De heilige schijnheilige

Het is weer prijs met het Belgisch koningshuis, van oudsher de schietschijf bij uitstek voor Vlaams nationalisten. Probleem is ditmaal koningin Fabiola die stilaan het einde nadert en haar eigendom in een stichting wil onder brengen. Een kwestie van successierechten. Dit geld zou dan moeten gaan naar enkele neven en nichten en goede diepkatholieke activiteiten.

Liechtenstein

Deze stichting noemt Fons Pereos en wie als neef of nicht geld moet krijgen moet bovendien uit een echt katholiek huwelijk komen, geen protestants en zeker geen gescheiden huwelijk. Dat is des duivels. Goede katholieken zijn diepgelovig en doen geen zondige dingen of toch zo weinig mogelijk. En desnoods is er de simpele uitvlucht uit de zonde: de biechtstoel. 

En kijk wie zit als beheerder in de stichting Fons Pereos: Prins Nikolaus von Liechtenstein die gehuwde is met prinses Margaretha van Luxemburg. Volgens het Nieuwsblad zelfs haar favoriete nicht.

Merkwaardig toch, een lid van een familie die Liechtenstein bezit, de mogelijks grootste Europese geldwitwasserij, moet over de katholieke aard van die stichting waken. Een land dat amper een voorschot groot is, geld van allerlei criminele oorsprong witwast en trouwens niet eens een democratie is. Van katholiek gesproken.

Staat daar in de Bijbel dan niets over diefstal en bedrog? Blijkbaar vergeten. Het toont nogmaals het schijnheilige karakter aan van een bepaald genre van gelovigen, of dat nu katholieken, andere christenen, moslims of boeddhisten zijn. Het zijn niet zelden ordinaire heilige schijnheiligen.

Successierechten

Maar de reactie vanuit de politiek kan natuurlijk ook tellen. “De koningin heeft hier een voorbeeldfunctie”, was er op het spreekgestoelte van het parlement meermaals luidkeels te horen. Inderdaad, voor sommigen is het koningshuis gewoon een mooi doelwit om op te schelden. Niets meer.

Quizvraag: Hoeveel van die parlementaire en andere schreeuwers over ‘voorbeeldfunctie’ hebben al de erfenisrechten ontdoken, zijn er mee bezig of plannen dat?

Als we bovendien zien dat de grote bedrijven, waar ook, het al jarenlang vertikken om belastingen te betalen dan is koningin Fabiola in ‘goed’ gezelschap. Belastingen is iets voor loontrekkenden en BTW betalende consumenten. De anderen volgen gewoon het advies van een bepaalde hiervoor speciaal gecreëerde dienstensector, goed voor miljoenen jobs wereldwijd.

Willy Van Damme

Advertenties

13 thoughts on “De heilige schijnheilige

 1. Dit is een logisch gevolg van onze vorm van pseudo-democratie.
  We hebben die caste zelf gecreëerd.
  Mercury Traveller
  Antwoord:
  Maar als je dan een president als Sarkozy of George W. Bush hebt dan ben je niet veel verder.
  En de beschuldigingen aan het adres van Fabiola kun je vermoedelijk aan gans het parlement aanwrijven. Zeker als de betrokkenen bij een komende erfenis geen verwanten in de eerste graad zijn. Alleen doen ze het normaal niet zo opvallend als met een stichting. Veelal gaat dat zonder veel papierwerk om niet op te vallen.
  Willy Van Damme

  • Akkoord, maar we hebben ook de particratie gecreëerd met ons systeem. Iemand moet de functionele directe democratie uitvinden, Gaddafi was een visionair.
   BTW heb je Berlusconi eergisteren gelezen betreffende Sarkozy? Hij had dat natuurlijk eerder moeten zeggen. Hij heeft waarschijnlijk gedacht zich daardoor vrij te pleiten.
   Als je het niet gelezen hebt, hier komt het: “Niks Arabische Lente, de Libiërs hielden van Gaddafi, hij bezorgde hen misschien een dictator maar ook brood en boter en veiligheid. Het was Sarkozy die hem absoluut dood wilde omdat hij te veel wist.”
   Mercury Traveller
   Antwoord:
   Ik noem dit altijd een nepdemocratie. Die werkt deels op lokaal vlak wel vrij goed maar hogerop is dat nep omdat er teveel machtige belangen spelen waar gewone politici geen enkele greep op hebben.

