Wapens voor terreur

Er komt stilaan meer duidelijkheid over de Kroatische wapenleveringen aan de Syrische rebellen. Na Le Figaro en The New York Times heeft nu ook de Kroatische krant Jutarnji List vandaag dit verhaal gebracht en daarbij ook meer details verstrekt.

Het zou volgens deze krant om een 75 vliegtuigladingen gaan of omgerekend een 3000 ton vooral lichte wapens die via Jordanië naar Syrië verscheept werden. En alhoewel Kroatië het blijft ontkennen zijn er verscheidene filmpjes op YouTube te zien waar die rebellen pronken met wapens die alleen uit Kroatië kunnen komen.

Vermoedelijk verklaart dit het offensief eind verleden en begin dit jaar in de regio van Damascus en Daraa waar het lang vrij rustig was. Mogelijks werden die wapens ook gebruikt bij het kidnappen van die 21 Filipijnse blauwhelpen die op de Golanhoogvlakte werden ontvoerd. Die werden vandaag dan vrijgelaten. De kidnappers waren vermoedelijk Palestijnen die vroeger gelieerd waren met Hamas.

In kaart gebracht

Nog volgens deze Kroatische krant zouden er ook uit andere Europese landen waaronder Groot Brittannië wapens naar die godsdienstfanatici zijn gegaan. Vermoedelijk zal men ook hierbij de truc gebruikt hebben waarbij Qatar en Saoedi Arabië als tussenpersoon optreden.

Op die wijze kunnen de regeringen in Zagreb en Londen steeds zeggen dat ze geen wapens aan die salafisten leverden maar gewoon een wapendeal met Riaad of Doha hebben gesloten. Ogenschijnlijk allemaal koosjer dus. Kroatië is lid van de Navo en wordt midden dit jaar lid van de EU.

Het is de truc die men ook al met het nu vernielde Libië toepaste. Washington en de EU verkochten wapens aan Qatar en Saoedi Arabië en die sluisden ze dan met akkoord van Washington en Londen gratis door naar hun Libische en nu Syrische huurlingen. Erg simpel.

Ondertussen komen er ook steeds meer verhalen bovendrijven over de trek van Belgische jihadisten, de nieuwe Oostfronters, naar vooral Syrië. Volgens een blijkbaar goed ingelichte bron zou het niet gaan om enkele tientallen jihadisten zoals Eurojust deze week beweerde maar om een 1.500 extremisten komende uit zowat overal in België.

Ook Sharia for Belgium was volgens die bron hierbij actief en stuurde vier mensen naar Syrië. Er zou verder bij allerlei omhalingen in België ook een 2 miljoen euro voor het ‘goede doel’ zijn ingezameld. Met als vraag of onze veiligheidsdiensten het aantal jihadisten in de media dan sterk minimaliseren om zo onder het publiek geen paniek te zaaien.

Indien dit verhaal klopt betekent dit wel dat het gevaar voor België en ook Europa veel groter is dan bijna iedereen beseft. Wel stelde die bron dat onze veiligheidsdiensten voor zover dat natuurlijk kan alles goed in kaart hebben gebracht.

Willy Van Damme

7 gedachten over “Wapens voor terreur

 1. Hebben ze enig idee voor welke kar zij zich laten spannen?
  Muangpai
  Antwoord:
  Ik denk dat men in kringen van de politiek en de media zeer goed weet wat men doet en dat het enige dat hen interesseert geld is. Het is het eigen ik en de rest kan stikken. Het is de amoraliteit die de moraliteit predikt.
  Willy Van Damme

 2. Willy,
  ik denk toch dat er nog iets meer dan ‘geld verdienen’ achter die wapenleveranties zit.

  Ik neem aan dat de VS op dit moment geen wapens aan Iran levert.
  Maar wèl aan de jihadisten, zeg maar Al Qaida, aan wie met officieel de oorlog heeft verklaard.
  ( Nou ja, de VS levert die wapens niet zelf, maar Engeland en Kroatië hebben natuurlijk wel het groene licht van de VS gekregen ).
  Is daar een logisch verhaal van te bakken?

  Je weet dat ik de wereld wens te bezien vanuit de hypothese dat joodse belangen de grootste invloed hebben op ‘De Geschiedenis’.

