Robert Fisk in Humo

Robert Fisk is een der beste correspondenten over het Midden-Oosten maar de man is ook het evangelie niet. Als hij in het interview: ‘De wijze uit het Midden-Oosten’ in Humo van 13 augustus stelt: “Amerika is bijna machteloos geworden in het Midden Oosten”, slaat hij de bal er wel heel ver naast.

Wie die “Arabische lente” analyseert kan alleen maar overal de vingerafdrukken zien van de VS, of direct of via Israël, Saoedi Arabië en Qatar. Het is gewoon de lokale variant van de kleurenrevoluties in o.m. Georgië.

En dat de VS overal en met succes hun wil opdringen moet men anders eens gaan vragen in Iran. En een goed analist zal je kunnen zeggen dat het de VS is die vooral via Turkije en de Golfstaten de leiding heeft over de vernieling van Syrië. Ze hebben die oorlog gewoon uitbesteed.

Verder stelt Uw medewerker: “Toen bleek dat het Syrische regeringsleger chemische wapens had gebruikt.” Buiten een verklaring van een der oorlogvoerende partijen (de rebellen, Frankrijk, etc..) is er niets die dit staaft.

Je kan dat onmogelijk bewezen noemen zoals hij hier stelt. Het toont het gebrek aan journalistiek professionalisme van de betrokken interviewer.

Willy Van Damme

Brief naar aanleiding van het interview van Tim Van Steendam met Robert Fisk in Humo 3806 van 13 augustus 2013. Qua berichtgeving over het conflict in Syrië scoort Humo veruit het slechtst van onze nationale media. Het is bijwijzen zelfs ridicuul te noemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s