Vragen blijven over beschermingskledij

Bij het Belgische ministerie van Defensie was men eerst wat geschrokken over het verhaal van de bij die jihadisten nabij de Syrische hoofdstad Damascus gevonden grote hoeveelheden beschermkledij met tweetalige opschriften, Nederlands en Frans. Wat een aanwijzing is dat ze eventueel afkomstig zijn van het Belgische leger.

Geweten is dat bepaalde landen van de Navo zoals Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS direct en op vrij grote schaal allerlei materiaal leveren aan die jihadisten. Zo zorgt de VS met eigen vrachtvervoer voor de levering in het noorden van Syrië van grote hoeveelheden meel voor de bakkerijen van al Nusra, de officieel door de VS tot terreurorganisatie uitgeroepen lokale afdeling van al Qaeda.

Beschermingspak chemische oorlogvoering - Augustus 2013 - Jobar

 

Foto afkomstig van een uitzending van de Russische Tv-zender Russia Today. Het betrof een verslag van een vondst door het Syrische leger van voorraden met allerlei materiaal bruikbaar bij een chemische oorlog. Volgens de zender werden er ook granaten met sarin ontdekt. De vondst gebeurde vorige zaterdag 24 augustus in door die jihadisten gegraven tunnels vlakbij Jobar, een noordoostelijke voorstad van de hoofdstad Damascus. Het was vorige week de scene van een vermeende gasaanval.

CBR en niet NBC

Op het kabinet van Defensie stelt men binnen het leger een onderzoek te hebben laten uitvoeren naar de achtergrond van de zaak. Daarbij wijst men op een aantal eigenaardigheden die het zeer onwaarschijnlijk maken dat deze van ons leger afkomstig zijn.

“Op de doos die op de foto te zien is staat NBC beschermkledij, maar sinds een tien jaar gebruiken wij steeds de term CBR waarbij de letter R staat voor radiatie. Bovendien ontbreekt op de doos ook de bij ons verplichte codenummer gebruikt binnen de NAVO. Verder werd in het verleden alle oude beschermkledij door het leger als vodden verkocht. Dit terwijl de verpakking hier ongeopend is”, aldus de woordvoerder van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V).

Men kan op het internet wel zogenaamde beschermkledij tegen chemische oorlogvoering kopen maar dat zijn individuele sets, geen grote hoeveelheden zoals hier. Mogelijks komen ze van een privéfirma die als tussenpersoon optrad tussen de Amerikaanse producent en het leger. Een manier om hun nutteloze stocks te ledigen.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat de Amerikaanse producent – er staat Made in U.S.A. op – ze ook nog in haar stock liggen had en hier de kans greep om die voor haar waardeloze rommel nog vlug ten gelde te maken.

Grote voorraden

De foto bewijst natuurlijk dat die jihadisten zich goed hadden voorzien van allerlei materiaal om een chemische oorlog te voeren. Het Syrische leger ontdekte vorige zaterdag 24 augustus in die tunnels ook nog grote voorraden uit Qatar komende medicijnen om te gebruiken in geval van een aanval met chemische wapens. Een must als je ze zelf wil gebruiken.

Vast staat ook dat die rebellen granaten bezitten gevuld met sarin. Die informatie is niet alleen afkomstig van Syrische en Russische bronnen maar komt ook uit kringen binnen de Turkse en Britse regering, vrienden van die jihadisten.

Nog vorige week lieten mensen van de Britse veiligheidsdiensten in de Londense krant The Times zich erg paniekerig uit over het bezit door die jihadisten van bommen met sarin. De grote vraag hierbij is echter hoe die jihadisten aan de gifgasgranaten raakten.

De Syrische regering maakte bijvoorbeeld geen melding van enige diefstal. En dat wil dus zeggen dat die jihadisten die bommen zelf maakten, wat toch een zeer moeilijke klus lijkt, of dat een ander land ze voor hen maakte en leverde. Sarin maken is feitelijk kinderspel, een bom met sarin produceren is al veel moeilijker.

