Liberalen doen het weer

Je denkt dat het niet mogelijk is maar toch doen ze het weer die liberalen. Het lijken wel geboren ruziemakers. Na de zaak rond het ACW waarbij beide liberale partijen de regering ondermijnden is het vandaag alleen de MR die denkt opnieuw  te moeten stoken. Van collegialiteit gesproken. Het lijkt of Didier Reynders & Co daar nog nooit van gehoord hebben. Hypocrisie daarentegen…

Herrieschoppers

Zo halen de Franstalige liberalen Alain Destexhe en Denis Ducarme, toch geen onbelangrijke figuren binnen de MR, gisteren en vandaag hard uit naar vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) omdat ze volgens hen niets doet tegen die radicale moslims die naar Syrië trekken.

Alsof Didier Reynders als minister van Buitenlandse Zaken hier in zijn functie al ooit een vinger heeft uitgestoken om te waarschuwen. Alsof al een lid van de MR in het parlement aan de alarmbel heeft getrokken.

Didier Reynders

Didier Reynders blijkt nog maar eens een ruziemaker te zijn, een man die het woord collegialiteit niet kent en voor wie regeerakkoorden vodjes papier zijn. Na Steve Vanackere nu een aanval op die andere vicepremier Joëlle Milquet. Wat een niveau!

Integendeel, Guy Verhofstadt, toch voorzitter van de liberale fractie in het Europees parlement waartoe ook de MR behoort, roept gestaag op om die jihadisten van wapens te voorzien. Heeft Reynders of iemand anders van die partij daar al vraagtekens bijgezet? Nooit.

Bij drugshandelaars

En het is helemaal te grof als we weten dat Didier Reynders tijdens zijn officieel bezoek op 14 december 2012 aan Saoedi Arabië publiek een onderhoud had met de prinsen Saud en Nayef bin Sultan al Shalaan, tweelingen, over Syrië. Beide heren hadden, zegde Reynders, goede relaties met die rebellen. Met andere woorden: ze financierden deze salafistische bendes. 

Beide prinsen waren echter vooral gekend wegens hun betrokkenheid bij een gigantische cocaïnesmokkel. Nayef investeerde officieel in de Colombiaanse olienijverheid, maar dat bleek op 16 mei 1999 gewoon een middel te zijn om ongezien drugs te smokkelen.

Die dag landde op de Parijse luchthaven van Le Bourget een Boeing 727 van de Saoedische luchtvaartmaatschappij Skyways International, eigendom van het koninklijk hof, komende van Caracas in Venezuela met aan boord 14 Saoedische prinsen en prinsessen en ook Doris Mangeri Salazar, de minnares van Nayef.

2 ton zuivere cocaïne

Daarnaast bevatte het vliegtuig ook pakken zogenaamde diplomatieke vracht met daarbij twee ton zuivere Colombiaanse cocaïne. Daarbij was het duidelijk dat die vlucht de bescherming genoot van Saoedi Arabië zelf.

Nayef bin Sultan al Shalaan en minister Didier Reynders

Didier Reynders op de koffie bij de Saoedische prins Nayef, hypocriet, notoir drugshandelaar, crimineel en financier van die Syrische rebellen, de vrienden van Guy Verhofstadt. Over wat ging het gesprek: drugs of Syrië of beiden?

Het gezelschap vertrok richting Parijs maar de cocaïne werd naar een privéadres gebracht voor verdere distributie in Frankrijk en elders in Europa. Het werd echter later ontdekt door de drugsectie van de Parijse Quai des Orfèvres.

En dan ontstond er een ware oorlog tussen de Parijse politie en de Amerikaanse Drugs Enforcement Administration (DEA). Terwijl men in Parijs in alle stilte wachtte op de terugkeer naar Frankrijk van deze veel reizende Saoedische ‘diplomaat’, liet de DEA het verhaal lekken door hem publiek in staat van beschuldiging te stellen.

