Een kartonnen doos

De Britse barones Margaret Thatcher is vandaag overleden. Zou men gezien haar verdienste voor de doordeweekse Brit haar niet best begraven in een kartonnen doos.

Als de dame die vele duizenden van haar landgenoten verwees naar het slapen in open lucht lijkt dat een gepast eerbetoon voor iemand die evenveel empathie voor de gewone man toonde als de gemiddelde hebzuchtige bankier van The City of Wall Street.

Willy Van Damme

Een gedachte over “Een kartonnen doos

 1. Maggie & Ronnie: het dream-team uit de 80s dat ons de ‘vrije markt’ à la Friedman door de strot ramde. De resultaten zijn er naar, anno 2013!
  Walter Baeyens:
  Antwoord:
  Gisteren het verhaal gehoord van cabaretier Nigel Williams over hoe men voor de kinderen van de Britse mijnwerkers in Europa een vrachtwagen vol speelgoed had weten te verzamelen. Het werd in Dover door de douane in beslag genomen en in brand gestoken.

  Ook gehoord hoe zij een rolmodel was voor vrouwen. Vrouwen dan die mannen laf laten aftroeven, gezinnen in schrijnende armoede brengen, de spoorwegen omvormen tot een zootje en van multimiljonairs miljardairs maken.
  Ze waren echter Golda Meïr vergeten, dat ander rolmodel. Die beweerde zelfs dat er geen Palestijnen waren en zou een zusje van Thatcher kunnen geweest zijn. Of de moeder.

  En dat had je deze ochtend op Radio 1 de aandoenlijke aanbidding door Derk Jan Eppink, Europarlementslid van de Lijst Dedecker (LDD). Het Hollandse profitariaat. Zal al wel bezig zijn met een transfervoorbereiding, kwestie de vette centen en privileges veilig te houden.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s