Voor de Syrische kinderen

Dat het niet goed gaat met de jihadisten die op dit ogenblik in opdracht van Israël Syrië kapot slaan is zwak uitgedrukt. Het oosten van het land dreigt men geheel te verliezen terwijl het centrum feitelijk volledig onder controle staat van het Syrische leger.

Catastrofaal

Hier tussen Hama en Damascus met Homs als centrum blijven alleen nog enkele verzetsaarden over die amper nog een gevaar vormen voor de veiligheid van dat gebied. Ze houden er zich vooral koest, schrik dat het Syrisch leger hen onder vuur zal nemen.

Alleen in het noorden rond de steden Idlib en Aleppo blijft het verzet nog grotendeels standhouden. Ook in het zuiden met de steden Daraa en Damascus wordt de situatie stilaan catastrofaal. Recente verhalen in de westerse media over de militaire toestand daar hebben het er over omsingelde, uitgedunde en honger lijdende rebellengroepen.

Dat blijkt verder ook uit een verhaal van journalist Taylor Luck in de Washington Post (1) van vorige zondag over de toestand in het Jordaanse door de VN gecontroleerde vluchtelingenkamp Zataari, niet zover van Damascus en de stad Daraa.

Het kamp bevat de grootste concentratie van Syrische vluchtelingen en huisvest massa’s kinderen. Voorheen werd hier al bericht over de wijze waarop die kinderen er de haat met de paplepel worden bijgebracht.

In nood zijnde gezinnen

Het is ook een geliefkoosd werkterrein voor onze journalisten om nog maar eens een verhaal over schreiende kinderen en moeders te brengen. Het genre van het verhaal zoals de Washington Post bracht kregen wij echter tot heden in onze pers niet. Te gênant?

Blijkt dat steeds meer jonge kinderen via dit kamp naar het Syrische strijdtoneel worden gestuurd. Volgens dat verslag vertrekken er wekelijks vanuit Zataari 200 mensen naar Syrië om er aan de kant van die jihadisten te vechten. De helft daarvan zijn, stelt de auteur, echter kinderen.

Het gevolg is dat de gemiddelde leeftijd van een bepaalde in het artikel genoemde jihadistengroep daalde van 25 jaar naar 19. In ruil voor geldelijke extra’s en een vast inkomen voor hun kind geven dikwijls in uiterste nood zijnde gezinnen, aldus de schrijver, hun kinderen dan maar af aan die jihadisten.

Het toont aan hoezeer die jihadisten steeds meer en meer in het nauw komen te zitten en almaar jongere kinderen naar het slagveld sturen. Het doet onvermijdelijk denken aan de periode op het einde van 1944 toen Hitler ouderlingen en de Hitlerjugend naar de oorlog stuurde in een wanhopige poging het tij te keren.

New York reageert niet

Het voorval werd volgens de krant in interne rapporten al aan het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen, beheerder van het kamp, en de VN gemeld. Blijkbaar zonder dat men vanuit New York of Genève hiertegen iets ondernam. De rekrutering grijpt ook in alle openheid in het kamp plaats.

De huidige baas van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen is de vroegere Portugese premier Antonio Guterres, een sociaal-democraat die van 1995 tot 2002 premier was in Lissabon.

Misschien ware het een idee om hem en moralist Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, voor het Internationaal Strafhof in Den Haag te brengen wegens hun medeplichtigheid aan de grootschalige rekrutering van kindsoldaten. Men hoeft nu eenmaal niet altijd alleen maar op zwarte Afrikaanse krijgsheren te jagen. 

Voorheen werd hier al het verhaal gebracht over een piepklein kind dat men naar het front stuurde. Het jongentje kon amper een geweer dragen. Pax Christi en de andere vrienden van die rebellen weten wie ze moeten steunen. Mensenrechten verdedigen heet dat.

