Pamper of Kalasjnikov?

De door het westen georkestreerde oorlog tegen Syrië toont zowat elk aspect van de barbarij mogelijk. De meest gruwelijke misdaden worden er zonder verpinken begaan.  De wandaden van de SS in Polen en de vroegere Sovjetunie tijdens WOII zijn er in vergelijking een picknick mee.

Le Figaro, nochtans een krant die zoals de rest van onze media rond Syrië vooral grossiert in platte oorlogspropaganda, bracht in haar editie van 13 maart * het verhaal van Hamza, een strijder die elke dag in de regio van de stad Hama met de Kalasjnikov vecht tegen het Syrische leger.

Hij doet dit volgens de krant aan de zijde van zijn vader die een lokaal leider is van dat (sic) Vrij Syrische Leger. Volgens de in de krant geciteerde vader is er voor zijn zoon geen alternatief dan te vechten tegen de regering. De jongen is wel nog maar ….. zes (!) jaar, juist in staat om te lopen.

Of hij militair dus van veel nut is valt te betwijfelen. Maar men kan als dit kind sneuvelt dan bij onder meer Amnesty International natuurlijk schrijven dat het Syrische leger zelfs geen kleine kinderen ontziet. Altijd mooi meegenomen propaganda.

Kanonnenvlees

De nood aan kanonnenvlees moet dus wel erg groot zijn. Er circuleren op het internet zelfs beelden van groepen gewapende kleine kinderen getooid met de symbolen van die salafisten. Zou dat gebruik van piepjong kanonnenvlees ook in de koran staan?

Die nood aan dat soort op te offeren jeugd wordt trouwens ook bewezen door de opgedreven indoctrinatie en rekrutering van allerlei Europese jongeren voor de Syrische strijd die zich sinds een aantal maanden in Europa manifesteert. Ook hier zijn er trouwens kinderen onder.

Zo sneuvelde in Februari volgens de Irish Times een 16-jarige Ierse jongen van Libische komaf. Hij was op zijn vijftien jaar via Libische vrienden naar ginds gelokt. Zijn ouders wisten volgens hun zeggen van niets. Er zouden trouwens naar verluid ook vanuit België reeds kinderen naar ginds zijn vertrokken.

En dit krijgt dan de steun van onder meer een Guy Verhofstadt, Didier Reynders en Pax Christi. Medeplichtigheid aan barbarij heet dat.

Willy Van Damme

*: http://www.lefigaro.fr/international/2013/03/13/01003-20130313ARTFIG00436-les-enfants-broyes-par-la-guerre-en-syrie.php?m_i=gVfgJ%2BUdm0fwbMuk8HHgQOfRwAsI91ewaYULfb7dbGIx4orgx

Advertenties

7 thoughts on “Pamper of Kalasjnikov?

 1. Steeds meer mensen worden door mensen zoals jij beter geïnformeerd. Het valt me op dat de laatste tijd de voddenmedia en liegende politici – in Nederland en daarbuiten – steeds ongemakkelijker gaan draaikonten.
  Waarover ik me zorgen maak: een kat in het nauw maakt rare sprongen… Ik bekijk nu al met argusogen de berichtgevingen over ‘oorlogszuchtig’ Noord-Korea en de frappante ‘militaire oefeningen’ van de VS en haar vriendjes. Met oorlog wordt een hoop geld verdiend.
  Helmi
  Antwoord:
  Je hebt meer dan gelijk zowel met het eerste en vooral ook met het laatste.
  Noord-Korea heeft zowat de meest nationalistische regering die er op deze planeet te vinden is.

  Het is erg gemakkelijk – een beetje zoals met die salafisten – om die regering zo te manipuleren dat ze tot de aanval overgaat.
  Het is een van de meest klassieke oorlogsstrategieën die er is: Provoceer zodanig dat je tegenstrever het eerste schot lost zodat jij ogenschijnlijk de verdediger bent en zij de aanvaller.
  Vandaar de verklaring van zowel China als Rusland die aanmaanden tot kalmte.
  Dit is echt serieus hoor.

  En van draaikonten gesproken: Frankrijk is nu plots weer officieel tegen wapenleveringen aan die bendes in Syrië. Ook Londen is – althans officieel – plots tegen. Twee weken geleden provoceerden beiden de andere 25 landen in de EU met hun eis voor wapenleveranties, zo niet gingen ze alleen gaan. En nu plots niets meer. Althans officieel. En niemand in onze media die daar de aandacht op trekt.

