Riolerings- en wegenwerken Vijfbunderstraat–Groeneweg

Vijfbunderstraat-Groeneweg – Wegen-en rioleringswerken – Aanvang 4 februari 2013

De aangekondigde wegen- en rioleringswerken in de Vijfbunderstraat en Groeneweg starten in februari 2013, en zullen in fasen worden uitgevoerd.

FASE 1 – Vijfbunderstraat

Vanaf Hamsesteenweg tot en met kruispunt Groeneweg (februari-juni 2013)

De nutsmaatschappijen hebben hun leidingen reeds verlegd in de Vijfbunderstraat zodat de aannemer vanaf 4 februari 2013 kan starten met de rioleringswerken.
Verkeersregelingen Fase 1

Door de werken is er hinder te verwachten voor de omwonenden. Dit betekent dat de toegang tot de woningen tijdelijk beperkt kan zijn.
Plaatselijk verkeer blijft mogelijk, maar tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) zal ook dit op bepaalde momenten moeilijk of onmogelijk zijn door de werkzaamheden van de aannemer.
Verkeersborden en aanwijzingen van de aannemer dienen gerespecteerd te worden.

De omleiding voor het doorgaand verkeer verloopt in de eerste fase via de Leugestraat.

FASE 2 – Vijfbunderstraat

Vanaf kruispunt Groeneweg tot Bakkerstraat (juni-oktober 2013)

Groeneweg, Grembergen

Dit stuk van de Groeneweg pal bij de Hamsesteenweg komt als laatste in het voorjaar van 2014 aan de beurt. Het uitzicht moet er dan gans anders en fraaier uitzien.

FASE 3 – Groeneweg

Vanaf Vijfbunderstraat tot aan de Molenwegel (oktober-december 2013)

De nutsmaatschappijen beginnen in februari-maart 2013 aan het verleggen van hun leidingen.

FASE 4 – Groeneweg

Vanaf Hamsesteenweg tot aan de Molenwegel (februari-mei 2014)

De aannemer is nv Heymans uit Schelle. De werfleider is Kristof Van Driessche. Deze persoon is vanaf de start van de werken alle dagen aanwezig en is het aanspreekpunt in de werfzone. Hij is herkenbaar aan de witte helm.

Verdere info: stedelijke dienst wegen en waterlopen, tel. 052-25 11 00 – wegen-waterlopen@dendermonde.be.

Commentaar

Dit persbericht betekent dat het verleggen van de nutsleidingen hier in die straten achter de rug is en de equipe die dit realiseerde nu aan de slag kan in de Baasroodse wijk Hof ten Rode. Dit is een grote sociale woonbuurt uit het begin der jaren vijftig. De wegenis daar dateert nog grotendeels uit die periode en is dan ook aan een opfrissing toe.

Via een rioleringsproject deels gefinancierd met subsidies van de Vlaamse Milieumaatschappij en de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij, beiden instellingen van het gewest, gaat men vanaf dit jaar beginnen met de realisatie. Een miljoenenzaak.

Lekstraat, Hof ten Rode, Baasrode

Een nu nog typisch straatbeeld in de Baasroodse volksbuurt Hof ten Rode.

Het moet de wijk die men gemeenzaam lokaal ook wel eens Korea noemt – Belgische Koreaveteranen hadden er voorrang  – een nieuw, fris en modern uitzicht geven. Later komt er ook nog een project van vernieuwbouw voor een serie sociale woningen van Volkswelzijn.

Schepen voor Openbare Werken Leen  Dierick: “Hoe lang het verplaatsen van die nutsleidingen gaat duren is moeilijk in te schatten. Werken in de grond zorgt nu eenmaal altijd voor onzekerheden. We reken er wel op dat dit tegen de zomer achter de rug is zodat men daarna kan starten met de eigenlijke werken. Deze verlopen wel in fases zodat de hinder zo beperkt mogelijk is.”

Carine Verhelst, directrice van de sociale huisvestingsmaatschappij Volkswelzijn: “Het plan is hier de afbraak van 48 totaal verouderde woningen om die dan te vervangen door 60 nieuwe. We gaan dit faseren daar anders de er wonende mensen in de kou zouden komen te staan. De zaak zit nog in de ontwerpfase en een datum voor de realisatie hebben we dus nog niet.”

Voorheen renoveerde men reeds alle andere huurwoningen die nu eindelijk allen wat men noemt modern comfort hebben. Voor Grembergen betekent de realisatie van die nieuwe rioleringen in deze twee straten dat de beken in het centrum van de gemeente eindelijk alleen nog zuiver regenwater zullen bevatten. Deze werken komen na deze in de Smidse- en Gaverstraat welke nu alleen nog wachten op een slijtlaag en opkuis.

Willy Van Damme

Een gedachte over “Riolerings- en wegenwerken Vijfbunderstraat–Groeneweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s