Mogelijks heeft de plotse opwelling van westerse oorlogszucht van de laatste dagen vooral dan ook te maken met de dreigende instorting van het jihadistenleger. En wil men eventueel minstens een nieuw evenwicht creëren zodat de afslachting van Syrië kan verder gaan.

juist zoals men op een bepaald ogenblik tijdens de Iraaks-Iraanse oorlog toen Iran dreigde in te storten vanuit Israël en de VS, via onder meer de Belgische spion en wapenhandelaar Jacques Monsieur, plots massaal wapens begon te leveren aan het land van de Ayatollahs. De oorlog kon dan nog enkele jaren voortduren.

Willy Van Damme

1) http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/as-syrian-rebels-losses-mount-teenagers-begin-filling-ranks/2013/08/24/2bdbdfea-0a8f-11e3-9941-6711ed662e71_story.html?wpisrc=nl_headlines

Advertenties

10 thoughts on “Voor de Syrische kinderen


 1. interessant commentaar van een week terug van James Corbett, een man met een behoorlijk scherp zicht op de zaak

  bezoek ook zijn site eens: http://www.corbettreport.com/
  en die van Gladio B-specialiste Sibel Edmonds: http://www.boilingfrogspost.com/
  Dim Knudde
  Antwoord:
  Wat er daar juist gebeurde is voor mij nog onduidelijk. ik heb er geen absolute zekerheden over.
  Wel tonen alle mij tot nu bekende elementen in de richting van de rebellen als daders en met steun van de VS en haar bondgenoten.
  Zo gebeurde het in een stedelijk gebied waar gevochten wordt en op een vrij klungelachtige wijze.

  Bovendien is de ultrasnelle reactie van Frankrijk, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de VS merkwaardig. Zonder bewijs spreken ze al over militaire acties die ze zelf gaan ondernemen, los van de VN.

  Ook zou dit voor de Syrische regering de opperste dwaasheid geweest zijn.
  En dan zijn er andere aanwijzingen zoals het bezit van sarin door die rebellen, de verklaringen van onder meer Carla Del Ponte, het artikel uit midden januari van dit jaar dat hier bij de reacties ter sprake kwam, enzovoort.

  Men zal zich herinneren dat het Israëlische leger een opslagplaats in de havenstad Latakia van het Syrische leger met geavanceerde Russische raketten zou vernield hebben. Dat liet men in de VS toch uitschijnen. En dit lijkt mij gewoon de voorbode geweest te zijn voor wat we nu dreigen mee te maken.

  Zekerheid heb ik niet en het is een veronderstelling – maar wel een logische – dat dit er nu komt om de militaire positie van de rebellen te versterken zodat de Syrische oorlog kan verdergaan.

  Verder dienen Erdogan, Obama, Hague, Kerry, Cameron, Hollande en Fabius gewoon levenslang opgesloten te worden wegens misdaden tegen de wereldvrede en de menselijkheid. Daarover kan geen enkele twijfel bestaan.
  Willy Van Damme

 2. Inderdaad Willy, voor de Syrische kinderen!

  Open brief aan de Syrische Ambassadeur te Brussel.

  Ambassador of the Syrian Arab Republic
  3, Avenue Franklin D. Roosevelt
  BXL 1050 Brussel
  ambsyrie@skynet.be

  August 27, 2013

  Your Excellency,

  According to the government-controlled press in the ‘West’, of which the current Netherlands government considers itself part and parcel, the US and its NATO clients are preparing for a war in order to conquer and occupy your country. All this in the name of humanitarian principles and allegedly to defend the Syrian population. Anybody can see that Syria will probably undergo the same fate as Serbia, Iraq and Libya: its infrastructure will be completely destroyed, its social fabric blown to smithereens, its treasures looted, tens of thousands of civilians will be slaughtered, millions more will be turned into refugees and forced to find safety abroad.

  The US and its NATO clients will be perpetrating once again the mother of all war crimes: the unprovoked attack on a peaceful nation. Incidentally, the crime is already being committed by the US and NATO through their financing and arming of the terrorists and bandits ravaging your country since 2011.

