Tranen voor de Syriërs

De hypocrisie scheert dezer dagen met betrekking tot Syrië weer zeer hoge toppen. En dit is niet voor de eerste maal en zal zeker niet voor de laatste maal zijn. Toch tot zolang het verzet tegen Israël van Syrië en de regering daar niet definitief is gebroken. Daarna zal het zoals nu met Libië verdwijnen uit de kranten. Dan mag men moorden, folteren en plunderen naar hartenlust. Geen kat in welke krant ook die er over protesteert.

Moraalridders

Zoals een Amerikaans politicus het ooit stelde: ‘We weten dat het een smeerlap is, maar het is er een van ons.” En  dus zwijgen de moraalridders genre Bart Beirlant en Koen Vidal van dan af. Moraal zei U? Die van de riool.

Zeker nu met de vermeende gasaanval in de omgeving van de Syrische hoofdstad vloeien in onze pers de tranen weeral overvloedig. Overal in de kranten klinkt de roep om iets te doen. “We kunnen toch niet werkloos blijven kijken”, is zowat de teneur.

Jean Vanempten in De Tijd stelde het vrijdag schreeuwerig met de titel “Waarom het westen niet ingrijpt”. Niet ingrijpt? U zegt? Blijkbaar leeft de man, nochtans een journalist met naam en een lange staat van dienst, op een andere planeet dan op de aarde.

Van de elfjes

Hoe denkt de man dat die vermoedelijk tienduizenden buitenlandse jihadisten die in Syrië vechten er geraken? En hoe geraken die er dan aan voedsel, logistiek materiaal als computers, wapens en geneeskundige verzorging? Met hulp van de elfjes?

En in het stuk spreekt hij over ”wraakroepend geweld” in Syrië en Egypte. Waarom staat er niet bijvoorbeeld ook het dagelijkse even brutale geweld in Libië bij? Maar ja, dat is nu bevrijd gebied, verlost van die brutale dictator en in handen van onze vrijheidsstrijders. Dus geen zorgen.

En als “wraakroepend geweld” een probleem is, waarom riep Jean Vanempten dan niet op tegen het wraakroepend geweld van de VS in Irak en om actie. In Irak viel een veelvoud van het aantal doden van nu in Egypte en Syrië.

Turkije en Jordanië

En hoe komen die doden in Syrië? Door het geweld van de regering van Assad lees je. Maar sturen de regeringen van Turkije en Jordanië niet via hun grenzen op massale schaal het broodnodige materiaal voor deze jihadisten, specialisten in kannibalisme en koppenrollen?

Sturen Qatar en Saoedi Arabië – tot nader orde zowat de meest dictatoriale landen die er op deze planeet zijn – niet op grootschalige wijze wapens en jihadisten naar Syrië? En wordt dit niet op alle mogelijke wijze gesteund door o.a. Frankrijk, de VS en Groot-Brittannië?

Niet ingrijpen stelt hij. Hoe blind kan men zijn? Hoe dom kan men hier in deze kwestie zijn? Zeer erg blijkbaar. Wat die landen als Turkije en Frankrijk doen is niets anders dan een vorm van gewapende agressie tegen een ander onafhankelijk land.

Om dat te zien moet men toch geen hogere studies Arabistiek gedaan hebben of over diploma’s in de internationale politiek beschikken. De ogen opendoen en zeggen wat er aan de hand is. Meer moet men niet doen. Een klein beetje durf tonen.

Gewapende agressie

De Verenigde Naties werden in 1945 opgericht met de specifieke bedoeling de vrede tussen de landen te bewaren en iedere bedreiging van een land tegen een ander land onmogelijk te maken. Dat was de taak van de Veiligheidsraad: De bewaker van de vrede.

En nu Turkije enzovoort overduidelijk schuldig zijn aan gewapende agressie tegen een ander land, een buurland, zou de Veiligheidsraad moeten ingrijpen en die agressie de wacht aanzeggen en optreden. Ze doet echter niets.

En wat doet dan onze pers? Hier is het een man als Jean Vanempten die luidkeels roept dat het westen niet ingrijpt en anderen die roepen dat het westen niet kan blijven toekijken maar bommenwerpers en dergelijke moet sturen.

Enige kritiek op het oorlogsbeleid van de Navo lijkt tegenwoordig in onze kranten een groot taboe. De groothandelaars in moraliteit kakken nog liever in hun broek dan een onvertogen woord te zeggen over de imperialistische politiek van deze krijgsheren. Neen, als er kritiek is dan is het dat men niet genoeg bommen gooit!

Belgische wapens

Moest het westen stoppen met het steunen en bewapenen van die jihadisten dan zou het geweld in Syrië zo wegebben. Er zouden geen vluchtelingen meer bijkomen en er zouden op termijn geen kinderen meer sterven van de kogels. De heropbouw zou kunnen beginnen. Gedaan oorlogsleed.

Maar neen, het westen wil dat niet en stuurt maar verder jihadisten en wapens. Neem bijvoorbeeld de Belgische houding. Bart De Wever & Co treden zogenaamd streng op tegen jihadisten door hun sociale zekerheid af te pakken. Stoer doen voor de camera’s heet dat.

