Een klein bedrag

“De kracht van de verandering” was de slogan van de N-VA bij de vorige lokale verkiezingen. En ook ervoor in 2009 klonk het: “degelijk, sociaal, zeker”. Het is maar welke politieke slogans je gelooft natuurlijk.

En in Antwerpen meent OCMW-voorzitter Liesbeth Homans die verandering ook letterlijk. Wie zich volgens een door haar en door het schepencollege goedgekeurde voorstel in de toekomst als vreemdeling in de stad wil komen vestigen moet alleen al aan administratieve kosten niet meer 17 euro maar eventjes 250 euro ophoesten.

Wat in Gent al voor heel boze reacties zorgt. Naast dan als verwacht van de Antwerpse oppositie. Tijdens een gesprek hierover op Radio 1 De Ochtend had Liesbeth Homans het over een “klein bedrag” dat men dan diende te betalen. Volgens haar een niemendalletje dus. Dit terwijl een gezin met drie kinderen dan 1.250 euro mag neertellen naast dan de dure verhuiskosten.

Voor iemand die een parlementaire wedde samen met die van OCMW-voorzitter trekt met dan uiteraard nog wat andere lucratieve inkomsten is 250 euro inderdaad een niemendalletje. Iets als een fooi op restaurant. Voor de gewone Vlaming en Antwerpenaar wiens belangen zij beweert te verdedigen is dit echter een flinke som.

Voor de vele duizenden vreemdelingen die zich jaarlijks in Antwerpen legaal willen vestigen is dit echter bijna een fortuin. Uiteraard beseft zij dat privé maar al te goed, maar vreemdelingen… die zijn niet welkom in de herberg van de N-VA behalve als ze diamantair zijn. Dan is er de rode loper.

Inderdaad, “de kracht van de verandering” is … hen naar andere steden en gemeenten wegjagen want bij het duo De Wever en Homans zijn die feitelijk gehaat. Straatarm Vlaanderen. Recent ontkende zij een harde asociale tante te zijn. Wie gelooft dat?

Willy Van Damme

Een gedachte over “Een klein bedrag

 1. Dit is maar het begin. Vraag is hoe we dit kunnen stoppen?
  P Van Daele
  Antwoord:
  De maatschappij slingert als steeds tussen twee uitersten. Nu slingert ze in de richting van het asociale, de pure haat en de herrieschopperij. Vlaams Belang en de N-VA zijn hier exponenten van.
  We kunnen aleen maar hopen dat de slinger snel terug in de andere richting gaat.
  Ik kan als schrijver alleen maar die zorgwekkende evolutie signaleren en mijn ongenoegen uiten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s