  Although the nation of which we carry a passport, the Netherlands, is generally regarded as a democracy, we as citizens have no power to stop the government from being an accomplice to the crime about to be perpetrated. As a matter of fact, by virtue of our citizenship, all Dutch citizens are about to made accomplices of yet another war crime, after 1999 (Serbia), Iraq (2003) and Libya (2011). Unfortunately, we are just as powerless today to prevent the Dutch government from attacking Syria, as peace loving German citizens were to prevent Hitler from invading Poland in 1939.

  We sincerely regret our inability to preserve peace. It truly burdens our conscience. In the name of all peace loving Dutch citizens, we offer our apologies. We condemn the actions of the Dutch government.

  Our sympathy lies with the Syrian people and we wish them all the strength to survive the impending disaster.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Smeerlapperij is voor wat Obama & Co hier al aangericht hebben is een veel te braaf woord. Onze media bezig gehoord en niemand die zelfs de vraag stelt of hij dat zomaar mag en of dat geen misdaad is.
  Ooit verscheen hier een boek van gewezen VRT-journalist Daniel Buyle ‘de lakeien van de Wetstraat’ over zijn collega’s. Een nieuwe titel: ‘De lakeien van het Witte Huis’. Daniel Buyle is ooit op bevel van de regering door Karel Hemmerechts, de vroegere baas van de VRT, hondsbrutaal op straat gezet. Uiteraard stond er van dat bevel nooit iets op papier. Zo sluw is men wel.
  Willy Van Damme

 3. Een kleine 10 jaar terug ben ik een poosje bevriend geweest met een Zionist. Hij zei mij op een bepaald ogenblik dat het de bedoeling was om ‘de Christenen die Moslims te laten uitroeien voor hen’. Dat waren zijn woorden. Ik heb toen geantwoord: ” Zet dat uit uw hoofd, dat gaan ze nooit doen.” Op een ander moment schold hij mij uit voor ‘useful idiot’. Dat was iemand die vrij laag stond in de hiërarchie maar toch contacten had binnen de knesset. Als we nog verder teruggaan naar Herzl en Nordau dan zien we datzelfde ook al op kleinere schaal.

  In ieder geval blijkt nu dat die man toch meer gelijk had dan ik toen kon vermoeden.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  En de zionisten gaan die werkelijkheid ook niet veel tentoonspreiden. De hen vriendelijke pers zorgt daar wel verder voor. Maar soms lekt er toch al eens iets door.
  Willy Van Damme

 4. In General Wesley Clark’s book, Winning Modern Wars, published in 2003, he describes his conversation with a military officer in the Pentagon shortly after 9/11 regarding a plan to attack seven Middle Eastern countries in five years: “As I went back through the Pentagon in November 2001, one of the senior military staff officers had time for a chat. Yes, we were still on track for going against Iraq, he said. But there was more. This was being discussed as part of a five-year campaign plan, he said, and there were a total of seven countries, beginning with Iraq, then Syria, Lebanon, Libya, Iran, Somalia and Sudan.”

  zie ook dit korte filmpje http://youtu.be/SXS3vW47mOE
  Jan
  Antwoord:
  Boeiend verhaal natuurlijk en nu eens niet afkomstig van een of andere tot gek verklaarde dissident. Generaal Wesley Clark wou president worden maar zag zijn kansen door sabotage de mist ingaan.
  Nadien heeft de man zich dan maar gewroken op zijn vroegere vrienden.
  Willy Van Damme

  • Willy, ik hoor het u nog zeggen…
   “maar zag zijn kansen door sabotage de mist ingaan.”
   Bongo bongo is als halfbloed, volgens tientallen betrouwbare bronnen niet eens in de VS geboren, door de zionistische bankiers opgedrongen aan het Amerikaanse volk. U weet nog wel… “change”
   Hij werd ook hier indertijd door de ganse media in de hemel geprezen. Nu staat bongo bongo onder grote druk van de onmensen die zijn verkiezingen betaald hebben en MOET hij Syrië bombarderen.

   http://alethonews.wordpress.com/2013/08/31/americas-israel-lobby-demands-direct-militery-strikes-against-syria/

   Maar hij zit met een ei in zijn broek want Rusland en Iran zijn onvoorwaardelijke bondgenoten van het Syrische volk. Ondertussen gaat het bericht op het net dat het militaire regime in Egypte het Suez kanaal voor westerse oorlogsschepen heeft gesloten?