Ondertussen echter gaan Belgische wapens met de goedkeuring van Bart De Wever zonder enig probleem richting die jihadisten. Hoe? Simpel, er is geen wapenembargo tegen Turkije, Qatar en Saoedi Arabië en dus kan FN en anderen volop blijven leveren aan die landen. En die geven ze dan aan een stelletje barbaren, jihadisten die dromen van een volgens hen glorierijke 8ste eeuw.

Als Jean Vanempten & Co een einde willen maken aan de slachtpartijen in Syrië dat ze dan ageren tegen de westerse regeringen die bewust agressie plegen tegen een ander land en zo het charter van de VN hondsbrutaal met de voeten treden.

Theater

De beweerde 100.000 Syrische doden en 1 miljoenste kindvluchteling zijn voor het grootste deel de verantwoordelijkheid van het westen die zoals ook nu weer niet terugschrikt voor een zoveelste oorlog. Er is hier amper nog geld voor armoedebestrijding maar voor oorlog… geen probleem.

Jean Vanempten heeft het over wraakroepend geweld maar in wezen wil hij dat geweld gewoon verder laten escaleren om toch maar een het westen vijandige regering af te zetten. En dat men hier van Syrië een zoveelste Irak en Libië maakt, het zal Jean Vanempten en de rest blijkbaar worst wezen.

Tranen voor de Syriërs. Bijlange niet. Tranen omdat men het nog niet veroverde. Dat is het. De rest is theater, hypocrisie. Als mensenrechten voor de Vanemptens echt een probleem zijn, waarom protesteert men dan niet tegen de samenwerking van de Navo met gruwelregeringen als die van Qatar en Saoedi Arabië.

Ban Ki-moon

Typerend is de uitlating van Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN: “Elk gebruik van chemische wapens, door wie dan ook en ongeacht de omstandigheden, druist in tegen het internationaal recht. Een dergelijke misdaad tegen de menselijkheid dient zware gevolgen te hebben voor diegene die de daad stelde.”

Alsof deze man zich interesseert voor het internationaal recht. De VS toonde sinds WO II nog geen greintje respect voor dat internationaal recht en gebruikte van Vietnam tot Irak op gigantische schaal chemische wapens. Bij de twee aanvallen op Fallujah gooide men tonnen fosforbommen op die grote Iraakse stad en haar trieste bewoners. Waar was onze Ban Ki-moon? Aan het dineren?

Ik moet nog de eerste secretaris-generaal van de VN horen die de VS daarvoor nog maar braafjes op de vingers tikt. Misschien zit hij de dag nadien wel bij Chelsea/Bradley Manning.

Willy Van Damme

Advertenties

22 thoughts on “Tranen voor de Syriërs

 1. De mensheid heeft de psychologische ontwikkeling niet meer om met haar wapens om te gaan. Toen Bush Irak wou binnenvallen heb ik gezegd dat hij mij deed denken aan een baby met scheermesjes in de handjes. Inmiddels is het nog veel erger geworden. De technologische capaciteit neemt toe, de psychologische en humane capaciteit verschrompelt. Het is in ieder geval duidelijk dat de media inplaats van de rol van publiek geweten die ze zouden moeten spelen, collaboreren met de machtigste partijen in het verhaal en voor wat de VRT betreft met ons geld de Amerikaanse propaganda verzorgen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Collaboratie is hiervoor een goed woord. Feitelijk zijn ze naar mijn smaak echter door hun houding van ontkenning en het verspreiden van wat alleen maar platte propaganda is, medeplichtig aan grootschalige misdaden tegen de menselijkheid.
  Evenzeer als dat was voor de Duitse pers in WO II. Maar die riskeerden tenminste hun leven moesten ze iets anders durven schrijven. Hier niet.

  Zo spreekt de VRT al meer dan twee jaar over de Syrische regering als ‘het regime’. Ze moesten ’s ochtends op Radio 1 eens zeggen: “Het regime van Barack Obama heeft besloten een zoveelste nieuwe oorlog te voeren tegen een ander land. En dit opnieuw met als excuus de mensenrechten.”
  Ben benieuwd hoe lang die journalist(e) dan nog op zijn/haar stoel zou blijven zitten. Drie minuten?
  Willy Van Damme

  • ‘Perhaps the greatest propaganda feat in modern history has been the profound ignorance of the [American] public of the atrocities committed in their name. This did not occur by accident. ‘
   http://dotsub.com/view/e6a808b8-8cb8-4d74-bafb-b7034b1e636/viewTranscript/eng

   Door hun marionettengerag en hun misbruik van ‘ons’ belastinggeld maken de de VRT, de regering, de NATO en zelfs de UNO ons medeplichtig aan wat ooit -zo hoop ik toch- als misdadig gedrag zal worden veroordeeld. Het minste wat we kunnen doen is dit duidelijk maken aan onze omgeving.
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Ze dom houden, dat is de boodschap.
   Het valt echter wel op dat ondanks het schandelijk misbruik van kinderen – het is om te kotsen – in deze propagandaslag er volgens een recente opiniepeiling amper 9% van de Amerikanen voor een gewapende interventie is. Elders is er al een even grote weerstand.
   De afdeling propaganda met o.m. Jean Vanempten, Rudi Vranckx en Jorn De Cock faalt op de hele lijn.
   Willy Van Damme

 2. De daders van het afschieten van de vlieger met Habyaramana in 94 zijn verborgen gehouden.
  De bedrijven uit de USA en China plunderen sindsdien vrolijk de bodemschatten rond de Grote Meren.
  De “blijvend mysterieuse” gifgasaanval komt ook op het juiste moment om Syrie te gaan bombarderen en exploiteren door een wilder kapitalisme dan in de koloniale tijden.

