Volharden in de boosheid

Ondanks het feit dat de rebellengroepen in Syrië de meest brutale misdaden begaan die een normaal mens mogelijk acht – Zelfs Kim De Gelder zou terugschrikken – blijft Pax Christi voluit steun verlenen aan die opstandelingen.

Nog erger, ze blijven via hun actie zelfs geld inzamelen voor die jihadi’s. Voor vliegtuigtickets naar Turkije? Voor jihadi’s die niet alleen kerken vernielen en christenen de kop afhakken maar ook imams van Soennitische moskeeën vermoorden omdat die niet naar hun salafistische pijpen dansen.

Zo schrijft Pax Christi vol fierheid in het laatste nummer van hun tijdschrift Vrede.nu hoe de Nederlandse zusterorganisatie IKV Pax Christi Nederlandse en Europese parlementariërs wist te beïnvloeden. Dit voor steun aan de door de VS en de dictaturen van Qatar en Saoedi Arabië opgerichte rebellencoalitie onder leiding van Mouaz al Khatib, een zielig figuur en een zoveelste quisling.

In de statuten van die coalitie staat dat elke vorm van onderhandelingen met de regering in Damascus verboden is. In het verleden steunde al Khatib reeds Al Qaeda en nu in Syrië ook de meest brutale salafistische groepen als Jabhat al Nusra.

Met andere woorden: Pax Christi steunt die groepen voor wie alleen oorlog telt en voor wie het uitroeien van andersdenkenden en het vernielen van elke vorm van niet-salafistische cultuur zoals christelijke kerken het leidmotief is. Weten onze bisschoppen wel wat die heren en dames onder hun naam allemaal uitsteken?

Maar Pax Christi blijft, zo stelt men toch, de bevolking informeren. De Molembeekse Sjeik Bassam Ayachi, man van Al Qaeda, zal er tevreden mee zijn. De Syrische christenen al heel wat minder. Ze volharden bij Pax Christi in de boosheid.

Men zou gezien de gruwel in Syrië verwachten dat ze zouden oproepen tot vredesonderhandelingen. Het woord Pax staat trouwens in hun naam en Vrede.nu is de titel van hun blaadje.

Maar neen, ze steunen een stelletje oorlogsmisdadigers en de eerste oproep tot vredesbesprekingen moet nog over hun lippen komen. Je moet maar durven. Iemand een ticket enkele reis naar Den Haag?

Willy Van Damme

Advertenties

8 thoughts on “Volharden in de boosheid

 1. Randbedenking.
  Op “11 sept” werd bondgenoot USA aangevallen.. en dus moesten andere bondgenoten zich ook aangevallen voelen en helpen.
  De aanvaller is echter geen land. Het meevechtende Belgie in Afganistan is wel/niet “in staat van oorlog” ?
  In oorlog is een Belg, die meevecht met de vijand, strafbaar. Dus Belgen in A ( met de Taliban) zijn strafbaar…
  Belgen in Syrie zijn in die redenering aan geen enkele kant strafbaar….(afkeuring buiten beschouwing gelaten)
  Ludo Kenis
  Antwoord:
  Om dat soort ‘logica’ te kunnen volgen moet je ofwel John Kerry; Hillary Clinton, Laurent Fabius of Didier Reynders zijn.
  Leuk is te zien hoe onze kranten zich nu in bochten wringen met de Belgische kinderen die als salafist naar Syrië trekken om het land voor rekening van Israël, de VS, Saoedi Arabië en Qatar kapot te slaan.

