de voorloper van de Britse spionage- en sabotagedienst MI6, als contactman voor het anti-Duitse verzet in Joegoslavië.

Het boek was de weerslag van de ervaringen opgedaan tijdens een reis van Graham Greene doorheen de Vietnamese Mekongdelta en Ho Chi Minhstad in 1952.

4) De Chaldeeuws Katholieke kerk is ontstaan uit het eerste schisma van de katholieke kerk waarbij vooral de kerken in het Midden-Oosten en verder in Azië zich afscheurden van Rome. Met als een der voornaamste stromingen toen de Nestorianen. Haar voornaamste geloofskernen bevinden zich in Irak, Syrië, Turkije en Libanon.

De taal van deze Chaldeeuws-Katholieke kerk is het oud Syrisch (dus niet het Arabisch) en het Aramees, de taal die Christus en zijn volgelingen toen spraken en die nog in delen van Syrië en Libanon wordt gesproken.

De invasie van de VS in Irak in 2003 en de creatie door de VS van allerlei jihadistische groepen heeft de kerk wel zeer zware schade toegebracht. Wat vermoedelijk ook de bedoeling was van Israël en Washington.

Advertenties

18 thoughts on “Syrië–De niet zo spontane spontane opstand

 1. Onderaannemers voor ‘spontane’ revoluties OTPOR! en CANVAS.
  Gegarandeerd kreukvrij en non-violent voor zover het op de been brengen van de massa betreft via Twitter, Facebook, GSM….. Als de ‘slechten’ dan met scherp op de betogers schieten…tja. Shit happens?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Centre_for_Applied_Non_Violent_Actions_and_Strategies
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Je zult ook wel beseffen dat het geen toeval is dat al die ‘sociale’ media, op rare uitzonderingen na, in Amerikaanse handen zijn. Met Canvas hebt U het natuurlijk niet over de VRT-zender maar over een der mantelorganisaties van de VS om landen over te nemen.
  De organisatie komt uitvoerig ter sprake in het boek ‘la face cachée des révolutions arabes”.
  Ik ben er zeker van dat die gasten zich niet meer in Egypte of Tunesië zullen durven tonen.

  Otpor, moeder van Canvas, is hun nog steeds erg actieve creatie in Servië. Ze tekenden na de val van Slobodan Milosevic mee voor de Arabische Lente en de vernieling van het Midden-Oosten.
  Reden genoeg om ‘fier’ op te zijn.
  Willy Van Damme

 2. Obama, onder druk van Gen. Dempsey, haalt de vinger de vinger van de rode knop. Waarom?

  “Obama has faced with another grim reality. Some within the Pentagon ranks are so displeased with Obama’s policies on Syria, they have let certain members of Congress of both parties know that “smoking gun” proof exists that Obama and CIA director John O. Brennan personally authorized the transfer of arms and personnel from Al-Qaeda-linked Ansar al Sharia Islamist rebels in Libya to Syria’s Jabhat al Nusra rebels, who are also linked to Al Qaeda, in what amounts to an illegal “Iran-contra”-like scandal. The proof is said to be highly “impeachable.”

  The developing scandal involves Turkish, Qatari, Lebanese, and Croatian firms and front operations; Qatar Airways Cargo; ousted officials of the Mohamed Morsi government of Egypt; small Turkish and Jordanian air service companies contracted by the CIA; Saudi intelligence chief Prince Bandar bin Sultan Al Saud; the September 11, 2012 attack on the CIA annex in Benghazi; and “black” carve-out contracts with the U.S. Air Force. ” Wayne Madsen Report 1-2 Sept 2013.
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Het valt op hoe sommigen in de regering van Barack Obama op TV zeggen dat ze 100% vaststaande bewijzen hebben dat de Syrische regering achter die gasaanval zit, terwijl gelijktijdig anderen uit diezelfde regering, maar dan anoniem, in de pers juist het tegenovergestelde zeggen.
  De interne oorlog in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, over Syrië is trouwens al feitelijk twee jaar bezig.

