Hiërarchisch onder de insecten

Boeiende reportage dit weekend over de Syrische stad Aleppo van uw medewerker Jorn De Cock. En zoals te verwachten krijgen we verhalen van die rebellen, voor uw medewerker de vrijheidsstrijders.

Dat er in Syrië mensen zijn met een andere visie die op de vlucht gingen voor die ‘vrijheidsstrijders’ lezen we niet. Dat soort mensen hoeven duidelijk niet aan bod te komen, want in wezen zijn dat voor De Standaard duidelijk mensen die geen rechten hebben. Behalve dan bijvoorbeeld het recht op een gratis slachtpartij van die, sorry, bendes. In de hiërarchie staan zij dus beneden de insecten.

En dan heeft men de lef om dit journalistiek te noemen en te schrijven over vrijheid, democratie en dergelijke. Dit terwijl jullie hier voor de zoveelste maal perfect aantonen hoe in DS alleen een kant van spreken heeft.

In geval van nood kan ik jullie nochtans zo enkele namen en adressen geven hoor van mensen die ginds wonen of woonden en hierover een andere visie hebben. Maar ik weet perfect dat jullie hiervoor geen enkele interesse hebben.

De Standaard heeft hier een traditie hoog te houden. Ik herinner mij bijvoorbeeld het verhaal van een hier wonende dame uit Zuid-Ossetië die men in 2008 tijdens de door Georgië en de VS georganiseerde oorlog ging interviewen. Ze paste echter niet in het propagandaplaatje en dus ging het gesprek toch niet door.

Dit hier is opnieuw nog maar eens een zoveelste vorm van vulgaire propaganda zoals we dat kenden en nog steeds kennen van illustere voorbeelden als de Renmin Ribao, Völkischer Beobachter, Pravda en The New York Times. Felicitaties.

Willy Van Damme

Reactie naar aanleiding van een drie paginalang verslag in De Standaard van vandaag over de toestand in Aleppo met als titel: ‘Dit is mijn straat en hier wil ik sterven’ van Jorn De Cock.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s