  EN…soms vraag ik mij af of Habyaramana, Sadam, Kadaffi, Assad niet mee zitten in een complot, eigen dood inbegrepen.
  EN… eigenlijk is er geen andere oplossing voor het Westers Avondland in crisis : terug overal plunderen om oa.de BBQ’s en sociale zekerheid van haar senioren te spijzen….zoals reeds lukte tijdens de Beeldenstorm en 100-jarige oorlog in “onze” 17°eeuw.

  Ook onze werkloze jeugd zal niet aarzelen een “roeping” te zien in de heropbouw van vernielde kerken in het “nieuwe” Syrie…Memisa staat al te dringen in Rwanda, Kongo…
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Hiervoor pas ik.
  Willy Van Damme

 3. http://www.webdo.tn/2013/05/06/le-qatar-fournisseur-officiel-de-gaz-sarin-aux-rebelles-syriens
  Jan
  Antwoord:
  Bedankt om ons nog eens te herinneren aan de woorden van de Zwitserse magistraat Carla Del Ponte over die chemische wapens in Syrië.
  Een verklaring die men bij onze moraalridders al vergeten lijkt. Zoals men ook dat artikel over de Amerikaanse plannen uit januari 2013, hier aangebracht door Walter Baeyens en Edith Legrand, blijkbaar niet lijkt te kennen.

  Sarin kan wel gemakkelijk worden aangemaakt. Dat bewees onder meer de aanval met sarin door de Aum Shinrikyo-sekte van 20 maart 1995 op de metro van Tokyo.
  Alleen de verspreiding van dit zenuwgas is technisch wat moeilijker.
  Maar zowel Turkse als Britse autoriteiten stelden recentelijk nog publiek dat sommige van die jihadisten over bommen met sarin beschikken.

  En als ze die gasbommen hebben dan hebben ze veel moeite gedaan om die te maken – de Syrische regering heeft geen melding gemaakt van enige diefstal dienaangaande – en dat wil zeggen dat ze die ook willen gebruiken.
  Ik vermoed dat ze die niet kregen van hun bazen maar zelf aanmaakten.
  Het is zelfs voor de slaafjes van de NAVO in de media nog onmogelijk om de gruwel van die jihadisten te ontkennen zoals ze bijna twee jaar lang deden.

  Carla Del Ponte ligt sinds haar passage bij de internationale strafhoven van Den Haag en Arusha in Tanzania op een conflictkoers met het westen. Zwijgen zoals bleek met Kosovo, het UCK en de organenhandel is er voor haar niet meer bij. Wat een lakei van de VS was werd een dappere dame.

  Maar wees gerust, ze zal nooit nog een internationale topjob krijgen en de Nobelprijs voor de Vrede zal ook nooit voor haar zijn. Van mij krijgt ze alleszins de grootst mogelijke waardering.
  Haar acties in het verleden zijn wel niet vergeten maar met plezier vergeven.
  Willy Van Damme

 4. Iedereen is ook maar weer mooi de (weliswaar mislukte) aanval met een chemisch wapen (aërosol met zenuwagent) door Israël op Khalid Meshal in Jordanië vergeten. En het feit dat Israël eerder Russische wetenschappers recruteerde om internationaal verboden chemische wapens (sarin, etc) te produceren. En dan heb ik het nog niet eens over de MK-ULTRA-experimenten met chemische wapens en de toepassing ervan in o.a. Azië door de VS. En zijn de Syriërs plots de kop van jut, nota bene omwille van een false flag door Israël. Dat is toch gewoon surrealistisch!
  Dim Knudde
  Antwoord:
  Een aantal zaken die je hier ten berde brengt zijn mij onbekend. Maar Israël heeft toch alle kennis en materiaal in huis om de meest dodelijke chemische en biologische wapens te maken? Hadden die Russen dan kennis op het vlak van de verspreidingstechnieken van dat spul? Kennis die men dan in Israël mistte.

  Verder viel mij op hoe ze Artsen Zonder Grenzen de voorbije dagen typeerden als een ‘onafhankelijke’ bron. Wie de geschiedenis van deze NGO bekijkt zal zien dat ze op cruciale ogenblikken steeds de kant kozen van door het westen gefinancierde groepen. Schokkend was toen ze als de medische dienst optraden voor Pol Pot en zijn Rode Khmer in Cambodja.

  Pas in 1989 opende AZG een bureel in Phnom Penh. Waar de verantwoordelijke dan in een gesprek met mij een ganse tirade afstak tegen het ook voor hem schandelijk gedrag van zijn bazen. Bazen die bewust de 8 miljoen Cambodjanen lieten creperen. Humanitair? Dat zeggen ze toch.

  Het ging toen zover dat ze journalisten, o.a. Suzy Hendrikx die toen voor de VRT-radio werkte, naar die kampen van de Rode Khmer meenamen en hen al die leugens van Pol Pot verkochten. En slikken dat die journalisten dat deden. Het ging erin als lekkere taart. En dat dan maar de lezers, luisteraars en kijkers wijsmaken.