  De vraag voor mij is dus: “Hoe kan het nu in het belang zijn van Israel dat al die jihadisten goed bewapend worden?”
  En eigenlijk ligt het nog extremer, want de ‘vrienden van Israel’ leveren niet alleen de wapens, maar ook de motivatie voor de jihadisten :
  – Neocons ( synoniem voor ‘joods’, in Washington) waren de drijvende kracht achter de inval in Irak.
  – Joodse financiers, schrijvers en activisten zijn de drijvende kracht achter de demonisering en belediging van de Islam.
  En het zijn die twee zaken: de inval in Irak en de vernedering van de Islam, die er voor zorgen dat er wereldwijd zoveel animo is om jihadist te worden.

  De tweede vraag is dus: “Waarom maken joodse lieden de islamieten zo boos dat sommige jongelui de wapens op nemen en gaan vechten. Is dat niet een groot risico voor Israel? Want Israel wordt nog feller gehaat dan Ghadaffi en Assad. Waarom? Is dit een vergissing?”

  Antwoord: Deze jihadstrijders worden juist gebruikt om het werk van Israel te doen: zìj verwijderen de sterke leiders in landen als Libië en Syrië.

  Maar de kans is nu toch veel groter dat er straks moslimregeringen zullen zijn die Israel gaan bedreigen. Dus toch een misrekening ?

  Dat is niet hoe de Israeli’s de zaak bekijken.
  Israël wil nooit vrede.
  Israël heeft altijd behoefte aan een tegenstander die dreigt met geweld: dan kan men gemakkelijk Israel’s tegenstanders zwart maken, en dan kan Israel ongestraft die tegenstander kapot maken.

  We lezen dit al bij Livia Rokach, die citeert uit het dagboek van Moshe Sharett, oud premier van Israel.
  We lezen het bij Richard Forer ( oud AIPAC lid) die beschrijft dat Israel mede aan de wieg stond van Hamas.
  We zagen het toen Ariel Sharon met opzet de heilige grond van de moslims betrad, en zo bewust de tweede Intifada uitlokte.

  Israel’s werkwijze is simpel:
  1. Zorg dat je militair oppermachtig bent. ( Of de macht hebt in een land dat oppermachtig is).
  2. Zorg dat jouw tegenstander jou (schijnbaar) gaat bedreigen.
  3. Vernietig de vijand.,

  Een moslim-geleerde die al in 2003 de Arabische Lente voorspelde, heeft bovenstaand scenario beschreven: Sheikh Imran Hussein.

  Ik denk dat Sheikh Imran Hussein gelijk heeft: Israël is niet bang van boze Palestijnen (Rokach) of van Hamas ( Forer) of van Al Qaida ( Imran Hussein). Ze wìl juist boze en luidruchtige tegenstanders die ze de baas kan.
  Vernietiging van de tegenstander uit “Self-Defense” is óók vernietiging.
  Daar ging het maar om.

  ( Ik heb dit verhaal ook op mijn blog staan, en daar zijn allerlei links om aan te klikken: http://tiny.cc/8woqtw )
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Hier stelt zich de essentiële vraag: Wat is het belang van een land?
  Iedere burger heeft daar een ander en eigen antwoord op. Zie maar naar de Westerse steun voor al die gewapende moslimfanatici.
  Hans Bonte van sp.a en burgemeester van Vilvoorde haalde vandaag in De Standaard uit naar Guy Verhofstadt. Bonte is burgemeester van Vilvoorde en ziet jihadisten vanuit zijn stad vertrekken naar Syrië. Hij vreest terecht voor hun terugkeer. Verhofstadt roept dan weer op tot wapenleveringen aan die jihadisten.
  Beiden hebben dus een totaal tegengestelde visie op wat ‘het belang van Belgie’ hier is.
  Hetzelfde in Nederland.

  De kwestie van die jihadisten en Israël is hier al herhaalde malen uitvoerig besproken.
  De huidige regering in Israël denkt er baat bij te hebben om die jihadisten achter de schermen te steunen. Ogenschijnlijk lijkt dat een voor hen goed beleid.
  En inderdaad Syrië, Libië en Irak liggen in puin terwijl Egypte en Tunesië politiek en economisch bijna in een chaotische toestand zitten. Dus hier wint op korte termijn Israël.
  En als ze er dan nog in slagen om de Arabische wereld verder in puin te laten slaan dan is er bij de zionistische leiders nog meer vreugde.
  Dat is echter de korte termijn.

