VC Oudegem wint Beker van België volleybal

Uitbundige vreugde zondag bij de spelers, leden en supporters van Volleybalclub Oudegem nadat zij toch tegen de verwachtingen in de Antwerpse Lotto Arena de beker van België veroverden tegen een normaal oppermachtig geacht Asterix Kieldrecht.

Asterix Kieldrecht

Zeker daar het damesteam van Asterix Kieldrecht al tienmaal de beker won en vorig jaar de kampioenstitel behaalde. Bovendien is Kieldrecht dankzij stevige overheidssubsidies een verhoudingsgewijs rijke club, wat in schril contrast staat met VC Oudegem die overal moet bedelen om wat centjes.

VC Oudegem - Viering Beker van België - 17 februari 2013

De volleybalploeg werd ontvangen met een erehaag van supporters en clubleden.

De dames van VC Oudegem zorgden echter voor een bijna mirakel en versloegen de sterren van Kieldrecht met drie sets tegen één. Alleen de eerste en spannende set verloren ze met 29 tegen 27, maar daarna leek er geen houden meer aan de Oudegemse dames.

Zo wonnen ze de tweede set met 20 tegen 25 waarna Asterix helemaal leek weg te kwijnen met voor de derde set nog maar 16 tegen 25 punten. Alleen in de vierde en laatste set boden zij terug serieus weerwerk, maar dat bleek onvoldoende en met 23 tegen 25 werd ook deze lastige laatste klip met succes door VC Oudegem genomen.

VC Oudegem - Viering Beker van België - 17 februari 2013

In een nog zeer euforische stemming arriveerden de dames rond 18 uur in Oudegem bij de vele fans.

De vreugde in Antwerpen en later in de Oudegemse sporthal kon dan ook niet meer op. VC Oudegem is pas in 1978 opgericht en speelt dit jaar pas voor de vierde maal in eerste afdeling. Slechts vorig seizoen kwam de doorbraak en eindigde men in de top vier.

Voor de speelsters was het trouwens de eerste maal dat zij in de imposante Antwerpse Lotto Arena mochten spelen. Een schril contrast met de sporthal van Oudegem waar zij hun wedstrijden normaal spelen. De dames van VC Oudegem zijn dan ook geen professionals maar amateurs die verder gewoon een job hebben.

En de hier te rapen vergoedingen zijn dan ook peanuts met wat gelijkaardige amateurs in de voetbal verdienen. Het succes met de Beker van België en de winst tegen de toppers van Asterix betekent natuurlijk dat men VC Oudegem vanaf nu nationaal tot de top dient te rekenen. Het zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor hun werking.

VC Oudegem - Viering Beker van België - 17 februari 2013

En dan kwam er de ontlading en het showen van de beker.

Play-offs

Ondertussen staan zij in de nationale competitie op de tweede plaats en spelen zij dus de play-offs tegen de andere topploegen. Nationaal heerst Gent met tien punten meer dan VC Oudegem (52 tegen 42) die op haar beurt weer 1 punt meer heeft dan derde Asterix Kieldrecht. De verwachting bij de start der competitie was om vierde te worden. Het werd tweedes.

De eerste vier in de play-offs spelen ook Europees, maar met winst in de beker is de vrouwenploeg van Oudegem nu al verzekerd van een Europees ticket. Dit seizoen speelde de club al wel voor het eerst Europese volleybal maar dat bleek toch nog te hoog gegrepen voor de equipe van trainer Sacha Koulberg.

VC Oudegem - Viering Beker van België - 17 februari 2013

Met bloemen, champagne, veel gejuich, omhelzingen en bier werd de viering dan ingezet.

De ploeg en het team erachter werden zondagavond dan ook uitgebreid in de bloemetjes gezet, onder meer in aanwezigheid van veel soms van ver komende supporters, de Dendermondse schepen voor de Sport Carine Verhelst (sp.a) en lokaal parlementslid Bart Van Malderen (sp.a).

Met de Dendermondse Rugbyclub, turnster Julie Croket, 800 meterloper Jan Van den Broeck, de rope skippers van Moving Baasrode, de Baasroodse kaatsers en wushukampioen Amin Janmohammadi beschikt de stad tegenwoordig over een serie topsporters die zelfs internationaal best mogen gezien worden. En nu nog de voetbal!

VC Oudegem - Viering Beker van België - 17 februari 2013

En blauw met wit waren uiteraard de overheersende kleuren. Er was zelfs een smurf in de zaal, volleybalsmurf natuurlijk. Wat dacht je.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s