Maurice De Prins slaat weer toe

Velen zullen het wel voor onmogelijk gehouden hebben, maar uit een nieuw verhaal blijkt dat Maurice De Prins zelfs na zijn dood op 21 oktober vorig jaar in Sint-Niklaas nog voor slachtoffers zorgt. Iets voor de geschiedenisboeken.

EMB Designs Ltd. & KS

Het nieuwe verhaal concentreert zich rond Cool+, de Britse holding Cravex Ltd. en EMC Medical Instruments NV en speelt zich af in de medische sector met daarbij een serie namen als Robert Scheers, Jozef Dockx, advocaat Marc Van Huffelen en de Brit Tony Flanagan.

Deze laatste was directeur van de Britse EMB Designs Ltd. die in 1989 een hoofdrol speelde in het wegsluizen van de 33,47 miljoen euro van KS naar Superclub. Iets waarvoor De Prins dan 4 jaar effectieve celstraf kreeg. Wat hij grotendeels in Dendermonde uitzat.

Het verhaal staat vandaag uitgebreid in Trends waar een serie namen van personen en bedrijven vallen. Het is een misdaadverhaal om van te snoepen die toont hoe bepaalde zakenlui werken zodra zij veel geld in zicht denken te hebben.

Na de dolle avonturen in Zuid-Afrika – waar hij moest vluchten – de serie frietkoten, de videoverhuurwinkelketen Superclub, de bouw en andere bedrijven binnen zijn failliete Pyramid Invest, het imperium van Lavithas/JMP Holding, de Texaanse oliebronnen van de Commodity Concept & Development Group en de investeringsmachine van Landon Partners, steeds had De Prins wel een investeringsverhaal klaar.

Afbeelding Koenraad Kunnen Maxillo-Facial Treatment

Hier Koenraad Kunnen aan het werk. Hij werd bedolven onder een serie klachten en andere gerechtelijke procedures komende van het advocatenkantoor van Marc Van Huffelen. Zo was er een eenzijdig verzoekschrift dat hem de toegang ontzegde tot zijn woning en burelen.

En steeds waren er wel slachtoffers. Zoals de parketmagistraat op het proces rond Landon stelde: “Maurice De Prins kan het goed uitleggen maar enige empathie voor zijn slachtoffers heeft hij niet.” Met andere woorden: Voor hem was medelijden iets voor mietjes.

Koelingsmachine

Hier draait het verhaal rond een techneut Koenraad Kunnen die na lang zoeken een machine ontwierp om via koeling lichamelijke letsels als knieblessures snel te herstellen. Een droom voor de sportwereld. Geen ijszakjes meer, hier was de ThermoGuider. Tot het toestel het groen licht kreeg om het te gaan commercialiseren. Dan begonnen de problemen.

Het is een misdaadverhaal om duimen en vingers van af te likken. Met behoudens pedofilie, verkrachting en terrorisme zo te zien alle mogelijke criminele klachten. Mike ‘Salamander’ Verdrengh zou er schrik van krijgen.

Bedrijven die in het verhaal voorkomen zijn Cool + met daarbij Cool+ Belgium bvba, Cool+Benel NV, Cool Fin Plus Ltd. en Cool+ Europe Ltd. Met daarboven dan Cravex Ltd. waarin De Prins, via de anonieme Wilton Nominees Ltd. van de Wilton Group een hoofdrol speelde.

Een naam die ook voorkomt is die van Wout van Loon, man achter Waegener. Deze maakte een wat gelijkaardig product en ging vorig jaar in scandalitis over kop met o.m. Jan Leyers als slachtoffer. Wout van Loon zit nu in de cel. Zowel het leeggehaalde en failliete EMC Medical Instruments als Cool+ laten een stevig spoor van vernieling achter zich.

Wout van Loon komt de laatste dagen trouwens ook negatief in de kranten in beeld rond een door zijn vrouw bezette peperdure villa in Schilde. Villa die volgens de verhalen deels leeggeroofd werd.

Natalie Opitz, Joeri Dockx met vriendin, Jozef Dockx, Sarah Dockx en Leon van Loon, zoon van Wout

Een van de centrale figuren in dit verhaal is Jozef Dockx. Hier met leden van zijn familie die in bepaalde gevallen ook bestuurder bij EMC Medical Instruments waren.

Wie ook in het verhaal voorkomen zijn de aan de Rode Duivels verbonden orthopedisch chirurg Kris Van Crombrugge en fysiotherapeut Lieven Maesschalk, twee heren met een zeer stevige reputatie.

In het van 13 januari 2013 daterende jaarverslag van Cravex Ltd. staan beiden vermeld als de leden van de ‘advisory board’. Het is in dit jaarverslag dat het genie van Maurice De Prins wordt geprezen. Het leek wel of de Rode Duivels klant waren bij Cool+. Beide heren roepen wel hun onschuld in.

Ruzie over geld

Cool+ Belgium bvba en Cool+ Benel NV wachten nu alleen nog op een dagvaarding in faling. Ze zitten zonder vast adres, zonder een legaal bestuur en zonder personeel in Bornem te wachten op het gerechtelijk doodvonnis.

DSC_0012

De ThermoGuider die De Prins ging commercialiseren. Als we de man en zijn entourage moesten geloven ging hier een nieuw wereldimperium uit ontstaan. Het werd het imperium van de puinhoop.

Detail: Het adres van Cool+ was vlakbij de vroegere hoofdzetel van Superclub in Bornem. Intussen is er volgens een insider uit de periode van Superclub binnen de ‘vriendenkring’ van De Prins stevige ruzie rond diens uit crimineel geld bestaande nalatenschap. Vraag is wie met het eventuele geld gaat lopen en daarbij zijn volmacht hierover zal mis/gebruiken.