  Wie echter wat nadenkt ziet gewapende bendes met een politieke visie die ultraradicaal tegen de VS en Israel gekant is. Natuurlijk speelt bijvoorbeeld de Egyptische president Mohammed Mursi nu het spel van de VS en Israël. Zie maar naar het door Egypte onder water zetten van een aantal tunnels tussen Egypte en Gaza en het behouden van de economische blokkade van Gaza. Maar hoe lang zal die Egyptische buigzaamheid duren?
  Ongetwijfeld is die buigzaamheid er vooral een van opportunisme.

  Zeker is dat de Arabische bevolkingen van de regio niet gebaat zijn met de machtsgreep van die religieuze extremisten die terug willen keren naar de 7de eeuw
  Je moet wel begrijpen dat de seculiere regimes die er aan de macht zijn of waren door vooral de plattelandsbevolking niet echt aanvaard werden. Het seculiere is er vooral een dat gedragen werd/wordt door de stedelijke elites.
  En in Egypte heeft die elite zich de voorbije twee jaar gewoon laten misbuiken door de VS, Qatar, Saoedi Arabië en de politieke islam. Dat zien ze nu rijkelijk laat wel in.
  Willy Van Damme

  • Willy,

   mijn these is dat de politiek in vele landen sterk beïnvloed wordt door door opinie- leiders die in werkelijkheid het belang van Israel dienen, en niet dat van hun landgenoten.
   En bij Israel denk ik dan ook aan de joodse religie die zegt dat G-d pas tevreden zal zijn over zijn uitverkoren volk, als het àlle andere volken heeft onderworpen. Àlle macht in één hand dus. (Volgens mij zijn de Grote Bankiers al aardig op weg.)
   Citaten 20 en 21: http://tinyurl.com/4qfubqo
   Centralisatie is dus het devies. Eén Europa, om maar een voorbeeld te geven.

   Guy Verhofstadt is volgens mij zo iemand die ( misschien zonder het te beseffen) de joodse agenda dient.
   Daniel Cohn Bendit ( die destijds De Gaulle op de knieën moest brengen ) is ook zo iemand. Samen hebben ze een boek geschreven dat sterk pleit voor één Europa.

   Verhofstadt’s broer Dirk schreef ooit een recensie over een boek van Jaques Attali: “De Joden, de wereld en het geld.” Je begrijpt dat dit onderwerp mij interesseerde…
   Ik heb die recensie op mijn blog geplaatst en er maar liefst 31 misleidende beweringen uit gepikt en die weersproken.
   http://xevolutie.blogspot.nl/2011/06/149-jews-world-and-money.html

   Ik denk dus dat je Guy Verhofstadt niet als vertegenwoordiger van ‘het belang van België’ mag zien.

   Dat de pro-Israel Verhofstadt oproept tot sterker maken van de Jihadi’s toont aan wat ik in mijn vorige reactie poneerde: Israel is niet bang voor de jihadi’s.
   Dat lijkt vreemd.
   Israel had nauwelijks iets te vrezen van Assad. Maar die Jihadi’s zijn ongeleide projectielen: je weet echt niet wat die kunnen gaan brengen in de toekomst.

   De centrale vraag is dus: Waarom stimuleert Israël de machtstoename van extreme moslims ?
   Sheikh Imran Hussein geeft een verklaring. Ik zie zo gauw geen geloofwaardiger verklaring.
   Dit is wel degelijk relevant, want het betekent dat Israel bereid is ( en van plan is) om een enorm bloedbad aan te richten.
   Ik vrees dat ze gek genoeg zijn om vele miljoenen mensen te doden.
   Het is eerder gebeurd: Lazar Kaganovich was volgens zijn achterneef S. Kahan in zijn eentje verantwoordelijk was voor 20 miljoen gedoodde Russen…. ‘The Wolf of the Kremlin’
   Jan Verheul
   Antwoord:
   De geschiedenis is een aaneenschakeling van bloedbaden en de aanstokers ervan zijn gewoon hebzuchtige mensen die voor niets terugschrikken. En dat heeft heus niets met religie te maken. Voor een aantal politici is het vooral een kwestie van macht, geld en seks.
   Verhofstadt heeft in België toen hij premier was een aantal goede zaken gedaan, maar in wezen is hij een platte opportunist die lak heeft aan welke moraliteit ook.
   Willy Van Damme