  Hadden ze naar Mali gaan vechten dan waren het terroristen, zitten ze hetzelfde te doen dan zijn het, ja, vrijheidsstrijders.
  In Mali vallen ze de Franse mijnbelangen aan, in Syrië wil Frankrijk; de VS die lokale mijnbelangen in handen krijgen. In het ene geval ben je dus een slechterik, en in het andere ben je een goede.
  Willy Van Damme

  • Ik zou onze Geheime Diensten ook niet uitvlakken, want als er iets geglobaliseerd is dan zijn het wel Geheime Diensten. In Londen staat een hele grote moskee waar MI6 onuitputtelijk over jihadisten kan beschikken. Ik vraag mij zelfs af of de leider van Sharia4Belgium geen connecties heeft met de Belgische Geheime Dienst.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Of Fouad Belkacem voor een van de westerse veiligheidsdiensten werkt is niet publiek geweten. Maar het zou natuurlijk goed kunnen zijn. De man is een soort magneet die allerlei zwakke door extremisme te beïnvloeden figuren aantrekt. En dus kun je als veiligheidsdienst via hem zo vele mogelijke extremisten goed in de gaten houden.

   Wel lijkt het mij duidelijk dat een aantal westerse veiligheidsdiensten intern woedend zijn over die samenwerking met al die islamitische godsdienstfanatici. Alleen al het feit dat het in kaart brengen van die bendes heel veel werk vergt dat ze liever aan andere zaken besteden.

   Dat die verhalen over bijvoorbeeld die Kroatische wapenleveringen en dat Jordaans trainingskamp in de pers kwamen wijst op dubbelspel vanuit de veiligheidsdiensten. Alleen insiders wisten dat immers.
   Willy Van Damme

   • “Wel lijkt het mij duidelijk dat een aantal westerse veiligheidsdiensten intern woedend zijn over die samenwerking met al die islamitische godsdienstfanatici.”

    Kent u Belgische danwel Nederlandse veiligheidsfunctionarissen die een antipathie hebben tegen hun dagelijkse werkzaamheden? Ik ken wel twee Britse veiligheidsagenten die hun dienst hebben verlaten n.a.v. een mislukte aanslag op Khadaffi, die gefinancierd werd door de Britse Geheime Dienst en door heel Europa achtervolgd werden. Kent U die ook? Wist U dat één van deze veiligheidsagenten ook heeft geopenbaard dat de aanslag op de Israëlische ambassade in Londen is uitgevoerd door de Mossad en waarvoor twee Palestijnen al ruim 20 jaar onschuldig in de gevangenis zitten?
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Het verhaal is mij geheel onbekend maar niet echt verrassend. En dat er in die organisaties grote ruzies over dit beleid zijn daaraan kan men niet twijfelen. Niet iedereen is nu eenmaal zo volgzaam, corrupt en zo idioot dat ze dit blijven steunen. Maar klokkenluider of dissident spelen is niet iedereen gegeven. Het betaalt ook zo slecht.
    Willy Van Damme

   • Vindt U het trouwens “normaal”, dat er in Uw land geen aangifte kan worden gedaan wegens doodsbedreigingen via sms, zelfs als men weet wie die doodsbedreigingen uit?
    Niet dat het in Nederland beter gesteld is met de bescherming van burgers, maar het gaat wel opvallen dat er bepaalde figuren binnen de Belgische samenleving een beschermde status genieten.
    Joop de Jong:
    Antwoord:
    Wat U hier schrijft is mij onbekend. Wel is het met de bescherming van de burger zeer erg gesteld. Zeker qua privacy is dat sinds de opkomst van het internet bijna zero. Men weet het maar durft er amper over schrijven.
    Willy Van Damme

   • De technieken ivm. contra-infiltratie zijn niet oneindig voor een agent van de staatsveiligheid.
    Het is dus mogelijks interessant de diverse interpretaties rond het gedrag van
    “le canard” Smets en WNP etc..
    te leggen
    ..naast huidige gedragingen Veiligheidsdienst-islamisten.
    Misschien komt er nog wat inspiratie inzake trukken , nu Speurders mekaar weer in het haar zitten rond de Bende van Nijvel .
    Ludo Kenis
    Antwoord:
    Infiltratie en provocatie zijn bij inlichtingendiensten en andere gelijkaardige groepen schering en inslag en al eeuwen oud. Ze zijn uiteraard ook niet zonder gevaar. Ook dat leerde de geschiedenis al herhaalde malen.
    Willy Van Damme

 2. “Iemand een ticket enkele reis naar Den Haag?”

