Israël helpt Syrische rebellen

Steeds meer berichten, ook in de Israëlische media, wijzen op de nauwe samenwerking tussen de Syrische salafisten en Israël. Zo maakten verscheidene Israëlische media melding van het feit dat Israël op het door haar bezette deel van de Golan hoogvlakte een veldhospitaal bouwde waar men gewonde salafisten na verzorging terug naar het front stuurt. (1)

Veldhospitaal

Sinds de door de VS georganiseerde toestroom in Jordanië van jihadisten en wapens aan de grens met Golan en Damascus is er daar ook een groeiend aantal gewonden en doden. Het is dan ook logisch dat Israël hier medisch een helpende hand toesteekt. Er zouden volgens de berichten in de Israëlische pers zo al tientallen rebellen geholpen zijn.

Opvallend is dat het nieuws uitgebreid verscheen in de Israëlische pers en Rusland, Iran en Libanon het verhaal eveneens oppikten. In de Britse en Amerikaanse media had men er bijna geen aandacht voor en onze Belgische pers zweeg zedelijk. Het zou eens te duidelijk worden? 

Die contacten tussen die rebellen en Israël zijn wel niet echt nieuw. Zo is er de fameuze foto van de Israëlische gewezen minister van Defensie Ehud Barak samen met de Frans-Syrische verzetsleider Burhan Ghalioun, de eerste door het westen aangestelde rebellenchef. Met Assad wou Ghalioun niet praten, wel met Barak, de man van de slachtpartij in Gaza – er vielen een 300 kinderen – gekend onder de codenaam ‘Gegoten lood’.

Israëlisch bombardement

Ook toen Israël eerder dit jaar Syrië nog maar eens bombardeerde sloten die salafisten een akkoord met Israël. Alhoewel snel duidelijk was dat de Syrische versie over de aanval op een gebouw van het Syrisch leger de juiste was, beweerden die rebellen dat de bommen die daar gevallen waren van hen kwamen.

Verder bevestigden zij het Israëlisch verhaal over een door Israël aangevallen wapenkonvooi bestemd voor Hezbollah. Ook hier dus meer dan Facebookvrienden maar militaire bondgenoten.

Alhoewel duidelijk is dat de ganse oorlog om Syrië gevoerd wordt om niet alleen Syrië maar ook Libanon met Hezbollah en Iran als verzetsaarden tegen Israël uit te schakelen, bleef Israël tot heden achter de schermen zo onzichtbaar als mogelijk.

Dat is natuurlijk logisch. Hoe kun je dat jihadistische kanonnenvlees naar Syrië lokken als duidelijk blijkt dat dit een door het zionisme gestuurde oorlog is? Dat doe je dus niet en je laat het vuile rekruteringswerk over aan de geheime vrienden uit Saoedi Arabië en Qatar.

Die hebben een wereldwijd goed ingeplant netwerk van imams en religieuze instellingen en massa’s geld, essentieel voor dit werk. Het is de reden waarom ook de VS op de achtergrond blijft en zelfs bijwijlen de indruk wekt tegen die rebellie te zijn. Met dan herhaalde klaagzangen van die rebellen  over die westerse weigering. Zie ook de hier eerder gerapporteerde prietpraat van Koert Debeuf.

Veel jihadisten zijn immers per definitie tegen het westen gekant en dus moeten zij de indruk krijgen niet alleen tegen Bashar al Assad en de Baath te vechten maar ook tegen het westen. En ondertussen dirigeert de CIA de wapenleveranties aan die salafistische bendes. Het is een der meest perfide aspecten van dit conflict.

Frankrijk en Qatar

Wel lijkt het duidelijk dat er tussen de VS en Frankrijk flinke ruzie is over de zaak. Zo valt het op dat de nieuwe en zoveelste Syrische verzetsleider Ghassan Hitto iemand is die al ongeveer 33 jaar in de VS woont en dus bijna even Syrisch is als Obama Keniaans.

