China komt naar Dendermonde

Al decennia zien wij een toenemende Chinese invloed in onze westerse maatschappij. Het begon met Chinese restaurants die nu in elk dorp de naam waardig te vinden zijn. Ook kung fu, officieel wushu, Chinese krijgskunsten zijn sinds de films van de Shaw Brothers uit Hong Kong en vooral Bruce Lee populair geworden. En die krijgskunst komt nu deze zondag in al haar glorie naar Dendermonde.

De sympathieke Patrick Van Campenhout – een uit Brussel komende inwijkeling – de voorzitter van het Vlaams Wushu instituut in Dendermonde organiseert met zijn club komende zondag 28 april haar tweede Open Flanders Wushu Cup in de stedelijke sporthal aan de Van Langenhovestraat in Sint-Gillis-Dendermonde.

Amin Janmohammadi - 2

Amin Janmohammadi ontpopte zich op minder dan een jaar tot een kampioen en zorgt ook al mee voor de opleiding van de jeugd.

De eerste keer organiseerde men zo’n tornooi in 2007 en dat werd een relatief succes. Ditmaal echter wil men een trap hoger klimmen en een programma presenteren dat op Europees vlak bij de top behoort.

De club heeft sinds bijna een jaar met de 19-jarige Afghaanse vluchteling Amin Janmohammadi ook een absolute kampioen in spe, en dan is het logisch dat de hierover fiere club diens capaciteiten aan een groter publiek wil tonen, zeker in de thuisbasis.

Zo haalde hij vorig jaar op de Open Franse kampioenschappen een bronzen medaille en vorige maand in Nederland al twee zilveren medailles. Wat betekent dat goud op termijn moet lonken.

De club heeft daarbij de steun van het stadsbestuur, de provincie Oost-Vlaanderen en het BOIC, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Naast dan een pak private sponsors.

Bij het Vlaams Wushu Instituut is men er zo te zien gerust in dat het evenement een succes wordt. Van Campenhout: “We hebben in totaal een 250 inschrijvingen waarvan ongeveer de helft jongeren zijn. We kunnen stellen dat het niveau zeker dat van de gelijkaardige tornooien in Frankrijk en Nederland zal bereiken met een grote internationale présence.”

Voor Van Campenhout heeft dat groeiend succes verder zeker te maken met de groeiende wereldwijde populariteit van de sport. De Open Flanders Wushu Cup telt ook als Belgisch kampioenschap, en dit voor zowel de jeugd als de volwassenen.

Amin Janmohammadi & Patrick Van Campenhout

Amin Janmohammadi zal zeker een der attracties zijn op de Open Flanders Wushu Cup. Met vele hooggespannen verwachtingen.

Speciale gast van het tornooi is onze vroegere judoka Ilse Heylen die dit officieel zal openen. Patrick Van Campenhout: “Met deze wedstrijd willen we Dendermonde ook beter op de kaart zetten en als sportstad verder mee helpen uitbouwen.”

Daarbij bracht hij ook de dringende noodzaak ten berde van een betere hotelaccommodatie. “Sporters moeten nu als ze naar hier komen overnachten in Aalst, Sint-Niklaas of Brussel en Gent. En daar zou toch wat moeten aan gedaan worden”, aldus nog Patrick Van Campenhout.

Het Vlaams Wushu Instituut uit Dendermonde is een van de grotere Belgische clubs in haar soort en telt op dit ogenblik een 150 leden. Een ledenaantal dat ook al een tijd stijgende is.

En met Amin Janmohammadi hebben de jongeren van de club ook een extra leraar en een voorbeeld om naar op te kijken. Het maakt de club ook direct aantrekkelijker voor nieuwkomers die aangetrokken worden door kwaliteit en succes.

Vlaams Wushu Instituut

Het Vlaams Wushu Instituut kan rekenen op een 50-tal medewerkers voor dit sportevenement.

Wel behoeft de club nog veel materiaal en zoekt men daarom sponsors. Nieuwe speciaal voor de sport in China gemaakte matten komen er wel aan. Het betreft 20 stuks die ieder 46 kilogram wegen, 920 kilogram in totaal. Goed voor een 10.000 euro. Maar kwaliteitsvolle matten zijn nu eenmaal essentieel.

Het tornooi start al om 9 uur ‘s morgens met het jeugdkampioenschap. De start van de feitelijke Open Flanders Wushu Cup is voorzien om 13 uur. Met de medaille-uitreiking voorzien om 17u30.

Het evenement grijpt plaats in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde, Van Langenhovestraat 203a. Verdere informatie is te vinden op www.openflanderswushucup.be

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s