Iedereen moralist

Gall - ACW en N-VA - Het middenveld krijgt klappen - 27-02-2013

Het werk van cartoonist Gal, de vast tekenaar van Knack, is soms ondoorgrondelijk maar hier deze week laat hij weinig twijfel bestaan over wat hij ditmaal juist wil zeggen.

En zoals de Antwerpse politie, de Broeders Alexianen en het parket beweren in de zaak van de vermoorde Jonathan Jacob, zo zegt ook de N-VA dat men het alleen doet uit puur plichtsbesef. Hier dan om de kleine man, de ACW-spaarder, te helpen. Na Iedereen Beroemd nu Iedereen Moralist dus.

Men kan zich ondertussen perfect inbeelden hoe goed de sfeer binnen de Vlaamse regering nu is. Na de lekkende mails van een Muitende minister nu dus die andere Dedecker die in wezen zijn coalitiepartner zit uit te schelden voor zoiets fraais als dief. Le nouveau politique est arrivé.

Willy Van Damme

3 gedachten over “Iedereen moralist

 1. De betiteling en geur inzake sparen is op 4 jaar opmerkelijk en opzettelijk aan het wijzigen.
  “Het spaargeld van de hardwerkende huisvader moet veilig blijven” 2008 -Yves Leterme.
  ” Er staat enorm veel geld op de spaarboekjes” 2009-2010
  ” De spaarder zit bij meerder banken om voorheffing te ontduiken” 2012
  ” Lui Spaargeld moet gemobiliseerd worden naar de ekonomie”
  ” Centrale databank om het aantal rekeningen per burger te kennen.”
  Duidelijk is dat het gelag (“crisis” in newspeak-taal) van 2008 niet door de gladjanussen van 2008 zal betaald worden in 2013…
  Dit zal gebeuren op een jaren-30 wijze en moraal is maar een druppel op die zwarte plaat.
  Soit …moord, doodslag, intrige zal de vlam in de hooiberg brengen en provokatie is hierin een beproefde en niet -geschuwde techniek. De partij die over lijken gaat en en tegelijkertijd de passie preekt…. zal kunnen juichen op de as. Aan de “goede kant” staan nu enkel “moralisten” met een ontstoken Gal-blaas….dat belooft !
  De equipes staan aan de startlijn van een breedspectrum spectakel . Een Medium, beter dan Fortuin of Dewever, zit nog in de coulissen….
  Ludo Kenis

 2. Willy, de NVA teert als geen andere partij op het egoïsme van de mensen, en dat is de mens in zijn allerzwakste gedaante. Ze doen dat als geen ander. De spindokters, die voorheen bij het VB zaten, zijn naar de NVA verhuisd jaren geleden. Jammer genoeg trappen heel veel mensen in de valkuil van de NVA. Ik heb daar geen goed oog in.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  De kleine man zal steeds het gelag betalen, zeker met de N-VA aan het roer. Maar onze pennenlikkers likken nu zoveel mogelijk de kont van De Wever. Wie braaf in de pas loopt krijgt een gesprek. Wie doet als Stijn Tormans krijgt de banvloek. Daar zit een groot deel van het probleem. Het recente boek over die partij zou iedereen die meer wil weten best lezen.
  Een gewaarschuwde man/vrouw is er zeker twee waard.
  Willy Van Damme

 3. “Evidemment” zong ooit France Gall en al gedroeg zij zich al eens als een “poupée de cire poupée de son” ze spuwde nooit echt GAL naar haar medemensen. Gerard Alsteens (GAL dus) is daarentegen een meester om zonder woorden… nagels met koppen te slaan.Hoewel deze oude vlaamse spreuk in deze context eerder misplaatst is, geef ik toe. En ik kan denk ik dan nog nauwelijks verdacht worden van enige vorm van ACW-sympathie, god beware me. Ooit smelt de was en vliegt het zagemeel weg met een nieuwe wind, van Antwerpen tot in Knolle Hoek.
  Johan Baert
  Antwoord:
  Evidemment.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s