Een slag in het gezicht

Gisteren kreeg de EU dan in Oslo haar Nobelprijs voor de Vrede en dat was goed voor een gans pak tevreden gezichten en positieve commentaren. Er waren ook wel wat negatieve reacties, o.a. van de Britse en Noorse eurohaters. Maar dat is klassiek natuurlijk. Voor dagbladen als The Sun is Europa zowat de oorzaak voor alle kwalen waar Groot-Brittannië mee af te rekenen heeft.

En inderdaad, de creatie van de EU zorgde ervoor dat Duitsland en Frankrijk elkaar niet meer om de zoveel decennia in Europa de kop insloegen en het continent verwoesten. Dendermonde weet wat dan kan betekenen. In 2014 herdenkt men trouwens de bijna totale vernieling van de stad door het Duitse leger in september 1914. Een gruwel die men hier nooit meer zal vergeten.

Maar terwijl Herman Van Rompuy & Co in Oslo zaten te glunderen en pochen met hun prijs zorgen zij ervoor dat de Syrische stad Aleppo op dit ogenblik hetzelfde lot ondergaat als Dendermonde, Leuven, Visé e.a. toen in 1914.

Europees president Herman Van Rompuy is dan ook geen haar beter dan de Duitse keizer Wilhelm I die in 1914 baas was over die Duitse troepen. Herman Van Rompuy en de Europese regeringsleiders steunen voluit de salafistische bendes genre Al Qaeda die een rijke, prachtige en historisch belangrijke stad met 2 miljoen inwoners op dit ogenblik vernielen.

Kofi Annan voorheen en nu Lakhdar Ibrahimi pogen een staakt-het-vuren te organiseren en een diplomatieke oplossing te vinden, maar de EU weigert hieraan mee te werken. Integendeel, toen recent mede onder Europese leiding die nieuwe rebellengroep werd gevormd stond letterlijk in de nieuwe statuten dat men niet mocht onderhandelen met de Syrische regering.

Tot duidelijk groot applaus van een Herman van Rompuy en de andere Europese leiders. En dus die krijgsheren, de financiers van de vernielers van Syrië en voorheen Libië, krijgen nu de Nobelprijs voor de Vrede. De vrede van de oorlogskerkhoven dan.

“Omdat wij het principe van broederschap onder de volkeren steunen”, klink het schaamteloos bij de EU. Broederschap met Al Qaeda en ander salafistisch tuig dan. Het bevorderen van een luguber soort vrijheidsstrijd van typetjes die Syrië met grof geweld terug naar de achtste eeuw willen kloppen.

Maar dat de EU deze prijs kreeg wekt geen verbazing. Voorheen kregen o.m. al Henry Kissinger, Barack Obama, Menachem Begin, Yitzhak Rabin en Simon Perez deze prijs. Van Rompuy & Co zijn dan ook in uitstekend gezelschap, de Vriendenkring van de Oorlogsstokers.

Het Noorse parlement heeft door het geven van deze prijs de Syriërs, Libiërs en alle anderen die lijden onder de misdaden van de Europese leiders – en daar zitten als slachtoffers ook de Grieken bij – een zware slag in het gezicht gegeven.

Door een vredesprijs aan dat soort lieden te geven toont dat parlement dat het er geen enkel probleem mee heeft dat steden als Aleppo worden kort en klein geslagen, dat Iraniërs het nu moeilijk hebben om sommige medicijnen te kopen en dat Libië nu een totaal vernield land is.

Allemaal oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid. Die heren en dames zouden feitelijk in plaats van in Oslo te feesten zich in Den Haag moeten verantwoorden voor mogelijke misdaden tegen de menselijkheid. En gezien de houding van de Noorse parlementairen hier kan men hen op verdenking van medeplichtigheid aan deze misdaden maar best eveneens een ticket voor Den Haag bezorgen.

Wat we hier gisteren zagen was de hoogmis van de hypocrisie en het vieren van oorlogsmisdaden. De schaamte voorbij. Het was feesten op de kap van de mensen in Aleppo die hun stad met Europese steun verwoest zien worden. Hoe diep men in Europa kan zakken werd gisteren dan ook nog maar eens bewezen. Adolf Hitler zou hier best op zijn plaats geweest zijn. 

Willy Van Damme

Advertenties

10 thoughts on “Een slag in het gezicht

 1. Pingback: The Nobel prize for peace, what a joke! | Edith Legrand

 2. Blijkbaar geen tekort aan scenario’s …
  http://zaplog.nl/zaplog/article/nieuw_plan_om_syrie_binnen_te_vallen
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Bedankt voor die link. De wereld is in handen van een stelletje compleet geschifte figuren die amper beseffen waar ze mee bezig zijn en die alleen maar dollartekens in de ogen zien. En natuurlijk zitten die allerlei maffe scenario’s in elkaar te steken.

  Duidelijk is ook dat dit conflict alles heeft om uit te groeien tot een wereldoorlog. De hier geciteerde verklaring van de Russische president Vladimir Poetin toont dat nogmaals goed aan. Ook de spanning rond China neemt sterk toe.
  Maar geen probleem, onze kranten weten dat weeral mooi onder het tapijt te vegen. Zo kennen we hen natuurlijk, meesters van de leugen, halve waarheden en verdraaiingen.
  Willy Van Damme

 3. Prijzenregen : Rudi Vranckx – “Ambassadeur voor de Vrede” van … Pax Christi !
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Het was mij al van vorige week bekend. Het leuke is dat het bericht met uitnodiging bijna even snel op die website van Pax Christi als op die van Joods Actueel stond. Verdere commentaar is overbodig. U zei: Vrede?
  Willy Van Damme

