Feesten voor het goede doel

Al wat jaren is het Dendermondse maatjesfestival van Club 51 aan het uitgroeien tot een groot succes. Het wil de eerste maatjes aan het publiek presenteren en wenst dit te combineren met een stevige actie voor het goede doel. En dit lijkt te lukken.

Maatjesfestival Club 51 - Dendermonde - Hangar 53 - 18 juni 2013

Er was heel veel volk ingeschreven zodat men dringend op zoek moest naar drie extra tenten om het volk te kunnen ontvangen.

Zo daagden gisteren eventjes 1400 mensen op – waarvan 600 met een VIP-kaart – om te komen proeven van die eerste maatjes en zo mee hun duit in het zakje te doen voor dat caritatieve deel van de avond.

Het mooi gerestaureerde bedrijfsterrein van het vroegere De Bruyne/Unilever/Jacky in Baasrode waren dan ook meer dan goed gevuld met als naar gewoonte veel maatjes en nog meer drank. In totaal naar de organisatoren stelden liet men gisteren 5000 maatjes aanrukken.

Domino

De groep Domino die vooral vocaal sterk bleek zorgde met hun goed in het oor liggende muziekjes voor de nodige ambiance.

Die waren, aldus nog steeds de mensen van Club 51, echt in primeur geleverd door de lokale invoerder Neptunus. “Pas morgen zal je de verse maatjes in de warenhuizen vinden”, stelde men er met een zekere fierheid. En voor wie geen maatjes lustte was er natuurlijk Dendermonds kopvlees met brood en mosterd.

Maatjesfestival Club 51 - Dendermonde - Hangar 53 - 18 juni 2013

Iedereen bleek die avond zo te zien goed gemutst. Het weer liet zich dan ook van haar beste kant zien.

En met muziek van o.a. de groep Domino was de ambiance verzekerd. Het maatjesfestival is in Dendermonde dan ook uitgegroeid tot ’The place to be’. De Dendermondse versie van ‘Place m’as tu vu’.

Het is als het ware de avond waar men moet zijn wil men in het Dendermondse gezien en gekend zijn. Er wordt traditioneel dan ook nogal wat geld ingezameld voor dat goede doel. En daar is het bij de leden van Club 51 toch mee om te doen.

Maatjesfestival Club 51 - Dendermonde - Hangar 53 - 18 juni 2013

En dat er nogal stevig gedronken werd bewijst wel deze tafel.

En dat sociaal doel was dit jaar als vorig jaar terug Blijdorp, de lokale instelling voor mindervaliden, en de Tondeldoos. Dit is een vrijwilligersorganisatie speciaal gericht naar kinderen uit arme gezinnen die deze op allerlei wijzen hulp verleent bij hun studies, o.a. financieel maar ook door voor hen vakanties te organiseren.

Maatjesfestival Club 51 - Dendermonde - Hangar 53 - 18 juni 2013

De Tondeldoos kon huiswaarts keren met een mooie gift van 6000 euro. En daar de verantwoordelijke van Blijdorp zelf had moeten verstek laten gaan diende Patrick Meulebroek, OCMW-voorzitter, dan maar onverwacht in te springen. Hij kreeg 4000 euro cadeau.

Zo kreeg De Tondeldoos dit jaar een cheque van 6000 euro en Blijdorp een van 4000 euro. Het is al de zoveelste gift voor de Tondeldoos en komt na o.m. die van de Dendermondse Rugbyclub en het Dendermondse Koninklijk Atheneum. Een waardering voor het vele werk die ze in alle stilte verrichten.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s