  Het was de VRT als propagandist voor Pol Pot. Dus dat ze nu kannibalen en koppensnellers steunen wekt dan ook niet de minste verbazing. Het tegendeel, dat zou pas verrassen.

  Het laatste verhaal is nu dat die onderzoekscommissie van de VN bij haar reis naar dat gebied nabij Damascus onder vuur is gekomen. Zoals vaststaat een traditie bij die bendes. Maar je kan er gif opnemen dat ze dat in onze media niet durven zeggen/schrijven. Men zou bij de NAVO eens boos kunnen worden.
  Willy Van Damme

  • We are being Blixed once again!
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   U hebt het vermoedelijk over die tragische figuur van een Hans Blix die in Irak steeds maar nieuwe bewijzen voor zogenaamde massavernietigingswapens moest zoeken.
   De man had beter rechtuit gezegd hoe men hem vanuit Washington voor de zot hield. Dan had hij nog wat respect gekregen. Nu was dat de simpele clown, de nuttige idioot van dienst.

   Op de website van de Mediawerkgroep Syrië staat vandaag bij een artikel over de zaak een foto van beschermingskledij tegen chemische wapens. De foto komt van de Tv-zender Russia Today die hem haalde van de Syriërs.
   Het zat in een filmpje dat men gisteren toonde.

   Het toont een van de vondsten van de Syriërs in Jobar, de voorstad van Damascus waar die chemische wapens zouden gebruikt zijn. Op deze foto ziet men deze kledij met Nederlandstalige en Franstalige opschriften. Vermoedelijk dus materiaal afkomstig van ons leger.
   Wedden dat dit niet in onze media geraakt en dat niemand dat in het parlement zal aankaarten. Zie: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/08/26/let-op-gevonden-nederlandse-voorwerpen-in-syrie/

   Willy Van Damme

  • De media is volledig in handen van de zionisten en die zijn erop uit de wereld in brand te steken, met leugens en bedrog trachten deze onmensen het westen ertoe te bewegen om Syrië te bombarderen .AZG is een joodse organisatie geleid door de jood koechner, ze spelen een zeer dubieuze rol in de “gas aanval”. Er zijn verschillende bronnen op het internet als zou deze in scène zijn gezet, er zijn beelden waarop men overleden slachtoffers bewerkt met injecties. De amerikaanse witte neger en zijn joden willen het onderzoek van de VN niet afwachten… Dat zegt genoeg.

   Sadam Hoesein had indertijd ook chemische wapens wat achteraf grove leugens bleken, miljoenen Irakezen uitgemoord en de joden zijn nu heer en meester van de Iraakse olie voorraden.

   VTM en VRT smerige leugenaars en bedriegers.

   WAAROM ZOU PRESIDENT ASSAD ZIJN EIGEN BEVOLKING MET GIFGAS BESTOKEN????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   Er was reeds lang de dreiging van westerse inmenging indien hij chemische wapens ging gebruiken. De rode lijn van de witte neger…
   WIE PROFITEERD VAN DEZE LAFFE DAAD TEGEN BURGERS???????????????????????????????????????????????????????????Zeker niet President Assad en het vrije Syrische volk.

   De “rebellen” in actie:

   Moordpartijen tegen Christenen zijn dagelijkse kost: Een Christen winkelier wordt gruwelijk gefolterd en vermoord:

   http://www.liveleak.com/view?i=e10_1363117893

   Enkele Christen vrachtwagen chauffeurs worden afgemaakt OMDAT ze niet kunnen antwoorden op de vraag hoeveel keren per week deze smerige moslims met hun gat omhoog moeten bidden:

   http://www.revolutionandprogress.com/2013/08/shocking-video-shows-western-backed.html
   Gilbert
   Antwoord:
   Ik vond de houding van AZG in deze kwestie zacht uitgedrukt ook niet alleen zeer eigenaardig maar ook vanuit medisch en politiek oogpunt niet kunnen.

   Wat gebeurde er. Die rebellen spreken van een gasaanval met eerst tientallen en nadien meer dan 1.300 doden en duizenden gewonden. Onder die rebellen bevinden zich ook bevriend medisch personeel. Dit is het verhaal van de ene zijde van het conflict.

   Twee dagen nadien komt AZG plots met haar verhaal stellende dat ze de eerste versie deels bevestigen en er zeker sprake is van een gasaanval.
   Waarna onze media dit verhaal breed uitsmeren zeggende dat dit de ‘eerste onzafhankelijke bron’ is die een bevestiging geeft voor wat die rebellen eerder stelden.

   Met andere woorden: de beweringen van die jihadisten wint aan kracht dankzij AZG.
   Bij nader toezien echter zien wij dat die officiële verklaringen van AZG niets anders zijn dan een herhaling van de eerdere beweringen door diezelfde jihadisten.
   Met het ene verschil dat AZG hier zegt dat die jihadisten betrouwbaar zijn.

   De NGO doet hier twee zaken, het komt nog eens vooraan in de kranten. Een goede zaak voor de fondsenwerking.
   Tweedes: het levert die jihadisten door de actie van AZG extra steun op voor de verdere oorlog. Raar voor een zich humanitair noemende organisatie.

   Ooit nam AZG de als professor omwille van fraude geschrapte toxicoloog Aubin Heyndrickx mee naar Roemenië. Daar was toen een staatsgreep bezig tegen Ceaucescu.
   Dit terwijl de leiding van AZG perfect wist dat Heyndrickx feitelijk niets kende van toxicologie en daardoor medisch een gevaar was voor de missie.

