Tweemaal zilver voor Amin Janmohammadi

Het blijft goed gaan met de sportcarrière van Amin Janmohammadi, de 19-jarige naar België gevluchte Afghaan. Nadat hij vorig jaar brons haalde op de Open Franse kampioenschappen Wushu (*) in de discipline Chang Quang (de lange vuist), scoorde hij begin vorige week opnieuw erg hoog tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Wushu in het Nederlandse Almere bij Amsterdam.

Amin Janmohammadi - 1

Onze Belgische Bruce Lee in actie.

Hier haalde hij zilver in zowel de discipline ‘de lange vuist’ als in die van Dao Shu (kort wapen), twee van de drie klassieke disciplines in deze vechtsport. Het betekent de verdere doorbraak van deze sinds vorig jaar bij het Dendermondse Vlaams Wushu Instituut aangesloten sporter.

Patrick van Campenhout van het Vlaams Wushu Instituut: “Het deelnemersveld was minstens zo sterk als in Parijs met 26 tegenstrevers in de discipline de lange vuist en 14 in die van het kort wapen. En hier zijn nog veel groeimogelijkheden, zeker gezien het feit dat hij pas vrij kort een professionele begeleiding heeft en met 19 jaar nog vrij jong is. In deze sport bereik je immers maar de top van je mogelijkheden tussen de 25 tot 30 jaar.”

Amin Janmohammadi - 2

Wushu is een sport die duidelijk niet voor iedereen geschikt is.

Amin Janmohammadi heeft dan ook behoudens zware tegenslag de mogelijkheid om uit te groeien tot de absolute Europese top in deze sport. Zeker daar hij pas sinds goed een jaar geniet van een professionele begeleiding.

De volgende uitdaging voor Amin Janmohammadi is zeker de Open Flanders Wushu Cup van zondag 28 april in het sportcentrum aan de Van Langenhovestraat 203A in Sint-Gillis-Dendermonde. De start voor de jeugd is voorzien om 9 uur en voor de volwassenen om 12u30. Met meer informatie op www.openflanderswushucup.be

Amin Janmohammadi & Patrick Van Campenhout

Na brons in Parijs en zilver in het Nederlandse Almere is het nu afwachten wat het in Sint-Gillis-Dendermonde zal worden. Hier Amin Janmohammadi met zijn coach Patrick Van Campenhout.

Op dit ogenblik is ook een aanvraag tot naturalisatie lopende en eens dit bekomen kan hij moeiteloos de Belgische kampioenstitel bemachtigen. Ook internationaal lijkt de man dus nog maar aan het begin van zijn carrière te staan.

Willy Van Damme

*) De sport is sinds de films met de legendarische Bruce Lee bij ons beter gekend als Kung Fu.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s