   Verder lijkt dat citaat van Berlusconi leuk. Ik krijg de indruk dat hij hier een visje gooit naar zijn vijanden binnen de elite. Genre: Help mij of ik vertel nog meer. Het zal wel lukken hoor want hij weet heel veel, zeker over Libië.

   Berlusconi kwam ten val door een vanuit vooral Duitsland georganiseerde speculatiegolf tegen de Italiaanse schuldbrieven. Men was hem en zijn fratsen gewoon kotsbeu. Typerend waren zijn gelekte uitlatingen over de Duitse kanselier Angela Merkel als een soort onneukbare koe. Zou ze hem dat tijdens vergaderingen in zijn gezicht gesmeten hebben? En wat was zijn reactie: “What a mistake to make”?

   Hij poogt nu terug te slaan maar het is naar mijn gevoel geen toeval dat het slecht gaat met Mediapart. Een groot deel van het Italiaanse zakenleven haat hem en die zakenimperiums kopen toch normaal reclame bij zijn kranten en televisiezenders. En Rupert Murdoch ligt op de loer.
   Kun je mij de link naar dat interview bezorgen?
   Willy Van Damme

   • Hier zijn verschillende “leuke” links:

    http://www.slate.fr/lien/66729/hillary-clinton-blessee-renconte-secrete-iran

    http://www.gopusa.com/commentary/2013/01/11/brown-is-this-the-scandal-that-will-bring-obama-down/?subscriber=1

    http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fcounterpsyops.com%2F2013%2F01%2F12%2Fberlusconi-sarkozy-a-trompe-tout-le-monde-sur-la-libye%2F&anno=2
    Mercury Traveller
    Antwoord:
    Bedankt voor al die informatie over Libië. Was de aanslag vandaag op de Italiaanse consul in Benghazi een antwoord van Frankrijk hierop? Het zou mij niets verbazen.
    Willy Van Damme

   • Nee, Willy, Libië onder Gadaffy zal zeker geen aards paradijs geweest zijn, maar het was zeker geen nepdemocratie. Waar ter wereld werd zoveel gedaan voor de bevolking. Gadaffy werkte, met en ondanks alle fouten die er gemaakt zijn en konden worden, aan een echte socialistische samenleving. Was Libië maar zo groot en machtig geweest als bijvoorbeeld Iran, dan had het er nu anders uitgezien.
    Mercury Traveller
    Antwoord:
    Toch blijf ik mijn twijfels over Libië behouden. Maar dat het er duizendmaal beter was dan nu, daaraan twijfel ik niet.
    Trouwens de Italiaanse consul in Benghazi werd vandaag in zijn gepantserde wagen (!) aangevallen. Ik ben er dan ook absoluut zeker van dat velen in Libië al verlangen naar de tijd van Kadhaffi. Maar dat zullen journalisten als Jorn De Cock van De Standaard nooit durven schrijven.
    Willy Van Damme

   • Libië was zeker niet perfect maar ik bekeek Libië als een primitieve stammenmaatschappij waar corruptie was maar er was al 3000 jaar corruptie, dit keer echter zonder arme mensen en met onderwijs en gezondheidszorg die met reuzenschreden vooruit gingen. De tijd dat dit zou lukken was niet ver meer af en dat was nu juist het probleem, ze konden dat model niet accepteren en Sarkozy had zijn eigen agenda.
    Mercury Traveller
    Antwoord:
    Het is duidelijk dat Sarkozy een sleutelrol speelde in de zaak. Verder is iets als corruptie gewoon niet uit te roeien. Het is als aan de mensen vragen om niet meer te liegen. Ze beloven het en doen verder.
    Willy Van Damme

   • Die aanval op die consul is ofwel persoonlijk, ofwel een reactie op de verklaring van Berlusconi.
    Mercury Traveller
    Antwoord:
    Dat lijken ook voor mij de twee meest plausibele verklaringen. Op z’o’n ogenblik hoop je natuurlijk dat een Sarkozy of Berlusconi in die wagen zit en geen hooggeplaatste knecht zoals nu. Niet dat het finaal resultaat daarmee zou veranderen.
    Willy Van Damme