Moeilijk te produceren

Bovendien stelt zich dan hier het volgende: Het Syrische leger heeft chemische wapens en maakte daar nooit een geheim van. Ze dienen om het militaire overwicht van kernmacht Israël te temperen. Wat in diplomatieke en militaire kringen, ook in het westen, bijna steeds als normaal en logisch werd gezien. 

Maar het bezit van sarinbommen door die rebellen is een uiteraard gans ander verhaal. Als ze al die moeite deden – en het moet moet toch geen gemakkelijke karwei geweest zijn om die te bemachtigen – dan kan dit feitelijk alleen betekenen dat ze die bommen ook willen gebruiken. Anders heeft dat bezit en al die moeite nu eenmaal gewoon geen enkele zin.

Deze conclusie is nochtans een kwestie van pure logica die men echter in onze propagandapers niet zal vinden. Je zal dezer dagen zelfs met een elektronenmicroscoop tevergeefs in onze klassieke pers zoeken naar een verwijzing betreffende het bezit van sarin door die rebellen. Het wordt op dit ogenblik heel bewust geheel verzwegen.

Een zoveelste bewijs voor de perscensuur in het westen!

Willy Van Damme

9 thoughts on “Vragen blijven over beschermingskledij

 1. Toch is het verstandig het scenario met Assad als dader even uit te lopen…
  Syrie steunt reeds lang speciale individuen : de soepschijter Carlos, de sluwe JahJah…
  Dezen hielpen mee om de seculiere Palestijnen aan de kant te schuiven om de “permanente oorlog” in touw te zetten. Deze permanente chaos moet de Monaco-rijken weer goedkoop aan kapitaal helpen zoals in MAO-Kongo.
  EEN Arbiter beheerst tegenwoordig alle partijen in het “wereld-voetbalspel”.
  Maar volgens schizofreen en Nobelprijswinnaar inzake de speltheorie… is dit geen spel meer.
  Zelfs de laatsten zullen niet lachen.
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Tegenover deze logica heb ik geen antwoord. Sluwe Jahjah, MAO-Kongo en daarachter dan Assad? Nog ideeën?
  Willy Van Damme

 2. Aan technische kennis en ondersteuning ontbreekt het de terreurgroepen in Syrië zeker niet.
  Die terreurbrigades in Syrië staan onder controle van NATO-special forces die in die groepen geintegreerd zijn en vaak contractuelen van private veiligheidsbedrijven zijn (zoals Xe Services). Rapporten van de Syrische regering spreken van 200 à 300 man). Die special forces op het terrein staan in contact met NATO-commando-units. Zij zijn ook betrokken in de zorgvuldig geplande bomaanslagen. In de woorden van al-Nusra leider Abu Adnan in Aleppo: ‘Jabhat al-Nusra telt onder zijn leden veteranen van de Irak-oorlog; mannen die ervaring meebrengen aan het front in Syrië – speciaal het maken van IED’s (improviced explosive devices). Ook zijn veiligheidsbedrijven, onder contract bij de NATO, betrokken in het trainen van oppositie-terreurbrigades in het gebruik van chemische wapens. (CNN rapport 9 dec 2012)

  Waar is de logica wanneer Vlaamse burgemeesters (Bonte, Dewever, Somers…) aan de alarmbel trekken over Vlaamse geradicaliseerde (over de laatste weken volgens Bonte) moslims (vooral jongeren en minderjarigen) die naar Syrië trekken (en sneuvelen) terwijl te gelijkertijd De Crem, Verhofstad en consoorten, roepen om ‘humanitaire’ chirurgische bombardementen om het regeringsleger te verzwakken en daarmee die ‘geradicaliseerde moslimjongeren’ te steunen en de balans op de grond te keren nu die terroristen steeds verder in de verdrukking komen.
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Ja, Verhofstadt die spreekt over helden en Somers die het heeft over jihadisten die een gevaar zijn voor zijn Mechelen. Een mooie liberale familie zo te zien.
  En uiteraard zijn er veel westerse huurlingen en specialisten van o.m. de CIA in Syrië actief. Die leiden dan die jongens uit Vilvoorde en Maaseik op. Misschien ben ik zo dom maar ik snap de logica hier niet.
  Ik heb zo’n groot vermoeden dat er hierover intern heel veel ruzie wordt gemaakt.