   Het volgende heeft niks met haat of racisme te doen maar is gewoon geschiedenis en realiteit, het heeft ook niks te maken met de dreigende oorlog om Syrië. Het geeft wel een beeld en een verhaal van een president die bijna zestig jaar geleden werd uitgekozen door dezelfde onmensen enkel en alleen omdat hij 12 MILJOEN soldaten,vrouwen en kinderen heeft laten ombrengen NA de capitulatie van Duitsland.
   Dit “plan” was uitgedokterd door een zekere Morgenthau:

   http://en.metapedia.org/wiki/Morgenthau_Plan

   Het gaat om David Jacob “IKE” Eisenhower, deze onmens was als militair waardeloos maar passeerde eigenaardig genoeg verschillende meer gekwalificeerde generaals met de bedoeling dat hij later de genocide tegen de Duitse bevolking zou organiseren en dat heeft hij meesterlijk gedaan, daarom werd hij vijf jaar later beloond met titel president. Raar dat de papa van DAVID Eisenhower Hans Nicolaas EisenHAUer heette, wat is de wereld toch klein…
   ( Turtelboom lijkt mijn gedacht veel op Tautelbaum)
   Indien u tijd heeft en interesse de volgende film is een openbaring:


   OOK de moeite:


   U moet eens naar die satanische blik kijken terwijl ze zegt “because of our leading role”

   Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting: dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren zonder inmenging en te sporen, te ontvangen en door te geven informatie en ideeën door alle middelen en ongeacht grenzen.
   Artikel 19 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (n Beantwoord door de VN Algemene Vergadering van 10 december 1948)
   Gilbert
   Antwoord:
   Dwight Eisenhower is in 1890 in de VS geboren en is een afstammeling van een Lutheraanse Duitse familie die in 1741 emigreerde naar Pennsylvania. Het waren boeren en ook geen joden. Het was de grootvader die Eisenhauer noemde. Ik vrees dat U spoken ziet.
   Hetzelfde met de plaats van geboorte van Barack Obama. Ook dat is een fabeltje, hier dan komende van malafide politici. Veel betrouwbaar zie ik daar niet in hoor. Integendeel.
   Willy Van Damme

 5. Onze eigen een-dags-NATO-vlieg Willy Claes glundert weer even. Men haalt hem nu voor de microfoons om hem zijn mening te laten verkondigen over de op til zijnde aanval op Syrië.
  Willy is van mening dat men maar beter de oorlog kan beginnen met als legale basis een UN-resolutie of zo. De oorlog beginnen zonder zou ‘slecht te verkopen zijn in het Westen’. Het feit van de oorlog zelf hoeft ons dus geen zorgen te baren (ach ja, ’t is een ‘humanitaire’ oorlog!) maar wel dat ons dan geen middel wordt aangereikt om ons geweten te sussen!?
  Waarom zegt Willy niet gewoon dat een aanval zonder internationale legale basis een criminele daad zou zijn?
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Voor een oorlogje min of meer moet je bij onze Willy zijn. Het oorlog voeren is bij hem blijkbaar een verslaving geworden. En als hij Joegoslavië kon laten kapot slaan waarom dan niet Syrië? In De Morgen stelde hij dat bombardementen de enige optie zijn. Riek ik een oorlogsmisdadiger?
  Willy Van Damme

  • Het kruipsel claes is het typisch voorbeeld van een onmens.Een onmens omdat hij het bombarderen van een soeverein land en zijn bevolking normaal vind.
   Zelf ooit “baas” geweest bij den nato en hij werd daar heus niet ontslagen wegens zijn verleden als sjoemelaar en bedrieger maar omdat zijne smoel niet lelijk genoeg was.
   Eigenlijk had hij daar helemaal gene smoel voor.
   Om deze satanische moordmachine te leiden moet je er ook als satan uitzien, zo gelijk de huidige opper moordenaar.

