Voetbalmatch op de Grote Markt

Na het onverhoopte grote succes van het evenement rond de door de Belgische Rode Duivels gewonnen voetbalmatch tegen Servië van 7 juni, organiseert het Feestcomité voor Dendermonde-Centrum een tweede voetbalfeest op de Dendermondse Grote Markt.

Ditmaal betreft het de kwalificatiematch voor de wereldbeker voetbal tegen Schotland op vrijdagavond 6 september. Opnieuw zal de match er op een groot scherm kunnen gevolgd worden. Met daarbij ook wat randanimatie.

Het evenement van 7 juni bleek een reuzengrote voltreffer met duizenden toeschouwers en fans die luidkeels en vol enthousiasme hun helden toeschreeuwden. De match werd ook door de Belgen gewonnen en maakte een directe kwalificatie voor de wereldbeker in Brazilië van volgend jaar een meer dan haalbare kaart.

Het Dendermondse gebeuren haalde trouwens die dag ook het TV-journaal van de VRT. En een deel van de opbrengst van dit voetbalfeest die avond ging ook naar een lokaal goed doel en dat was de voetbalploeg van Blijdorp, een instelling voor mindervaliden.

Rein Macharis van het inrichtend feestcomité: “Ook ditmaal zal dat zo zijn maar we zijn nog aan het kiezen uit een aantal kandidaten. Wie juist weten we dus op dit ogenblik nog echt niet.”

Dit feest komt al een week na de erg populaire reuzenommegang Katuit van donderdag 29 augustus en vijf dagen na de eveneens veel volk lokkende traditionele Bloemencorso van zondag 1 September  in Sint-Gillis. Dendermonde blijft dus nog eventjes verder feest vieren.

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Voetbalmatch op de Grote Markt

 1. Beste Willy,

  De avondactiviteiten georganiseerd in Dendermonde zijn heel fijn maar bijna allemaal alleen bestemd voor mensen zonder beperking.

  Mensen met een beperking zoals rolstoelgebruikers, slechtzienden, ander mensen die begeleiding nodig hebben ( syndroom van Down bijvoorbeeld) zijn defacto uitgesloten omdat de stedelijke liftbus alleen rijdt van maandag tot en met vrijdag, niet in de weekends; daarenboven moet de liftbus terug op zijn stelplaats zijn om 17.00 uur.

  Ferdy De Wolf
  Antwoord:
  Dat is uiteraard sterk te betreuren en iets voor de sociale organisaties om actie rond te ondernemen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s