Het viel hierbij tijdens de debatten op het proces rond Landon op dat Frank Van Leemput, een der twee Antwerpse advocaten die vroeger voor De Prins werkten, nog op 13 januari 2013 namens zijn dan al bijna drie maanden dode cliënt een brief schreef naar advocaat Frank Marneffe. Een unicum in de geschiedenis van de Belgische advocatuur?

Het verhaal staat ook in erg ingekorte versie vandaag op de website van Trends, www.trends.be. Wie dit verhaal over overspel, collocatie, diefstal, moord, valsheid in geschrifte, bedreigingen maar ook over dapperheid en solidariteit en meer wil lezen dient zich deze week een exemplaar van Trends aan te schaffen om meer te weten over dit verhaal dat spannender is dan welk misdaadscenario ook.

Willy Van Damme

Advertenties

6 thoughts on “Maurice De Prins slaat weer toe

 1. Je kan je afvragen wat dat ‘overspel’ en de seksuele uitspattingen voor relevantie hebben in het verhaal. Voor de would be zilverruggen onder ons maakt dat deel uit van het gamma aan uiterlijke vertoon dat hun machtsgevoel moet instand houden. Ik heb overspel tussen aanhalingstekens geplaatst omdat niet alle gevallen van buitenechtelijke relaties daarin te catalogiseren vallen. We mogen de mensen, die ondanks serieuze inspanningen door omstandigheden relatieproblemen krijgen, geen onrecht aandoen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Bij het uitschakelen van Koenraad Kunnen als hoofdaandeelhouder bij EMC Medical Instruments speelde dit volgens bronnen een heel grote rol. Vandaar de verwijzing. Het voorstel tot collocatie kwam van de tweede grootste aandeelhouder die tot dan ook een heel goede vriend was van Kunnen. Tot dan.

  De man zat als gevolg van een ware tegen hem gevoerde oorlog geheel aan de grond. Tot enkele mensen hem hier hielpen. Vandaar solidariteit en dapperheid. Dapperheid om terug te vechten.
  Maar ik begrijp je reactie natuurlijk perfect. Alleen moet je hiervoor het verhaal in zijn finesses kennen om dat te begrijpen.
  Willy Van Damme

 2. Hoe schoon op de wereld …. Wordt het ooit nog schoon op de “zomerse hei”, wordt het sowieso ooit nog “ZOMER” ???
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Schoon voor sommigen dan. Als ze aan het geld van De Prins raken. Slecht nieuws voor de slachtoffers. En diegenen die zich daarbij lieten verleiden door eurotekens in de ogen, eigen schuld dikke bult. Voor de anderen sterke en een witte Pasen.
  Willy Van Damme

 3. Structureel verandert niets in dat land, alle komedie ten spijt. Schijnheilig rooft men erop los. Crisis of geen crisis. Nieuwsbrief 646.

  Vers verhaaltje op: http://www.vriendeling.nl

  Op 28 mrt 2013, om 09:39 heeft Willy Van Damme’s Weblog het volgende geschreven:

  > >
  Helmi
  Antwoord:
  Het komt ook omdat we hier met mensen te doen hebben. Ondertussen verlaten zo te zien de ‘ratten’ het zinkende schip van Cool+.
  Willy Van Damme

 4. Ik stel vast dat u geen boodschap hebt aan wat en wie de heer Kunnen écht is, maar alleen geïnteresseerd bent in ophefmakende items.
  Als dit de nieuwe trend in Trends is zijn jullie diep gevallen want niet beter dan een rioolkrant.
  Spijtig toch als je naam moet maken op de mest van de maatschappij.
  Vaillant Pouvoir
  Antwoord:
  Dit is uw tweede reactie op dit artikel. De eerste wou U niet geplaatst zien en zou trouwens ook niet geplaatst worden. Ze stond immers alleen maar vol beledigingen. Maar van mensen die hier reageren en niet eens hun naam durven geven mag je zoiets natuurlijk wel verwachten.

  Uit uw vorige I.P. adres: IP: 158.169.131.14, psbru.ec.europa.eu. – nu gebruikte u vandaag zaterdag vermoedelijk uw thuisadres – meen ik te moeten opmaken dat U bij de EU werkt en heel vermoedelijk Wouter Kunnen bent, de broer van Walter Kunnen. Het is maar te hopen dat niet iedereen bij de EU eenzelfde niveau heeft. Of verklaart dit de reacties van de EU op de door de EU zelf veroorzaakte crisis in Cyprus.

  Gelieve in de toekomst uw vetes met uw familie elders uit te vechten. U krijgt hier geen enkele toegang meer.
  Het internet bezit ook een grote zeer gure riool, waag daar uw kansen.
  Willy Van Damme

 5. Strafklachten worden meermaals misbruikt, zowel door bvb. De Prins als door justitie, om zaken te legaliseren of te neutraliseren en om in een oncontroleerbaar tijdsverloop te terecht te komen.
  André De Schutter
  Antwoord:
  Inderdaad, men kan natuurlijk ook na de raadkamer en KI naar Cassatie gaan, een rechter wraken of naar het Grondwettelijk Hof stappen. Feitelijk keuze zat.
  Een miljardair zal zijn advocaat voldoende betalen om zo de zaak nooit voor de rechter te krijgen. Zie de West-Vlaamse textielboer e.v.a. waar men het ganse dossier in een Armeens dialect wou doen vertalen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s