Tien jaar Joost de cafébaas

Gisteren werd in De Grind, de feestzaal van de Grembergse Vrije Lagere en Kleuterschool het tienjarig bestaan gevierd van Joost Dierickx als cafébaas van het Theatercafé in Dendermonde.

Het werd een leuk feest met een goeie 200 gasten die op zijn uitnodiging waren ingegaan. Daarbij uiteraard nogal wat stamgasten, de habitués van zijn kroeg, die tot uren in de nacht verder mee vierden.

Maar ook de de mensen van de verenigingen waar hij al jaren in actief is of was of waarmee hij op een of andere wijze verbonden is gaven act de présence en vierden uiteraard goed mee.

Zo waren er natuurlijk de mensen van volkskunstgroep Reynout en het deels ermee verbonden marionettentheater Kalle Step, ooit gestart door wijlen zijn vader Gust, een in de stad historisch figuur.

IMG_6623

Aan ambiance was er zaterdagavond geen gebrek in feestzaal De Grind.

Ook de mensen van de theatergroep Gustaaf en muziekmakers Sjoekroedt waren er natuurlijk te zien. Het Theatercafé is hun plek waar zij wel eens optreden. Ook een aantal mensen van M’Eire Morough waren zoals te verwachten aanwezig. Hij is er steevast een van de vrijwilligers.

Het theatercafé is in die jaren uitgegroeid tot een der succesvolste cafés in het stadscentrum, met een erg gevarieerd publiek van oud tot jong. Wel veelal met een culturele interesse.

Het is in zekere zin de opvolger van café Het Belfort toen dat nog uitgebaat werd door Luc Van den Bossche, een andere merkwaardige kastelein. Alleen is het café qua inrichting anders en is de sfeer daarom ietwat verschillend.

Het is ook populair bij nogal wat lokale politici. Raadsleden van het OCMW en de gemeente kun je er na het vergaderen steevast aantreffen. Natuurlijk is het eerst en vooral een annex van het Cultureel Centrum Belgica.

Joost Dierickx

De immer goedgemutste Joost Dierickx had op zijn feestavond veel leut. Zo hoort dat.

Wat betekent dat het instaat voor de catering van de vernissages van tentoonstellingen en recepties van het cultureel centrum. Het Theatercafé is ook steevast partner in de door sp.a al wat jaren georganiseerde succesvolle kroegentocht op de vooravond van 1 mei.

Joost Dierickx: “Ik was bedrijfsleider bij enkele bedrijven maar wou feitelijk mijn eigen baas zijn. Ik had door mijn activiteiten bij allerlei verenigingen ook wat affiniteit met de horeca en dus was de beslissing om het Theatercafé over te nemen een feitelijk logische zaak. Het is bovendien niet alleen zomaar cafébaas spelen, er komt via het werk voor CC Belgica veel anders bij kijken.”

Joost Dierickx

Naast feesten zorgde hij ook voor de nodige hapjes, hier hete honden, ofte hot dogs.

Wel heeft hij zijn activiteiten voor Reynout moeten afbouwen. Wat blijft is Kalleke Step dat hij mee hielp aan een tweede jeugd en succesvol mag genoemd worden. Verder blijft hij meewerken aan M’Eire Morough, het Dendermondse folkfestival. “Zij mogen al mijn materiaal zoals tapkranen, togen en koelkasten gratis gebruiken en ik help ook mee. Dat blijft”, aldus nog Joost Dierickx.

En het feest…. Dat was met veel drank en eten en een rockgroep met daarnaast nog een DJ een al even groot succes als het Theatercafé.

Willy Van Damme 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s