 4. Dat de Nobelprijs al jaren gebruikt wordt als politiek (en zakelijk) propagandakanaal is nog ’s overduidelijk geworden. Inderdaad zijn onze twee EU-broeders in goed gezelschap tussen hun ‘nobele’ voorgangers-oorlogsmisdadigers. Over Orwelliaanse double-speak gesproken.
  Overigens zit het Nobel-comité er wel vaker heel ver over. In 1949 bijvoorbeeld werd de Nobelprijs voor Geneeskunde toegekend aan Antonio Egas Moniz. Zijn bijdrage aan de geneeskunde : de lobotomie! Met een ijspik, die door de oogkas in de frontale hersenen werd geslagen, maakte men de voorste hersenlobben los. Er werd hersenmoes van gemaakt, zeg maar.
  Na de behandeling was de patiënt ‘rustig’. En wel voor de rest van zijn of haar ‘ leven’. Tienduizenden, ondermeer ‘moeilijke’ kinderen, werden zo behandeld. Walter Freeman trok in de USA in 1930s van stad tot stad in zijn ‘Lobotomobiel’ en ‘behandelde’ de lokale probleemgevallen tegen 25$ per …eh..kop. De menselijke dwaasheid wordt enkel overtroffen door haar arrogantie.

  Lobotomie: een tip voor onze twee nobele kEUrslagers?
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Het verhaal van die nobelprijs voor de ‘geneeskunde’ was mij bekend. Toen ik het hoorde ging er door mijn lichaam een grote schok.
  Maar misschien kunnen we die lobotomie best toepassen op diegenen in Oslo die deze vredesprijs toekennen. Le Duc Tho die hem weigerde staat bij mij hierom nog steeds hoog aangeschreven. Dat die commissie in Oslo hem gelijktijdig aan de Amerikaanse Henry Kissinger en de Vietnamees Le Duc Tho gaven was van een ongehoorde brutaliteit.

  Maar dat is typisch voor deze Noorse parlementaire commissie die deze Nobelprijs voor de Vrede uitreikt. Om te kunnen blijven moorden en plunderen moet men het nu eenmaal voorstellen als humanitair werk. Een dief of een moordenaar zullen voor de rechter desnoods toch ook de zotste argumenten gebruiken om zich te rechtvaardigen. Barroso, Merkel e.a. doen in wezen gewoon hetzelfde.

  En humanitair streven was toch ook het argument dat onze koning Leopold II voor ons parlement gebruikte om Congo te veroveren en er zijn slavernij in te voeren. Hij ging, stelde hij toen plechtig, de Arabische slavendrijvers verjagen en die negerkes kerstenen. Wow.
  En wat doet men in Syrië: Een dictator verjagen. Het zijn leugens zo oud als de mensheid.
  Willy Van Damme

  • Willy, je hebt gelijk, de lobotomie is beter besteed aan de leden van de corrupte Nobel-commissie. Ook Sartre heeft in ’64 de prijs geweigerd. Hem aanvaarden zou gelijkstaan met verkopen van zijn ziel en het meespelen in de establishment-show. In ’75 eiste hij wel het geld op.
   Spin-doctor Leopold II : Hoelang gaan we het fameuse monument van de kolonionale helden Lippens & De Bruyn nog dulden in Blankenberge? Dat er zelfs nog geen hand van is afgezaagd komt mij vreemd voor.
   De Oostendenaren hadden meer moed.
   http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/de-stoete-ostendenoare-viseert-vlaanderen-vakantieland-in-oostende/article-1194984967174.htm
   Walter Baeyens
   Antwoord:
   Ooit schreef The Economist dat het toch schandelijk was dat het graf van Lenin nog altijd in Moskou stond. Ik heb hen dan geantwoord dat ze dan ook moesten oproepen om de standbeelden van figuren als Cecil Rhodes, Lord Nelson, Jardin & Matheson, Balfour en al die andere sabelslijpers en opiumdealers maar uit het Britse straatbeeld te verwijderen. Ik kreeg geen antwoord terug.
   Als ik in Blankenberge ben kijk ik er wel eens naar en lach met dergelijke stompzinnige prietpraat. Voor mij hoeven die standbeelden uiteraard zeker niet. Maar misschien ware het best er een bordje naast te zetten met wat uitleg. Trouwens in Rome staat er nog een standbeeld van Julius Caesar en ik zag dat mensen er nog bloemen naast leggen.
   Willy Van Damme

 5. Correctie: ‘Dokter’ Walter Freeman trok rond de USA in zijn Lobotomobiel in de 1950s, niet de 1930s.
  Walter Baeyens
  Antwoord:
  Geen mens of hij vergist zich eens. Zo hoort dat.
  Willy Van Damme

  • @Walter Baeyens

   Ik ben inmiddels pagina 100 van uw boek “Crapule de Luxe” gepasseerd en het klopt zoals Willy zegt, je hebt er de nodige concentratie voor nodig. De eerste 100 pagina’s zijn niet anders dan boeiend te noemen en wil bij deze mijn complimenten overbrengen aan u.

   By The Way,
   joop de Jong
   Antwoord:
   Ik heb dit pas nu ontdekt daar het bij de spam zat.
   Mercury Traveller: Wat betreft Vertongen-Goens. ik had vandaag nog iemand aan de lijn en die vertelde me dat dit bedrijf inderdaad erg in China actief was. Het verkocht volgens die bron ook kabels aan de Russische steenkoolmijnen in de Oeral.
   Willy Van Damme

   Doe de groeten aan Jennifer! 😉

  • Dáárom zijn MENSEN belangrijk !
   Gerard Eggermont
   Antwoord:
   juist, mensen verdienen respect en geen bommen van dat stelletje hypocrieten die amper weet wat mensenrechten zijn.
   Willy Van Damme

 6. Pingback: Nobelprijs voor de Vrede: een slag in het gezicht « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s