Van het Belgisch leger?

Jean Vanempten mag in De Tijd dan wel schrijven dat het westen in Syrië niet intervenieert, aan materiaal uit het westen hebben deze rebellen zo te zien geen gebrek. Blijkbaar kunnen ze zelfs op Belgisch legermateriaal rekenen. Zo lijkt het er toch op.

Zo ontdekte het Syrische leger allerlei chemisch oorlogsspul bij hun poging om de door die jihadisten deels bezette voorsteden van Damascus te bevrijden. Dit zat verborgen in tunnels die deze rebellen maakten om zo aan de omsingeling te ontsnappen.

Tussen al dat spul zat echter ook professionele beschermkledij om te gebruiken bij een aanval of bij het gebruik van chemische wapens. En zie op deze uit de VS afkomstige kledij stonden twee talen, Nederlands en Frans. En voor zover geweten is er maar een leger in de wereld dat materiaal in die twee talen gebruikt, en dat is zeker niet het Syrische.

De vraag is dan ook hoe die zeer professionele beschermkledij daar geraakte en wat eventueel de betrokkenheid van ons leger is. Zodra er een reactie vanuit Defensie is zal die hier gegeven worden.

Doos RT

Deze foto was een onderdeel van een zaterdag op de Engelstalige Tv-zender Russia Today uitgezonden film over een operatie van het Syrische leger waarbij o.m. chemische wapens werden ontdekt.

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Van het Belgisch leger?

 1. Dat klopt een jaar terug zag op vrachtwagen met bewapening en munitie bij de huurlingen in beslaggenomen ook al onder meer Belgische Energa granaten !
  Rudy Verbuyst
  Antwoord:
  Bedankt voor die bijkomende informatie. Alhoewel iedereen in België wist dat landen als Turkije, Saoedi Arabië, Jordanië en Qatar dat salafistisch tuig bewapende bleef België aan die landen wapens leveren. Met andere woorden: België leverde ISIS en die andere bendes indirect wapens. En nu maar brullen tegen Belkacem & Co.
  Een energa granaat is blijkbaar een antitankwapen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s