 2. Goed geschreven. Maar inderdaad is het zo dat er nog vele schijnheiligen zijn. En inderdaad, bij voorrang mensen met een vermogen, niet degenen die dagelijks moeten sappelen om de kost te verdienen. Ik woon in Nederland, waar het alleen maar “schijnbaar”beter is. Ik kan ook niet begrijpen dat er mensen in de publieke sector zijn, die 250 euro netto per uur verdienen.Toch is dat zo. Welke prestatie is zo bijzonder dat dit gerechtvaardigd is? Ik heb zelf te maken gehad met één van de grootste erfenisfraudes in België, reden waarom ik nog altijd geinteresseerd ben in alles wat er in België gebeurt. In deze zaak was ook de Koning Boudewijstichting betrokken. Ik heb destijds ervaren dat alles wat op een of ander manier aan het hof is gelieerd, angst inboezemt. Kennelijk, ondanks alle spraakmakende affaires, is men daar nog steeds bang voor.
  Vandaar dat ik ook op uw blog ben geabonneerd. Het geeft vaak verfrissende inkijkjes in de samenleving.
  Willem
  Antwoord:
  Bedankt voor dat bloemetje. De samenleving is een verzameling mensen en dat heeft zo zijn gevolgen. Niet te veel van verwachten en zeker niet de ermee samenhangende praatjes geloven.
  Zie maar de katholieke Fabiola die figuurlijk in bed zit met die witwasserij uit Liechtenstein. Of die ultraradicale moslims die drank verbieden maar ondertussen op zeer grote schaal drugs verhandelen of stelen als raven.

  En dan heb je die boeddhistische volgelingen, waaronder zelfs monniken, van de ‘heilige’ Dalai Lama die bij nacht woningen met kinderen erin in brand steken. Dat zal dan wel geen vegetarische maaltijd geweest zijn of een of ander mantra.
  Om over die rabbijn van de Israëlische regeringspartij Shas nog te zwijgen die alle Arabieren, toch Semieten, wil laten vermoorden. Als dat geen anti-Semitisme is.
  Vandaar de heilige schijnheilige.
  Willy Van Damme

 3. Dat gescheld op de katholieke kerk was nergens voor nodig. Zoals ik een deel wil nalaten aan Artsen Zonder Grenzen, zo heeft Fabiola het recht op haar begunstigden vrij te kiezen. Personal finance planners zijn er bij hopen, het is een rendabele bedrijfstak in dit land. Als Fabiola van hun diensten gebruik wil maken, doet ze niet anders dan iedere andere Belg met een beetje geld. Als je de afspraken, die voor iedereen gelden telkens moet veranderen als men vindt dat een bepaald iemand er geen voordeel bij zou mogen hebben, dan wordt het land onstabiel en onaantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Dit was geen schelden op de katholieke kerk als dusdanig, wel op de ontzettend grote hypocrisie die we ook bij andere religies zien. Eerst lullen over goede doelen en dan naar de Liechtensteinse witwasmachine trekken.
  juist zoals die salafisten razen over Mohammed en allah maar ondertussen er op los moorden en in vele gevallen ook nog in drugs handelen. Dan zeg ik santé.

  Ik heb helemaal niets tegen welke religie ook. Zolang men maar correct is. Anders is het gewoon schijnheiligheid.
  Verder was de teneur van het stuk dat wat men haar verwijt door bijna iedereen gedaan wordt. En als ze haar geld wil geven aan de mormonen dan is dat haar zaak.
  Willy Van Damme

  • Edith, van mij mag je iedere godsdienst aanhangen die je wilt. Het probleem is de krachten achter de godsdiensten, die een god en zijn hulpje hebben gecreëerd om de onwetende goedgelovige mensen onder de duim te houden. Ik zelf heb geen goed woord over voor de katholieke kerk. Lees maar eens wat voor ellende (zachtjes uitgedrukt) die in het verleden heeft uitgericht.

   Overigens, Willy en Mercurytraveller, nog even over Libië, ik meen me te herinneren, dat vlak voor de rottigheid daar begon, Gadaffy Sarkozy heeft gedreigd een en ander over hem openbaar te maken als hij zich nog meer met de binnenlandse aangelegenheden van Libië zou bemoeien.
   Gerrit
   Antwoord:
   Er is een hemelsbreed verschil tussen de katholieke kerk als instelling en het geloof in een god. Daar ik die god niet ken en nog nooit een bewijs van zijn bestaan zag is het mij onmogelijk er in te geloven.
   Maar ik heb geen probleem met mensen die daar wel in geloven. En voor mijn part mag men een aanhanger zijn van die katholieke kerk, of zelfs de getuigen van jehova.
   Ieder zijn ding maar de valse heiligheid van die instellingen zal ik altijd blijven aanklagen. Een instituut dat pedofielen beschermt en in het geval van Liechtenstein een geldwitwasserij steunt kan hier rekenen op een forse tegenwind.
   Kadhaffi is over die steun aan Sarkozy pas beginnen praten toen het land werd aangevallen door Frankrijk. Niet ervoor, tot dan waren het officieel vrienden.
   Willy Van Damme