Ditmaal dus geen Fransman meer als Ghalioun – de man is al decennia verbonden aan de Parijse Sorbonne – maar een Amerikaans staatsburger uit Texas als verzetsleider. En dit voor een vroegere Franse kolonie. 

Ook betoogden de islamisten in Tunesië tegen de Franse bemoeienissen daar en de seculiere oppositie tegen Qatar. Een ietwat zelfde verhaal in Egypte waar seculiere betogers protesteerden tegen Morsi en wat zij zagen als een Qatarese poging om het Suezkanaal over te nemen.

En uiteraard is er de kwestie Mali waar Qatar, de Egyptische president Mohammed Morsi en de Malinese legerkapitein en couppleger Amadou Sanogo  – de man is opgeleid door de VS – zich keerden tegen de Franse interventie.

Waarbij het geweten is dat Qatar de financier is van die opstandelingen. Het voerde naar verluidt zelfs materieel aan tijdens deze salafistische rebellie. Een opstand die de grote Franse economische belangen in de regio bedreigde.

In die zin  was een recent artikel in Le Figaro van Georges Malbrunot, de specialist voor het Midden Oosten van de krant,  over Qatar boeiend. Die stelde dat het gevaar is dat Qatar die salafisten steunt maar dat Qatar ook positieve aspecten heeft zoals het feit dat het een grote investeerder in Frankrijk is en een interessante markt voor Franse producten.

Le Figaro is eigendom van de groep Dassault, de Franse producent van o.m. gevechtsvliegtuigen, het soort wapens waar men in Qatar steeds interesse voor heeft. De analyse was boeiend daar het de dubbelzinnigheid toonde van het Franse beleid.  Het verklaart mogelijk het heen en weer slingeren van de buitenlandse politiek van Parijs hier.

CIA geeft leiding 

Dat de CIA in alle stilte leiding geeft aan de opstand is reeds herhaalde malen geschreven in veelal dissidente websites en blogs. Recent bestede ook de New York Times er terug aandacht aan. In een artikel van 24 maart 2013 in de krant (2) schrijft C.J. Chivers, een gewezen Amerikaanse militair, over de rol van de CIA hier.

Daaruit blijkt dat er hier sprake is van een enorme luchtbrug met wapens die deels via Turkije en deels via Jordanië die opstandelingen bereikt. Veelal worden de wapens eerst verkocht aan Qatar of Saoedi Arabië die dan voor de verdere distributie zorgt.

Blijkens het verslag is er ook een strikte controle op de wapenleveranties in Syrië met Turkse vrachtwagens die elektronisch zo uitgerust zijn dat men de ware bestemming kent. Wat echter betekent dat Jabhat al Nostra, door de VS uitgeroepen tot terreurgroep gelinkt aan Al Qaeda, die wapens krijgt via de CIA.

Het verhaal bewijst dan ook bijna zeker de aanwezigheid van Amerikaanse militairen ter plaatse in Syrië. Want men wil duidelijk een absolute controle over die wapenleveranties aan die salafisten.

Ook hier weer dus zo te zien deze duivelse truc. De VS maakt hen militair sterk, roept hen dan uit tot een gevaarlijke met Al Qaeda verbonden groep met als gevolg dat deze groep zo nog meer populair wordt bij al die buitenlandse jihadisten. Want hier huist in die visie dan ‘de ware ziel’ van Osama Bin Laden. Een geslaagde operatie.

De familie Ayachi

Die luchtbrug is een logistieke operatie die ook strak en op militaire basis onder controle staat van de CIA. Waarbij de wapens volgens het verhaal deels ook bestemd blijken voor de salafistische groep Soquor al Sham met als commandant een zekere Abdel Rahman Ayachi. Die opereert vooral vanuit Turkije rond de stad Homs en speelde vorig jaar gids voor Rudi Vranckx.

Abdel Rahman Ayachi is de zoon van de in Brussel wonende Sjeik Bassam Ayachi, een man met een duidelijke link naar Al Qaeda. Waarbij zijn zoon onlangs wegens betrokkenheid bij terreur in Brussel bij verstek 4 jaar cel kreeg. Met andere woorden: vader en zoon Ayachi blijken nu met de CIA samen te werken. Zoals van weleer.

