België steunt de rekrutering van jihadisten

Toch merkwaardig te horen hoe onze veiligheidsdiensten en politici bijna eenstemmig zeggen dat ze feitelijk niets kunnen doen tegen de werving van die jihadisten. Een leugen zo groot als maar kan zijn. Gelooft men nu werkelijk dat men niets kan doen?

Hadden die jihadisten allen naar Afghanistan getrokken dan had je zo de lange arm van de wet druk bezig gezien met het arresteren van desnoods tientallen of honderden jihadisten. Toen men Hamas en de Syrische regering het zwijgen wou opleggen was dat een koud kunstje.

Hun TV-zenders werden van Hot Bird en Eutelsat gesmeten. Zelfs via het internet maakte men het Sana, het Syrisch persbureau, aartsmoeilijk om haar persberichten te verspreiden. En wee de Syriër die in de weg loopt, men arresteert hem of slaat zijn banktegoeden en andere eigendommen aan.

Maar die vele haatpredikanten wiens taalgebruik zelfs een Goebbels had afgeschrikt mogen vrij hun oorlogstaal via TV en internet verspreiden. Hun Belgische loopjongens als Sjeik Bassam Ayachi mogen vrij voortdoen.

En de Saoedische madrassa’s essentieel bij de salafistische indoctrinatie mogen hier ongehinderd verder hun gif verspreiden, onze staatsinstellingen ondermijnend. Is dit echt een verantwoordelijke regering? Bijlange niet. Het is een schande en al die ouders die hun kind soms ontvoerd zien dragen er de gevolgen van. Dank U regering.

Wat dient te gebeuren is het waarschuwen van Saoedi Arabië en Qatar, het uit het land zetten van hun ambassadeurs en het zo snel als mogelijk arresteren van de mensen achter de filières die verantwoordelijk zijn voor die werving van dat kanonnenvlees. Waarbij strenge straffen essentieel zijn.

Ook dient Open VLD Verhofstadt en zijn loopjongen Debeuf hier het zwijgen op te leggen. Zijn optreden is steeds gênanter aan het worden met als vraag of de Open VLD dan misschien voor de invoering van de Sharia is.

Verder dienen alle salafistische predikanten die geen Belg zijn het land uitgezet en dergelijke moskeeën onder controle gebracht. Vrijheid van meningsuiting is een essentieel gegeven maar ‘religieuzen’ die oproepen tot oorlog passen niet in de maatschappij maar in de gevangenis.

Ook dient men de religieuze literatuur onder handen te nemen. Zo is bij recent onderzoek in Algerije gebleken dat alle religieuze werken over de islam afkomstig waren van Saoedi Arabië. En het is op die wijze dat Riaad infiltreert in de maatschappij.

Verder dienen alle Syriëstrijders zoveel mogelijk opgepakt en uit hun salafistisch milieu gehaald om hen te doen beseffen hoe fout ze wel doen. En dit is echt geen probleem van enkele gezinnen maar van de stabiliteit van onze maatschappij. Er is gevaar, neem het serieus en doe er wat aan.

En dat doet men niet door enkele burgemeesters bij elkaar te zetten. Een show opgevoerd door De Wever die vorige week terecht hierover werd aangevallen door Dewinter en nu denkt ook iets te moeten doen. Krachtige kordate actie van Di Rupo is nodig. Het moet nu gebeuren, niet morgen.

Door niets te doen steunt men in realiteit de rekrutering van steeds maar nieuwe kinderen, Brians en Jejoens. En men helpt Syrië zo verder de vernieling in. Ook dat telt.

Willy Van Damme

2 thoughts on “België steunt de rekrutering van jihadisten

 1. De Pilatusstrategie.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Gisteren en deze ochtend het relaas gehoord van die avondlijke bijeenkomst en het resultaat was zoals kon verwacht worden.
  Praten over moslimjongeren zonder moslims en verder gewauwel.

  Niets over de filières, niets over de financiering, niets over de indoctrinatie via radicale pseudogeestelijken, behalve holle praat niets om die jongeren die zich uitgestoten voelen beter te integreren. Enzovoort….

  Enkele jaren geleden beloofde Philippe Muyters op een bijeenkomst in Temse van het RESOC voor Dender en Waas maatregelen tegen de discriminatie op de werkvloer. Dit na een zoveelste schandaal bij de interimkantoren. Niets deed hij. NIETS.
  Ziek wordt een mens van dat soort gezeik.

  Abdelrahman Ayachi kreeg in België in beroep vier jaar voor het ronselen van jihadisten voor Irak. En voor Syrië…. centen en wapens van de CIA.
  Willy Van Damme

 2. Pingback: België steunt de rekrutering van jihadisten | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s