Een nieuwe kampioen

Groot feest vorig weekend 17 en 18 november bij de Dendermondse wushuclub toen Amin Janmohammadi tijdens de open Franse kampioenschappen de derde plaats haalde in de stijloefening Chang Quang (de lange vuist). Juist op zijn 19deverjaardag haalde hij met 9,07 op 10 een bronzen medaille en dit tegen een uit gans Europa komende als sterk omschreven deelnemersveld met 25 tegenstrevers.

Het betekent de Europese doorbraak van Amin Janmohammadi die pas sinds enkele maanden is aangesloten bij het Vlaams Wushu Instituut, de Dendermondse club geleid door Patrick Van Campenhout.

“Voor ons is dit natuurlijk een grote overwinning en het begin van wat een grote carrière kan worden. De kwestie is dit nu verder uit te bouwen”, aldus Patrick Van Campenhout die ook zijn persoonlijke coach is geworden.

Amin Janmohammadi

Amin Janmohammadi, aangesloten bij het Dendermondse Vlaams Wushu Instituut, is op weg om zeker op Europees niveau de hoogste top te bereiken binnen zijn discipline in de wushusport.

Dat hij voor een grote toekomst in deze sportdiscipline voorbestemd leek was al een tijd duidelijk. “Recent nam hij ook deel aan de open Belgische kampioenschappen wushu en werd daar de feitelijke Belgisch kampioen. Hij is echter officieel nog een Afghaanse vluchteling en kon daardoor niet uitgeroepen worden tot de Belgische kampioen”, aldus nog verder Patrick Van Campenhout.

Tussen de Belgische en Franse wushu federaties is er nu een samenwerkingsakkoord gesloten zodat Amin Janmohammadi ook in Frankrijk kan gaan trainen waar men in o.m. Reims en Vichy over uitstekende en meer professionelere faciliteiten beschikt dan hier. Patrick Van Campenhout: “Voor ons was zijn resultaat in Parijs een soort van startniveau vanwaar we nu vertrekken om dit hoger te tillen richting de wereldtop.”

Voor Amin Janmohammadi is het Parijse resultaat natuurlijk een verrassende meevaller: “Het was een fantastische ervaring en ik was uitgelaten over het resultaat dat ik echt niet had verwacht, en dat dan nog op mijn verjaardag. Het is als een droom.”

Hij droomde naar eigen zeggen er ook al van kindsbeen af om deze sport te beoefenen. En al een jaar na zijn aankomst in België sloot hij zich dan ook aan bij zo’n club. Krijgskunsten zijn erg populair in landen als Afghanistan, China en Iran.

Amin Janmohammadi & Patrick Van Campenhout

Sinds een paar maanden is Amin Janmohammadi aangesloten bij het Dendermondse Vlaams Wushu Instituut van Patrick Van Campenhout. Zijn toekomst lijkt veelbelovend.

Amin Janmohammadi is afkomstig uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel en vluchtte samen met zijn nu 21-jarige broer Ruhollah zes jaar geleden naar België. Zijn geboorteland is dan ook in oorlog en een puinhoop.

Hij woont nu nog in Merchtem maar gaat dra verhuizen naar Dendermonde. Hij volgde hier met succes middelbaar onderwijs en zit nu in de richting publiciteit en grafiek. Hij is dan ook geheel geïntegreerd in de plaatselijke samenleving.

Zijn droom is om dan later politieagent te worden. Bij het BOIC verwacht men dan ook voor hem geen echte moeilijkheden om Belg te worden. Topsporters hebben hier immers normaal een beentje voor.

Op dit ogenblik is hij in de laatste fase van naturalisatie en eens dat geregeld kan hij als Belg wushu hier op een veel hoger niveau brengen. Het betekent dat de Belgische wushusport dan minstens een Europese topsporter heeft.

Patrick Van Campenhout is de drijvende kracht achter het Vlaams Wushu Instituut in Dendermonde dat o.m. lessen in Chinese krijgskunsten, waaronder ook schaduwboksen, geeft in Dendermonde en Gijzegem.

Hij is ook lid van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en internationaal een der drijvende krachten om van wushu een Olympische sport te maken. Wushu is bij het westerse publiek sinds de legendarische filmster Bruce Lee beter gekend als kung fu.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s