  Wat wil je, dit is niet alleen uiterst moorddadig en zwaar crimineel maar ook het toppunt van opperste dwaasheid. Jihadisten bewapenen, financieren en oorlog leren voeren, dit terwijl diezelfde figuren in het verleden hier in Europa al aanslagen pleegden of planden.

  Ik denk trouwens dat de CIA ook niet staat te springen om daaraan mee te doen.
  En dan stelt zich de 100.000 euro vraag. Waarom in ’s hemelsnaam brengen Obama, Cameron en Hollande de veiligheid van Europa en de VS in gevaar?
  Dat is toch de zuiverste definitie van wat landverraad is?
  Willy Van Damme

 3. Wij waren er aanvankelijk echt ingetrapt, maar de twijfel groeide snel. Hoe kwamen die vreedzame betogers opeens aan auto-bommen ? En sommige YouTube Video’s waren erg professioneel 😮
  Occupy Schagen
  Antwoord:
  Dat je er ingetrapt bent is echt geen schande hoor. Diegenen die de regie van dit stukje theater in handen hebben zijn echt professionals hoor, de beste die er op de aardbol te vinden zijn.

  Het vergt kennis van dit soort zaken en de regio, inzicht en de nodige kritische zin om dit te ontmaskeren. Je moet er ook de tijd voor nemen.
  Diegenen die dit orkestreren weten dit soort beperkingen perfect. Hun doelgroepen zijn de westerse intellectuelen en in dit geval de massa Arabieren die om allerlei reden – terecht of ten onrechte – boos zijn op hun leiders.

  Jarenlang keek ik dagelijks elke dag via mijn satellietontvanger naar het nieuws van al Jazeera. Ik zat wel met een heleboel vragen zoals waarom een door de corruptie doordrenkte dictatuur zoiets organiseert.
  Ik wist dat het niet kon kloppen maar stond er onvoldoende bij stil. Ik zag wel dubieuze figuren als de gisteren overleden journalist David Frost verschijnen en zoutloze interviews met o.a. Shimon Peres maar trok er onvoldoende conclusies uit.

  Een eerste alarmbel ging in 2009 af toen het via haar kanalen technische ondersteuning gaf aan de door de VS georganiseerde Groene Revolutie in Iran. Het was een zo zware zonde tegen professionele journalistieke praktijken dat ik spontaan begon afstand te nemen.
  Een tweede grotere alarmbel – maar zij wekte dan al geen echte verbazing meer – was toen Wikileaks onthulde hoe alles achter de schermen in handen was van de Amerikaanse regering. Het was zelfs micromanagement, ongehoord! Toen brak ik definitief met die zender en keek ik er al veel minder naar.

  De definitieve breuk en ontmaskering kwam er met die pseudorevolutie, de Arabische Lente. Toen pas bleek hoe alles jaren vooraf gepland was puur om het Midden-Oosten in brand te steken.
  Alle stukken van de puzzel vielen toen bij elkaar. De ongerijmdheden losten op en de vragen werden plots allen beantwoord. Het was als steeds pure logica, maar je moest door het bos gewoon wel de bomen zien staan. Had men die goed verborgen.

  Maar dit is het werk van de beste PR-bureaus die er zijn. Zij hebben er ongetwijfeld zeer lang op gestudeerd en geleerd van o.a. de mislukking van 2009 in Iran.
  Als je oorlogsmisdadigers zoekt, daar zitten ze.
  Willy Van Damme

 4. In http://nl.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones leest men dat:
  a) John Kerry lid is van dit geheim genootschap
  b) verderop: Conspiracy theories. The group Skull & Bones is featured in conspiracy theories, which claim that the society plays a role in a global conspiracy for world domination. Theorists such as Alexandra Robbins suggest that Skull and Bones is a branch of the Illuminati, or that Skull and Bones itself controls the Central Intelligence Agency

