Een verpletterende verantwoordelijkheid

Dat die Syrische rebellen voor geen enkele gruwel terugschrikken is hier al meermalen aangetoond. Ze verbergen het ook niet en verspreiden hun boodschappen van haat, moord en plunder ongehinderd door enige schaamte zelfs vrank en vrij op het internet. Wat vermoedelijk zelfs iets unieks is want dergelijke bewegingen verbergen hun misdadig karakter veelal achter een waterval van mooie woorden en verpakt met das en maatpak. 

Niet die rebellen. Nu blijkt op Facebook een serie lijsten te circuleren met daarop de namen van Syriërs die dienen vermoord te worden. Daarbij zitten onder andere sportlui, journalisten, militairen, ambtenaren, intellectuelen als schrijvers, religieuzen, politici en bekende mediafiguren.

In sommige gevallen wordt daarbij niet alleen hun adres maar zelfs hun GSM-nummer gegeven. Een aantal van hen, zoals bijvoorbeeld nog deze week een volleybalspeler, werden in bepaalde gevallen al samen met hun familie trouwens via gerichte aanslagen ook vermoord. Het is een extra vorm van terreur waar het land mee geconfronteerd wordt.

Maar geen zorg voor de Westerse regeringen, media genre De Morgen en ngo’s als Amnesty International, Pax Christi en Human Rights Watch die deze terreur niet alleen mee blijven ondersteunen, maar soms zoals bij Pax Christi zelfs vragen voor extra hulp. Er kan blijkbaar in hun ogen niet genoeg gemoord worden.

Hun verantwoordelijkheid bij het vernielen van dit ho zo mooi land met een 4000 jaar oude geschiedenis is verpletterend. De massamoord waar Syrië nu mee zit is mede hun grote verantwoordelijkheid.

Het is een die zij onmogelijk kunnen ontlopen. Wel voor een westerse strafrechtbank – die dansen toch naar hun pijpen – maar niet in de ogen van een publiek dat weet wat er juist aan de hand is.

Willy Van Damme

Advertenties

5 thoughts on “Een verpletterende verantwoordelijkheid

 1. Ja, Willy, erg triest allemaal. Waarom geen grote chocoladeletter koppen met dit soort gruwelijkheden? Laatst verscheen er een video waarin een of andere FSA-brigade trots – in de naam van Allah – verkondigde dat ook de ouders van de soldaten die in het Syrische leger vechten, konden verwachten gedood te worden. Zij hadden immers niets gedaan om hun kinderen de revolutie te laten steunen. Kijk maar eens op: https://worldmathaba.net/items/2040-fsa-gangs-threaten-to-kill-parents-of-syrian-army-soldiers
  Waterput3
  Antwoord:
  Ook dit verhaal is mij bekend. Diegenen die deze bende terroristen steunen kunnen dan ook in de toekomst verzekerd zijn van mijn aandacht.
  Als je ziet wat er nu de voorbije 18 maanden in Libië gebeurde dan weet je wat ook hier de verantwoordelijkheid was van weer diezelfde heren en organisaties. Dat een Rik Coolsaet dan met een uitgestreken gezicht op TV komt zeggen dat die rebellen zich niet vergrijpen aan burgers is te schandelijk voor woorden.
  Het is het totale failliet van een bepaalde westerse intelligentsia die vanuit hun luxezetel met het glas dure cognac en de dikke Havana goedkeurend toekijken hoe hun Syrische medemens wordt afgeslacht.
  Hun handen maken ze niet vuil, dat is voor de salafistische vrienden.
  Willy Van Damme

 2. Geef aub de link naar die fameuze FB pagina met de zwarte lijst, zodat we zelf de feiten kunnen vaststellen.
  Frank Roels
  Antwoord:
  Je mail zat bij spam en is daarom pas nu ontdekt. Excuses dus voor het wat late plaatsen.
  Het verhaal van die doodslijsten is te vinden bij o.m. RT News, de Russische nieuwszender die in een van haar nieuwsuitzending hiervoor verwees naar Alhadat News, een Libanees dochterbedrijf van Al Arabyia, de Saoedische TV-zender. Je kon de lijst in de nieuwsuitzending zelf zien met o.m. foto’s van de geviseerden.
  Verder is het verhaal ook al elders aan bod gekomen zoals bij de Mediawerkgroep Syrië.
  Gisteren werd er nogmaals op teruggekomen in Franse krant Le Figaro door hun medewerker Georges Malbrunot, hun expert voor de regio.
  Hij blijkt ook over veel informatie te beschikken. Bovendien is die krant bijna per definitie voorstander van die rebellen, maar af en toe komt er wel wat boeiende info binnen die je bij de Angelsaksische media niet zult vinden.
  Malbrunot verwijst voor de daders naar leden van Hamas die in Syrië een militaire opleiding kregen en nu met die rebellie zouden meedoen. Het maakte het volgens Malbrunot mogelijk om normaal confidentiële telefoonnummers van topmilitairen te bemachtigen. Of dat waar is kan ik niet zeggen. Hij is ook de enige die voor zover door mij geweten in die richting wijst.
  Je kan het artikel vinden op: http://www.lefigaro.fr/international/2012/11/29/01003-20121129ARTFIG00711-syrie-le-meurtre-nouvelle-arme-des-rebelles.php?m_i=HiIHdDjXEcrls%2BZxte3IMfU8sSv9t2UKHumzrts9XltNi7bHk
  Verder is er al een omvangrijke lijst gekend van mensen die door die rebellen reeds gericht werden uitgeschakeld. Executies gedaan door wat duidelijk doodseskaders zijn.
  Het probleem is natuurlijk dat die websites waarop dat staat in het Arabisch zijn en die taal kan ik niet lezen.
  Willy Van Damme

 3. Pingback: Een verpletterende verantwoordelijkheid « Mediawerkgroep Syrië

 4. allez zotteke, die belgen heben toch viel verstant van die ele zaak daar in syrie.
  wij belgen zijn zo dom dat wij IRAANSE AYATOLLAH MOSLIM TERRORISTEN steunen
  met het creeeren van islamisitische FATWA AYATOLLAH STAAT in Iran.
  Wij belgen zijn zo antisemitisch anti-israel en anti-amerika. wij belgen zijn zottekes.
  Linda Flower
  Antwoord:
  Als U Belg bent, wat ik ondanks uw taalgebruik denk, dan noemt U zich dus ook “zottekes”.
  Willy Van Damme

 5. Het Syrische volk zal nooit buigen voor Islamistische MOSLIMTERRORISTEN die Willy van Damme graag de macht ziet overnemen in Syrie.
  Het Syrische Volk zal stand houden tegen de Gewapende internationale door Iran bewapende Moslimterroristen.
  De Syrische revolutie is een seculiere revolutie. Niemand zal de leugens van de “mediawerkgroep Syrie” geloven.
  Linda Flower
  Antwoord:
  Op deze en voorgaande onzin ga ik geen verder commentaar geven.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s