   Eerder beschreef ik hier al de tien jaar durende steun van AZG voor Pol Pot en de Cambodjaanse Rode Khmer, een der meest gruwelijke terreurbendes die er ooit op aarde liepen.
   Dat is het niveau waarop men hier de kwestie van Syrië aanpakt. Onder de gordel.
   Willy Van Damme

 5. Obama zou zich wel ’s kunnen verschuilen achter een UN resolutie of zelfs achter een NATO-besluit (!!) om een aanval op Syrië toe te laten, ook met inzet van US troepen. Dat zou mogelijks de bliksems van de volkswoede om hem heen leiden. Ook in het geval van Libië werd het US Congress gewoon genegeerd.
  Luister naar de HALLUCINANTE verklaring van Panetta dat de vereiste ‘wettelijke basis voor een aanval’ ( op Syrië) kan geleverd worden door de NATO. En ik die dacht dat de NATO er was om politieke beslissingen uit te voeren! Waar zijn we mee bezig!?
  Vanaf 3’30”

  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Zij met oorlog voeren, wij met het ertegen protesteren.
  Ik vermoed dat al dit oorlogstromgeroffel vooral te maken heeft met de stilaan zeer hachelijke positie van die jihadisten, vooral dan in het zuiden, centrum en het oosten. Uit een verhaal in de Washington Post van dit weekend blijkt dat de VS steeds meer kinderen inzet bij deze oorlog. Een beetje als Hitler eind 1944.
  Mogelijks hoopt men alsnog de zich afspelende militaire ramp te verhinderen om zo de slachtpartijen te laten voortduren. Obama heeft nu eenmaal zijn Nobelprijs voor de Vrede te verdedigen.
  Willy Van Damme

  • Let wel dat bovenstaande video betrekking heeft op de aanval op Libië en niet op Syrië.
   Panetta negeert hier volkomen de Amerikaanse constitutie, waarin duidelijk staat dat de president toestemming van het Amerikaans Congres nodig heeft voor het starten van een oorlog. In plaats daarvan zegt Panetta dat een rechtstreekse order van de VN en/of NAVO voldoende is op Amerikaans/NAVO ingrijpen. Dit past precies binnen het nieuwe kader zoals de NAVO in Lissabon heeft afgesproken na de ondertekening van het “Verdrag van Lissabon”. Daarin werd de NAVO omgevormd van een verdedigende naar een aanvallende organisatie, met mandaat voor “Preemptive Strike”. De naam van de Joint Strike Fighter is dan volgens mij ook niet toevallig gekozen.
   Amerika mag zich trouwens pas in een conflict mengen als Amerika of haar buitenlandse belangen worden aangevallen. Hier zijn een aantal voorbeelden van te noemen:
   – Aanslag op de USS Main wat leidde tot de Spaans-Amerikaanse oorlog (21 April tot 13 Augustus 1898);
   – Het tot zinken brengen van de RMS Lusitania (7 Mei 1915) wat leidde tot de deelname van de VS aan WOI;
   – De Japanse aanval op Pearl Harbor (7 Decemeber 1941) wat leidde tot de deelname van de VS aan WOII;
   – Het 2e incident in de Golf van Tonkin wat leidde tot de Vietnam oorlog (4 augustus 1964);
   – 11 September 2001 wat leidde tot de Oorlog tegen het Terrorisme.

   Dat er aan bovenstaande ‘aanvallen’ op Amerikaanse belangen allemaal een ‘luchtje’ zit behoeft verder geen commentaar.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   De Verenigde Staten is in handen van een kleine groep mensen die doen wat ze willen. de affaire met Edward Snowden toont dit aan. Als de president of de CIA of FBI denkt iemand te moeten vermoorden dan zal men daar ook geen seconde over twijfelen.

   Hetzelfde voor het verklaren van een oorlog, zelfs al is er geen geld dan nog zal men ten strijde trekken. Er is trouwens volgens een zeer recente opiniepeiling ondanks de gigantische professioneel gestuurde propagandacampagne amper 9% van de Amerikanen voor een militaire interventie in Syrië.
   De agressiviteit van de VS kent gewoon geen grenzen. Vraag het anders eens aan de president van Bolivia Evo Morales.
   Men is minstens zo oorlogszuchtig als Nazi-Duitsland.

   En corrupt. Er is maar een land in de wereld waarvan het geweten is dat het de financiers van de president ambassadeur maakt in allerlei landen zoals Nederland en België. Beeld U in dat Rutte of Di Rupo dat zouden doen. Men brak het Binnenhof en de Wetstraat gewoon af. In de VS geen probleem. En dat komt dan hier ’s nachts incognito parken gekend voor hun homoboys bezoeken. Smeerlappen en viespeuken.
   Willy Van Damme

   • “Men is minstens zo oorlogszuchtig als Nazi-Duitsland.”

