Geen vrouwen aan het stuur

Het gaat in Syrië goed met wat onze pers de ‘revolutie’ noemt. Met de ‘revolutionairen’ die met de dag extremistischer worden. Nu werd er voor Aleppo, de grootste stad van het land en het commerciële hart, door hen een nieuw decreet uitgevaardigd.

De wat ze noemen Militaire- en Transitieraad voor Aleppo heeft, voor zover ze dat natuurlijk kunnen, verboden dat vrouwen nog achter het stuur mogen zitten. De vrouw die dit bevel niet naleeft zal dan door de Commissie voor de Promotie van de Deugd en de Bestrijding van de Misdaad gestraft worden.

Het is in wezen niet verwonderlijk. Deze rebellie wordt openlijk gesteund door Saoedi Arabië en daar gelden dezelfde regels als die welke deze gruwels voor Aleppo graag zouden willen invoeren. Brigitte Herremans van Pax Christi, die openlijk de rebellen steunt, zal er dus niet met de auto moeten gaan rijden.

Gisteren nog riep Guy Verhofstadt, Gentenaar en liberaal fractieleider in het Europees parlement, onze regering op om die rebellen te erkennen als de wettige regering. Misschien kan hij deze salafistische bendes lid maken van de liberale internationale.

Men kan het dan zien als een nieuwe definitie van wat hedendaags liberalisme betekent. Iets voor broer Dirk Verhofstadt en de bevriende logebroeders om er als echte geleerden over te discussiëren?

Het in het Arabisch opgestelde document is te vinden op het webadres: http://www.documents.sy/image.php?id=1692&lang=en&utm_source=Syrian+Center+for+Documentation&utm_campaign=2f26d3f961-my_google_analytics_key&utm_medium=email

Het Syrian Center for Documentation is een Syrische vrijwilligersorganisatie bestaande deels uit journalisten die elke dag een overzicht poogt te geven van het geweld en ook van allerlei verklaringen en videobeelden en foto’s van alle partijen over het conflict.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Geen vrouwen aan het stuur

  1. Brigitte Herremans kan zich inderdaad beter “laten rijden” vanaf nu ?
    G. Eggermont
    Antwoord:
    Als de salafisten natuurlijk een christen hond nog toelaten eens ze hun kalifaat hebben gesticht.
    Willy Van Damme

  2. Pingback: Geen vrouwen aan het stuur « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s