Met Excuses

Lezers hier en vooral mensen die reageerden vroegen zich vermoedelijk af waarom het hier meer dan een week muisstil was en hun reactie de voorbij week niet werd geplaatst. De reden was simpelweg een 8 dagen reis doorheen Andalusië met bezoeken aan de prachtsteden Sevilla en Granada.

Het land van de Iberiërs, Carthagenen, Feniciërs, Grieken, Romeinen, Joden, Moslims en katholieken, Visigoten, Moren en Berbers, Réconquistadores, Conquistadores en sinds de globalisering van Japanse….. flamencodansers.

Japanse flamencodansers op de Plaza Nueva in Sevilla - 18 mei 2013

Een Japanse gitarist, twee Japanse flamencodansers – de dame met haar zwarte rok verschuilt zich hier achter haar danspartner – en een boordevol emotie zingende Japanse zangeres. En dit aangevuld met een vermoedelijk Spaanse gitarist. Of hoe twee op dit vlak totaal tegengestelde culturen hier vlot in gesprek raken. Het was een boeiend en succesvol straatoptreden dat bij Spanjaarden en toeristen op veel bijval kon rekenen. Hier op de Plaza Nueva van Sevilla. 

Van een multiculturele wereld gesproken. De intussen binnengekomen reacties worden zo snel mogelijk geplaatst. Met de nodige excuses.

Willy Van Damme

Advertenties

6 thoughts on “Met Excuses

 1. Beste Willy,

  Ik hoop dat je 8 onvergetelijke verdiende dagen in Andalusië hebt gehad en je hoofd even ‘leeg’ hebt kunnen maken van de dagelijkse beslommeringen in de Lage Landen en daar buiten?

  Ik wil je even opmerkzaam maken op een opmerkelijk bericht op Veterans Today.
  Het schijnt dat op 2 mei om 2:30 uur in de nacht, een Israëlische duikboot van de Dolphin klasse door de Syrische Marine is getorpedeerd en dat dat de reden is geweest van de Israëlische (vergeldings) aanval op Damascus. Bevestiging in het artikel is nog niet voorhanden, maar Gordon Duff heeft het inmiddels bevestigd.

  http://www.veteranstoday.com/2013/05/25/did-syria-sink-an-israeli-submarine/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Dat een Israëlische duikboot in 1968 tot zinken werd gebracht lijkt zeker. Het was mij totaal onbekend. Wie het deed is nog onduidelijk maar men kan uiteraard niet uitsluiten dat de VS hier weerwraak nam voor de zaak met de US Liberty een jaar voordien.

  Verder lijkt mij dit nieuwe verhaal natuurlijk best mogelijk. Men gaat het ons zeker niet vertellen. Maar ik zie geen betrouwbare bronnen voor dit verhaal en dus blijft ik met veel twijfels zitten. Iedereen kan van alles beweren.

  Wat echter te zot voor woorden lijkt is het verhaal van die nucleaire Israëlische bom op Damascus als weerwraak. Damascus ligt vlakbij Israël, Libanon en Jordanië en dan kan dit niet geheim blijven.
  Het is ook voor Israël levensgevaarlijk. Het Israëlische drinkwater dat voor een groot deel van de Jordaan komt wordt dan giftig.

  Neen, Veterans Today maakte zich hier volgens mij belachelijk. Spijtig.
  De Israëlische aanval was naar mijn vermoeden een daad van frustratie omdat het zionistische plan voor Syrië in duigen aan het vallen is. Een laatste vergeefse poging om de zaak te redden.
  Willy Van Damme

 2. Bundes Nachrichten Dienst verwacht tegen het einde van 2013 de overwinning van het Syrische Nationale Leger!

  http://www.voltairenet.org/article178621.html
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Het is een observatie die ik en anderen ook al een tijd maakten. Ik heb met mijn gebrekkige kennis van het Duits het originele artikel pogen te lezen.
  Blijkbaar stelt die Duitse veiligheidsdienst dat het aantal deserties in het leger sterk is afgenomen en het nu terug op volledige sterkte is, ook qua materieel.

  Wel spreekt dit bericht alleen over de algehele verovering door de regering van, het zuiden van het land met Homs, Damascus en Daraa tegen eind dit jaar. Over het Koerdische deel is men niet zeker. En over Aleppo spreekt men niet.

  Vandaag heeft Reuters het trouwens ook over een niet te vermijden algehele nederlaag voor de rebellen. Zeker als, zoals ze schrijven, het stadje al Qusair valt. Iets wat zelfs een kwestie van uren kan zijn.

  Wel is het een verhaal welke men vanuit de BND spionagedienst liet uitlekken. Waarom? Reden waarom het dus oppassen geblazen is. De dag dat een spionagedienst de waarheid vertelt eet ik mijn hoed op.
  Willy Van Damme

 3. En jij laat ons hier maar in grote onzekerheid achter……
  Het is je van harte gegund, Willy !
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Het was gewoon prachtig en een perfecte vakantie, behoudens dat klein beetje regen. En ik geniet nog steeds van de paar cd’s met lokale hedendaagse en middeleeuwse muziek die ik er kocht. Hmmmmm.
  Willy Van Damme

 4. Welkom terug!
  Michel Van Dijk
  Antwoord:
  Bedankt en ik begin stilaan de achterstand in te halen. Want dat is natuurlijk het gevolg, de wereld draait verder en men blijft staan. En dan is het even hardlopen geblazen om terug bij te benen. Maar het komt in orde.
  Willy Van Damme

 5. We werden al ongerust dat er iets onaangenaams was gebeurd. Gelukkig was het iets aangenaams. Vriendelijke groeten.
  Wim Vlaminckx
  Antwoord:
  Het was een passionele onderdompeling in het leven van die steden. Boeiend hoe zo diverse culturen met elkaar in conflict – in de positieve zin – komen en zo veel aan elkaar gaven. Hoe de katholieke koningen van Spanje veel overnamen van de Moorse heersers bijvoorbeeld. En wie luistert naar de flamenco hoort in de verte religieuze liederen uit de periode van de emirs samen dan met het vuur van de zigeuners en de passies van de huidige Spanjaarden.

  In middens als die van het Vlaams Belang doet mens soms smalend en zelfs vijandig over multiculturaliteit, Granada en Sevilla bewijzen dat dit al duizenden jaren een feit is. De Arabieren haalden uiteindelijk ook veel van hun kennis van bij de Grieken en Romeinen en vanuit Indië en China. En hun religie was een copy/paste van het judaïsme en het christendom. En zo werkt de wereld nu eenmaal. We leren continu van elkaar.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s