   • “De geschiedenis is een aaneenschakeling van bloedbaden en de aanstokers ervan zijn gewoon hebzuchtige mensen die voor niets terugschrikken. Willy”
    Volgens mij zit er in deze ‘geschiedenis’ wel degelijk een herkenbaarbaar ‘fil rouge’ dat erop duidt dat zelfs de extreme vorm van ‘toevallige ordinaire hebzucht’ wordt overstegen door gerichte, georkestreerde acties.
    De neo-lib GV loopt flink aan het handje van Uncle Samuel. Hij zal toch zeker geen ambities hebben om NATO-chef te worden!?
    De identiteit van Israël wordt gedefinieerd aan de hand van haar vijanden. Zonder ‘dodelijke vijanden’ is Israel slechts een zandstrook aan de kust. Een goeie vijand mag men geru$t wat verwennen.
    Walter Baeyens
    Antwoord:
    Om oorlogen te rechtvaardigen moet men een goed uitgewerkt scenario hebben met de pers in een van de hoofdrollen. Ook de koningen van de humanitaire business als Amnesty International spelen hier een sleutelrol. Dat vergt veel tijd en werk.
    Willy Van Damme

 3. Willy,
  een opmerkelijk stukje recente geschiedenis is wel de Amerikaanse inval in Irak.
  Die inval was op bewuste leugens gebaseerd.
  De aanstichters zijn bekend: het zijn de Neocons. Cheney’s en bedrijf Halliburton heeft er grof op verdiend. Over Rumsfeld weet ik het niet precies. Tot zover zou het overeen stemmen met uw verklaring: ‘… en de aanstokers ervan zijn gewoon hebzuchtige mensen die voor niets terugschrikken.”
  Maar de inval was natuurlijk pas ècht mogelijk gemaakt door Pearle, Wolfowitz, Feith en vele controleurs van de MSM.
  En àl die mensen indentificeren zich uitermate met het joodse geloof. ( Ook als ze niet echt beleidend gelovige zijn).
  En wat ook opvalt: geen van hen heeft er ook maar een cent mee verdiend.
  Ze zijn er ook niet machtiger van geworden.

  We hebben dus met een opmerkelijke zaak te maken. En opmerkelijke zaken (zaken die niet logisch uiit ‘ons wereldbeeld’ volgen) verdienen aandacht, want als we daarmee ons idee over ‘hoe de wereld in elkaar zit’ kunnen verbeteren, dan is dat natuurlijk van groot belang.

  Litteratuur: Sniegoski: http://tiny.cc/d2x3sw Jonathan Cook: http://tiny.cc/9gzttw
  Jan Verheul
  Antwoord:
  In de memoires van Allan Greenspan, het stuk onbenul dat de Amerikaanse centrale bank, de FED, voorzat, maakt hij melding van twee reden waarom de VS Irak aanviel: olie en Israël.
  De VS wist dat men die oorlog nooit kon winnen en toch vielen ze aan. Maar er was hier ontzettend veel te verdienen door allerlei dubieuze groepen als Bechtel en Halliburton, en de wens van Israël was zo groot dat men het leger dan maar bewust naar een nederlaag stuurde.
  De VS is nu virtueel failliet dankzij dit beleid.
  Willy Van Damme

 4. Israël mede oorzaak van de inval in Irak? Dat heeft de MSM nooit gehaald.

  Ja, de VS heeft de oorlog niet gewonnen, maar Israel heeft grote winst behaald: het sterke Irak ligt in puin.

  Bechtel en Halliburton als drijvende krachten?
  Maar de vernietiging van Irak werd al 20 jaar lang voorbereid:

  In 1982 schreef Oded Yinon al over een inval in Irak.