    Grappig dat je dat schrijft. Wie was de grondlegger van het neo-conservatisme (dit wordt in Amerika ervaren als het neo-fascisme) in Amerika?
    Joop de Jong
    Antwoord:
    De term neoconservatisme is natuurlijk een begrip dat men op veel personen en groepen kan plakken. Een soort modeterm. Ik denk niet dat het een persoon was die aan de basis ligt.
    Het hangt samen met de tijdsgeest toen in 1990 de Sovjetunie viel en de VS dacht over de ganse wereld te kunnen heersen.
    Willy Van Damme

   • “Ik denk niet dat het een persoon was die aan de basis ligt.”

    Willy, ik denk dat je dit stuk even moet lezen, wat afkomstig is van de site van Webster Griffin Tarpley

    “Why would the neocons and their backers react to this situation by fomenting terrorism as a prelude to a coup designed to perpetuate their power? We must recall the central place occupied by emergency rule in the neocon doctrine. The neocon prophet, Leo Strauss, was a protégé of Carl Schmitt, a card-carrying Nazi and the man who designed Article 48, the martial law provision of the Weimar German constitution which allowed Hitler to take power legally. Carl Schmitt procured a Rockefeller scholarship for young Leo Strauss. Schmitt was the lawyer for the right-wing reactionary coup in Prussia in July 1932 which served as the immediate springboard for Hitler’s seizure of power half a year later. Schmitt is associated with the proposition that true sovereignty belongs only to whomever can declare a state of emergency. He also propounded the notion that an oligarchical society cannot survive without a clear enemy image — with the overtone that if there is no real enemy, a synthetic one must be manufactured. The neocon guru Schmitt stands out as a leading theoretician of modern dictatorship.

    Strauss himself taught that under certain circumstances real men “may be forced into a mere negation of the universal and homogeneous state, into a negation not enlightened by any positive goal, into a nihilistic negation.” He went on to elaborate “that nihilistic revolution may be the only action on behalf of man’s humanity, the only great and noble deed that is possible once the universal and homogeneous state has become inevitable … The successful revolt [would take us back to] the primitive horde.” In European thought, nihilism was often equated to anarchist bomb-throwers; the nihilistic revolution was a synonym for fascism and Nazism. Strauss endorsed all this. His nihilistic revolution opens the door to terrorism, war, mayhem, genocide, and much more. He explicitly endorses actions that would take mankind back to the primal horde, that is to say the hunting and gathering society of the old stone age, of the cave men. We must also recall that Strauss’s written doctrine is always more cautious than the oral tradition he transmitted to his direct and indirect disciples, among whom are the neocons now running the US government. (Leo Strauss, On Tyranny [1963], 208-9) The neocon doctrine is explicitly pro-terrorist.”
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Leo Strauss is een belangrijk politiek filosoof geweest maar zeker niet de enige die het neoconservatisme beïnvloedde. Elk land, individu of politieke organisatie die zijn almacht wil vestigen zal dat doen via terreur. Dat is ook de enige methode om almacht te krijgen. Er is hier geen alternatief.

    Zie maar hoe tirannen in het verleden er in slaagden om alleenheerser te worden en te blijven. Zie maar hoe Nederland almacht kreeg in Oost-Indië en België in Congo. Kijk naar Julius Caesar en Gallië en nu de VS.

    Terreur was en is steeds de norm, natuurlijk verpakt onder de noemer vooruitgang, beschaving, vrede, veiligheid, mensenrechten, vrijheid, en ga zo maar door. Allemaal schone schijn om het gezicht te redden.
    Het gebruik van de reden voor die terreur – men spreekt dan natuurlijk van een reddingsactie, vredesmissie, interventie en dergelijke – hangt hier een beetje af van het voorheen via de media gelanceerde modewoord. Vroeger was dat de christelijke beschaving en vooruitgang, nu de mensenrechten. Met dank aan Human Rights Watch en Amnesty International.

    Het neoconservatisme is gewoon de filosofie die het best past bij de situatie waarin de VS op dit ogenblik zit. Er is hier helemaal niets nieuws onder de zon.
    Willy Van Damme

   • @theyknew. “Let wel dat bovenstaande video betrekking heeft op de aanval op Libië en niet op Syrië.”
    De aanleiding tot deze verhoren was inderdaad Libië (en het omzeilen van het US Congress) maar de concrete vraag die Panetta hier beantwoordde betrof wel degelijk ‘het instellen van een no-fly zone in SYRIE. Herbeluister 3’32”
    Walter Baeyens

   • @Walter Baeyens

    Bij mij komt het niet over als een “concrete vraag” maar meer als een voorbeeld. “Stel dat er een no-fly zone boven Syrië moet komen, wie is volgens u daar de leidende factor in?” Panetta is daar heel stellig in en praat over de VN, NATO en in derde instantie het informeren van het congres. Er heeft zich dus kennelijk een wijziging in de Amerikaanse grondwet voorgedaan waar het congres niet van op de hoogte is. Heeft zich in Amerika ook een coup afgespeeld met de “Project of the New American Century”?
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Ik denk dat het al decennia een traditie in de VS is om bij een oorlog het parlement voor voldongen feiten te plaatsen. En nochtans is dit een best manipuleerbaar onderdeel van wat de macht zou moeten zijn.