Verklaart dit waarom men Bassam Ayachi in Brussel ongemoeid laat, hij in Italië niet gestraft werd en men zijn zoon ondanks het komende proces liet vertrekken om Syrië kort en klein te slaan.

In die zin werkt ook Fouad Belkacem, vermoedelijk zonder het te beseffen (alhoewel?), eveneens samen met de CIA en Israël. Ook zijn Sharia4Belgium is immers een rekruteringsbron voor jihadisten richting Syrië. Het is de wondere wereld van de oorlog, het islamistisch extremisme en de alliantie VS/Israël/Saoedi Arabië/Qatar.

Willy Van Damme

1) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/166624#.UVq4LW5CTcs 

2) http://www.nytimes.com/2013/03/25/world/middleeast/arms-airlift-to-syrian-rebels-expands-with-cia-aid.html?pagewanted=all&_r=0

3 gedachten over “Israël helpt Syrische rebellen

 1. The comment comes as Harroun’s father Darryl says his son was serving the CIA in Syria and reporting back to the Agency from the country. Video 4’45”


  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Een boeiend verhaal dat een bevestiging vormt van wat ik al een tijd vermoed en de voorbije dagen al schreef.
  De stroom aan wapens richting die rebellen vanuit Turkije, Libanon, Jordanië, Qatar en Saoedi Arabië staat onder strikte controle van de CIA. Daaraan kan gezien de bronnen niet worden getwijfeld.

  Blijkt dat sinds enkele maanden die Jabhat al Nostra volgens de klassieke media – waar of niet – de best bewapende en gefinancierde rebellengroep is. Dan is dit alleen mogelijk geweest dankzij de CIA. Dan stelt zich de vraag waarom de VS juist die salafistische groep uitroept als zijnde gelinkt aan Al Qaeda. Dat lijkt toch een contradictie.

  Dat hoeft echter niet. De oorlog tegen Syrië kan alleen maar slagen via een extreme raicalisering van de rebellen die bereid moeten zijn zelfs hun leven te geven voor het ‘goede doel’.
  En aangezien men hiervoor alleen kan rekenen op jihadisten vanuit de ganse wereld is het essentieel dat men ogenschijnlijk voor dit ‘goede doel’, het salafisme en de sharia vecht.

  Door Jabhat al Nostra nu uit te roepen tot een met al Qaeda verwante terreurgroep schept de VS juist de conditie voor die groep om nieuwe vechters – kanonnenvlees – voor de heilige strijd te lokken.
  Door die groep dus zo te brandmerken verstevigt ze die dus feitelijk.

  Bovendien is Jabhat al Nustra maar een van de vele salafistische terreurgroepen in Syrië. In wezen zijn er voor zover geweten geen andere.
  Er juist die ene groep uitkiezen is normaal gezien onlogisch vanuit een goede politieke analyse van de zaak. Alleen als je juist die groep wil versterken doe je in dit specifieke geval juist dit. Vandaar mijn logische conclusie dat Jabhat al Nostra een door de CIA gecontroleerde groep is.

  En het verhaal van die in de VS gearresteerde man zal wel kloppen. Er vechten daar direct en indirect honderden Amerikaanse militairen mee. Volgens de Washington Post van vandaag trainen op dit ogenblik een 150 Amerikaanse militairen een goeie 3000 rebellen in Jordanië die nog eind deze maand in Syrië moeten gaan vechten.

  Reeds eerder was er trouwens geschreven dat die enkele Syrische helikopters en vliegtuigen die waren neergehaald het werk waren van Amerikaanse militairen. Ook dat blijkt nu meer en meer te kloppen.
  Willy Van Damme

 2. Dag Willy, Jan Boeykens laat weten dat zijn comments tegenwoordig op wordpress geblokkeerd worden. Toch vreemd wat die man allemaal voor heeft.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Inderdaad vreemd.
  Willy Van Damme

 3. Pingback: Israël helpt Syrische rebellen | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s