  Verder ben ik vrij zeker dat het die rebellen zijn geweest. Gifgas is een slagveldwapen, geen wapen dat men effectief kan gebruiken in een stadsguerrilla. Een leger zal dit nooit daar gebruiken, extremistische freaks daarentegen wel.
  Ik heb al wat argumenten gehoord dat het Assad zou zijn, geen enkele echter lijkt geloofwaardig.
  Willy Van Damme

  • De schijnbare afwezigheid van logica is één element – maar dat de burgemeesters dit via de media doen lijkt mij nog merkwaardiger – wat kan de bedoeling zijn van het herhaaldelijk planten van dit gegeven in de publieke opinie? Is dit ter voorbereiding van spin om toekomstige (in voorbereiding zijnde) aanslagen hier gemakkelijker te framen in de publieke opinie?
   Luc Demeyer
   Antwoord:
   Ik denk echt dat die burgemeesters als een Bonte en Somers en vermoedelijk ook De Wever zich echt zorgen maken. Het is waarschijnlijk een der oorzaken waarom onze parlementairen, ook elders in Europa, feitelijk dit beleid kotsbeu zijn en dat dan tonen. De recente uitlatingen in het Nederlandse parlement hebben mij erg verrast. Had men mij dit twee maanden geleden verteld dan verklaarde ik die persoon zo voor gek.

   Het beleid van de mensen die de zogenaamde westerse alliantie leiden is hier dan ook niet zot te noemen, zelfs niet krankzinnig maar nog héél véél erger. Ik kan er gewoon geen gepast woord voor vinden.
   Het zijn in mijn ogen landverraders van de ergste soort.
   Willy Van Damme

  • Als je het bredere plaatje bekijkt, is het toch duidelijk. Syrië moet worden uitgeschakeld om Iran gemakkelijker te kunnen aanvallen.
   Edith Legrand
   Antwoord:
   Niet alleen Iran, gans het Midden-Oosten moet in een gigantisch bloedbad ten onder gaan. Waarna men van de Jordaan een Israëlische rivier maakt. In die zin was de van 1980 tot 1988 durende Iraaks-Iraanse oorlog maar een voorspel voor wat Israël en de VS voor de regio in petto hebben.

   Ook hier waren de manipulaties van de VS overduidelijk. De oorlog begon immers toen Irak onder president Saddam Hoessein, toen toch een agent van de CIA die het jaar voordien een staatsgreep had gepleegd, Iran binnenviel. Een Iran waar men eveneens het jaar voordien met hulp van de VS Ayatollah Khomeini aan de macht had gebracht.
   Willy Van Damme

 3. Dat er censuur in onze pers plaatsvindt is zeker maar wat hier gebeurt sinds vorige woensdag (en in feite al veel langer) is het effectief promoten van een nieuwe bloedige oorlog door onze perstituees.

  Feit is dat de VN-inspecteurs die speciaal naar Syrië kwamen nog maar net geland waren of er vond een gifgasaanval plaats. Hun reis was echter al lang op voorhand gepland maar vooral gevraagd door de Syrische overheid om een aantal andere gifgasaanvallen uit het verleden te onderzoeken meerbepaald die in Houla. Ook hier stonden de VS en consorten te popelen om te moorden en zonder enig bewijs beschuldigden ze de Syrische authoriteiten en wilden zo snel als mogelijk aanvallen. Toen het momentum echter verdween en hier en daar geluiden kwamen dat de terroristen (Rudi noemt ze rebellen) hierachter zaten werd er alles aan gedaan om te voorkomen dat de ware toedracht officieel bekend zou raken door allerlei absurde eisen te stellen voordat VN-onderzoekers de aanval in Houla zouden mogen onderzoeken. Uiteindelijk zal blijken dat de VN-onderzoekers niet zullen onderzoeken waarvoor ze gekomen zijn aangezien ze op vraag van de VS aanstaande zaterdag terug hun valliezen inpakken.