    Maar blijkbaar is men in het Witte Huis zelfs bang van de minste vorm van dissidentie en dus laat men hen in het ongewisse en stuurt men ze dan maar met een pak leugens huiswaarts.
    Verder is, zoal ik hier al stelde, dit project voor een nieuwe Amerikaanse eeuw niet nieuw maar gewoon een voortzetting van het imperiale Amerikaanse beleid ontwikkeld tijdens W.O.II.
    Willy Van Damme

  • Willy, ik lees regelmatig je blog en kan er eigenlijk weinig slechts van zeggen. Het is een zegen dat er toch iemand in dit droeve land zijn pen durft richten tegen het zio-amerikaans oorlogje stoken. Keer op keer herhaalt de geschiedenis zich, de oorlogs- ,
   olie-, farma- ,en bankindustrie wrijft zich in hun pollen want hun pionnen in washington krijgen het steeds voor mekaar door black-ops, mediamanipulatie, en angstpsychoses een vijand te creëren die er niet is. En die moet en zal vernietigd worden in het belang van de ‘democratie’ en ‘gelijkheid’ die in ‘die terror-staat’ moet geïntroduceerd worden. Het is het constant stoken van ‘revoluties’ om dan de verscheurde landen te plunderen, de bevolking te verdelen en er hun banksysteem op los te laten. Vervolgens hun eigen firma’s het verwoeste land te laten opbouwen om er dan extreem hoge ‘reparatiekosten’ voor te eisen, waardoor de ‘bevrijde’ bevolking opgestapeld wordt met torenhoge leningen (en interesten) en andere schulden die ze netjes aan banken dienen te betalen. Het fijne weet ik er ook niet van maar als je de boeken van oa Deanna Spingola of Germar Rudolf leest; of even de sites http://justice4germans.com/ of http://www.youtube.com/user/truthwillout1003 bezoekt, dan krijg je toch een ander beeld dan hetgeen we steeds door de zio-media en het zio-onderwijs krijgen ingepompt. In mijn ogen was het niet Hitler die de oorlogsstoker was, hij wilde zijn land behoeden voor oa het oprukkende bolsjevisme (dat al voor massa’s slachtoffers had gezorgd) en het westen dat het land uit jaloezie wou vernietigen (lees oa ‘Germany must perish’). Het lijkt misschien wat extreem, en je denkt ‘waar komt die nu mee af’. Maar sinds er in 2001 door een paar ‘moslimextremisten’ een paar torens zijn ‘neergehaald’ en er daardoor meer dan een honderdduizenden onschuldige Irakezen zijn vermoord, hecht ik echt geen waarde meer aan wat er ons door de jewish mainstream media wordt ingepompt. Het probleem is natuurlijk dat wij allemaal maar enkelingen zijn, die nooit een vuist (hebben) kunnen maken tegen het immer oprukkende georganiseerde kwaad. Ik hoop dat er meer mensen wakker worden. Zonnige groeten uit de kempen, Jan
   Jan Swinnen
   Antwoord:
   Goed dat je kritisch bent en niet zomaar alle leugens slikt die je ze via de media opsolferen.

   Wat je echter over Hitler zegt is er echter wel helemaal over. Lees het recent verhaal in Knack hoe Hitler en zijn bende op enkele maanden tijd met uiterst bruut geweld iedere Duitse oppositie uitschakelden.

   Hitler en zijn kornuiten die hem achter de schermen steunden en aan de macht brachten wilden gewoon weerwraak op Frankrijk en Groot-Brittannië en Duitsland alleenheerser maken over Europa. Daarbij gebruikten ze methodes die nu wel te vergelijken zijn met wat de VS in bvb. Irak deed.

   Wel was het werk van de VS daar stukken verfijnder. Ze wilden het niet blijvend bezetten, dat is de stijl van de VS niet, neen, ze wilden het voor lang vernield achterlaten en voor decennia schatplichtig maken aan Washington. Het heet neokolonialisme.
   Willy Van Damme

  • Wat me echt koud maakt is dat de VS in Syrie honderden onschuldige kinderen opoffert voor zijn imperialistische politiek (zoals nu bij die geplande gasaanval). In Irak waren het zelfs honderdduizenden.
   Held Opantofolis
   Antwoord:
   PR-bureaus die oorlogen plannen en begeleiden zullen je allen zonder uitzondering zeggen dat het gebruik van kinderen in dergelijke zaken zeer belangrijk is. Wie kan weerstaan aan schreiende kinderen? Vandaar dat we met die vermeende gasaanval nog maar eens een schotel dode kinderen kregen opgediend.
   Enige vorm van moraliteit is die PR-bureaus ook totaal vreemd. Wie daarvoor gaat werken kon evengoed op wacht hebben gestaan in Auschwitz.
   Willy Van Damme

 6. Ik ontdekte uw puike weblog via “Mediawerkgroep Syrie”, waarvan ik dagelijks e-mails ontvang. In het artikel https://willyvandamme.wordpress.com/2013/08/17/een-stok-om-de-hond-te-slaansyri-en-de-chemische-wapens/ trof me de namen Soros, Freedom House en Open Society.
  Een beetje goochelen met deze namen bracht me verder op Buffett, Kissinger, Rockefeller stichting en NWO. Om nu ter zake te komen: wat denkt u van volgend citaat ? “Even the horrid war in the Balkans at this very moment (het boek dateert uit die tijd) is funded by the freemasons”. Het gaat dan over de NWO, het IMF, de Wereldbank, de EU, de VN, ‘the network of banks that are run by the freemasons and a string of other societies about whom the vast majority of people know near to nothing’ de eenheidsmunt e.d. Te noteren dat het boek geschreven is in ‘tempore non suspecto’. Bron: Get us out of here door Nicky Eltz (zie http://medjugorje.org/ccart/books/the-church/-get-us-out-of-here-.html)
  Help Oppantofolis
  Antwoord:
  De naam van Nicky Eltz die je hier geeft is mij onbekend. Wel moet je oppassen met te schrijven over ‘de freemasons’. Dat is op wereldschaal een zeer heterogeen clubje met duizend en een kamers. Iets als de islam, de christenen en de boeddhisten.
  Ronald Reagan was er een en er zijn massa’s vrijmetselaars wier denken en doen haaks staat op wat die clown deed. Vrijmetselaars zijn per land en per clubje georganiseerd en zelfs daarbinnen zijn er tegengestelde visies.