  O en hoe moet dat dan als het Internationale Strafhof uit Den Haag wordt verwijderd? Is daar sprake van dan? Ja, daar is sprake van! Maar ja, de Nederlandse regering kan daar niet mee zitten, als zij maar hun pedofiele doofpot afgedekt kunnen houden. Grote kans dat het I.S. in Brussel wordt geplaatst. Heeft België ook nog iets te verbergen? Wat denkt U?
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Het is mij niet bekend dat er gesproken wordt over de verhuis van het Internationaal Strafhof van Den Haag naar Brussel.
  Onze gevangenissen zitten trouwens al overvol.
  En Nederland is voldoende slaaf van Washington zodat de VS dat wel zo zal laten. Voor politieke showprocessen slechts één adres: Den Haag. Klinkt toch mooi!
  Willy Van Damme

  • Geachte Willy,

   Excuses voor mijn late reactie.

   25 maart 2013 om 00:54

   Bron: Annie Machon en David Shayler.

   25 maart 2013 om 01:11

   Bron: Werkgroep Morkhoven.

   25 maart 2013 om 01:42

   Bron: US afgevaardigde Chris Smith, Nederlandse advocate Adéle v.d. Plas en voormalig rechercheur Klaas Langendoen. Dit alles voor de Helsinki Commissie in Washington op 4 oktober 2012. Inmiddels zijn er twee moties bij het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ingediend, om de druk op de Nederlandse regering op te voeren en eens serieus onderzoek te verrichten naar de strapatsen van ex Secretaris Generaal van Justitie en Veiligheid.

   Ik ben mij er terdege van bewust dat dit niets met het topic van doen heeft, echter, de titel van het topic sprak mij zo aan, dat ook ik volhardt in mijn boosheid. Eerlijk gezegd gaat dit ook naar U toe Willy, door Marcel Vervloesem als zot te beschouwen. Waarschijnlijk neemt U zijn halfbroer, Victor Vervloesem en zijn neefje Dmitri, wel serieus?
   Als dat zo is, dan neemt U ook de mainstream media in België serieus in zoverre er over deze incidenten bericht wordt. Maar aangezien het parket Herentals geen aangifte wenst op te nemen, Uw Justitie Minister doet alsof haar neus bloedt en Premier Elio di Rupo ook niet thuis geeft, kan ik U enige onwetendheid niet kwalijk nemen.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Ik heb nooit Marcel Vervloesem expliciet zot genoemd. Trouwens wie of wat is zot en wanneer ben je dat dan? Ik zal dat dus nooit doen.
   Wel heb ik als ik mij herinner ooit geschreven over een ontmoeting met hem in de wijk Morkhoven bij hem thuis. Hij had veel extra informatie voor mij over allerlei zaken rond Superclub. Dat bleek uiteindelijk niets te zijn en alleen onzinnig geblaat te bevatten.
   Ik had dus een goede tweehonderd kilometer voor niets gereden. Een van de aanwezigen en toen lid van die werkgroep heeft zich dan bij mij privé verontschuldigd.
   Ik heb Vervloesem nadien nooit nog serieus genomen. Wat wil je?
   Willy Van Damme

 3. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/9950036/Syria-chemical-weapons-finger-pointed-at-jihadists.html
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Om echt zeker te zijn moet men natuurlijk wat ik noem forensisch onderzoek doen en dat gebeurde hier nog niet.
  Het lijkt mij echter praktisch zeker dat dit verhaal klopt. Amateurs onder die bendes die ook eens dachten een chemische bom te maken.
  Maar dat open en bloot toegeven is voor de meeste klassieke media in het zogenaamde westen een onmogelijke zaak. En dus poogden velen het nog maar eens op het Syrische leger te steken. ‘De monsters’ zoals De Standaard en hun correspondent Jorn De Cock dat zo mooi schrijven.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s