  Stof tot nadenken. Waarom is Kerry van ‘duif’ plots ‘havik’ geworden ? Is hij het werktuig van duistere machten ? (enkele tijd geleden las ik dat de chef-duiveluitdrijver van het Vaticaan, Gabriele Amorth zei dat de wereld achter de schermen bestuurd wordt door 7 of 8 personen).
  Held Oppantofolis
  Antwoord:
  Skull & Bones is ongetwijfeld een invloedrijk groepje, daar kan men niet aan twijfelen. Het is echter maar een van de vele. En zo duister zijn die machten nu ook weer niet. De samenstelling der beheerraden van instellingen als The Council of Foreign Affairs, AIPAC, Goldman Sachs, J.P. Morgan, de Carlyle Group en het Joods Wereldcongres zijn heus wel publiek gekend.
  Dat is al een deel van de echte macht in de VS.
  Willy Van Damme

 5. Pingback: Bandar bin Sultan, de spin in het web? | alexandrina

 6. Willy, ik heb uw opiniestuk helemaal gelezen en het is een heldere analyse van de feiten, die ibadoo is een vulgaire mediahoer, van hetzelfde kaliber als die teef die indertijd voor gans de wereld kwam vertellen dat de soldaten van Sadam kindjes uit de kraamkliniek met hun hoofdjes tegen de muur doodsloegen. In de jaren negentig hebben “ze” een paar honderd magere mannen een paar weken zonder eten gezet ( tegen betaling) en daarna uitgebreid gefilmd achter prikkeldraad.
  Ze moesten de “humanitaire” bommen rechtvaardigen tegen de Servische bevolking.

  We kennen hun jodenstreken.

  http://theuglytruth.wordpress.com/2013/09/01/syrian-sister-points-accusing-finger-at-israel-u-s/

  De “vrienden” van bongo bongo:
  http://en.alalam.ir/news/1512664

  Gaat de Nobelprijs winnaar een derde wereldoorlog ontketenen?
  http://www.islamicinvitationturkey.com/2013/09/02/saudis-go-on-full-alert-after-putin-threatens-to-hit-s-arab-in-reprisal-for-us-attack-on-syria/
  Gilbert
  Antwoord:
  Oorlog is een winstgevende zaak. De echtgenote van journalist Jorn De Cock, correspondent van De Standaard voor de regio, was hoofdredacteur van de enige Engelstalige Syrische krant en ging bij het begin van de oorlog tegen Libië voor Qatar werken om propaganda te maken via het internet voor die jihadisten.

  Haar vader was ooit minister onder Khadaffi en hielp zo het land mee opbouwen.
  Zij hielp en betaald door Qatar het tot de grond afbreken tot wat nu een totaal mislukte staat is.
  Een mens met een normaal gevoel voor moraliteit zo om veel minder beschaamd zijn.
  De geschiedenis is echter zeer dicht bevolkt met dat soort mensen.

  Verder toch wel een opmerking over uw gebruik van de term ‘jodenstreken’. Die bestaan evenmin als islamitische- of christenstreken. Jood zijn wil zeggen een volger van het judaïsme en de regels van de Thora aanvaarden.

  Massa’s joden verzetten zich even sterk als ik tegen de misdaden die zionisten in hun naam plegen. Zie onder meer het verhaal hier hoe De Morgen en de zionisten pogen rabbijn Moshe Friedman te criminaliseren.
  Niet veralgemenen dus want zo raak je op het pad van het racisme.
  Willy Van Damme

  • Toevallig vond ik gisteren een docu-stukje over de zgn. incubator kindermoorden in Koeweit. Het bevat een aspect van de zaak dat mij was ontgaan. De ‘regie’ van dit theaterstuk dat was uitgeschreven door PR firma Hill & Knowlton (een klient van Kissinger Ass. overigens) was toevertrouwd aan Tom Lantos, een professionele joodse ‘holocaust-survivor’ die van alles op de hoogte was. Een ijskoude leugenaar, zoals blijkt. Deze leugens werden daarna door ‘getuigen’ herhaald voor de UN veiligheidsraad, hetgeen leidde tot een UN instemming met de ‘bevrijding’ van Koeweit. (Colin Powell heeft hier veel van geleerd!)
   Ook Amnesty International speelde het spel mee.
   Over de rest van deze docu spreek ik mij niet uit.

