Geen schaamte

Dat sommige regeringen in bepaalde gevallen schaamteloos optreden is natuurlijk geweten. De voorbije week poogden sommige van die Syrische rebellen het oosten van de hoofdstad Damascus te infiltreren en de zone dicht bij de internationale luchthaven. Zo werd gisteren op zeker ogenblik de autostrade tussen de hoofdstad en die luchthaven onder vuur genomen.

En dit juist toen er een VN-vliegtuig klaar stond om richting Europa te vertrekken met aan boord VN-soldaten die het gebied op de Golan Hoogvlakte tussen Syrië en Israël als sinds 1974 bewaken. Het heet de UN Disengagement Observer Force (UNDOF).

Het gevolg was dat enkele van die in dit geval Oostenrijkse soldaten lichte verwondingen opliepen. Vermoedelijk snijwonden van glassplinters komende van de autobus. En wat doet Oostenrijk? Onmiddellijk riep het de Syrische ambassadeur in Wenen op het matje.

Deze kreeg dan een uitbrander omdat Syrië volgens de Oostenrijkse regering onvoldoende doet om die VN-soldaten te beschermen. Merkwaardig. Oostenrijk steunt die rebellen en als ze dan een van die Oostenrijkse soldaten kwetsen dan krijgt …. de Syrische regering de schuld.

Of hoe barbertje moet hangen. Maar misschien waren de gebruikte wapens wel afkomstig uit Oostenrijk of met Oostenrijkse ontwikkelingshulp gekocht. Wie weet. Met westerse regeringen en hun salafistische hulpjes weet je nu eenmaal nooit.

Willy Van Damme

4 gedachten over “Geen schaamte

 1. Pingback: Not the slightest decency! | Edith Legrand

 2. Om misselijk van te worden. Ik heb het vertaald voor mijn internationale vrienden op mijn blog en via facebook gedeeld.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Zoiets noemt men dan diplomatie en zelfs onder ede zullen dat soort lieden volhouden te beweren dat ze niet liegen en bedriegen en alleen werken aan de mensenrechten, de democratie en de vrijheid, kortom voor het ‘goed’ van de mensen. Om het goed van de mensen te stelen ja.
  Willy Van Damme

 3. Signs of New Phase for Syrian Conflict
  Published on Nov 29, 2012 by PBSNewsHour

  As fighting near Damascus intensifies, widespread communication disruptions in Syria signals that the conflict is entering a new phase, with the rebels gaining ground. Margaret Warner talks to the Washington Institute’s Andrew Tabler about the latest developments and how jihadists and Salafists are aiding the rebel cause.
  RJM Sluiter
  Antwoord:
  De zoveelste Amerikaanse en zionistische prietpraat. Wie dit allemaal zomaar voor waar aanneemt is goed zot zou ik zeggen. Dit is het verhaal dat Reuters, New York Times en de Washington Post nu al een week aan hun lezers pogen te verkopen.
  In ’s hemelsnaam wie neemt de verhalen van iets als het Washington Institute for Near East Policy, een der meest pro-zionistische in de VS, voor waar. Je kan het beter vragen aan de toog van café Sportvrienden hier bij mij om de hoek.
  En dat dit een opstand is van salafisten genre Al Qaeda ontkent straks alleen nog Rasmussen van de Navo. Of misschien onze kwaliteitskrant De Standaard.
  Ik las daarjuist nog een overzicht van de dag van het geweld in Syrië en dat geeft een ander verhaal. Zo beweerde Reuters dat de internationale luchthaven enkele dagen gesloten was. Dat was echter een leugen. Zo vertrok op de eerste dag van hun bewering een VN-vliegtuig vanuit Damascus naar Wenen. En dan heeft die man het over de belegering van die luchthaven. Onvoorstelbaar. Weet hij wel wat een belegering is?
  Dat verslag van het geweld van beide zijden geeft trouwens wel een heel ander beeld dan deze onzin van een heer in maatpak en met een brede smile.
  Het is ongelooflijk hoe die pers alles dat zomaar komt van nooit nader genoemde ‘intelligence officials’, ‘diplomats’, instellingen als Carnegie of het Washington Institute for Near East Policy en vroegere Amerikaanse militairen voor waar aanneemt.
  Het grenst werkelijk aan het debiele. Sommige van die persmuskieten lijken trouwens best in een instelling voor achterlijken (excuseer voor het taalgebruik) te worden opgenomen. Zo erg is het tegenwoordig.
  BRONNENKRITIEK, de essentie van journalistiek kennen zij niet eens.
  Ik lees straks het juist gearriveerde tweede dagverslag en dat is gewoonlijk grotendeels gelijklopend met het eerste. Is het anders dan voeg ik dat hier later nog toe.
  Niets veranderd. Er waren volgens dat laatste dagverslag vandaag een 70 doden. Verder dreigde een van die rebellen ermee om burgervliegtuigen in Damascus neer te halen want die vervoeren toch wapens. Wat zouden ze bij de Navo daar van denken?
  Ook waren er gevechten tussen rebellengroepen onderling, executies en ontvoeringen van diegenen die men verdacht te vriendelijk te zijn voor de regering. Met daarbij ook wel een kleuter. In Aleppo werd de Marokkaanse consul door een actie van die rebellen gewond. Enzovoort….. Allemaal met de hulp van onze regeringen die nu openlijk Al Qaeda en het salafisme steunen.
  Willy Van Damme

 4. Pingback: Geen schaamte « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s