  De wereld staat gewoon grotendeels onder controle van vermoedelijk een duizendtal mensen die continu pogen hun wil aan anderen op te dringen om zich zo nog meer te verrijken. Wel wisselt die groep ook constant van samenstelling. En veelal vechten ze ook onderling een oorlog uit.
  Willy Van Damme

  • Ik denk dat een overlap van Freemasons (Scottish Rite 33rd Degree), het Rothschild-kartel (JP Morgan, Rockefeller, De Beers..), Vaticaan +Maffia en de alliantie tussen het joodse kapitaal en de Rode joodse Maffiya het bedoelde clubje al aardig definieert.
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Zolang we maar oppassen en alles op een hoopje gooien is er geen bezwaar. Maar nu is Obama bij dat select clubje, binnen vier jaar is hij er bijna zeker weg.
   Willy Van Damme

 7. http://topinfopost.com/2013/08/26/saudis-offer-russia-secret-oil-deal-if-it-drops-syria
  Jan
  Antwoord:
  Prins Bandar Bin Sultan, topman van de Saoedische veiligheidsdienst, dacht met wat geld de Russen te kunnen omkopen en moest dat dan zo nodig nog eens aan de grote klok hangen. Duidelijk een simpele van geest en hondsbrutaal.

  De man ook die tijdens het regime van Margaret Thatcher 1 miljard dollar smeergeld kreeg om allerlei Britse oorlogsrommel te kopen voor zijn land. De man ook die vele jaren lang ambassadeur was in de VS waarbij een van zijn echtgenotes enkele van de vliegtuigkapers van 11 september 2001 financierde. En de man van nog heel veel meer.
  Als er geen dollars aan zijn handen kleven dan is het bloed.
  Willy Van Damme

 8. Willy
  Je schrijft: “Ondertussen echter gaan Belgische wapens met de goedkeuring van Bart De Wever zonder enig probleem richting die jihadisten. Hoe? Simpel, er is geen wapenembargo tegen Turkije, Qatar en Saoedi Arabië en dus kan FN en anderen volop blijven leveren aan die landen.”
  Dit is m.i. een kleine uitschuiver. Zoals je zelf weet werd de wapenexport, dankzij het Nepal debacle, geregionaliseerd. Sinds 2003 valt de export van FN schiettuig onder de verantwoordelijkheid van de Waalse gewestregering (en mocht het gaan om surplus van het Belgisch leger dan is de federale overheid verantwoordelijk). Je referentie naar Bart De Wever ontgaat mij dus…
  Peter Dansaert
  Antwoord:
  Over FN heeft De Wever inderdaad niets te zeggen. Wel over sommige ‘anderen’. Daarom ook dat ik bewust ‘FN en anderen’ schreef. Maar onze Vlaamse pantserwagens rijden nu toch rondjes (of deden dat) in Bahrein op zoek naar tegenstanders van de absolute dictatuur van de familie al Khalifa. De Wever zweeg toen ook.
  Willy Van Damme

  • De wever ( zwever) is een zakkenwasser gelijk al de rest.
   Toen ik nog werkte heb ik eens een weddingschap voor een bak duvel afgesloten…
   Bij een van de vorige verziekingen gingen al mijn collega’s voor de slimste mens??? stemmen. Ik heb altijd gezegd: Die prul werd gelanceerd door de vrt, cafébaas stevaert ook…Die gaat er niks van bakken.
   Ik zei toen wedden voor een bak duvel dat de zwever ooit burgemeester gaat worden van Antwerpen en helemaal niks gaat doen voor de bevolking. En inderdaad hij heeft enkel een jaar de showman gespeeld, dat jaar “zonder” regering konden “ze” hun goesting doen.
   Toen kwam David Cameron (alweer ene ) naar Europa en echt waar, onzen bart werd effekes in “audiëntie” ontvangen door deze massa moordenaar, officieel gingen ze effekes tètè a tète praten over de herdenking van de eerste wereldoorlog… . Wat die Engelsman werkelijk allemaal tegen onzen bart heeft gezegd zullen we nooit weten.
   Maar enige dagen later gooide onzen bart de Vlaamse handdoek in de ring,
   Zijn kompaan De Ferme kreeg een Europese job ergens dicht bij de hoerenbuurt in Parijs…
   Gilbert
   Antwoord:
   Het gesprek tussen De Wever en Cameron ging over steun zoeken bij Rupert Murdoch, Antwerpse handjes en worstenbrood.
   En Yves De Ferme zou recent zijn opgemerkt toen hij aan het twitteren was vlakbij de Moulin Rouge.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s