  Men gaat mij niet vertellen dat niemand dat hier bij De Tijd, De Standaard, NRC, Financial Times en New York Times niet ziet. Het toont voor de zoveelste maal aan hoe die media bewust zitten te liegen en te bedriegen dat het niet mooi is.

  Het goede is wel dat steeds meer mensen dat inzien.
  Willy Van Damme

  • Ik zie het al zó voor me: de ‘Persfoto van het Jaar’ is één of ander mooi in beeld gebracht dood Syrisch kind. Hoe is het toch zo ver kunnen komen dat wij zo verdomd cynisch zijn en het geeneens (willen) merken? Shame on us!
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Neem het van mij aan, bij de pers zijn de meesten wel op de hoogte maar ze zwijgen of verdraaien de waarheid bewust. Ik denk dat dit o.a. met het verhaal van Jorn De Cock en De Standaard wel bewezen is. Ze hebben daar nu al meer dan twee maand de tijd gehad om te reageren, maar neen, ze zwijgen en doen voort.

   En ik voel mij hierover zeker niet schuldig. Ik heb het al voldoende zitten aanklagen en zal het blijven doen. Ik weet dat men in bepaalde kringen woest is op mij, maar ze zullen het geweten hebben. De waarheid heeft haar rechten en de Syriërs en anderen recht op respect. Iets wat men hen hier ontzegd.

   Maar ik zal blijven vechten met al mijn krachten voor die mensen zodat ook zij een menselijke behandeling krijgen.
   Willy Van Damme

   • Moedig standpunt. Mijn steun heb je alvast. En de sympathie van heel velen, durf ik te denken.
    Walter Baeyens
    Antwoord:
    Het kan toch niet dat kranten bewust zitten te liegen en massamoordenaars beschermen. Het kan toch niet dat een Brigitte Herremans en haar organisatie die nota bene via Pax Christi voor de bisschoppen werkt, bendes steunt die kerken kapot slaan, bisschoppen ontvoeren en priesters vermoorden en kinderen meesleuren in een feitelijk door de CIA en Israël georkestreerde oorlog.

    En waarom weigert Amnesty International al twee jaar op te roepen tot vredesonderhandelingen en een staakt-het-vuren? Dat betekent toch dat ze voor de oorlog zijn, voor massaslachtingen.

    Waarom dan geen betogingen organiseren voor hun kantoor? Men betoogt wel tegen het regeringsbeleid of dat van de EU. Ook hen dient men onder druk te zetten.
    Willy Van Damme

 2. Goed idee Edith.
  Heb daarstraks een foto gezien van zo’n krankzinnige jeugdsoldaat met een Kalasjnikov die groter is dan hijzelf.
  Het Westen heeft geen enkele politieke moraal.
  Je moet het maar kunnen klaarspelen om met dergelijke beelden in je hoofd dan te blijven spreken over een ‘burgeroorlog’ of ‘revolutie’.
  Het doet mij denken aan de mensen die kunnen genieten van kindermisbruik.
  Kruitvat
  Antwoord:
  Doen en eventueel ook opsturen naar Amnesty International, Guy Verhofstadt, Pax Christi, onze kranten, Rudi Vranckx, Didier Reynders, enz…
  De waarheid heeft zijn rechten.
  Willy Van Damme

 3. Moraal en kommentaar….van alle tijden
  -1938 : onze kinderen gaan vechten tegen Franco : ok
  -1940 : onze kinderen naar het Oostfront : niet ok
  -1990 : jonge fascisten en jonge maoisten krijgen samen opleiding bij de Palestinen…?
  – Dokter Cools uit Limburg gegijzeld…door Abu Nidal (vriend van Minister Eyskens)
  -1985 : Hoeveel dagen zat die Vlaming Ronald weer in de gevangenis van Mobutu
  -1995 : Helena Pastoors bevecht met Mandela het Apartheidsregime
  -2000 : een Hollands meisje bij de Farc
  enz.. enzovoorts
  … “onnozele kinderen”….. van alle tijden : …niets speciaals…geen reden om wakker te liggen.
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Je maakt er een potje van. De enige gelijkenis is dat ze allen elders voor een ‘goede’ zaak vochten. Maar de Internationale Brigades vergelijken met Oostfronters of die jihadisten nu, kan ik alleen maar zien als een bewijs voor totaal gebrek aan kennis van de zaak en een belediging voor diegenen die in Spanje of Columbia vochten tegen wat alleen maar als politieke partijen vermomde criminele bendes zijn.
  Verder is het te zot voor woorden om Mark Eyskens een vriend van Abu Nidal te noemen.
  Willy Van Damme

 4. Pingback: Pamper of kalasjnikov? | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s