   Verafstoot is zeker een van de grootste, misschien wel de grootste gruwel van het Belgisch politiek firmament. Als onbeduidend derderangs advocaatje zijn eerste politieke streepjes verdiend op de knie van … Hij zal ons altijd bij blijven als de man die met hulp van frituur-en-olie vet maffia en de hulp van de “media” aan de macht is gekomen.
   eens aan de macht heeft hij in enkele jaren tijd België volledig uitverkocht.
   Hij was ook de grootste roeper om de Joegoslavische bevolking en daarna de Libiërs te gaan bombarderen.

   P de cerm zal ooit kermen in de hel, sommige mensen beweren dat die niet bestaat, ik REKEN daarop.
   Gilbert
   Antwoord:
   Wie dat soort jihadisten steunt en stelt dat er geen alternatief is behalve oorlog plaatst zichzelf automatisch bij wat in mijn ogen oorlogsmisdadigers zijn.
   Het valt trouwens op dat Pax Christi, Human Rights Watch en Amnesty International zwijgen nu Barack ‘Nobelvredesprijs’ Obama dreigt met bombardementen. En wie zwijgt stemt toe.
   Wie na betrokken te zijn bij de misdaden tegen Libië publiek geen boete doet is een onmens, een smeerlap.
   Willy Van Damme

 6. Pingback: Voor de Syrische kinderen | Mediawerkgroep Syrië

 7. Wat denkt het VN onderzoeks team daar aan te treffen? Een briefje met de naam van de afzender er opgeschreven? Ik kan dit niet anders bezien dan als een soap. En als ze dan ineens een briefje vinden met afzender ‘rebellen’, wat gaat Amerika dan doen? Zijn bondgenoten bombarderen?
  Jan
  Antwoord:
  ik ben nu 62 jaar en 34 jaar journalist en heb nooit iets meegemaakt als deze als diplomatie verklede farce. Van zodra ik tijd heb kom ik hier zeker op terug, zeker het aspect pers zal hier meer dan mijn aandacht krijgen.
  De onvoorstelbare grofheid van kranten als Le Monde, De Tijd of de Financial Times is in wezen een oorlogsmisdaad te noemen. Het is alleen maar te vergelijken met de pers tijdens de twee wereldoorlogen. En de persbond laat maar begaan.
  Willy Van Damme

 8. hoe krijgen ze Obama en Kerry eigenlijk zo ver? niet dat het koorknapen zijn, maar je moet er toch even bij stil staan dat ze goed en wel weten waarover het gaat en dat ze met volle bewustzijn niet alleen onschuldigen zullen laten masacreren maar ook hun eigen natie averij gaan laten oplopen. het zal zeker niet hun eigen initiatief zijn en het gaat hier niet over electorale opportuniteiten, integendeel, ze gaan hier een gigantische rekening voor betalen en op de zwarte pagina’s van de geschiedenisboeken terechtkomen. ik denk ook niet dat ze het voor het een riante beloning doen. waarom dan wel? worden ze gechanteerd? hun kinderen bedreigd? bestaan er videos waarop ze seks hebben met geiten? welke druk ondergaan ze en door wie? dit kan toch niet enkel AIPAC aan het werk zijn?
  Dim Knudde
  Antwoord:
  Het is inderdaad DE VRAAG waarom al die mensen oproepen tot oorlog en die jihadisten steunen. Je zou het hen kunnen vragen maar dan krijg je zo een groot pak leugens op je bord geserveerd. Chantage, geld, seks, macht? Wie weet het?
  Belangrijke vragen waarop ik spijtig genoeg zelf het antwoord moet schuldig blijven.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s