Dossier verdween

Doris Mangeri Salazar, die vermoedelijk bemiddelde in de contracten in Colombia, woonde immers officieel in Florida. Waarna echter het dossier bij de DEA van Nayef verdween. De minnares kreeg in de VS een goeie 24 jaar celstraf maar Nayef nog geen dag. Zijn zaak kwam nooit voor de rechtbank.

Ook in Frankrijk gebeurde er feitelijk weinig. Nayef kwam samen met de vorige koning Fahd in 2002 nog naar Europa maar een arrestatie bleef uit. Hij kreeg wel bij verstek op 10 mei 2007 tien jaar celstraf aangemeten. Maar geen probleem want er is geen uitleveringsverdrag tussen Parijs en Riaad. 

En in Saoedi Arabië hebben beide broers groot aanzien. Zo is Nayef een kleinzoon langs moederszijde van koning Abdulaziz, de stichter van Saoedi Arabië. Hij is ook de schoonzoon van de huidige minister van Defensie Salman bin Abdulaziz al Saud die de broer is van kroonprins Sultan bin Aldulaziz al Saud. Veel hoger raak je er dus niet.

Onder hypocrieten

Over de zaak van Nayef is door de vroegere Franse politieman Fabrice Monti een boek geschreven ‘Le coke Saudienne: Au coeur d’une affaire d’état’ (Flammarion, 2004). Daarin schrijft hij hoe de Saoedische overheid op de Franse regering druk uitoefende door een contract van 7 miljard euro van Thales voor de levering van radaruitrusting in vraag te stellen.

Volgens dat boek diende die smokkel om op die wijze de wereldwijde jihad zoals nu in Syrië te financieren. Het toont de onvoorstelbare hypocrisie aan van dit door en door corrupte Saoedische milieu die salafisten steunt die zelfs niet-religieuze muziek verbieden en ondertussen een gigantische drugsmokkel organiseren.

Het verklaart ook dat het bijna ongezien crimineel gedrag van die salafisten in Syrië geen toeval is. Zoals het vermoedelijk ook geen toeval is dat criminele moslims in België ook betrokken zijn bij de rekrutering van zelfs kinderen.

Volgens het boek van Fabrice Monti zou Nayef trouwens gezegd hebben dat ‘god hem dat heeft toegelaten’. Officieel drinkt de man geen druppel alcohol, rookt niet en is hij een zeer devote moslim.

Maar misschien was dat de reden waarom Reynders zich zo te zien bij die broers op zijn gemak voelde. Het zijn beiden hypocrieten.

Willy Van Damme

2 gedachten over “Liberalen doen het weer

  1. “LIBERALEN DOEN HET WEER”. Graag had ik uw mening vernomen , of die van andere geïnteresseerden, mbt diezelfde Reynders naar aanleiding van de toekenning van de hoogste Franse onderscheiding door Sarko himself (zij het in het buitenland) wegens ” uitzonderlijke verdiensten voor Frankrijk”.
    Het laatste (?) dat ik mij meen te herinneren is dat hij de Belgische belangen zou verdedigd hebben in Parijs bij zijn “onderhandelingen” mbt de DEXIA-ramp hierbij broekvent Leterme eenmaal meenemend om de rest “verder zelf af te haspelen”. Met de al dan niet globaal gekende financiële impact als gevolg.
    charles van heester
    Antwoord:
    Over Dexia is een boek geschreven door een van onze beste journalisten (of ex-?) Frank Demets ‘Tijdbom Dexia: The inside story’. Ik heb het spijtig genoeg nog niet zelf kunnen lezen maar uit wat ik hoorde zou men die houding als …. kunnen omschrijven. Ik ga om duidelijke reden die term niet gebruiken.

    Er staat een hoofdstuk van het boek op de website van De Wereld Morgen en ik heb sterk de indruk dat er elders bij de kranten – de man was ooit hoofdredacteur van De Tijd – weinig aandacht voor was.
    Mij is gezegd dat als je het leest begrijpt waarom de Fransen hem recent een ereteken gaven.
    Ra ra ra wie is na Paktho Chodiev de rijkste Belg? Ik niet!
    Willy Van Damme

  2. Pingback: Liberalen doen het weer | Mediawerkgroep Syrië

Plaats een reactie