   De fake ‘hearing’/getuigenis van de plat Amerikaans sprekende Nayira 1:11:00-1:29:00
   De leugens voor de UN 1:21:00
   De leugens van AMNESTY INTL 1:23:20


   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Het is een mooi voorbeeld van het soort van nepverhalen die men maakt om zo een oorlog te rechtvaardigen. Het is in de geschiedenis trouwens nooit anders geweest. Een journalist met een klein beetje – het hoeft echt niet veel te zijn – historische kennis kent dat en doorziet die valkuilen.

   Het spreekwoord zegt: ‘Een ezel stoot zich in ’t gemeen niet tweemaal aan diezelfde steen”. Wat moet een serieus man/vrouw dan denken van dat zootje dat onze kranten zit vol te kladden. Uiteraard zijn er daartussen uitstekende journalisten, maar globaal is het huilen met de pet op.

   Elke lokale en nationale politicus of topambtenaar zal je zo verhalen kunnen vertellen over malafide pennenlikkers die het beroep onveilig maken. Mensen met dubbele agenda’s. De recente verhalen over Alain Winants van de Staatsveiligheid zijn typisch. Een insider wil hem zijn job afpakken en lekt dossiers – hier dan met amper inhoud – naar een krant (hier De Morgen) en hup daar draait de molen.

   De ‘blunders’ van Winants zijn het krantenverhaal, dit terwijl het echte verhaal dat van die lekker is die aast op de post van Winants. Maar dat brengen de kranten merkwaardig niet. En dat noemt men dan ‘berichtgeving’.

   En Amnesty International kwam hier al uitvoerig aan bod. Na de Vietnamoorlog stelde men in de VS dat men de sociaal voelende mens die vrede en mensenrechten wil moest bewerken. Met pseudoverhalen over mensenrechten worden dan AI, HRW en Pax Christi uitgestuurd om die mensen een rad voor de ogen te draaien. En hen desnoods ook warm te maken voor een oorlog.

   Oorlogsstokers als Tony Blair en nu Barack Obama weten zich dan ingedekt op hun wat men noemt linkerflank. Daarom was het dossier van AI over die couveusebaby in Koeweit zo belangrijk. De sociaal voelende naar een betere wereld verlangende mens trapte er zo in want het kwam van AI.

   Daarom dat HRW kwam met die gruwelverhalen over de gevangenissen van Assad. Beweringen die men diezelfde dag in zowel De Standaard als De Morgen breed uitsmeerde. Diezelfde sociaal voelende mens was erdoor gegrepen en geloofde alles zonder zelfs maar een vraag te stellen.

   Dat HRW geen gelijkaardige verhalen bracht over wat die jihadisten met hun gevangenen deden, zagen ze niet. Men staat er niet bij stil. Daarom dat dit soort organisaties zoals ook AZG zeer belangrijk zijn in de strategie van Israël en de VS.

   Ze moeten elk verzet tegen hun oorlogszucht zoveel mogelijk vooraf in de kiem smoren. Ze bereiden de weg van dood en vernieling voor en liggen mee aan de basis van de haatcampagne tegen het te vernietigen doelwit. Hier Assad.

   Die organisaties zijn in mijn ogen dan ook schuldig aan de grootst mogelijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Heb je hen de voorbije dagen trouwens al horen protesteren tegen de verhevigde oorlogsdreiging? Ze zullen zich haasten.

