Ik begrijp jullie niet

Tijdens de laatste vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken over Syrië is het er volgens de Franse krant Le Figaro van vandaag soms vrij hevig aan toe gegaan. Zo vloog Jean Asselborn, de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken, over die kwestie tijdens de besloten vergadering scherp uit naar zijn Franse collega Laurent Fabius.

Volgens dit verhaal stelde Asselborn hierbij:

«Vous combattez les rebelles islamistes au Mali ; pourquoi donc cherchez-vous tant à les aider en Syrie? Il y a quelque chose que je ne comprends pas…»

“Jullie bestrijden die islamistische rebellen in Mali, waarom zoekt U hen dan te steunen in Syrië? Het is iets wat ik helemaal niet begrijp… “

Het is inderdaad een wel heel bizarre logica die vermoedelijk ook Laurent Fabius niet echt zal begrijpen. Wel bleek tijdens die vergadering dat Frankrijk hierover al deels van mening was veranderd.

Tot vlak voor die bijeenkomst was Frankrijk immers voorstander van het deels bewapenen van die Syrische salafisten. Dat was intussen sterk bijgestuurd. Bang dat hun soldaten in Mali met Franse wapens worden neergeschoten?

Paniek

Uiteindelijk bleef Groot-Brittannië binnen de EU nog maar eens zowat alleen achter en gaat het nu officieel o.m. pantservoertuigen geven. Geld voor degelijk onderwijs heeft men in Londen niet meer, maar wel centen voor voertuigen voor die salafisten.

Nu is het zo dat tot heden de wapens via Turkije, Qatar en Saoedi Arabië worden geleverd. Met akkoord van de VS en de EU. Pure hypocrisie dus. Het recente verhaal over door Saoedi Arabië betaalde wapenleveringen vanuit Kroatië, lid van de Navo en bijna lid van de EU, is typerend.

De Britse houding is merkwaardig daar de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague nog maar enkele weken geleden waarschuwde voor het grote gevaar voor Europa van al die jihadisten die het Midden Oosten in brand steken. Er klonk bij zijn verklaringen naar aanleiding van de toestand in Mali toen in januari zelfs paniek in zijn stem.

Beloofden Qatar en Saoedi Arabië nog wat extra Brits wapentuig te kopen en ging Londen  daarom overstag? Bij de Britse veiligheidsdiensten zullen ze nu al wel overuren moeten draaien om al die gewapende godsdienstfanatici in de gaten te houden. Gelukkig zullen ze met de waanzin van William Hague zeker niet zijn.

Willy Van Damme

7 gedachten over “Ik begrijp jullie niet

 1. Misschien beginnen de recente gesprekken tussen Vladimir Putin en Francois Hollande ook wel hun vruchten af te werpen. Fijn om te horen dat er in de E.U. toch ook nog mensen zijn die kritische vragen durven te stellen. Lange leve Luxenburg!
  Waterput
  Antwoord:
  Er is onderling binnen de (sic) Vrienden van Syrie oneindig veel en hevige ruzie. Zie ook maar naar de diepe verdeeldheid hierover binnen de vorige regering van president Barack Obama.
  Ik heb ook de indruk dat het verschijnen van die verhalen in de pers over bvb Kroatische wapenleveranties het gevolg is van dissidenties binnen de regeringen en veiligheidsdiensten rond deze waanzin.

  De persconferentie van Eurojust gisteren had duidelijk als bedoeling druk uit te oefenen op onze regeringen.
  Het is mede om die reden een ongeziene schande dat onze pers er amper aandacht aan bestede. Alleen de VRT met de radionieuwsdienst deed het gisteren goed en ging ermee prominent.
  Als onze regering zelfs al haar eigen veiligheidsdiensten negeert, waar is men dan in ’s hemelsnaam mee bezig.

  En dan zie je onze Didier Reynders, minister van Buitenlandse Zaken, in Saoedi Arabië op bezoek gaan bij financiers van die extremisten. Mooi op de foto met hun grote kat, tot blijkt dat deze heren in Frankrijk veroordeelde groothandelaars in drugs zijn.

  Zoals bij de Taliban toen die nog Afghanistan controleerden is het ook hier dus een en al drugs. Waar in de Koran zou staan dit toegestaan is? In de bijlagen?
  Achter die salafisten zitten dus gewoon drugshandelaars. Halal drugs dan?
  Willy Van Damme

  • Ik ben gelukkig dat de onenigheid naar buiten komt. In de VS is er al lang onenigheid over die ganse “Lente”. Maar de beroepsmensen van de inlichtingen diensten en de militairen worden de mond gesnoerd, zeker ten tijde van de bloeddorstige feeks Hillary.
   De uitleg betreffende drugs en de koran wordt omzeild door de “imams” omdat het “toch maar ongelovigen zijn aan wie we drugs verkopen”. Dat wordt al jaren gezegd om die drugs en de winst goed te praten. Wat ze er niet bij vertellen is dat de Afghaanse en Pakistaanse jeugd in een drugsmoeras verdrinkt door die zelfde politiek.Er zijn letterlijk miljoenen verslaafde kinderen en tieners in die landen.
   Mercury Traveller
   Antwoord:
   Uiteraard, ik ken die misdadige uitleg en je bent nog de miljoenen moslims in Centraal-Azië en Iran vergeten die men zo de dieperik induwt.
   Toen het bezoek met foto van Didier Reynders aan die Saoedische drugshandelaars uitlekte en hun rol in het verspreiden van het salafisme werd ik opnieuw op die link attent gemaakt.