  De VS en bedgenoten roepen dat hun rode lijn overschreden werd door het gebruik van gifgas zogezegd door “het regime” en willen zo rap als het kan aanvallen maar willen vooral geen harde bewijzen zien over de uitvoerder, valse geruchten volstaan dus. Laat het gebrek aan logica hierin net dat zijn dat onze perstituees weigeren te schrijven en hun medeplichtigheid onderlijnt in dit nakend bloedvergieten.

  De timing van de aanval, het zeer snel opduiken van de beelden samen met de aggressieve media-aanval en het recentelijk bezoek van Bandar Bin Sultan van Saoedi Arabië aan Rusland en diens smeekbede om Syrië los te laten suggereren dat er iets op til was en dat Saoedi Arabië een actief aandeel heeft in deze gifgasaanval.
  Shawn
  Antwoord:
  De vermeende gasaanval van die rebellen was niet in Houla, maar greep plaats in Khan al Assal bij de stad Aleppo in maart van dit jaar. In Houla greep er eerder een bloedbad plaats dat door de als journalisten en mensenrechtenactivisten vermomde propagandisten was toegeschreven aan de Syrische regering.

  Hoe meer ik het dossier van die recente vermeende gasaanval bij Damascus lees hoe meer ik ervan overtuigd ben dat het een erg klassieke zogenaamde ‘valse vlag operatie’ was, uitgevoerd door die rebellen en met actieve medewerking van de VS.

  Zeker is dat er in onze media en bij de regeringen van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Turkije en de VS geen interesse is voor de rapporten van die inspecteurs. Eerst roepen ze om een inspectiemissie en eens ze daar is weten ze al vooraf wie de schuldige is en roepen ze om in Syrië nog meer moorden te plegen. Als dat geen oorlogsmisdadigers zijn.
  Willy Van Damme

 4. Willy,
  Ik ben zo vrij geweest om je artikel “The Redirection” van Seymour Hersh op
  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/22609_aanvalsplannen_syrie_onder_vuur/
  te plaatsen. Ik word zo langzamerhand doodziek van Nederlanders die het grotere plaatje weigeren in te zien. Ik hoop dat het je goedkeuring kan dragen?
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Geen enkel probleem.
  Verder heb ik zelden gezien wat zich rond Syrië de voorbije week afspeelde. Het zijn historisch zeer merkwaardige ogenblikken. En het is duidelijk nog niet gedaan hoor.
  Ik hoop alleen maar dat de mensen in het Midden-Oosten eindelijk snel met rust worden gelaten en zich kunnen herstellen van die gruwelijke intriges.
  Willy Van Damme

 5. Pingback: Vragen blijven over beschermingskledij | Mediawerkgroep Syrië

 6. Het kan een geplant artikel zijn maar mogelijk ook niet. De toedracht van wat gebeurde: http://www.mintpressnews.com/witnesses-of-gas-attack-say-saudis-supplied-rebels-with-chemical-weapons/168135/

  “My son came to me two weeks ago asking what I thought the weapons were that he had been asked to carry,” said Abu Abdel-Moneim, the father of a rebel fighting to unseat Assad, who lives in Ghouta.”

  “When Saudi Prince Bandar gives such weapons to people, he must give them to those who know how to handle and use them,” she warned. She, like other Syrians, do not want to use their full names for fear of retribution.”

  “We were very curious about these arms. And unfortunately, some of the fighters handled the weapons improperly and set off the explosions,” ‘J’ said.”
  Blob
  Antwoord:
  Het probleem met artikels als dit is dat je nooit zeker bent dat hier niet gewoon om leugens gaat. Het kan natuurlijk perfect juist zijn.

  Wel is het duidelijk dat sinds de staatsgreep in Doha, Qatar als financier van het verzet is uitgeschakeld. Het is inderdaad prins Bandar bin Sultan die nu voor Saoedi Arabië het voortouw neemt.
  Recent werd een lijst van door Obama over die vermeende gasaanval geconsulteerde landen bekend gemaakt en Qatar stond er niet eens bij!

  Ook lijkt het mij logisch dat prins Bandar, de man van de Saoedische veiligheidsdiensten, tegen de Russen dreigde met bomaanslagen tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi. Bewijzen hiervoor zijn er natuurlijk niet.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s