   Het is dan ook geen toeval dat Madeleine Albright, gewezen minister van Buitenlandse Zaken onder Bil Clinton en medevernieler van Joegoslavië, een van haar vriendinnetjes in de diplomatie als directeur bij AI USA plaatste.

   Zij is ook de baas van het onderzoekscentrum Pew dat wereldwijd opiniepeilingen doet. En die kennis is essentieel om te weten hoe men bepaalde campagnes in specifieke landen moet richten.

   Je moet beseffen dat dit een zeer goed geoliede machine is met de best betaalde medewerkers die er zijn. Kijk maar naar hun strategie rond al Jazeera. Het is van een naar mijn smaak voorheen nooit geziene verfijning. De gruwel is er dan ook naar.
   Willy Van Damme

  • Willy, ik weet ook dat er Joden zijn die het zionisme veroordelen maar ze worden doodgezwegen in de media,meer nog ze worden aangevallen, verdrukt en gebroodroofd.
   Als ik het woord joden gebruik bedoel ik zionistische joden.

   U weet zo goed als ik dat de staat Isra hel is opgericht in bloed moord en doodslag.
   ALLE terreurdaden overal ter wereld worden sedertdien uitgevoerd door de mossad, vroeger IGRUN. King David hotel waar families vrouwen en kinderen van Engelse bezetting troepen woonden opgeblazen.
   U weet ook dat de BALFOUR declaratie in tot stand kwam in waarbij dat PALESTINA werd beloofd aan de joden.
   Eigenlijk was het chantage van de zionistisch joodse gemeenschap, joods wereldcongres
   ze zouden gans hun gewicht in de schaal werpen en de Amerikaanse regering te doen deelnemen aan de eerste wereldoorlog.
   Ze hebben dat gedaan door een Amerikaans passagiersschip te torpederen,en de Duitsers de schuld te geven.

   U weet ook zo goed als ik dat de joden die in Isra hel zitten een BLANKE huidskleur hebben en bijna allemaal afkomstig zijn uit Oost Europa, een rasechte Palestijn heeft een getinte huidskleur.
   Ooit gehoord van de “transfer agreements” waarmee Hitler duizenden joden heeft laten vertrekken naar het toenmalige Palestina?

   Ik heb het boek:Palestina, “de laatste kolonie ” Van de auteur Lucas Catherine hier nog in de kast staan en als u ooit tijd heeft beslist eens lezen.
   Gilbert
   Antwoord:
   Dit soort joden komen hier dan wel aan bod. Maar om verwarring en beschuldigingen van racisme te vermijden is het logisch dat men spreekt over zionisten. De meeste joden lopen trouwens maar gewoon mee met de hoofdstroom en interesseren zich niet voor die gruwelijke machinaties.
   Lucas Catherine kwam hier uiteraard al aan bod.

   Verder zijn er ook al massa’s joden uit het Midden-Oosten in Israël. Nadat ze in 1948 de Palestijnen grotendeels hadden verdreven hadden ze goedkope werkkrachten nodig, en dus… zocht men ze in de regio.

   De akkoorden tussen Nazi-Duitsland en het Joods Agentschap in Palestina kwam hier ook al uitvoerig aan bod. Ze kenden daar Eichman en klaagden ooit over de slechts kwaliteit van de door Eichman gestuurde joden.

 7. Misschien kan iemand een interview regelen tussen Iba Abdo en de Al-Nusrah commandant die een eerder intiem “interview” gaf aan Al Jazeera nieuwsmaakster Ghada Oweis. De onwetend- en onverschilligheid inzake het politiek wereldgebeuren scheert hoge toppen, zelf bij het voetvolk binnen het “ministerie van informatie”.

  Schitterend artikel trouwens!
  Aldous Huxley
  Antwoord:
  Ze zal dan wel een nikab moeten dragen en aanvaarden daarna als vee verkocht te worden aan een of andere voor de ‘vrijheid’ strijdende commandant.