   Het toont perfect aan dat wat men verkoopt als geloven in Allah en Mohammed in wezen gewoon een racket is, een maffiabende. Die vechtersbazen in Syrië en elders zijn of pure criminelen – wat blijkt uit de grootschalige plunder en de onderlinge gevechten om de buit – of idioten die door enkele geslepen en amorele figuren gebruikt worden zodat deze ‘heren’ nog meer winsten kunnen maken.

   Onder deze salafistische vlag van Allah en Mohammed zitten gewoon zware criminele elementen verborgen.
   En ondanks hun drugsverleden mogen de heren met hun ‘poesje’ vrij rondlopen in hun land van de ‘zuivere geloofsleer’.
   Voor Hillary Clinton heb ik de grootst mogelijke minachting.
   Willy Van Damme

 2. “Voor Hillary Clinton heb ik de grootst mogelijke minachting.
  Willy Van Damme”
  Akkoord. Nog even eraan herinneren dat Bill Clinton’s verkiezing te danken was aan o.a. drugsgeld.
  De routine drugs-import lijn uit Centraal-Amerika (Iran-Contra, cocaïne) werd toen verlegd van Florida naar Mena (Airfield), Arkansas, waar Clinton gouverneur was. Ondertussen was Hillary aan het ritselen bij de Rose Law Firm en in de Whitewater vastgoed-fraude. Mooi stel. Kandidaten voor een Nobel Prijs, wed ik.

  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Bill Clinton zou desnoods zelfs geld hebben aanvaard van marsmannetjes of van de duivel zelf. Geweten is dat hij voor zijn rweede kiescampagne illegaal geld kreeg van de kleptomaan-dictator Denis Sassou Nguesso uit Brazzaville. Buitenlandse donaties zijn in de VS officieel verboden.
  Wel lijkt mij dit verhaal van drugs en Clinton me er eerder een van toedekken. Hij was toen nog gouverneur van Arkansas en hielp zo te zien actief mee aan het saboteren van het onderzoek.

  Naast wapens en witwasserij was drugshandel een ander cruciaal element in de Iran-Contra affaire.
  Volgens onderzoek van journalist Gary Webb introduceerde de CIA als onderdeel hiervan crackcocaïne in de VS. Het verhaal bracht Webb in zeer zware problemen. Hij werd ontslagen en nadien dood teruggevonden, officeel een zelfmoord. Over de zaak zijn enkele boeken verschenen, namelijk Dark Alliance en Kill the messenger.
  Willy Van Damme

  • Clinton had er voor gezorgd dat Mena werd gebruikt als tussenstation voor cocaïne-traffiek. Zijn broer was cocaïne verslaafd en bracht enige tijd in de gevangenis door.
   Iran-Contra was in essentie een Republican-Likoed operatie maar Democraat Clinton, ‘Slick Willy’, wist er wel munt uit te slaan.
   Buitenlandse donaties voor verkiezingscampagnes zijn nu wel toegelaten. Een president kopen is nu ook officieel enkel nog een kwestie van het ‘hoogste bod’.
   Ik herinner ook aan de affaire van de gezelfmoorde Clinton White House-hulp Vincent Foster. Volgens Lee Wanta was Vince Foster kort voor zijn dood in Zwitserland om er 250m$ op te halen voor Hillary’s zgn. ‘Children Defense Fund’.
   De gezelfmoorde journalist-auteur was Gary Webb (‘Dark Alliance’)

   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Het is inderdaad Gary Webb en niet Charles Webb zoals ik in een eerdere reactie schreef.
   Leuk is wel natuurlijk dat de vrouw van Ronald Reagan in het publiek actie voerde tegen drugs. Hypocrisie is dan ook een van de grote specialiteiten van dat soort volk.
   Willy Van Damme

 3. @Walter & Willy

  Mochten jullie er tijd voor kunnen vinden, want het is een hele zit, kijk dan naar deze twee video’s van Chip Tatum. Chip Tatum verdween op een gegeven moment van de aardbodem, maar kwam letterlijk en figuurlijk in Mexico boven water drijven.


  Joop de Jong
  Antwoord:
  Een mij onbekend verhaal. Bedankt voor de info alleszins. Maar U zult hopelijk wel begrijpen dat ik die drie uren aan video’s vandaag niet meer ga bekijken. Ik werk nu trouwens aan een nieuwe tekst.
  Een van de leuke aspecten van deze blog is dat men hier met informatie afkomt die mij en ongetwijfeld veel lezers totaal onbekend is.
  Niet alles hoeft daarbij even interessant of geloofwaardig te zijn. Maar wie het niet bekijkt zal daarover dan wel niet kunnen oordelen.
  Willy Van Damme

  • Natuurlijk is het U bekend. U weet misschien niet wie Chip Tatum was, maar toch wel wie Oliver North is? Misschien kent Walter deze persoon wel? Walter weet ook wie Michael C. Ruppert is en dat hij in die tijd werkte voor het team van Ross Perrot en was “Taken’ Out”. Natuurlijk begrijp ik dat U die video’s vandaag niet meer gaat bekijken, dat heeft ook geen zin. Het betreft gedane zaken die niet meer teruggedraaid kunnen worden, maar wel leuk zijn om te weten. Daarbij leek het mij een aardige aanvulling op de reacties van Walter.

   No thing seems to be as they are.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Oliver North kennen we natuurlijk wel.
   Willy Van Damme

 4. Pingback: Duitsland en Oostenrijk tegen Frans-Britse steun aan rebellen in Syrië | Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s