  • Natuurlijk bestaat god echt, Willy. We hebben ‘m toch zelf uitgevonden, net als Micky Mouse en Al Quaeda! Misschien moet iemand eindelijk maar ’s een patent aanvragen.
   Mooi toch dat Fabiola heeft bijgedragen tot de stabiliteit van het land. Overigens, schelden op de kerk is hoognodig. Het is namelijk een criminele organisatie die zich meester heeft gemaakt van een overigens mooie ideologie, die ook zonder ‘god’ kan bestaan. Pedo’s achter tralies! Ook als het ‘witte boorden’ wierookgebruikers zijn.
   Verdorie, ik mis Christopher Hitchens, mijn favoriete atheïst.
   ‘How religion poisons everything’

   Walter Baeyens
   Antwoord:
   God zat gisteren aan de toog van café De Sportvrienden hier om de hoek. Ik moest je de groeten overbrengen.
   Willy Van Damme

  • Natuurlijk bestaat god echt, Willy. We hebben ‘m toch zelf uitgevonden, net als Mickey Mouse en Al Quaeda! Misschien moet iemand eindelijk maar ’s een patent aanvragen.
   Mooi toch dat Fabiola heeft bijgedragen tot de stabiliteit van het land. Overigens, schelden op de kerk is hoognodig. Het is namelijk een criminele organisatie die zich meester heeft gemaakt van een overigens mooie ideologie, die ook zonder ‘god’ kan bestaan. Pedo’s achter tralies! Ook als het ‘witte boorden’ wierookgebruikers zijn.
   Verdorie, ik mis Christopher Hitchens, mijn favoriete atheïst.
   ‘How religion poisons everything’

 4. Ik meng me normaal niet in godsdienstdiscussies “aan den toog”.
  Het is echter te gemakkelijk om een Schepper uit te schakelen.
  De Big Bang theorie stelt meer wetenschappelijke vragen dan het antwoorden geeft, daarom springen we naar multiverse en string theorie, even zoveel oorsprong van nieuwe vragen en wiskundige onmogelijkheden. In ’t kort we weten niets.
  Laatst deed Stephen Hawking, voor wie ik als mens enorm veel respect heb, maar als populistische wetenschapper nog weinig betekent, me nog uit mijn sloffen schieten als hij poneerde. “The Big Bang could start from nothing because time didn’t exist before the Big Bang”, lap alles opgelost. De reden voor die uitspraak is dat ze met tijd nergens heen kunnen voor en gedurende de Big Bang.
  Verder hebben we het zelfde geknoei met het ontstaan van het leven.
  Eén cel bestaat minimum uit 200 amino zuren die allemaal op één plaats moeten komen onder bepaalde laboratorium condities. Verder moet er tijdens de vorming van de cel een programma in de genen geschreven worden. Random??? Accidenteel?? Onmogelijk. Dus zeggen ze maar dat het van een andere planeet kwam??? Oh ja, en hoe ontstond het leven dan op die andere planeet???
  Conclusie we weten niets en we hebben geen wetenschappelijke basis theorie die het in de verste verte uitlegt. Dan houd ik me aan een super programma maker die ver superieur is aan ons.
  Mercury traveller
  Antwoord:
  Eindelijk iemand die Stephen Hawking op zijn plaats zet. En dat noemt zich dan wetenschapper. Hype en nog eens hype.
  Het doet mij denken aan die kwakzalvers van Skepp en de homeopathie. Ze vinden geen verklaring en spreken dan maar van een placebo-effect. Zo is wetenschap natuurlijk gemakkelijk. Een klein kind kan het.
  En je hebt gelijk: de Big Bang theorie doet meer vragen rijzen dan ze oplost, maar daar denkt men dan liefst niet aan.
  Maar God hing vandaag toch niet aan de toog in Café Sportvrienden. Wel als altijd veel volk.
  Willy Van Damme

  • :-)))
   Het zou wel veel oplossen moest hij er van tijd tot tijd een pint komen drinken.
   Mercury Traveller
   Anhtwoord:
   Dat café bestaat echt, maar god noch Stephen Hawking kwamen er al pinten drinken.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s