  Ik las recent trouwens dat men die sharia niet al te letterlijk moet nemen. Zo klaagden mensen over het alcoholmisbruik daar door die jihadisten. Ik vrees echter dat ze de drankrekening wel niet zullen betaald hebben. Opsturen naar hun vrienden bij de media anders.

  Maar dat wekt natuurlijk allemaal geen verbazing daar Afghanistan dankzij dat uitschot kon uitgroeien tot ’s werelds grootste opium- en heroïneproducent. Zou dat ook uit de Koran komen?
  Leve de westerse beschaving zou ik zeggen.

  Verder ben ik er van overtuigd dat de media perfect weten wat er aan de hand is maar bewust hun lezers zitten te bedriegen. Zo dom kan men nu eenmaal niet zijn. Als je echter de opiniepeilingen en internetfora van de kranten leest dan zie je dat de lezers en kijkers die oorlogshetze amper lusten. Mensen zijn dus soms toch voldoende kritisch.

  De media bewijzen op dit ogenblik echter dat het criminele pad hen helemaal niet vreemd is. De New York Times schreef zelfs dat men dan maar illegaal oorlog moet voeren. Is daar in Guantánamo nog een cel of duizend vrij?

  Verder bedankt voor je bloemetje.
  Willy Van Damme

  • Je zegt dat onder de Taliban Afghanistan uitgroeide tot wereld’s grootste heroine producent want feitelijk niet klopt.
   Onder de Taliban was de opium productie nagenoeg vernietigt, pas na de inval van de amerikanen kwam het weer op gang.
   Ameli
   Antwoord:
   Na het debacle in Laos (waar tot ongeveer 1975 onder Amerikaanse bezetting praktisch alle opium en heroïne vandaan kwam) ontstond er een reuzegroot probleem met de bevoorading van de markt met opium en vooral heroïne. De VS heeft dan eerst pogingen ondernomen in dat deel van de fameuze Gouden Driehoek in Thailand en Myanmar. Maar dat raakte nergens. De redding kwam er in 1979 met de door de CIA georganiseerde opstand in Afghanistan.

   Vooral Mujahedeenleider Gulbuddin Hekmatyar was hierin de sleutelfiguur en de vrachtwangens vol wapens reden vanuit Pakistan naar Afghanistan en keerden vol geladen met opium en heroine huiswaarts. De verslaving van honderdduizenden was gered. De taliban hebben dat laten voortduren. Pas in 2000 verboden zij plots met groot succes het aanplanten van de papaver en de productie van opium en heroïne. Waarom is niet geweten maar kwam als een totale verrassing. De echte reden zou mij sterk interesseren.

   En dan kwam er de aanval op het WTC met 9/11 en de Amerikaanse invasie of Afghanistan. Wat betekende dat de productie van opium en heroïne terug op gang kon komen en zelfs ongekende hoogten bereikte. Met als gevolg zelfs dat de prijs op de markt in elkaar klapte en de warenhuizen in Afghanistan uitpuilden van de heroïne en de opium.

   Het resultaat was dat men op zeker ogenblik hierom de aanplant van papavers drastisch diende te verminderen. Wat men bij de VN schaamteloos dan verkocht als een bewijs dat de strijd tegen de drugs succes had. Men ging zelfs als toppunt van durf de Afghaanse regering hiervoor feliciteren. De vermoorde halfbroer van de toenmalige president en een agent van de CIA was hier een sleutelfiguur.
   Willy Van Damme

 8. ..spontaan..
  Feit : “Vorige week was er iets met een schip op het Suez-kanaal…” :