  In 1991 werd Irak voor het eerst in elkaar geslagen. Volgens mij was Saddam destijds Kuweit binnen gelokt. Toen Saddam om ‘groen licht’ voor de inval in Kuweit vroeg aan de VS-Ambassadeur, mevrouw Glaspie, gaf ze dat groene licht. Zie: http://tinyurl.com/8xghdj5
  Het was een val waarin Saddam werd gelokt , om zo Irak te kunnen vernietigen.

  Helaas stopte papa Bush nog vóór Bagdad, wat Wolfowitz erg teleur heeft gesteld : dat is zelfs te lezen in een boek dat over de bakermat van de Neocons is geschreven door Saul Bellow: Ravelstein. Het speelt op de Universiteit van Chicago.

  In 1999 schreven joodse Neocons ‘A Clean Break’, een rapport waarin de noodzaak om Saddam te verwijderen wordt beschreven.
  Meer info: http://tiny.cc/j6cnp en http://tinyurl.com/6y6fw8c

  Vanaf 1982 tot 2003 zien we dus joodse inspanningen om Irak kapot te maken. Ik denk dat die veel essentieler zijn dan Bechtel of Halliburton. Die bedrijven zijn slechts de dikbetaalde beulen.

  En de olie-wereld was tégen de inval in Iraq: die wil gewoon rust. Er is ook voor wat betreft de olie geen winst door Amerikaanse bedrijven behaald door deze oorlog.

  Tenslotte: U noemt Greenspan een onbenul. Maar dat zou betekenen dat hij deze crisis nooit heeft willen veroorzaken. Dat lijkt me onwaarschijnlijk. ( Elke kleine crisis oplossen door de rente enorm te verlagen kan uitsluitend tot enorme bubbels leiden, die met absolute zekerheid een keer moeten ontploffen.)
  Zeker als ik zie dat de crisis de grote banken sterker en machtiger heeft gemaakt. Het volk is armer en machtelozer. Ook nu nog gaan er in de VS elk jaar 100 kleine banken failliet. Greenspan heeft goed werk verricht voor zijn vrienden.
  Jan Verheul
  Antwoord:
  Ik denk dat die discussie hier al herhaalde malen werd gevoerd. Ik heb wel grote bezwaren met uw stelling: “joodse inspanningen om Irak kapot te maken”. Dit is geen kwestie van ‘joden’ maar van een aantal mensen waarbij zeker verhoudingsgewijs veel joden bij betrokken zijn. Dit is veralgemenen en dat kan niet. De oorlog om Irak werd gevoerd omdat Israël Irak kapot wou, om de olie van het Midden-Oosten te controleren en omdat oorlog een winstgevende zaak is. Men kan zo de staatskas ‘legaal’ plunderen.
  Verder is het duidelijk dat de zionistische invloed op de regering Bush Jr. enorm was. Zij hadden zeker direct ook Iran aangevallen.
  Verder is de stelling dat de financiële crisis bewust werd uitgelokt fout. Men is echt niet bewust bezig een crisis als dit uit te lokken, wat men wel steeds doet is profiteren van die crisis om rijker en machtiger te worden. Zie maar naar de gebeurtenissen in 2007 en 2008 rond Lehman Brothers, AIG en Goldman Sachs.
  Willy Van Damme

 5. Caucasus regio. Nieuw geostrategisch target. NATO en haar jihad-medeplichtigen. GLADIO-Energekon-Turkije-Caspisch bekken. Brzezinski ’s ‘Grand Chessboard’.
  http://www.corbettreport.com/terror-in-central-asia-natos-great-game/
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Ik denk dat de Kaukasus al meer dan twintig jaar een extra door de VS en Europese landen bewerkte regio is. Zie maar naar de westerse en Saoedische steun voor het salafisme in Tsjetsjenië.
  Dat toen de salafisten deze regio nog strak in handen hadden en daarbij alle vormen van niet-salafisme zoals het vieren van kerstdag verboden, je zal het in onze kranten amper of niet gelezen hebben. De boosdoeners waren ook hier niet die bende moslimfascisten maar hun tegenstanders.
  De VS en NAVO zien die regio als de zwakke onderbuik van het kapot te maken Rusland. Dit is ook een der voornaamste reden waarom Rusland Syrië voluit steunt.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s