  Niet iedereen denkt daar hetzelfde over :
  Olietankerbazen ( op een privé-vlucht van Brussel naar de US-Open-tennis ) mokten cynisch bij een glaasje champagne.. ..omdat het schip het kanaal niet ging blokkeren… Dan zouden hun aandelen nog meer gestegen zijn…!
  Zij dromen luidop van een nieuwe aanslag in het Suez-kanaal… bijna zouden ze er zelf bij helpen…
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Heb er vaag iets over gehoord. Niet teveel speculeren zou ik zeggen. Maar speculanten weten uit de door hen gecreëerde miserie van anderen wel steeds winst te puren.
  Sommigen heten John Paulson en George Soros. Soros noemt zichzelf zelfs een mensenrechtenactivist. Waarom niet. Julius Caesar dacht dat waarschijnlijk ook van zichzelf toen hij Gallië liet uitmoorden en leegplunderen.
  Willy Van Damme

 9. Pingback: Syrië: de niet zo spontane spontane opstand | Mediawerkgroep Syrië

 10. ‘Copeland [onder Frank Wisner Sr / Dulles] was the CIA’s first station chief in post-World War II Syria. He said he “put Syria on the path to democracy by starting a military dictatorship.” In many ways, it was the CIA’s imposition of military regimes in Syria, all dominated by the minority Alawite community, that led the way to the government of present Syrian President Bashar al Assad who succeeded his father, Hafez al Assad, upon his death in 2000. (…)
  Copeland’s actions in Syria and the Middle East in the 1950s have directly influenced the problems of Syria today. Not only did Copeland usher into power a series of Syrian dictatorships but he helped establish the first liaison between the CIA and the Muslim Brotherhood in 1955 to defeat Egyptian President Gamal Abdel Nasser and like-minded pan-Arab socialists in Syria, Lebanon, and other countries of the Middle East.’
  Uit Wayne Madsen Report 11-12 Sept 2013 met referentie naar een oud Rolling Stone interview met Copeland.
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  De Syrische staatsgreep waar CIA-agent Miles Copeland bij betrokken was, was die van stafchef Hussni al Zaimy in 1949. Hij werd echter al hetzelfde jaar afgezet via weer een andere staatsgreep.
  De Syrische Baathpartij komt maar op 8 maart 1963 indirect aan het bewind. Ik denk dan ook niet dat het optreden van de CIA toen tot de problemen van nu leiden.

  Men moet ook beseffen dat er niet alleen de brutale agressie van de VS is maar ook een logisch te noemen ontevredenheid bij delen van de bevolking. Er was de droogte, de werkloosheid en de vlucht naar de steden, het gebrek aan politieke vrijheden en het gewoon beu zijn van de Assads. En die voedingsbodem gebruikte de VS om het land kort en klein te laten slaan door dit uitschot.

  Nog een opmerking. Het is een vast gegeven dat de VS en de grote imperialistische landen van West-Europa een hartsgrondige hekel hadden en hebben voor allerlei nationalistische en correcte politici. Wat zij willen zijn plooibare, corrupte en niet te sterke lokale leiders die naar de pijpen van Washington, Parijs en Londen dansen. Zie maar naar het lot van Patrice Lumumba. Een neger (Arabier) met een mening? Dat kan toch niet!
  Willy Van Damme

  • Nog even benadrukken dat Copeland de bevelen opvolgde van Frank Wisner Sr., hoofd van de geheime OPC en eerste specialist ‘regime change’. Zijn zoon Frank Wisner Jr werd opgemerkt in Cairo kort na de start van de revolte. Wisner Jr was ook de stiefvader van Nicolas Sarkozy, die toch o zo graag Libië wou ‘bevrijden’.
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Het viel op hoe onze pennenlikkers bij hun vurige pleidooien voor bombardementen op Syrië allen bijna zedig zwegen over het resultaat van de ook door hen geëiste ‘bevrijding’ van Libië. Het was de bewuste moord op een natie, zogezegd om de mensen in Benghazi te redden.
   Het is een der bewijzen ten laste van de media dat ze heel bewust zitten te liegen en bedriegen.
   Willy Van Damme

   • Ondertussen is het duidelijk geworden dat er geen gifgas werd gebruikt maar zoals vele bronnen zegden, dat alles in scène werd gezet .VN onderzoekers vinden geen bewijzen:

    http://www.smh.com.au/world/un-team-finds-no-proof-on-chemical-weapons-20130911-2tkv1.html

    Opnieuw wordt bevestigd dat Saoedi Arabië en waarschijnlijk ook Qatar al zijn ter dood veroordeelde misdadigers loslaat op de Syrische bevolking:

    http://www.businessinsider.com/saudi-arabia-sent-inmates-against-assad-2013-1

    http://www.liveleak.com/view?i=b84_1359026121&comments=1
    Gilbert
    Antwoord:
    Voorzichtig zijn en geen te rappe conclusies trekken. Vooreerst gaat dit over de periode voor 21 augustus toen die vermeende gifgasaanval plaats had.
    Wel beslaat het de periode waar volgens die rebellen, Le Monde en de Franse, Britse en Amerikaanse regeringen wel aanvallen met sarin plaats hadden.
    En dat is wel belangrijk natuurlijk.
    Het probleem hier is echter dat de officiële rapporten van de VN veelal waardeloos en een voorbeeld van politiek gemanipuleer zijn. Nog slechter dan een artikel in bvb. Het Laatste Nieuws of De Telegraaf en Bild Zeitung.

    Wat betreft die Saoedische gevangenen is dit een oud verhaal dat reeds lang meegaat en vermoedelijk juist is. Het probleem is ook hier de bron. Het AINA is partijdig en even betrouwbaar als al Jazeera of The New York Times.

    Voorzichtigheid is hier de boodschap. Op zo’n materiaal bouw je geen zekerheden. Nog eens: Dit is De Standaard niet. Daar is een bewering van rebellengeneraal Idriss of van Amnesty International meer dan voldoende om zeker te zijn. Hier gelden strengere normen.
    Willy Van Damme

 11. Pingback: Phil Donahue praat met Bacevich en Amos over Syrië

 12. Pingback: MeerVrijheid Blog » Blog Archive » De niet zo spontane spontane opstand

 13. Willy, drie keer raden wie ik tegenkom bij het Instituut Clingendael?

  http://www.clingendael.nl/person/iba-abdo?lang=nl
  Joop De Jong
  Antwoord:
  Ik moest feitelijk niet raden want de naam stond in de link. En je hebt een goed geheugen, houden zo. Ja, Iba Abdo, de Syrische dame die al in februari 2011, een maand voordien, wist te voorspellen wanneer de opstand tegen de Syrische regering ging uitbarsten.
  Maar, stelde ze, men moest nog eventjes wachten tot 15 maart 2011 want in Syrië was alles nog niet klaar.

  Waren de door de VS geleverde sluipschutters nog niet op de daken opgesteld misschien? Ze leverde daarmee het bewijs van een massamoord met voorbedachten rade. We zouden haar moeten bedanken voor die informatie. Haar verhaal was me aangebracht door uw landgenoot Jan Verheul dacht ik.

  Haar specialiteit ‘conflict and fragility’. Ja, je moet in iets specialist zijn natuurlijk om bij zo’n ‘gezaghebbende’ instellingen als Clingendael te mogen werken. Lullen en liegen zou natuurlijk ook niet misstaan voor dat soort volk.
  En je hebt er veel hoor die zich voor 30 zilverlingen aan de machthebbers verkopen. Eventjes de moraliteit overboord gooien, wat de feiten verbergende praatjes maken en dat komt slim.

  Ho ja, de VS begint nu ook al salafistische rebellengroepen als Ahrar al Sham, naast dan Jabhat al Nustra en ISIS, in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib te bombarderen. Dan moet Assad dat niet meer doen. Het worden nog goede vrienden Assad en Obama, wie weet? Alhoewel, wie wil nu zo’n soort volk als vriend?
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s